2021 ∘ 49

Nog maar twee weken tot kerst! Ja sorry ik begin al met aftellen hoor ; ) De adventskalender is inmiddels al leeggegeten dus eigenlijk is het morgen al kerst hmmm. Deze week maakte ik de kerstkaarten helemaal verstuur klaar, werd ik blij van alle kerstversiering in het dorp aan de ramen, gevels en tuinen van alle huizen, pakte ik weer adventscadeautjes uit en gutste ik een kerstbal. Ook was mijn telefoon hoesje stuk aan het gaan en vond dé perfecte op Etsy. Het was weer een fijne week!

Leestijd: 7 minuten

😊 Overall mood: happy
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Siriusmo – Liu

maandag

Het was weer maandag! Dat betekende dat ik weer een Lotte mami dag had. We speelden heel veel en de slaapjes gingen goed. Ze begint weer in een vast ritme te komen en maakt nu steeds twee slaapjes van 1,5 uur. Helemaal prima! In de middag scheen de zon nog eens, dat was lang geleden. We besloten om een kleine wandeling te maken met Flo erbij om een frisse neus te halen. Onderweg kwamen we een super leuk getekend raam tegen. En we sloten de wandeling af met een drankje bij een koffiezaak. Onderweg hadden we blaadjes geraapt en Lotte had haar gans mee. Mooi stilleven toch ; )

In de avond bedacht ik me dat de kattenkalender weer een maandje verder mocht. Dat was ik vorige week vergeten.

Op het menu stond iets wat we voor het eerst gingen proberen, gepaneerde broccoli. Daarbij maakte ik nog vegan vissticks en aardappelballetjes met truffel. Was erg lekker allemaal! Zat wel heel erg vol want het vulde niet normaal goed.

Na het avondeten had ik zin om even alleen in mijn kamer te zitten om verder te werken aan een van mijn doelen voor 2022. En daar zag ik de varen die helemaal verkleurd was. Dit gebeurd er dus als je papieren bloemen te dicht bij een raam laat staan.

dinsdag

Vanochtend mocht ik weer een chocolaatje opeten. Er zitten echt lekkere tussen, zo had ik een paar dagen geleden eentje met kaneel erin hmmm.

En ik zag dat ik 777 volgers heb. Ik houd van mooie getallen : D

Van sommige dingen krijg ik echt de kriebel en wil ik het bedrijf mailen hahaha.

In de namiddag gingen we nog even langs opi en omi en de bieb. Daar namen we dit boekje mee. Super leuk gemaakt!

Flo ging sporten in de avond dus ik kookte pittige noodles en at die op de bank terwijl ik een serie keek! Ik begon aan de eerste aflevering van On Becoming A God in Central Florida. Could be good!

woensdag

Wauw het lukte me vandaag om eens bodylotion op te doen na het douchen. Dat wil ik wel vaker, maar het zit niet standaard in mijn routine dus ik kom er dan elke keer weer achter dat ik een potje klaar had gezet als ik al mijn kleren al aan heb ; ) Ik maakte vandaag trouwens een nieuw potje open en in de Sleepy zitten zo’n mooie blauwe glitters! Ja sorry van zoiets word ik dus blij hè…

Lotte ging weer naar de opvang en ik zag op de terugweg de duiven nog eens. Ze maakten weer hun ochtendronde. Op de heenweg zien we ze normaal altijd op het dak van het gemeentehuis zitten. Bij het langslopen zei ik nog tegen Lotte, wat gek de duiven er niet zijn! Die waren dus al aan het vliegen : )

Thuis begon de dag met een ontbijtje, een grote mok koffie en wat blogs bij lezen. Ook vulde ik mijn bloglijst nog eens aan met blogs die ik gedurende het jaar ben gaan volgen.

Pakketjes nr 2 van de skincare kalender mochten open gemaakt. Volgende week zie je weer wat er in alle kalenders zat.

De Berlijn stempels waren klaar dus ik kon aan iets nieuws beginnen, maar wat? Ik begon eerst eens met een kerstbal stempel.

Daar ben ik ook nog eens met mijn hoofd. De portretfunctie maakt alles wel heel smooth hee!

