22for2022 #1

Mijn day zero project liep een beetje vast, dus ik was wel toe aan wat nieuwe doelen. Ik had namelijk genoeg dingen die nog gebeuren moesten, want er werd maar vooruit geschoven en vooruit geschoven. Het nieuwe jaar leek me het ideale moment om al die dingen eens te verzamelen en echt te gaan uitvoeren. Zo ontstond de 22 for 2022 lijst.

Voordat ik ga beginnen aan de lijst heb ik eerst wat voorwerk gedaan zoals bedenken hoe ik alles ga aanpakken en heb ik ook alvast wat doelen uitgewerkt. Hieronder lees je daar meer over.

meer sparen

Een van de belangrijkste dingen op mijn lijst vind ik meer sparen. Het is niet dat ik elke maand handen vol geld uitgeef, maar het is toch nog meer dan ik eigenlijk wil. Ik heb wel eens een impulsieve bui en koop dan soms toch iets waarvan ik achteraf denk, ik ben er heel blij mee maar had ik het nou echt echt nodig? Ik wil dus nog wat strenger worden zodat ik meer kan sparen, want ik denk dat een huis kunnen kopen me duizend keer gelukkiger gaat maken dan kleine dingen kopen.

Die impulsieve bui is lastig om mee om te gaan, want mijn verstand dat weet dat ik iets niet nodig heb, wordt dan even helemaal uitgeschakeld en mijn vinger drukt al op in winkelmand en betaal. En voor ik het weet heb ik het toch in huis. Ik heb dus iets van controle nodig en ik ga daar jullie (zonder dat jullie er iets voor hoeven te doen hoor) voor gebruiken ; ) Ik denk namelijk dat het goed zou kunnen werken om mijn uitgaven op mijn blog te delen. Ik weet dan dat anderen dit zien en ga er daardoor zelf ook wat bewuster mee om omdat ik weet dat ik ‘gecontroleerd’ wordt. Misschien gaat het goed werken, misschien niet. Maar ik wil het in ieder geval proberen! Vanaf januari ga ik aan het eind van mijn weekoverzichten opschrijven wat ik die week kocht. Mocht het voor jou dus intens saai zijn om daarover te lezen, dan heb je het ook zo overgeslagen ; )

ontspannen

Het maken van het lijstje ging snel, want dingen bedenken waar ik van ontspan is niet zo moeilijk. Nu de uitvoering nog! Het lijstje plaatste ik hier. Wie weet kun je er ook wat dingetjes uit halen. Vanaf januari probeer ik elke week iets uit de lijst te kiezen en dat uit te voeren. Ik hoop dat het me gaat lukken! En mocht je nog iets weten wat er ook bij zou passen, zet het vooral in de comments. Dan neem ik het mee.

de perfecte moisturizer

Voor dit doel leek het me ook handig om een lijstje te maken, want er zijn er zóveel dat je gewoon niet weet welke te kopen. Ik zocht daarom eerst uit welke moisturizers er door mijn keuring komen. Ik vind het namelijk belangrijk dat een crème vegan is en niet op dieren getest. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat er SPF in zit, want dat is de voornaamste reden dat ik een crème gebruik. Op dit puntje vallen ook veel crèmes al af trouwens! Ook belangrijk dat de crème goed bij mijn huid past (gecombineerd) en niet vettig aanvoelt of op mijn huid ligt.

De moisturizers die nu op mijn lijst staan en in aanmerking kunnen komen zijn deze:
Suntribe Organic and Vegan Day Cream SPF 20
Green People Day Solution Cream SPF15
Lavera Sensitiv Sun Facecream SPF30

Ik kijk nog even of ik ze alle drie ga kopen en testen, of dat ik het anders ga aanpakken. Als je trouwens nog een crème hebt waarvan je denkt dat die kan passen, stuur het me vooral door!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “22for2022 #1

  1. Ja snap ik! Ik vind het juist wel fijn om in december doelen te maken voor het komende jaar. Het voelt ieder jaar weer als een periode van afsluiten en opnieuw beginnen. Dat is het in feite niet per se, want na nieuwjaar is alles gewoon hetzelfde. Maar ik merk wel dat ik automatisch meer over het afgelopen jaar ga nadenken en dan ook duidelijk krijg wat ik belangrijk vind voor het komende jaar. Dan komen er vanzelf doelen uit 🙂

 1. Oh! Meer sparen is ook iets waar ik me mee bezig wil gaan houden. Vind ik echt zó moeilijk! Mijn eerste stap is om in ieder geval weer te beginnen met het maken van een overzicht zodat ik weet wat er nou eigenlijk allemaal binnenkomt en uitgaat, ik hoop dat dat me al een klein beetje zal helpen..

  1. Ik geloof dat dit een doel van veel mensen is. Weet niet of het aan onze generatie ligt, dat we het wat moeilijker vinden om te sparen, maar het valt me op dat ‘wij’ er niet zo goed in zijn (misschien ook omdat onze inkomen – vaste lasten ratio veeeeel hoger is dan vorige generaties en we daardoor ook bijna niet kunnen sparen omdat er niet veel over is?). Ik blijf het ook moeilijk vinden…
   Ja dat wil ik dus ook, eerst een overzicht hebben dat makkelijk werkt en wat ik steeds kan aanpassen elke maand. Het moet welk makkelijk zijn, anders wordt het weer zo’n opgave! Nog even over nadenken…

 2. Meer sparen komt hier ook op de lijst, evenals mijn uitgaven delen (denk ik, het idee is er alleszins, ik weet nog niet of ik het effectief ga doen, haha :p). Ik zit trouwens ook wat vast met mijn dzp, als in dat ik er letterlijk bijna een heel jaar niet naar gekeken heb denk ik :p
  Ik had al een lijstje met leuks opgesteld voor 2022 maar ik bedacht vandaag nog een paar leuke dingen die ik er eigenlijk ook graag bij wil dus ik ga het nog eens overdenken.
  Wel benieuwd naar de perfecte moisturizer. Ik ben ook al een tijdje op zoek. Ik had wel iets fijns gevonden voor in de zomer maar ik zou toch graag een lichte crème met spf hebben die ik gewoon elke dag kan gebruiken (en liefst een zo hoog mogelijke spf). Dus schrijf zeker over je bevindingen!

  1. Haha ik vind het ook wel spannend om mijn uitgaven hier te delen! Maar ik wil het wel proberen omdat dit echt een grote controle voor mezelf is en dat heb ik wel echt nodig!
   Ben benieuwd naar jouw lijstje!
   Ja het probleem bij mij is vaak dat het óf echt een zonnebrand is óf een crème. Ik kan dus gewoon geen crème vinden die fijn is waar dan ook spf in zit. Voorheen gebruikte ik in de zomermaanden ook alleen zonnebrand op mijn gezicht, dat ging wel. Maar voor de winter vind ik dat wat te. Ik heb er een aantal uitgezocht nu, dat komt online als ik ze goed getest heb 🙂