2022 · 1

Hallo eerste week van het nieuwe jaar! Het was meteen een echte januari week met elke dag veel regen. Maar dat maakte niet uit, wij vermaakten ons binnen wel. De week stond vooral in het teken van opruimen en een fris begin van het nieuwe jaar. De kerstboom werd opgeruimd want ik was er helemaal klaar mee, ik gooide de woonkamer om en maakte een nieuwe speelhoek voor Lotte. Ik begon aan mijn gigantische borduurproject en doneerde aan een goed doel op een hele leuke manier (meedoen als het je leuk lijkt!) en het lukte me ook nog om weer te beginnen met one second a day.

Leestijd: 8 minuten

😊 Overall mood: happy
😓 Stress level: 4/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Maribou State – Vale

ze vindt het nu heel leuk om steeds zo op me te hangen en mijn broek onder de paté te smeren :’ )

maandag

Nu Lotte 1 is geworden leek het ons ook een goed moment om eens te proberen of ze in haar grotere bed zou gaan slapen. Op zondag hadden we de slaapkamer al klaargemaakt en de co-sleeper eruit gehaald. Er waren wat veranderingen; sliep nu aan de andere kant van het bed bij onze hoofdkussens en ze had aan alle kanten spijlen. Het was dus even afwachten of dat goed zou gaan met de slaapjes overdag. Het eerste slaapje duurde 30 minuten, maar ze heeft wel erin geslapen! Viel me alweer mee…

Opa en oma waren allebei ziek, dus we brachten soep langs. We bleven nog heel even om te spelen. Daarna liepen we langs de Hema. Daar moet je eigenlijk van tevoren bestellen, maar ik gokte het erop. We hadden nu namelijk echt stopcontactbeveiliging nodig, want de woonkamer is niet meer veilig met een kruipende Lotti! Gelukkig kreeg ik aan de deur een pakje mee.

Minder slapen betekent bij Lotte dat haar humeur ook wat minder is, dat was vandaag ook zo. Niet erg, maar dan moet wel even de hele trukendoos leeggehaald worden om haar de dag door te krijgen. Flo offerde zijn pauze op om een slaapje met haar te maken. Hij is veel beter met haar in slaap krijgen (en houden) dan ik. Op een of andere manier blijft ze bij hem wel slapen en bij mij wordt ze sneller wakker. En dan ook meteen klaarwakker. Ik was dus heel heel blij dat Flo hielp en ze in de middag wat langer sliep (en ik daardoor een uurtje voor mezelf had).

In de namiddag ruimde ik de kerstboom op want ik was er ineens helemaal klaar mee. Ik wilde meer plaats in de woonkamer en wat dingetjes omgooien, dus moest hij eruit!

een klein hoekje van de hele speelhoek

Ik maakte op de plek van de boom een speelhoekje voor Lotte en ruimde al haar speelgoed in de boekenkast. Nu hebben we onze zithoek weer een beetje terug! Dat was ook wel het hoogtepuntje van de dag. Ik vind het heel fijn om op te ruimen en alles weer wat beter te organiseren. Dat zorgt weer voor wat meer ruimte, en dan niet alleen in de woonkamer, ook in mijn hoofd!

Speelgoed opruimen betekent ook meer plaats op de vensterbank, dus daar zette ik de leuke sensory blocks neer. Dat gaat er leuk uitzien als de zon schijnt!

resultaat van een paar uurtjes borduren

Na het avondeten plofte ik op de bank en keken we een serie, daarna de slimste mens en ging ik ondertussen weer verder met mijn borduurwerkje. Het gaat altijd zo tergend langzaam, maar dat maakt niet uit. Every progress is progress.

dinsdag

Ik voelde me een echte huismoeder vandaag. De aardappels voor het avondeten in de middag al schillen ; )

Nu ik klaar was met Lottes nieuwe speelhoek schoof ik ook de eettafel om en verving ik wat schilderijen op de kast. Ik vond het steeds gezelliger worden in de woonkamer!

Vandaag was dit de voornaamste bezigheid, achter de stofzuiger aankruipen :’ ) Dat was ook wel het hoogtepuntje van de dinsdag. Wat een plezier heeft ze gehad met haar konijnenlamp en de stofzuiger haha. Het was echt heel leuk om te zien.