Nog even kijken of ik er een hele set van ga gutsen zodat ik een slinger kan maken (en dan ook in kleur).

Daarna trok ik de glitterpot open voor de finishing touches op de kerstkaart. Ja, nu was hij af! Is het te vroeg om ze al te versturen? ; )

Mijn telefoonhoesje was uit elkaar aan het vallen aan de zijkanten want ik laat hem iets te vaak op de grond vallen, oeps. En vandaag had ik gelukkig de tijd om eens goed op Etsy te zoeken naar een nieuwe. Ik vond een super mooie! Met echte gedroogde bloemen, wauwwww! Helemaal verliefd <3

Vorig jaar plaatste ik in december een foto waarop je kon zien hoe hard mijn Corona kapsel aan het groeien was en het leek me leuk om dat dit jaar weer te doen. Het gaat al de goede kant op voor Stichting Haarwensen!

Ik werkte nog even verder aan het jaarlijkse fotoboek en ging Lotte ophalen van de opvang. Thuis aten we yoghurt want dat raadde het consultatiebureau vorige week aan om beter te kunnen slapen, en dat werkte ook nog echt! Ze slaapt sindsdien elke nacht tot 6:00 minstens. Flo kwam rond half 7 thuis en videobelde samen met Lotte nog even met opi en omi in Duitsland terwijl ik het avondeten ging halen. Ik nam meteen maar alvast de decemberzegels mee. Kijk hoe leuk ze zijn dit jaar! Gemaakt van papier door Geertje Aalders : )

donderdag, vrijdag en zaterdag

Donderdag was niet zo heel spannend. Ik werkte en na werk maakte ik verse pasta voor mezelf terwijl Flo Lotte naar bed bracht. Flo ging daarna sporten en ik een avondje op de bank. Werken aan mijn blog en nog eens lezen. Ik had al zo lang niet meer gelezen dat ik eerst twee updates moest doen haha.

Vrijdagavond ging ik na werk richting omi en opi om Lotte op te halen en kwam Flo net aanrijden. Hij besloot om ook even mee te gaan. Terwijl ik wachtte tot hij de auto geparkeerd had maakte ik wat foto’s van het durrep.

Op de terugweg kwamen we nog een gezellig tafereel tegen op een vensterbank. Ik vind het zo leuk dat er in het dorp zoveel mensen versieren met lichtjes aan de ramen, gevel of tuin!

Op zaterdag werkte ik en was Flo met Lotte. Na haar eerste slaapje bracht Flo haar naar opi en omi zodat hij nog wat kon rusten van een drukke werkweek. Na werk gingen we haar samen ophalen en nog even koffie drinken. We namen een mooie rode kerstster mee (een hele mooie van mijn werk, zo een) als dankjewel dat ze soms wat extra oppassen. En gewoon, omdat het het huis meteen super kerstig maakt! Ik had er een foto van moeten maken want hij was écht heel mooi met vijf grote bloemen erop : D

In de avond namen we een abonnement op Disney+ alleen maar om The Beatles: Get Back docu serie te kunnen kijken. Het is één lange opnamesessie en super vet! En we kochten ook het laatste seizoen van Superstore, want die staat niet op Netflix en we wilden perse verder kijken.

zondag

Vandaag hadden we eigenlijk op de planning staan om op bezoek te gaan bij een vriendin. Dan zou Lotti kunnen spelen met haar drie kindjes. Maar mevrouw sliep vandaag tot 08:00 uur wowww! We zouden eigenlijk al om 9 vertrekken, maar dat gingen we dus niet halen omdat we nog in pyjama zaten en nog moesten douchen en eten. Omdat we anders in de knoop kwamen met alle slaapjes en de kids dan nog niet zouden kunnen spelen, verschoven we het naar een andere zondag.

