2021 ∘ 52

We hadden twee pittige weken achter de rug. Zou de laatste week van het jaar beter zijn geweest? Stiekem had ik gehoopt dat ik deze week wat vrolijker had kunnen beginnen in mijn weekoverzicht. Maar ik nam nog wat ziekigheid uit week 51 mee. Ik vind het belangrijk om een eerlijk beeld te geven over hoe het leven nou eenmaal is op het moment, dus dat hoort er ook gewoon bij. Gelukkig ging het na maandag weer goed en waren er ook genoeg hele leuke dingen! Zo hadden we nog een familiedag in Duitsland, vierde Lotte haar eerste verjaardag en kon ik onverwachts al heel snel mijn boostervaccinatie halen! En op het einde ook nog een leuke tip voor jullie voor het maken van een jaarlijks filmpje.

Leestijd: 12 minuten

🥳 Overall mood: feestelijk
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 10/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 And So I Watch You From Afar – II. Dive Pt. 2

maandag

Ik had heel graag gewild dat ik na twee weken ziek, snotter, gedoe en slechte nachten eens wat vrolijker kon beginnen in het weekoverzicht. Maar om eerlijk te zijn stapelde zich de moeheid alleen maar meer op zo na de feestdagen. Er was niet veel bij te slapen, want het was zo’n grote berg aan moeheid dat daar niet tegenop te slapen viel, geloof ik. De week begon helaas ook weer met een zieke maandag, want ik was in de nacht ziek geworden alsof ik iets verkeerds gegeten had. Gelukkig had Flo nog vrij tot in het nieuwe jaar, dus hij kon in de ochtend en middag voor Lotte zorgen terwijl ik het zo goed mogelijk weg probeerde te slapen. Bah wat voelde ik me moe, slap en misselijk! Rond 4 uur lukte het om een cracker te eten en wat te drinken en ging het langzaam gelukkig weer iets beter. Ik was vooral heel blij dat ik nog even met Lotte kon spelen voordat ze naar bed ging. Dat was het lichtpuntje vandaag en maakte de dag weer goed!

Eigenlijk ook niet gek dat ik zo moe was… De moeheid van het eerste babyjaar, daar hoor je iedereen steeds over. Dat is iets waar je gewoon doorheen moet. En dan komt er ook nog ziek zijn en kerst bij. De week voor kerst heb ik doorgewerkt terwijl ik eigenlijk best wel ziekig was (met een hoop pijnstillers erin lukte dat). De 24e ben ik meteen na werk in de auto gesprongen en zijn we in twee dagen tijd van het ene kerstdiner naar het andere gegaan. Op zondag was het pas even ademhalen, maar toen hing ik dus boven de wc. Het was denk ik even wat teveel tegelijk allemaal zonder ruimte voor rust. Dan denk ik wel eens, waarom gaan we dan ook naar al die kerstdiners? Maar dan weet ik het antwoord ook meteen… thuis zitten met een baby is ook alles behalve rusten. En bij de opa’s en oma’s is het dan weer fijn dat ze lekker voor je koken en ook veel met Lotte bezig zijn. En natuurlijk is het fijn om ze te zien, dat boven alles!

Vandaag hadden we dan ook een pyjamadag en hebben we allemaal voor pampus op en rond de bank gehangen. Ik ben sowieso niet zo’n fan van de dagen tussen kerst en oud & nieuw. Je bent dan zo uit je ritme en gaat van hot naar her. Blij als het straks januari is en we weer in een normaal ritme komen. Je begrijpt wel, ik snakte naar een vrije woensdag die ik al een tijdje niet meer gehad had!

In de avond maakte ik het jaarlijkse fotoboek af en bestelde het ook meteen. Begin januari zou het er zijn. Hier alvast een kleine preview. Het eerste boek waar heel veel Lotte in staat. Zo leuk om ze straks allemaal naast elkaar te zien. Elk jaar met heel veel zelfgemaakte stempels en bloemen en dit jaar wordt dat vervangen door foto’s van Lotte : D

dinsdag

Vandaag stond er weer een familie dag in Duitsland op de planning. We hadden namelijk nog geen kerst met de neefjes gevierd, dus die zagen we vandaag! In de auto ernaar toe had ik nog eens tijd om te lezen, wat fijn! Ik begon in een nieuw boek waar ik erg benieuwd naar was. Het stelde niet teleur. Ik kon nog niet echt goed eten van het maag-darm virus van het weekend, maar ik voelde me gelukkig wel fit genoeg om weer wat te ondernemen.

