2021 ∘ 50

De week was op z’n zachtst gezegd wel een flinke uitdaging te noemen. Er werd weer even goed getest hoeveel ik kon hebben en hoe lang ik met slaapgebrek nog door kon worstelen ; ) Ik zocht vooral naar de lichtpuntjes in de dagen, want die had ik wel echt nodig! Het is niet zo’n heel spannend overzicht geworden want het gaat vooral over moe zijn, ziek zijn en andere saaie dingen. Ik vergeef het je als je je hier niet doorgeworsteld krijgt, haha ; )

Leestijd: 9 minuten

😪 Overall mood: ugh
😓 Stress level: 4/10
❤️ Happiness: 6/10
⚡ Energie: 1/5
🎵 Shout Out Louds – High As A Kite

maandag

De maandag begon heel erg brak. En dan niet van een nachtje drinken helaas ; ) Zondagnacht hebben we vele uurtjes voorbij zien tikken en er in totaal misschien drie geslapen bij elkaar. Arme Lotte had verhoging en was opeens verkouden. In de ochtend werd al snel duidelijk dat het een moeizame dag zou gaan worden. Ze was – natuurlijk – doodmoe en had een hele hoop entertainment nodig. Daar is papa heeeeel goed in gelukkig! Toen ik de woonkamer weer in kwam met een nieuw kopje koffie trof ik ze zo aan. Al scheurend over de vloer. Gelukkig kon ze nog lachen tussen alle ellende door!

Het lichtpuntje van de dag was het potje Vuna wat ik voor het eerst uitprobeerde. We hadden het een tijdje geleden meegenomen van de Appie maar ik was het eigenlijk alweer helemaal vergeten. De beste dag om het uit te proberen want ik had wel even iets fijns nodig vandaag, en dat was dit zeker! Oh wat was het lekker! Het komt echt heel goed in de buurt van echte tonijn (als ik het me goed herinner) en ik was echt onder de indruk van de consistentie. Vond het misschien zelfs lekkerder want het was niet zo droog. Ik maakte er een sandwich mee met sla, cherry tomaatjes en mayo. Mjam!

In de middag moest ik echt even naar buiten en maakte ik met Lotte een wandeling naar de laan en deden we boodschappen. Alle blaadjes waren nu écht weg. Best leuk om alle seizoenen zo mooi mee te maken op de laan.

rechtermuisknop + openen in nieuw tabblad = groter bekijken

Kijk maar. Lente, zomer, herfst en winter.

dinsdag

Dag twee van de verkoudheid. Het bleek een flinke te zijn! In de ochtend leek het een catastrofe te worden want ze kon niet meer inslapen. Ik maakte daarom een wandeling en het lukte uiteindelijk om 30 minuten te slapen. Tenminste iets! Mijn gezicht spreekt boekdelen haha. Nee hoor, zo dramatisch was het nou ook weer niet ; ) Toen nog niet in ieder geval…

Wat was het warm trouwens! 8 graden en veel te warm voor mijn winterjas. Blij dat ik mijn tussenjas nog niet opgeruimd had!

Vandaag was dit de snoeperij die me door de dag hielp ; ) De rest van de dag maakten we nog drie slaapjes want gelukkig ging het vanaf de middag een stuk beter met slapen. We sliepen vandaag in totaal toch nog 4 uur, wauw!

Na Flo’s werk maakten we nog een rondje om de vijver.