Terwijl Lotte in bed lag voor haar eerste slaapje ging ik douchen en hoorde ik een vreemde tik in de wasmachine. Bleek dat ik een van haar spenen meegewassen had haha ;’ ) En er werd gespeeld met het monstertje. De rest van de dag was niet zo heel spannend. Er werd met een half oog Formule 1 gekeken, Flo sportte en in de avond had ik op de planning staan om verder te gaan met een boek of serie.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 thoughts on “2021 ∘ 49

 1. Ohhh ik vind die varen juist mooi zo, lijkt net ‘echt’ (zoals in de natuur haha). En dan met bodylotion heb ik ook echt aaaaltijd… krijg ook altijd elk jaar bodylotion met kerst van mijn moeder en krijg het nooit op want ik vergeet het gewoon? Haha.
  En ik bedacht me echt net voor ik jouw post opende ‘wow over 2 weken is het alweer kerst!!’ dus ik snap je hoor.
  Die broccoli bites zien er lekker uit trouwens 😀 Ben ik ook wel nieuwsgierig naar!

  1. Deze is inderdaad wel oke ontkleurd, maar bij bloemen vind ik het minder want dan wordt het valig.
   Haha ja dat probleem heb ik dus ook! Het enige wat ik niet vergeet qua bodylotion is de body conditioner van LUSH die je onder de douche gebruikt.
   Die waren echt lekker! Ook lekker als snack tussendoor 😀 Wel gevaarlijk haha. Heb niet gekeken hoe (on)gezond ze nou zijn…

 2. Het klinkt als een fijne week en ook alsof je veel zin in kerst hebt, haha! Ik snap heel goed dat je blij wordt van de blauwe glitters (zou ik ook worden) en dat je moeite hebt om de chocolaatjes te bewaren. Was ik ook nooit goed in, hoewel ik tegenwoordig iets beter in ben om niet alles in één keer op te eten 🙂

 3. Superstore is echt geweldig. Voor mij nog meer want ik werk zelf in een supermarkt. Soms leg ik me plat van het lachen omdat ik situaties herken. Niet zo extreem als daar natuurlijk. Het is al een tijdje geleden dat ik nog gekeken heb, maar het is ook echt zo’n wegkijkserie die je na een lange dag kan opzetten om stoom uit te blazen. Die stempels van de kerstballen zijn echt mooi! Ik heb geen adventskalender in huis, juist om de reden dat ik me niet zou kunne beheersen en alles in een keer zou opeten. Zeker met die van Milka. Ik denk dat ik die kalender in een dag erdoor krijg. En ik vond die varen wel mooi met ontkleuring. Net echt! Maar ik zag in anderen hun reacties dat ik precies niet de enige ben. Ik wens je een fijne week toe!

  1. Vind ik dus ook! Ik lach me helemaal dood haha. Ik vind de grappen soms zo leuk bedacht en ik herken ook veel van wat klanten doen van mijn tijd bij LUSH. Dat geeft het wel een extra dimensie haha. Daar is het inderdaad wel heel extreem. Al moet ik ook nog wel vaker terugdenken aan de shampoo bars die wij af en toe vonden met een hoekje eruit en zichtbare tanden erin, oftewel… iemand had er echt een hap uitgenomen.. HOE DAN?!
   Hahaha ja dat is lastig he als je die adventskalender dan steeds ziet staan. Ik zou het ook zo in één dag kunnen leegeten, dus ik vond het nog best knap van mezelf dat ik het toch tot halverwege de maand heb volgehouden ;’)
   Dankje, jij ook een fijne week! 🙂

 4. Die varen is echt heel mooi geworden eigenlijk! En je kerstbal-stempel: wauuuw! Zo knap. Ik vind het leuk dat jouw koosnaampje ook Lotti is. Is best wel Duits he? Mijn oma was half Duits en had een zus die Lotti genoemd werd. En onze Lot noemen we ook zo. Of lot-ski :’)

  1. Dankje! 😀
   Ja klopt, dat is inderdaad Duits. Flo is daar ooit mee begonnen en ik vond het wel heel erg leuk klinken. Ik had er eerder ook nooit van gehoord. Wat leuk dat de zus van je oma ook zo werd genoemd. Vind het echt een leuke naam 😀

 5. Wow je haar is hard gegroeid zeg! En van die bodylotion, héél herkenbaar. Ik denk ook elke keer: nu ga ik het écht vaker doen en alsnog vergeet ik het altijd.