#21of2021

Heb je wel eens van #21of2021 gehoord? Het idee ervan is dat je de 21 leukste dingen en memorabele momenten van het afgelopen jaar post (dit waren de meest memorabele dingen van 2020). Ik vond het vorige keer zo leuk om te doen dat ik het dit jaar weer ga doen. Ik bundel alles in drie blogs, dus 7 dingen per blog, en post deze de laatste drie weken in december. Als het je ook leuk lijkt om terug te kijken op je jaar, zeker meedoen!

#1 lieve lotje

Op nummer 1, kan niet missen… de geboorte van Lotte. Op 1 januari had ik me nooit kunnen voorstellen hoe heftig, vermoeiend, mooi, ontroerend, fantastisch, zwaar, buitengewoon en bijzonder het allemaal zou worden. Het is iets dat maar moeilijk uit te leggen is aan de buitenwereld. Het heeft mijn leven compleet veranderd en ook meer vervuld. Voor mijn gevoel had ik een kraamweek van 4 weken ; ) Die weken heb ik ook even helemaal in onze bubbel geleefd en niet geblogd.

Dit was toch ook wel frappant…

#2 heel veel foto’s

Ik nam een Klikkie abonnement en liet elke maand 10 foto’s printen. Met het idee het eerste jaar van Lotte zo op foto te hebben en niet alleen digitaal. Vroeger dacht ik altijd, jeetje wat luxe om dat elke keer opgestuurd te krijgen. Ik kon mezelf dat maar moeilijk gunnen. Maar met Lotte had ik een goede reden om het wel te doen! Maar wat doe je er dan mee? Tot nu toe liggen ze nog steeds netjes bewaard in een leuk doosje totdat we een mooi stalen frame gekocht hebben waar ze aan kunnen met knijpers. Het oorspronkelijke idee was om ze dan elke maand te wisselen als er nieuwe kwamen, maar het is nog niet gelukt om een mooi frame uit te kiezen. Komt nog wel!

#3 huisbezichtigingen

We hebben best wel wat huisbezichtigingen gehad dit jaar. Het waren er in totaal 8 en helaas allemaal zonder geluk. We hebben zowat alle afwijzingen al eens voorbij horen komen maar meestal werden we gewoon keihard overboden. Toch hebben we van de meeste bezichtiging wel weer wat geleerd over de woningmarkt en wat er allemaal mogelijk is, maar vooral ook over wat wij nou echt willen. Nu is het alleen heel hard duimen dat het een keer wél gaat lukken. Hopelijk kan ik er volgend jaar iets positiefs over kwijt ; )

#4 heel veel wandelen

Dit jaar heb ik heel wat afgewandeld. In het eerste half jaar voornamelijk om Lotte te laten slapen. De eerste periode had ze regelmatig een fase waarin in bed of sowieso thuis slapen helemaal niet lukte. Dan moest er bewogen worden! In het begin was ik veel met de draagzak onderweg en toen ze wat zwaarder werd met de kinderwagen. Ik genoot er meestal van om veel buiten te zijn, maar ik had ook dagen dat ik zo moe was in mijn lijf dat die vierde wandeling van de dag toch wel wat extra wilskracht vroeg.

#5 weinig slaap en veel koffie

Deze zal iedere frisse ouder bekend voorkomen hahaha. Vooral de eerste maand was pittig met elke drie uur wakker zijn en voeden. Daarna begon ik langzaam te wennen. Inmiddels zijn de nachten vrij goed te doen en kom ik meestal weer aan 7 uur slaap met soms maar een (en soms geen) korte fles onderbreking. Het aantal koppen koffie die ik nu dagelijks drink zijn wel aanzienlijk gestegen. En dan te bedenken dat ik tot 3-4 jaar geleden een thee persoon was en koffie maar vies vond ; ) Een leuke traditie die vorig jaar in de lockdowns is ontstaan hebben we dit jaar trouwens weer voortgezet (al was het wel minder vaak), de pauzewandeling met een koffie to-go.