En in de avond weer verder met mijn borduurwerkje. Ohh ik had al zoveel foutjes gemaakt! Niks voor mij om me zo lang te moeten concentreren op die kleine vakjes haha. Het klopte niet meer helemaal dus ik heb er maar wat van gemaakt. Hopelijk zie je het straks op het einde niet zo… Ook inmiddels chips vlekken en chocolade erop geknoeid. Ach ja, het gaat eigenlijk ook niet om het perfecte eindresultaat, maar om het werken eraan wat me het plezier geeft!

woensdag

De ochtend begon met flink opruimen. De kerstboom ging de schuur in en ik had iets bedacht voor mijn kledingkast probleem. Elke ochtend pak ik namelijk maar iets in het donker eruit om Lotte niet wakker te maken. Ik douche namelijk altijd als eerste, wanneer de rest nog slaapt. En de kledingkast staat dus in de slaapkamer. Niet zo handig, maar hij past nergens anders. Ik kwam dus op het idee om een rekje in een andere kamer te zetten en daar de dingen die ik het meest draag te hangen, zodat ik er ongestoord iets kan pakken. Dus eigenlijk maak ik van mijn kast nu een kleine capsule wardrobe. Totdat Lotte op haar eigen slaapkamertje gaat slapen moet het het maar doen! ; ) Ik was er zowat de hele ochtend mee bezig om alles op te ruimen en ordenen. Niet het allerleukste werkje, maar ik was heel blij dat het gedaan was.

Daarna was het tijd voor lunch, blogs bij lezen en aan mijn eigen blog werken. Ik bedacht me opeens dat het eigenlijk raar is dat ik de one second a day video’s helemaal niet hier heb staan, dus ik uploadde ze allemaal. Je kunt ze nu hier terugvinden. In mijn vorige weekoverzicht schreef ik dat ik misschien weer aan de slag wilde met one second a day en dat heb ik gedaan. Dus je kunt vanaf februari meer nieuwe video’s vinden onder de tag!

Ik kwam vandaag zoiets leuks tegen! Bij PostNL kun je nu meedoen aan de actie ieder kind verdient een verjaardag (tot 31 januari nog) en speelgoed opsturen naar het goede doel Stichting Jarige Job. Een stichting die speelgoed verzameld en weggeeft aan kinderen die geen (of niet veel) speelgoed krijgen. De post betaald de verzending. Super goed initiatief! Ik printte het verzendlabel meteen uit en kocht speelgoed. Dus, een klein oproepje van mijn kant om ook mee te doen! Je kunt de cadeaus zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Meedoen? Dan kun je een gratis verzendlabel uitprinten. Het enige waar je op moet letten is dat het nieuw speelgoed is, nog in de verpakking, en op de afmetingen (staat allemaal op de site). Hee en zonder er veel voor te doen heb ik zo al een van de doelen op mijn 22for2022 gedaan!

Het was een productieve dag! Ik was blij dat ik alles wat meer op orde had in huis, daar was ik al weken mee bezig in mijn hoofd maar ik vond maar niet de tijd om er mee aan de slag te gaan. Ik was dus erg blij dat ik al een beetje meer op weg was ermee. Dat zorgde ook meteen voor wat meer rust in mijn hoofd. Rond 4 uur was ik klaar en besloot ik dat er ook niet zo heel veel tijd meer was om nog stempels of bloemen te maken, dus leek het me beter om dan nog één laatste klusje te doen. Ik maakte zo’n 100 foto’s van alle kleding van Lotte die niet meer paste en zette alles op Vinted. Drieëndertig stuks in totaal, woah. Zo, dat klusje ook weer gedaan! Nu hopen dat mensen alles kopen, dan komt er weer wat meer ruimte in de kast.

Ik schreef al dat ik een paar keer de mist in ging, dus ik bedacht me dat ik natuurlijk ook gewoon de geborduurde vakjes door kon strepen. Dat maakte het zoekwerk een stuk makkelijker! Hopelijk minder foutjes daardoor. Beginners tip ; )

donderdag, vrijdag, zaterdag

Voor Lotti probeerden we eens nieuw broodbeleg uit. Ze eet nu trouwens ook goed mee in de avond en ik ben zo blij dat ze alles probeert en ook wel lust! En jaaa, de lente is op werk al heel langzaam in aantocht want er waren tulpen en ranonkels. Die laatste zijn mijn lievelings! Op de foto maar een heel klein knopje, we hadden ook echt enorm grote met duizenden laagjes. Zo mooi!

En kijk wat we nog hadden. Wauwww wat een mooie Franse klaprozen!

Alle kerstspullen ruimden we vandaag op. Maar de mooie boom voor de deur stond er nog. Elke keer zo mooi als ik naar buiten loop in de avond : ) De werkweek vloog deze week voorbij. Hoogtepuntje van de werkdagen was denk ik de zaterdag. Ik kon weer goed met boeketten oefenen en soms heb je van die dagen dat er grapjes gemaakt worden, je vaak in een deuk ligt en je leuk aan het kletsen bent. Zo’n dag was het zaterdag. Dat was heel fijn!

zondag

Het werd een rustige zondag. Lotte was weer verkouden en de lockdown was er ook nog steeds, dus zoveel spannends konden we niet doen. We maakten een wandeling, dat kon gelukkig wel nu het niet meer regende. Verder speelden vooral veel binnen. Geen super bijzondere dag, maar dat maakte niks uit.