Maar voordat we de neefjes zagen spraken we met een vriend van Flo (met vrouw en kind) af die daar in de buurt woont. We wandelden een uurtje buiten en kletsten bij. Het was een natte wandeling haha. Het was grijs en het miezerde redelijk hard, maar het was fijn om in de frisse lucht te zijn (die heb ik zo tijdens de feestdagen altijd extra nodig met al dat binnen zitten). Ik vond het vooral heel fijn om ze te zien, want we zien ze niet zo vaak.

De neefjes kregen Lego voor kerst en Lotte kreeg de groene UglyDoll (op haar rode is ze helemaal verliefd, dus heel goed cadeau dit) en Duitse boekjes waarmee ze haar eerste woordjes kan leren. Ze was er blij mee! En ze heeft de hele middag heel leuk met haar neefjes gespeeld. Het was zo leuk om te zien hoe ze ze achterna kroop en de hele tijd kirde van blijdschap : D

Van omi kreeg ik twee super leuke kerstballen. Een vis met krulhaar en een kerst lama! In Duitsland heb je een winkel, Butlers, en daar hebben ze vaak super leuke dingen. Ze waren nog een keer extra er naartoe gegaan omdat ik had gezegd dat ik de kerstballen zo leuk vond : D Zo lief! Die kleine gebaren kan ik zo waarderen.

Op de terugweg was het heel hard aan het regenen en kwamen we langs drie ongelukken op de autobaan. We zagen de ene na de andere blauwe lichten langsrijden. Lotte lukte het niet zo goed om in slaap te vallen, dus het was een onrustige autorit. Eenmaal thuis dook ik er ook niet lang na Lotte in rond 10 uur. Morgen weer een dag!

woensdag

Hoera, nog eens een vrije dag! Wat had ik dat nodig zeg… Normaal zou ik van alles plannen op deze dag. Stempels maken, bloemen maken, dingen regelen. Maar eigenlijk had ik daar vandaag helemaal geen zin in. Ik merkte in de ochtend al dat ik veel te moe was en er niet echt de energie voor had. Ik besloot er daarom een zo rustig mogelijke luier dag van te maken en alleen te doen wat écht moest (dat bleek alleen de was doen te zijn). Er kwamen vandaag nog wat kerstkaarten binnen. Kijk deze leuke zelfgemaakte van Janneke! En ik maakte het gezellig thuis. Ik ruimde het huis op en stak een kerst olietje aan.

En ik pakte ook de laatste twee advents uit en maakte de adventsblog af. Net als de 365 vragen van de maand.

Daarna begon ik aan een heel ambitieus nieuw borduur project dat ik vorige week bij irisborduurt bestelde. In de middag maakte ik het stof eerst klaar door alle randjes te rijgen en het midden in te kaderen. Dat duurde toch zeker wel een uur! Het saaiste werkje van het hele borduurpakket haha. Maar het moet wel goed gebeuren, anders heb je er natuurlijk helemaal niks aan. Toen Flo het stof zag vroeg hij meteen, en hoe lang ben je daarmee bezig? Het was inderdaad een stuk groter dan ik gedacht had. Dus het gaat niet alleen een winter, maar waarschijnlijk ook lente en zomer project worden ;’ D

Aan het einde van de dag ging ik Lotte ophalen bij de opvang en daar bleek dat er iets mis was gegaan in de mail met de dagen tussen kerst en oud & nieuw dat Lotte zou komen. Ze hadden op staan dat ze er alleen op woensdag zou zijn deze week. Oei, dan moest er nog snel wat geregeld worden. Meteen oma gevraagd en zij kon gelukkig een halve dag oppassen op donderdag. Wat hebben we toch een geluk met opa en oma zo dicht bij en dat ze zo lief zijn dat ze zo vaak kunnen bijspringen op het laatste moment!

donderdag

Vandaag begon werk weer. Althans, tot 2 uur totdat ik Lotte moest ophalen bij oma. Het was redelijk druk dus de werkdag ging mega snel voorbij. Door alle kerstdagen en bezoekjes had ik het gevoel dat ik al twee weken niet meer op werk geweest was.

