2022 · 2

Deze week stond vooral in het teken van omoiyari, wat meer aandacht en compassie besteden aan de gewone dingen. En dat lukte heel goed! Het was ook een goede stempelweek, ze vlogen uit mijn handen. Dat mocht ook wel na zoveel weken stilte. Het gaf me weer een enorme energieboost! En het lukte me ook nog om post te maken voor een vriendin. Ik trakteerde Flo op zijn allereerste bloemen ooit en op zondag kregen we spontaan bezoek. Het was een fijne week!

Leestijd: 7 minuten

😊 Overall mood: goed
😓 Stress level: 1/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Bright Eyes – To Death’s Heart

maandag

De maandag begon goed! Ik zat om 07:00 gedoucht en wel op de bank. Lotte sliep een uur langer dan normaal, dus dat gaf me wat tijd voor mezelf, woohoo! Dat kwam als geroepen na een onrustige nacht.

Ik besloot dat ik wil proberen om op de dagen dat ik thuis ben af en toe iets liefs voor mezelf te doen. Iets wat mijn dag beter maakt of waar ik een goed humeur van krijg. Iets kleins is al prima. In de avond is dat bijvoorbeeld borduren. Vandaag maakte ik een boterham gezond met sla, komkommer, mayo en een eitje erop. Voor mij is dat op dit moment een hele uitgebreide lunch ; ) Het is maar iets kleins, maar het kan echt een enorm verschil maken in hoe ik mijn dag ervaar. Eigenlijk hoort zoiets ook bij zorgen voor jezelf. Iets wat je als mama snel uit het oog kunt verliezen (ook als niet mama trouwens). Dus ik wilde me daar net iets meer op focussen vanaf nu!

Hoogtepuntje van vandaag waren de sensory blocks. Stiekem vind ik ze zelf ook leuk om mee te spelen haha. En het lukte me ook nog tussendoor om wat blogs te lezen, joepie!

In de namiddag reden we voor een saai klusje naar een nabijgelegen dorp. Het was namelijk tijd om de autobanden te wisselen. We moesten er even op wachten dus besloten dan maar een stukje te wandleen. Lotte was helemaal niet in de mood daarvoor, dus het werd een snelwandeling haha.

En een ander hoogtepuntje vandaag, het was super mistig! Het komt niet vaak voor dat het zo dik is, ik hou daar wel van!

dinsdag

Vandaag maakte ik maar één foto en dat was deze. Hallo zon, je bent er eindelijk weer eens! De dag was eigenlijk wel heel fijn. En wat daar het meest voor zorgde was het fijne spelen met Lotte vandaag en de zon dus. Ik sta er elke keer weer versteld van hoeveel dat doet. Zelfs als ik een goed humeur heb en me goed voel, voel ik me nog duizend keer beter als de zon er na twee weken grijs weer is!

Bijna geen foto’s maar ik maakte wel de allergrappigste video van Lotte die aan de armen van oma probeert te lopen. Ik lag helemaal in een scheur want ze kan al stappen, maar haar eigen gewicht nog niet dragen. Ze hangt dus als zo’n halve gare in de lucht, dus je begrijpt… dat zorgt voor grappig beeld. Je gaat hem terug zien aan het einde van de maand in mijn one second a day video.

Borduur update na twee avonden borduren. Je begint de bloem nu te herkennen! Dit wordt een Digitalis.

woensdag

Hoera het was weer woensdag! De laatste paar dagen was ik steeds meer bezig met kleine fijne dingetjes voor mezelf doen om mijn dagen wat aangenamer te maken, en vandaag ging ik daarmee door. Nadat ik Lotte naar de opvang had gebracht haalde ik verse broodjes en maakte ik thuis een broodje gezond en een extra grote koffie voor mezelf klaar. Al een paar weken was ik elke keer te moe op mijn vrije dag of had ik geen inspiratie om iets te maken, maar vandaag gelukkig wel!

Ik moest namelijk nog een verjaardagscadeautje hebben voor de zoon van een goede vriendin, dus ik besloot een ex libris stempel voor hem te maken. Voor op zijn schoolboeken. En dan ook maar meteen voor zijn broertjes! Want die kregen nog wat voor hun verjaardag afgelopen oktober. Om weer wat meer in de stempel flow te komen (of blijven) postte ik vorige week ook een winactie. Je kunt nog tot woensdag meedoen als je hier een comment achterlaat.

Boah ik had een goede dag zeg. Al die kleine extra dingetjes hielpen toch wel echt voor een extra goed humeur! En ik was ook gewoon heel blij dat ik weer stempels aan het maken was na een paar weken niks denk ik. Zo zette ik vandaag nog eens mijn playlist op met bands die ik veel luisterde tussen mijn 16e en 25e (ofzo). En dan keihard meezingen haha. Ik weet niet wat het is met muziek uit je jeugdjaren, maar het is echt comforting en geeft mij dus altijd een mega energie boost. Hebben jullie dat ook? En wat luisteren jullie dan?

Na de ex libris stempels maakte ik nog een door lockdown geïnspireerde mini stempel. Ik wilde er nog de tekst I miss the outside bij zetten, maar dat lukte niet zo goed.

Ik zei al dat het een goede dag was he? De stempels vlogen uit mijn handen vandaag!

Na het lezen van Linda’s blog over haar doelen voor 2022 dacht ik meteen waarom heb ik analoog fotograferen niet in mijn lijst gezet!? Daarop geïnspireerd gutste ik een van mijn camera’s. De fijnste analoge camera in mijn collectie, de Pentax.