Helaas ging het in de avond toch wat meer richting catastrofaal ; ) Ook nu lukte het inslapen niet en werd ik weer even terug gekatapulteerd naar de zwaarste weken van het jaar waarin we werkelijk álles probeerden om haar in slaap te krijgen. Ondanks dat ze bijna omviel van moeheid lukte het haar gewoon niet om te slapen, zelfs niet met een heel arsenaal aan trucjes. We zijn van 18:00 tot 22:30 bezig geweest, oef. Avondeten hebben we daardoor helemaal overgeslagen. Ik was al helemaal gesloopt van die paar zware nachten en dagen en dit moest echt weer vanuit mijn tenen komen. Maar, ook dit hebben we weer overleefd zullen we maar zeggen.

woensdag

Verkouden betekent niet naar de opvang, dus Lotte bleef deze week thuis. Na het opstaan begonnen Flo en ik ons ook niet lekker te voelen, oh ohhhh. Met mij ging het rond de middag wel weer gelukkig. We speelden wat en maakten weer wat wandelingen, maar ook vandaag was het weer een moeizame dag. Veel meer heb ik er eigenlijk ook niet over te vertellen.

Met Flo had ik het erover dat dit wel echt een bizar zware week was en dat we die al lang niet meer gehad hadden zo. Dat het lang geleden was dat Lotte zó uit haar slaapritme was en zoveel huilbuien had. Ik scrolde door die gedachte mijn weekoverzichten nog eens door om te zien wanneer we dit jaar nog meer pittige weken hebben gehad. Zo te zien was de laatste week die echt pittig was week 12, als ik het verslag zo lees. En dan schrijf ik het eigenlijk alleen op in mijn weekoverzichten als het echt heel erg was, want ik wil jullie er niet mee vervelen ; ) Dat was dus inderdaad al een tijd geleden dat het zo extreem was, gelukkig!

Lichtpuntje van vandaag was mijn troostcadeautje dat binnen kwam. Ik vond dat ik na die verschrikkelijke nachten iets voor mezelf mocht kopen en bestelde iets wat ik al heel lang wilde hebben. Een koperen maantje! Ik hoopte dat er een hang plantje in zou passen maar daar was de opening veel te klein voor, dus ik ging dan maar voor een neppe. Van ver af zag je daar helemaal niets van. Heel blij mee!

donderdag

Oefff wat was opstaan moeilijk vandaag! In de ochtend voelde ik me alsof ik al een week niet geslapen had (en dat was ook wel een beetje zo) en vroeg ik me serieus af hoe ik de dag door moest gaan komen. Ik bracht Lotte naar opa en oma en sleepte mezelf naar werk. De hele dag heb ik me zo rustig mogelijk gehouden en met wat pijnstillers ging het na de lunch gelukkig ietsje beter. Maar ugh, het was zwaar :’ ) Eenmaal thuis na werk merkte ik dat ik ook niet helemaal oke was want ik begon keelpijn te krijgen en er kwam een hoestje opzetten oh ohhh. We hadden wel eindelijk wat meer geluk met Lotte naar bed brengen, want ze sliep weer wat meer als vanouds. Geen huil uitbarstingen meer en niet meer 4 uur lang proberen haar in slaap te krijgen. Wat een opluchting! We hadden de eerste avond deze week dat we even rustig op de bank konden zitten. Count your blessings ; )

vrijdag

Donderdagnacht was weer een nacht vol hoesten en vaak wakker worden. Tijdens het nachtflesje ben ik beneden op de bank gaan liggen om in alle rust verder te slapen, want zo ging het echt niet meer. Ik had hoofdpijn van alle opgestapelde moeheid. Helaas was de hoofdpijn in de ochtend migraine en kreeg ik mezelf bijna niet rechtop gehouden, dus het leek me een goed idee om werk voor vandaag af te zeggen. Flo bracht Lotte naar opi en omi en ik ging plat zodat ik hopelijk op zaterdag weer fit genoeg zou zijn voor werk. Nou, de week wordt steeds saaier en saaier!

Aan het eind van de middag ging het gelukkig weer met de migraine. Ik nam een lange warme douche en dat deed ook al heel wat! Zo lief als oma is, had ze ook nog voor ons mee gekookt, dus we konden daar mee eten.