Oma appte tijdens werk dat ik nu ook een afspraak voor de boostervaccinatie kon maken, dus eenmaal thuis deed ik dat meteen. Er waren maar 2 opties, een vanavond al en een volgende week op donderdag, midden op de dag. Op een werkdag leek me minder geslaagd, want dan mis ik weer een halve dag werk. Dus ik plande hem dan maar meteen voor vanavond, in de hoop dat ik niet ziek zou worden ervan en me ellendig zou voelen met Lottes verjaardag. Niet verwacht dat de afspraak zo snel zou gaan! Het was best wel druk op de locatie en ik moest even wachten, maar was wel blij dat ik hem weer had. Thuis dook ik meteen mijn bed in, in de hoop de meeste last die eventueel zou komen er meteen af te slapen.

Bij thuiskomst zag ik dat een vriendin een verjaardagspakketje voor Lotte had opgestuurd. Zo lief! Ik legde het natuurlijk nog aan de kant tot haar verjaardag.

vrijdag

Woah de week ging deze keer zo snel voorbij. Vandaag had ik echt het gevoel hoe kan het al vrijdag zijn?! In de ochtend bracht ik Lotte weer naar oma en was er een mooie maan. En toen ik aan kwam in de tuin zat er een merel op ons te wachten. Ik vond het er mooi uitzien dus probeerde heel stiekem een foto te maken zonder haar te verschrikken. Dat lukte zoals je kunt zien.

Op weg naar werk was de lucht weer prachtig.

Vandaag werkte ik tot 4. Aan het einde van de shift konden we nog even alles goed schoonmaken, opruimen en schrobben enzo. Dan kunnen we weer fris starten in het nieuwe jaar. Ik had overigens de hele dag nergens last van wat de vaccinatie betreft. Alleen heel af en toe een stijve arm, maar dat was eigenlijk niet noemenswaardig.

In de avond hadden we niks bijzonders gepland. Thuis met z’n tweetjes en de babyfoon op de bank in onze joggingbroek. Ik vond het wel fijn! We keken een beetje tv en ondertussen update ik wat apps op mijn telefoon. Ik ontdekte per toeval een dartsspel. De rest van de avond speelden we het spel en probeerden we elkaar in te maken. We konden het bijna niet meer wegleggen, het was best wel verslavend! Door dat spel vonden we ons eerste project van het nieuwe jaar, een dartbord kopen! Ook wel een goeie voor op mijn 22for2022 lijst om te ontspannen.

Het enige wat we wel echt nog moesten doen was ballonnen opblazen en het cadeautje inpakken. Oh wat gaat ze met grote ogen kijken morgen!

zaterdag

Hieperdepiep hoeraaa, vandaag was het Lottes verjaardag! Een heel jaar voorbij, woahhh. Voor anderen is het niet zo heel bijzonder denk ik, maar voor mij (ons) voelt het echt speciaal. Haar een heel jaar mogen zien groeien. En dan niet alleen het uiterlijk, van ieniemienie baby naar toch al iets grotere baby die opeens niet meer hulpeloos op haar rug ligt met haar armen en benen te zwaaien. Ook de eerste sprankjes van haar karakter die beginnen door te komen en haar eigen wil die steeds duidelijker naar buiten komt.

Ze was inderdaad helemaal blij met haar confetti ballon : D

We hadden nieuwjaarsgebak besteld voor de verjaardag, strikken en poefelen zoals we dat hier noemen. En een Limburgse vlaai. Voor Lotte bakte Flo nog snel muffins zonder suiker, zodat ze met ons mee kon snoepen. En ik had verjaardagskaarsjes gekocht, die moesten natuurlijk ook ergens op! Opi en omi brachten het super leuke taart varkentje mee. Hoe schattig!

Er werden cadeautjes uitgepakt, er werd veel gespeeld en geknuffeld en volgens mij had iedereen het heel erg leuk! Ik had in ieder geval een hele leuke dag en vond het fijn om alle opa’s en oma’s bij Lottes eerste verjaardag te hebben. Wat een geluk dat het een feestdag was en we 4 mensen mochten uitnodigen. Toch maar meh anders hoor, jarig zijn in een lockdown. Laten we hopen dat het snel weer beter wordt met alle omstandigheden en maatregelen.