#6 het geboortekaartje

Voor het geboortekaartje wilde ik heel graag een eigen stempel maken en het werd een konijnenfamilie. In Duitsland zetten ze eigenlijk altijd een foto van de baby erop, dus wij maakten een mix van foto en handgemaakt. Ik was wel blij met het resultaat : )

#7 ook wel wat stempels

Voor mijn gevoel heb ik helemaal niet zoveel stempels gemaakt dit jaar, maar nu ik door al mijn foto’s gescrold heb zijn het er toch wel wat! De eerste maanden van het jaar had ik in het weekend een paar uur Lotte vrij, dan paste Flo op en kon ik me terugtrekken in mijn kamer om stempels te maken. Dat heeft toen veel verschil gemaakt voor mijn gemoedstoestand en de dagen wat lichter gemaakt. Vanaf augustus had ik elke woensdag vrij omdat Lotte naar de opvang ging en dat maakte het allemaal een stuk beter en draaglijker. Als ik niet creatief kan zijn dan mis ik dat enorm, dat had ik dus die eerste maanden. Het is echt mijn uitlaatklep en moment voor mezelf om op te laden.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “#21of2021

 1. Wat een leuk idee om het een wekelijke post te maken 😀 Ik vind je stempels zo gaaf! Ik wil ook wel weer wat meer met lino doen.. maar jouw geduld voor die precieze werkjes ontbreekt bij mij helaas. Vraag me ook wel af hoe je dat voor elkaar krijgt, want mijn gutsjes die zo dun zijn doen vrijwel niks 😮

  1. Heb je een Pfeil guts? Dat zijn de beste die ik tot nu toe gebruikt heb. De L11 is de allerkleinste en daar kun je heel precies mee werken. Ik heb ook nog steeds een hele oude ABIG set, toen was nr 1 nog echt dun. Die heb ik overigens op de werkbank ook nog heel voorzichtig wat meer bij elkaar geknepen om hem nog dunner te krijgen. Later heb ik een nieuw ABIG setje gekocht en zag dat nr 1 veel breder was. Ze hebben denk ik in de productie wat veranderd? Maar ik kan Pfeil dus wel echt aanraden! Kost wel wat, maar je hebt er dan ook jaren plezier van! Dan alleen niet op zijn punt naar beneden op de grond laten vallen zoals ik dat kan 😉

   1. Nee die zie ik veel voorbij komen inderdaad maar vind ik eigenlijk net te prijzig! (ik doe er niet zoveel mee als jij doet bijv.) Misschien in de toekomst als ik er wat meer mee ga doen 😀 Ik heb die ABIG idd maar die heb ik echt al een jaar of 12 dus het lijkt me niet dat ik een veranderde versie heb!

 2. Tof om te zien en extra tof dat je het spreidt over drie weken! 🙂 Wat een bijzonder jaar he, zo met een kindje erbij?
  Leuk idee voor een post! Ik ga er mij misschien ook eens aanzetten. Was al aan het nadenken hoe ik een leuk jaaroverzichtje kon maken maar dit is wel een fijne manier.

  1. Jeej, leuk! Ik dacht dat het wat veel zou worden in een lange post. Ben benieuwd wat jou jaaroverzicht gaat worden. Dat vind ik altijd super leuk om te lezen bij anderen 🙂 En zeker een bijzonder jaar met een kind, maakt echt alles heel anders.

 3. Ja, dit is een leuk idee! Ik zie nu langzaamaan wat einde-van-het-jaar-posts voorbij komen en het begint bij mij ook al wel te kriebelen om te gaan schrijven, haha. Wat lastig dat het zo moeilijk is om een huis te vinden. Dat lijkt me echt best wel frustrerend af en toe!

  1. Ja doen! Ik vind dat zo zo leuk om te lezen bij iedereen! Vooral als je iemand het hele jaar gevolgd hebt. Ook al heb je dan alles al soort van meegemaakt zo door het jaar heen, ik vind het toch altijd leuk om dan nog eens alles voorbij te zien komen. Frustrerend is wel het goede woord ja. Hopelijk brengt 2022 ons wat beter nieuws op dat front!

 4. Oh ik had jullie geboortekaartje nog nooit gezien denk ik, heel mooi! Ik duim in 2022 voor meer huisgeluk!! Moet heel frustrerend zijn soms. Wij hebben vrij snel iets kunnen kopen (het koppel dat er nu woont ging scheiden en wilde er snel vanaf), maar buiten van die uitzonderingen is de huizenmarkt echt crazy these days.