Lichtpuntje van de dag: ik kreeg mail met het bericht dat mijn kerstcadeautje voor Flo verzonden was! Ik bestelde het eind oktober en hoopte dat het nog op tijd voor kerst af zou zijn. Ik liet het namelijk gepersonaliseerd maken, zo tof! Ik heb het eindresultaat overigens ook nog niet gezien, dus voor mij is het een verrassing totdat het hier aankomt, spannend! Jullie gaan het natuurlijk na kerst ook hier zien : D

En het andere lichtpuntje was de bestelling voor Lotte die binnenkwam. We hadden wat warmere broeken nodig voor de winter en ik bestelde bij La Redoute. Daar hebben ze best wel leuke kinderkleding vind ik. Ik was meteen verliefd op de broek met maantjes!

zaterdag

Gelukkig was ik vandaag weer fit genoeg om te werken en ging het opstaan om 05:30 ook best oké. De werkdag ging super snel voorbij. Het was best wel druk ook! De nieuwe maatregelen waren gelekt en het leek alsof mensen nog even snel overal aan het winkelen waren, nu het nog kon.

Toen ik thuis kwam, zei Flo dat er een winter BBQ bij de brouwerij was in de tuin, dus we besloten spontaan om daar meteen naartoe te gaan. We dronken wat en aten gerookte bietjes met aioli en dat was megalekker! We bleven niet heel lang want het was toch wel fris brrr.

We deden boodschappen en zagen daar dat het Monopoly spel eindelijk verkrijgbaar was, yes! Hier had ik al weken op gewacht. We pakten het meteen uit thuis. Lotti ging nog in bad en sliep daarna vrij snel. Het leek erop dat ze weer terug ging naar haar normale ritme, joehoeeee! Flo besloot om haar kerstcadeau dat bezorgd was alvast in elkaar te zetten. Een klimrek met glijbaan wordt het.

Online vond ik nog foto’s van dingen die we de laatste tijd op werk gemaakt hebben. Zo leuk om al weken met kerst bezig te zijn! Ik word altijd helemaal blij van de kleuren!

zondag

Het was alweer zondag en de week ging langzaam en snel tegelijk voorbij vond ik. Ik voelde me nog steeds redelijk oké vandaag, op keelpijn een hardnekkig en een vervelend hoestje na. Er zijn genoeg covid testen doorheen gegaan deze week, maar we hebben allemaal nog steeds niks gelukkig. Vandaag was het ook familiedag dus we wilden wat leuks doen. Maar ja, wat dan als alles dicht is? Wat Lotti heel leuk vindt nu is lampjes kijken, dus we besloten een wandeling te maken. In Maastricht hangen ze elk jaar veel lampjes op buiten, dus dat leek ons wel leuk om te zien. En dan hadden we ook weer eens wat anders gezien dan de muren van ons appartement, werk of ons dorp. Het was grijs en miezerig vandaag, maar het was wel fijn om even ergens anders te zijn.

We bleven niet heel lang want Lotti was het zitten in de wagen soms zat. En het was wat te koud om haar veel eruit te halen. Dan maar richting huis. Thuis staken we de vierde kaars van de advent aan en speelden we. En kijk wat een mooie schaduw het nieuwe plantje maakt op de muur : ) In de avond sliep Lotti gelukkig snel in en we hadden ook snel avondeten, soep met lekkere broodjes. Dus er kon goed onderuitgezakt worden op de bank om de week in rust af te sluiten.

Nou, dat was de week weer! Ik ben stiekem wel heel erg blij dat hij voorbij is. En ik hoop dat we volgende week een betere week hebben! Maar vooral dat ik niet ziek ga worden. Tot de volgende!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2021 ∘ 50

  1. Och Luus, I feel you! Hopelijk heb je deze week wat meer slaap en voel je je beter! Dat maantje is super mooi trouwens. Groot gelijk dat je jezelf iets leuks koopt in zo’n rotte week.

  2. Heel veel respect voor hoe je de week bent doorgekomen. Ik zou het niet in je plek kunnen. Hopelijk de week die nu bezig is een beetje beter. Ik word wel altijd blij van je weekoverzichtjes. Dat plantje met die maan is echt heel mooi!