‘s Avonds kwam ik erachter dat we vergeten waren haar kaarsje aan te steken, dus dat deden we dan nu nog maar. Ook al was ze zelf al naar bed. Haa, dat was echt een fijne en gezellige dag! Ik zat nog helemaal na te genieten.

zondag

Zondag familiedag! Vandaag werd het vooral bijkomen van een gezellige verjaardag. Eerst een ontbijtje. En kijk hoe mooi mijn kerstcadeau erbij ligt. Weet je nog dat er in de post iets mis was gegaan? Het pakket is nog steeds niet terecht, dus Flo bestelde maar opnieuw. Het cadeau werd wat groter, want de variant die Flo eerst gekocht had was er niet meer. Ik kreeg dus een enorm grote en stevige snijplank van acacia hout met een set super scherpe snijmessen erbij. Ik ben daar dus heel blij mee want ik hou heel erg van praktische cadeautjes!

In de ochtend beneden komen in een warme woonkamer met alle lampjes aan, dat vind ik zo gezellig altijd. Appy birthday!

Naast het dartbord – waar we vandaag de halve dag naar aan het zoeken waren – bedacht ik me dat ik ook met een ander project wil beginnen in het nieuwe jaar. Ik wil weer eens een heel jaar een filmpje maken. Althans, dat wil ik proberen. Voorheen deed ik dat altijd met de 1 second a day app (kijk maar). Maar eigenlijk lukte het me niet zo goed om dat vol te houden. Want bij video (of filmen) ben ik altijd veel te veel bezig met hoe iets eruit ziet, en of de beweging erin wel interessant genoeg is. Daardoor kost het soms erg veel tijd. Door Annika heb ik nu de app OSnap! ontdekt en daarmee kun je ook filmpjes maken, maar dan met foto’s. Stop motion dus. Kijk ook even haar filmpje van 2021, dat is super leuk! Dat past een stuk beter bij mijn point and shoot werkwijze die snel gaat zonder nadenken. Ik twijfel nog of ik 1 second a day nog een kans geef of dat ik toch de OSnap! app ga proberen. Verwacht in ieder geval geen hoogstandje, maar zoals altijd een weergave van mijn leven zoals het is : )

We speelden vandaag nog met alle nieuwe cadeautjes waaronder de sensory blocks. Ik vond ze zo cool! Er zijn er met gekleurd plastic, met water met glitters, met zand en met kraaltjes.

Vandaag was de eerste dag dat we ons avondeten met z’n drietjes aan tafel konden eten. Normaal gaat Lotte eerst naar bed omdat ze het niet haalde om zo lang op te blijven. Maar door de latere slaaptijden de afgelopen weken (door kerst) is haar ritme nu wat verschoven. Alleen maar handig, want eerst koken en eten en dan naar bed brengen is een stuk praktischer! Weer een mijlpaal gehaald die veel verschil in onze dagen en avonden gaat maken. Fijn!

Wat ik nog even kwijt wilde zo de laatste week van het jaar (of eigenlijk de eerste paar dagen van het nieuwe jaar)… Ik lees steeds meer over mensen met een pessimistische kijk op dingen. Ergens begrijp ik het ook wel met een pandemie die maar blijft doorgaan en doorgaan. Mensen hebben er genoeg van en ik kan me voorstellen dat het ook steeds moeilijker wordt om te geloven dat er echt een keer een eind (of een acceptabeler leven) aan komt. Maar wat hebben we nog over als er geen hoop meer is? Als we niet meer positief kunnen zijn? Als alles er zwart uitziet en we alleen nog maar praten over hoe erg het allemaal is? Positiviteit forceren hoeft niet en gaat ook niet echt. Maar ik blijf erbij dat in ieder geval proberen om met liefdevolle ogen naar de wereld te kijken áltijd beter is dan al die verbitterdheid, ugh. Aan alles komt een eind, ooit wordt het beter. Zo.

Tot volgende week!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 thoughts on “2021 ∘ 52

 1. Mooie positieve afsluiter. De app Osnap ziet er tot uit! Ik ben zelf fan van One Second a Day, ik begin aan mijn vijfde jaar. Maar het is ook belangrijk dat het bij je past. Beide supertoffe manieren om herinneringen te maken vind ik!

