van de winter leren houden

Ik zal er maar meteen eerlijk over zijn, ik hou écht niet van de winter! En al helemaal niet als hij ook nog heel erg Nederlands is.. koud, grijs en nat. Vroeger had ik zelfs moeite met de donkere dagen en merkte ik dat mijn humeur aan het einde van de herfst begon te dalen. De winter doorkomen was dan altijd best een ding. Het leek alsof de winter 9 maanden duurde en de lente, zomer en herfst samen maar 3. Gelukkig ben ik inmiddels van dat meh gevoel af, dat scheelt al een hele hoop! Maar de winter leuk vinden, nee nog steeds niet. En ik vind eigenlijk dat dat wel eens klaar mag zijn. Ik kan heus wel iets vinden wat leuk is aan de winter, toch? Misschien ga ik hem dan ietsje meer waarderen. Dus hier een lijstje met waarom de winter wel leuk kan zijn. Dan zal ik me daar de komende maanden vooral op focussen. Wie weet helpt het!

• Een mok chocolademelk smaakt nou eenmaal het best als je net uit de kou komt. Of liefst zelfs nog uit de sneeuw. Jezelf in een dekentje inpakken en op de bank zitten en opwarmen met choco, hmmmm.

• Heel veel laagjes dragen, dat vind ik zelf tien keer fijner dan die dunne zomerkleding. Fijne warme truien en vesten. Ja, fijn! Oh en mutsen en sjaals <3

• De mandarijntjes zijn er weer. En koken gaat lekker snel, want je kunt eindeloos combineren met stamppotjes.

• Ik vind de winter de ideale tijd om ‘s avonds aan creatieve projectjes te werken. Borduren op de bank bijvoorbeeld. In de lente en zomer ben je dan misschien eerder buiten, maar het is ook fijn een hele hoop uren in knutselen en frutselen te steken.

• Elk jaar herinner ik me achteraf die paar strak blauwe lucht met stralend zonnetje dagen in de winter nog heel goed. Wat zijn die dagen fijn! Ik voel de vitamine D dan bijna mijn lichaam in stromen haha.

• De winter vind ik ook wel het fijnste seizoen om op de bank te hangen en heel veel films te kijken.

• Iets wat in de winter ook veel leuker is dan wanneer het warmer is buiten, naar de thermen! En al helemaal als je dan vanuit die warme badjes uitzicht hebt op buiten, liefst nog met een laagje sneeuw.

Welke dingen vind jij leuk aan de winter?

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “van de winter leren houden

  1. Oh ik hou van dit soort plaatjes. Ben sowieso dol op de winter. Ben nu een weekje weg en we hebben een houtkachel, blijer kan je me niet maken hoor. Lekker op de koude dagen voor het vuur zitten.
    Het enige wat ik nog heb gemist deze winter is sneeuw, vind ik altijd ook wel leuk.

  2. Ik leer ondertussen de charmes van ieder seizoen wel te zien, maar ik ben geen fan van de winter. Ook de winter heeft zeker zijn charmes. Maar opstaan in het (half)donker, weinig zon, veel regen en kou. Ik was er vroeger al geen fan van, maar nu zeker niet meer nu ik een lijf heb dat op koude reageert. Al ben ik stiekem wel aan het hopen op sneeuw, want dat maakt me wel altijd heel gelukkig! De winter heeft zeker ook zijn lichtpuntjes, daar ben ik het zeker mee eens.

  3. Zon in de winter is zo leuk. In de zomer verwacht je zon, in de winter ben je er nog écht blij mee of zo. En jaaa, ovenschotels, chocomelk en mandarijnen! Al vind ik de lekkerste mandarijnen wel in november en december, nu vind ik ze al maar mwah.