Ik wist wel iemand die een Pentax printje leuk zou vinden, dus ik schreef een brief en maakte er thema post van. Dat stond op mijn day zero lijst, dus dan kon ik dat meteen afstrepen.

Trouwens, is er iemand die het leuk vind om aan een klein post projectje mee te doen? Elke maand (of elke 2 maanden ofzo) post naar elkaar sturen. Met of zonder thema, maakt niet uit! Stuur me een berichtje als het je leuk lijkt. Ik wil het weer oppakken namelijk : )

Voordat ik Lotte moest ophalen werkte ik nog snel mijn a lomo a day blog weer eens bij. Daar had ik al maanden niet meer gepost en een hoop in te halen! En ik keek ook mijn second a day filmpje eens, of het wel wat ging worden. Vinden jullie dat ook zo leuk om tussendoor al eens te bekijken? Ik heb een freestyle map gemaakt ipv een journal, en heb inmiddels al 43 filmpjes van 1.5 seconde (64 seconden dus in totaal) en de maand is nog niet eens half voorbij haha. Ik denk dat ik dat wel leuker vind dan steeds maar 1 seconde en 1 filmpje per dag.

donderdag, vrijdag, zaterdag

Aan het einde van de week was het weer een paar dagen mistig en dat zag er soms echt prachtig uit! Moeilijk op de foto te krijgen alleen…

En er was heel veel rijp. Ik kan het elke keer niet laten om dan even een foto te maken. Zo mooi hoe ze zon op de rechter foto alles verwarmd.

Op werk maakte ik een vaas op en die nam ik mee naar huis als cadeautje voor Flo. Gewoon zomaar omdat ik vond dat hij dat wel verdiend had! Hij zei dat het de eerste keer in zijn leven was dat hij bloemen kreeg. Najaaa ; ) Op werk hadden we het over Valentijn en blijkt dat dan eigenlijk bijna altijd mannen een bloemetje kopen voor hun liefde. Vrouwen doen dat zelden tot nooit. Eigenlijk jammer toch? Doen jullie mee dames, dit jaar jullie liefde eens een bloemetje kopen? Dat verwachten ze vast helemaal niet en dan is het extra leuk toch : D

zondag

Zondagochtend maakte ik nog snel een ex libris stempel voor Emil, want onze vrienden kwamen spontaan op bezoek. We kletsten bij, de woonkamer werd omgebouwd tot speelfestijn, we aten vlaai en friet en iedereen was blij elkaar weer te kunnen zien! Het was een mooie afsluiter van de week : )

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 thoughts on “2022 · 2

 1. Oh! Ik doe heel graag mee met je postprojectje. Dat lijkt me superleuk 🙂 Ik ontdek de laatste tijd steeds meer hoe blij ik word van een beetje fröbelen en zo eens in de één a twee maanden is een perfecte frequentie voor mij. Ik stuur je er nog wel even een berichtje over via Instagram. En oh: die camera-stempel vind ik echt fan-tas-tisch. Zo mooi!

 2. Wat een fijne week! Het helpt inderdaad om kleine dingen voor jezelf te doen die je leven makkelijker of leuker maken. Ik moest lachen om die eerste foto van Lotte door het speeltje – ik dacht heel even dat ze in de wasmachine zat, hahaha. Gelukkig maar niet 😛

 3. Ohh wat heerlijk die creatieve flow, ik herken het helemaal! Vind je stempels ook weer heel tof, helemaal de camera natuurlijk 😀
  Ik heb eindelijk mijn gutsen besteld (en toen gingen een paar dagen later de winkels open… haha) ben erg benieuwd!
  En ja ik krijg inderdaad ook altijd energie van muziek uit mijn ‘jeugd’ (omg hoe oud zijn we), ik luister dan meer een beetje naar die 00’s indiepop/rock 🙂 Heeft ook vaak wel lekker een beetje tempo haha.

 4. Weer zulke mooie stempels! Ik doe graag mee aan je postprojectje, lijkt me heel leuk. Ik heb het in het verleden ook gedaan en vond het altijd heel leuk. Ik schrijf brieven met iemand in Duitsland en het is altijd weer feest als ik iets van haar in de bus krijg. Ik vind die sensory blocks zo tof he, heb ze al op een lijstje gezet voor mijn zoontje zijn verjaardag (hij is pas bijna drie weken oud, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met ideeen opdoen toch ;)) Wat een goed idee om elke dag iets liefs voor jezelf te doen, misschien ga ik dat ook wel doen. En wat een leuke bloemenverrassing voor je vriend, ik ga mijn vriend ook maar eens verrassen. X

  1. Ik heb je een mail gestuurd, leuk! Kijk er al naar uit 😀 Het is altijd zo’n feestje ja, iets krijgen als je het niet verwacht.
   Een lijstje kun je niet vroeg genoeg mee beginnen inderdaad. Er is zoveel speelgoed en ik wist soms ook echt niet wat nou wel en niet leuk is en wat in de smaak valt. Vind het altijd handig als ik dan bij andere bloggers iets zie dat het goed doet, scheelt weer zoek werk haha.
   Ha leuk om te horen! Hoop dat zijn reactie ook echt verrast is, dan is het helemaal leuk 😀

 5. Je postproject lijkt me leuk en zou ergens ook wel mee willen doen maar ben ook bang dat ik het dan weer niet ga volhouden. Ik denk er nog eens over na! 🙂
  Zo tof ook dat je die vaas met bloemen cadeau deed aan Flo! Origineel inderdaad om voor een man ook eens bloemen te kopen, al betwijfel ik of ik het lief daar blij mee zou maken. Ik zou er alleszins zelf wel erg blij van worden 😀