  1. One Second Everyday is ook echt heel erg leuk! Ik ben er toch maar weer eens mee begonnen in de hoop dat het me deze keer wel lukt om te blijven doen. OSnap! lijkt me ook erg leuk, eens kijken wat me beter gaat lukken. Post jij je filmpjes ook ergens? Ik vind dat zo leuk om te zien bij anderen 😀

 2. Zoveel leuke foto’s – die eerste in de kerstbal vond ik al heel leuk, maar ook de gekregen kerstballen, de foto van Lotte met confettiballon én dat taartje haha. Gefeliciteerd met Lotte! Fijn dat je na een ziekig begin toch een hele leuke week hebt gehad 🙂

 3. Nog een keertje gefeliciteerd met Lotte! Haar verjaardag ziet er echt leuk uit en inderdaad fijn dat jullie gewoon vier mensen konden uitnodigen nu. Wel balen dat je je fysiek nog niet helemaal oké voelde, maar gelukkig bleek de booster mee te vallen! Hoop dat jullie een fijne week tegemoet gaan.

  1. Dankje! Ja ik was vooral blij dat de opa’s en oma’s erbij mochten zijn. Ik vond het vorig jaar zo erg dat de opa en oma uit Duitsland de eerste maanden gewoon gemist hebben omdat ze niet mochten langskomen door de lockdowns. Dan ben je toch wel extra dankbaar zo met de verjaardag 🙂

 4. Ik ga dit jaar ook proberen om met onesecond een filmpje te maken! En ik ben net als jij blij dat alles weer normaal is. En wat betreft dat negatieve gedrag, ik zag dat je mijn weekoverzichtje hebt gelezen. Ik heb er ook last van, mijn klanten hun lontje wordt wekelijks korter. Ik ben het met je eens dat als er geen hoop meer is, het allemaal op is. Ben zelf ook wat verbitterd geworden, maar dat waait wel weer over. Zoals Suzan en Freek zingen: Hou me maar vast en laat me maar zorgen maken. Morgen ben ik vast weer mezelf 😉

  En superleuk dat Lotte verjaarde! Lijkt me een heel speciaal moment inderdaad. Voor jullie ook een fijn 2022 gewenst!

  1. Ohh ik hoop niet dat je denkt dat ik het naar aanleiding van jouw blog schreef. Het is iets wat om me heen meer naar voren komt en wat ik steeds meer lees en hoor. Wel toevallig dat jij er ook net over schreef. Denk dat meer mensen het nu hebben. En dat is ook helemaal oké! En inderdaad, bij de meesten waait het weer over.

   1. Nee hoor! En als het wel zo was, geen probleem. Ik las het en ik ging erop in omdat ik zelf ook weet hoeveel negativiteit en korte lontjes de mensen hebben tegenwoordig, that’s all. Maar ik denk nu de drukte van de feesten weg zijn ik er zelf ook weer beter tegen kan. Ik ben juist blij dat je erover hebt geschreven want ik dacht dat het aan mij lag of ik de enige was die dat gevoel had 🙂

 5. Ook hier nog een keer gefeliciteerd met je dreumes! Zo bizar hoe ongelooflijk snel ze zich ontwikkelen in dat eerste jaar he? En niet te vergeten: hoe je zelf groeit al moeder/ouders! Helaas horen daar idd ook de vermoeidheid en meepikken van ieder virusje bij. Maar goed, ook dat moet je gewoon maar als een booster zien. Ik ben de eerste winter van Sam echt van september tot maart aan het kwakkelen geweest en heb daarna eigenlijk nooit meer iets gehad *klopt af.

  Gelukkig nieuw jaar! En ik blijf in 2022 gewoon gezellig meelezen, al reageer ik niet zo vaak 🙂

 6. Gefeliciteerd kleine Lotte 😀 Die varkenstaart is zo leuk!
  En het klinkt als een drukke week, maar gelukkig ben je weer een beetje opgeknapt 🙂 Fijn ook dat je geen last had van de booster!

 7. Dat laatste stukje <3 Ik snap het ook wel, dat pessimistische, maar ik heb dat dus totaal niet in mij. Ik vind het allemaal strontvervelend ja, maar ik zie het wel nog positief in.
  Ik geef die ene second per dag filmen ook nog een kans. Ik denk er niet té veel over na want dan houd ik het ook niet vol (zoals afgelopen jaar, haha :p).
  Hoe is het met de vermoeidheid nu?
  Nog gefeliciteerd met Lotte's verjaardag!