22for2022

Dit jaar wilde ik aan de slag met meer ontspanning. Daarvoor maakte ik deze lijst, waar ik elke week iets uit kies om te doen. Deze week is het me zelfs gelukt om twee dingen te doen! Ik borduurde zowat elke avond en dat vond ik heerlijk. En ik gebruikte de massage gun om mijn nek en schouders los te maken. Wat een life saver, want de dag erna was alle stramheid helemaal weg! Een goed begin dus van mijn 22for2022 zo in de eerste week. Hopen dat ik het zo vol blijf houden.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “2022 · 1

 1. Haha, ik moest lachen om de chipsvlek op het borduurwerkje, dat zou mij ook kunnen overkomen. Jammer dat al die schattige kinderkleding niet meer past, ik hoop dat je er iemand anders blij mee maakt via Vinted 😉

  1. Hahaha ja dat is echt typisch mij. Ik krijg dat dan gewoon niet schoon gehouden haha.
   Ja er zijn zoveel schattige dingen! Ik bewaar ook wel wat, een of twee pakjes van toen ze op haar minist was 😀

 2. Volgens mij ben je goed bezig! Ben ook heel benieuwd naar je borduurwerkje. Ik ben zelf ook net weer met een begonnen, altijd fijn om te doen. Alhoewel ik moet bekennen dat ik me niet echt aan steken houdt, ik maak een plaatje na en hoop dat het wat wordt, haha. Tot nu toe wil dat wel aardig.

 3. Wat goed, die actie van PostNL! En heel herkenbaar van die kerstboom. Ik zet ‘m altijd vrij vroeg, maar 1 januari ben ik ‘m ook weer helemaal beu gezien. En ik krijg zin om te beginnen borduren van je foto’s haha, maar ik denk dat ik daar heel slecht in zou zijn 😀

  1. Ja leuk he! Ik vond dat ook meteen super.
   Haha wat grappig, ik had dat dus precies hetzelfde. Weg ermee! 😉
   Ik geloof niet dat je heel slecht in borduren kunt zijn, want het is eigenlijk alleen op een papiertje kijken welke steek waar moet en het erin steken 😀 Nou ja dat zeg ik nu wel, ik heb ook al heel wat foutjes gemaakt hahaha. Dus het kan wel 😉 Maar denk dat het niet uitmaakt voor het eindresultaat bij dit patroon.

 4. Wat een fijne week! Ik vind het goede doel heel mooi, ik ga ook iets kopen en doneren. Toen ik een paar jaar geleden als maatschappelijk werker werkte, begeleidde ik ook wat gezinnen die daar gebruik van maakten en op die manier toch leuke cadeautjes konden geven. Ik vond (en vind) het toch ook wel echt een pijnlijk besef dat er gezinnen zijn waar die dingen niet vanzelfsprekend kunnen. Mooi dat je er aandacht aan besteedt! En oh je borduurstruggles zijn echt ont-zet-tend herkenbaar, zelfs dat van de vlekken, haha! Daarom ben ik dus maar begonnen met die kruissteekkussens: dat is iets overzichtelijker en voor mij wat fijner om er in te komen, haha.

 5. Het klinkt als een fijne week! Ranonkels vind ik ook prachtig, en klaprozen 😀 Wat een heerlijk werk heb je toch!
  En ohh dat borduurwerkje… wat een gepriegel, respect haha!
  Moest wel meteen aan mijn moeder denken ja met die aardappels schillen aan het begin van de dag 😉 Haha we worden oud!

 6. Ik had je weekoverzichtje gelezen maar dus niet gereageerd. Klinkt als een hele toffe start van het jaar! Blij voor jou! Door jou krijg ik zin om te borduren maar ik ga het laten want handwerk is meestal niet mijn ding en ik heb al veel te veel hobby’s. Ben wel benieuwd naar het eindresultaat!

 7. Ik moest ook lachen om die chipsvlek! 😀 Ik heb ook altijd op alles chipsvlekken. Of chocoladevlekken. Hoe voorzichtig ik ook ben.
  Lust ze dat aardbei-bietjesconfituurachtig smeersel? Het wordt wel vrij snel slecht. Wij hadden het ook geprobeerd. D was vooral fan van de chocopasta uiteraard.
  Dat borduren lijkt me echt moeilijk trouwens zo met vakjes tellen enal. Of hoe doe je dat? :p Ik zou heel de tijd fouten maken.