⭐️ 1e advent

Zo hee, ik heb nogal wat uit te pakken dit jaar aan advent! Ik deed mee aan de adventskalender swap van demaandagnadezondag en stelde zelf een skincare adventskalender samen. Het leek me leuk om jullie te laten zien wat er in elke kalender verstopt zit, dus verheug je maar al op uitpak plezier in december, want ik maak elke week een blog erover! Hieronder de eerste advent!

demaandagnadezondag

Jaaa, ik mocht eindelijk hoor! Afgelopen woensdag kwam de envelop binnen maar ik moest me nog inhouden tot maandag. Ik had wel al gezien dat ik het pakketje van Britt gekregen had. Dankjewel Britt!

Als kind was ik echt verschrikkelijk nieuwsgierig (nog steeds trouwens) en sloop ik al weken voor Sinterklaas en Kerst in huis rond om de cadeautjes te zoeken. Ik had dan zo’n voorpret, alleen al met het bedenken en raden wat ik zou kunnen krijgen. Nou, dat is in al die jaren niet overgegaan, ik kan nog steeds zo blij als een kind worden van de leuke spanning van cadeautjes en verrassingen! Een advent is voor mij daarom een super leuk cadeautje : )

Maar goed, ik ga het eerste pakketje eens open maken. Alles waar een 1 op stond mocht ik open maken. Ik vond een envelop gemaakt van heel leuk landkaart papier met daarin een kaart waar Britt wat op geschreven had. Het cadeautje bij de eerste advent was een pen met lama erop!

En er zat nog een pakketje met 1 in met drie kleurplaten uit de Flow. Die had ik nog niet : )

In de adventskalender die ik maakte en die naar Susan ging zat in pakketje 1 een thee advent met elke dag een ander theetje om uit te proberen. En in het tweede pakketje dat deze week open mocht zat van alles om mee te knutselen; washi tape, stickers, letter mallen, clips, magneten en labels. Jammer dat ik er geen foto van gemaakt heb!

het eerste pakketje in de skincare kalender

Een goed idee van mezelf om de skincare kalender al zo vroeg in te pakken, want ik wist dus echt niet meer wat erin zat! In het eerste pakketje zat een fijne handcrème en een gezichtscrème.

Weleda Granaatappel Regeneratie Handcrème

De handcreme ruikt echt hemels, dat is het eerste al dat me opvalt. Toch moeilijk als je online besteld, want je weet niet of je de geur lekker gaat vinden. Maar ik las dat het een mix is van sinaasappel, davana en vanille… en dat kan alleen maar lekker zijn! Hij ruikt heel winters met een iets zwaardere noot erdoorheen. De crème trekt gelukkig snel in, dat vind ik wel een vereiste bij handcrème.

Voor degene die het interessant vindt, ik heb de ingrediënten uitgeplozen. Er zit sesamolie in en dat is rijk aan vitamine E wat voor de huid vooral voor een verzachtend en verstevigend effect zorgt. De lecithine erin is vochtinbrengend en beschermd tegen UV stralen. En dan is er nog granaatappel wat de huid schoonmaakt en verhelderd. De crème is eigenlijk gemaakt voor de oudere huid die pigmentvlekjes krijgt. Die heb ik niet, maar ik koos hem vooral voor de hydraterende, beschermende en verstevigende werking.

Weleda 24h Hydraterende Gezichtscrème Light Vijgencactus 

Even wat korte uitleg: de gezichtscrèmes die ik gebruik, gebruik ik allemaal in de avond. Want het is me tot nog toe niet gelukt om een fijne te vinden die ook SPF erin heeft. En dat is toch wel een vereiste, als je huidexpert Dr. Jetske Ultee moet geloven (en dat moet je hoor haha, ze heeft er heel veel verstand van). De crèmes die in de kalender zitten zijn dus in mijn ogen alleen geschikt om in de avond te gebruiken en niet als dagcrème waar je mee naar buiten gaat.

Maar even terug naar de kalender… Van mijn tijd bij LUSH heb ik geleerd dat vijgencactus een heel fijn ingrediënt is dat je zeker wel in je skincare wil hebben! Het stimuleert het vochtvasthoudend vermogen van de huid en slaat vocht dus makkelijk op. Ook verbetert het de elasticiteit waardoor je huid er jong uit blijft zien. Daarbij wordt de huid ook lekker zacht. En vijgencactus bevat ook belangrijke mineralen en antioxidanten die de huidbarrière helpen versterken en de huid kalmeren.

Ik koos deze crème omdat hij goed bij mijn huidtype past (normaal tot gecombineerde huid). Ik heb wat sneller last van olie en het fijne van deze crème is dat hij niet te rijk is maar wel hydrateert, en tegelijk matteert.

Nou dat was een hele leuke eerste advent! Volgende week het tweede deel.

Ben jij ook een adventskalender aan het uitpakken? Wat zat er bij jou in deze week?

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 thoughts on “⭐️ 1e advent

 1. Wat leuk, ik zie demaandagnadezondag adventskalender vaker voorbij komen! Ik heb er zelf eentje gemaakt met verschillende chocolaatjes voor mijn vriend (en mezelf) en dus pakken we er iedere dag eentje uit 🙂

 2. Ik denk ieder jaar dat ik wel graag een adventkalenderwil en ik heb er inderdaad ook eentje ooit eens gehad. Maar ik vond er bij nader inzien niets aan. Het was een kalender vol met zeepjes, geurtjes en maskertjes en … ik ben daar het type niet voor. Alleen iets uitpakken en het kadootje dan maar meteen aan een ander geven, dan had ik achteraf liever de hele kalender maar aan een ander moeten geven.
  Sinds die keer maak ik een Xmas Box: die vul ik zelf de dagen voor kerst en dan mag het op kerstavond worden uitgepakt. Eigenlijk dus een omgekeerde advent! 😀 Dat vind ik veel leuker: ik weet dat alles wat in de doos zit raak is en dat we er blij van worden.

  1. Ligt er denk ik helemaal aan met wie je een kalender uitwisselt. Als het goede vrienden zijn is er minder kans dat je de dingen erin niet gaat gebruiken. Als het onbekenden zijn is die kans al een stuk groter. Ik herken wel dat je soms zit met dingen waar je niks aan vindt. Moet zeggen dat ik het maken van de kalender wel ook echt een heel groot deel van de pret vind!

 3. Zo leuk dat je voor jezelf een adventskalender hebt samengesteld! 😀 Ik heb er een van Yves Rocher en tot nu zitten er ook allemaal leuke dingen in.
  Ik deed ook mee met demaandagnadezondag maar mijn pakketje is kwijt waardoor ik nog niets uitgepakt heb 🙁 Was ook in quarantaine dus kon er ook al later om dan normaal. Echt super hard balen. Ik hoop dat het nog terecht komt.

  1. Over die van Yves Rocher heb ik ook nog getwijfeld. Fijn dat er leuke dingen in zitten!
   Oh neee wat jammer! Heb je het inmiddels wel binnen? Misschien even Marlou mailen erover? Ik hoop ook dat het terecht komt, zooo jammer!

 4. Leuk hé, al die adventskalenders. Mijn zus en ik maakten er eentje voor elkaar, daar zaten echt al toffe dingen in. Een mini-puzzel, warme pantoffels, badspullen, een plankje om kaarsen op te zetten, … Heel leuk! En ik heb ook voor het eerst eentje van de Rituals. Duur, maar wel de moeite! En dan kocht ik nog een goedkope met chocolade omdat ik dacht dat ik de klassieke met chocola dus ging missen, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo!