2022 · 3

De hoogtepuntjes van de week waren Lotte in haar nieuwe trui van oma, aan een nieuwe bloem kunnen beginnen in mijn borduurwerkje, leuke post ontvangen, de Instax camera ontvangen voor mijn polaroid project, zelfgemaakte verjaardagscadeautjes met de post opsturen en in het weekend op visite bij een vriendin die ik al lang niet meer had gezien. Het was een fijne week!

Leestijd: 7 minuten

🙂 Overall mood: ok
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Alex Ebert – Truth (zeker luisteren als je van Edward Sharpe and the Magnetic Zeros houdt)

maandag

Deze week had ik bijna elke ochtend opstartproblemen. Waar die opeens vandaan kwamen? Geen idee! Het was in ieder geval meteen duidelijk dat vandaag een rustige dag zou worden. Die film zaterdagavond nog afkijken (ik moest weten hoe Don’t Look Up zou eindigen) en bezoek op zondag zorgde denk ik net voor ietsje teveel moeheid. Maar ach, we maakten er maar het beste van.

Ik had voor 10 al een tweede kop koffie nodig haha. En Lotte was druk met de robot stofzuiger. Hij blijft nog altijd enorm interessant. En vandaag kwamen daar ook alle knopjes op het laadstation bij. Ze begint nu sowieso alle knopjes en lampjes overal te ontdekken. We speelden ook nog veel met het piratenschip dat ze gisteren kreeg.

In de middag gingen we naar de bieb en namen we weer drie hele leuke boekjes mee. En we liepen meteen door voor een bezoekje aan opi en omi. Ze heeft zich goed geamuseerd en ondanks dat het tweede slaapje er niet meer van gekomen was heeft zich heel goed gehouden!

Omi had alweer een trui af, en ook nog eens gemaakt van alleen restjes. Té schattig! Dan vind ik het altijd jammer dat ik het nooit echt geleerd heb, breien, maar ik ben tegenwoordig echt te ongeduldig ervoor denk ik…

Ahh ik moest zo met d’r lachen vandaag! Het kont schuiven gaat nu goed, maar ze probeert ook op handen en voeten te kruipen. Dat lukt vooralsnog alleen achteruit en dat ziet er elke keer grappig uit. Want na een tijdje zit ze vast of is ze het moe, en dan gaat ze gewoon liggen.

Ha zo leuk, ik kon in de avond aan een nieuwe bloem beginnen!

hier doet ze alsof ze slaapt :’ )

dinsdag

Dacht ik gisteren dat mijn lijf moe was, vandaag was nog tien keer erger. Flo had ook iets soortgelijks, raar. Ik deed een covid test om er zeker van te zijn dat we niks hadden. Maar dat was het gelukkig niet.

Vandaag was het weer gedoe om te slapen. Dat was sinds het weekend elke dag opeens zo. Ze weigerde in de ochtend naar bed te gaan, we gaan langzaam naar één middagslaapje denk ik. Uiteindelijk lukte het rond de middag wel gelukkig!

Vandaag namen we wasco’s en stiften mee uit de hobbywinkel. Er bestaan dus zelfs baby markers haha. Ze hebben een extra dikke ronde punt, wel zo handig. We probeerden eens hoe het ging met vasthouden en of ze er al interesse in had. Het vasthouden ging wel goed, maar langer dan 2 minuten kon ze zich er nog niet mee amuseren deze keer.

En er kwam post binnen, joepie!

woensdag

Woensdagochtend deed ze zoiets leuks haha. Ik had haar een tijdje geleden laten zien dat je door het gekleurde tasje kunt kijken en dan allemaal kleurtjes ziet. Het tasje kreeg ik bij een bestelling meegestuurd en het is gemaakt van doorzichtig plastic met een soort olievlek motief van kleuren; goud, roze, blauw, groen. Vanochtend hield ze het opeens voor haar ogen, en dan weer weg. En dan weer ervoor. Kleurtjes kijken : D Ik vind het zo leuk om haar al die dingen te leren. Anders leren kijken naar dingen, kleuren zoeken, overal de mooiheid in zien enz.

Joehoe, ik was weer blij dat ik vandaag mijn kamertje in kon duiken om stempels te maken. Eerst schreef ik een blog over mijn nieuwe polaroid project en dat inspireerde me om een stempel erbij te maken van mijn nieuwe Instax Mini.

Ik gutste voor al mijn blogs maar meteen wat logo stempels.

Een Instax Mini voor mijn polaroid blog waar ik alle polaroids op ga plaatsen. En een ouderwetse polaroid camera voor mijn lomo blog (jeetje ik heb echt teveel foto blogs haha).

Vorige week maakte ik de ex libris stempels klaar voor de zoontjes van een vriendin en die pakte ik vandaag leuk in en bracht ze naar de post.

Ik was blij dat het uiteindelijk zo’n productieve dag werd, want door die moeheid maandag en dinsdag had ik niet al te hoge verwachtingen van mijn vrije dag. Toch extra fijn als dan een heleboel lukt!

‘s Avonds zocht ik het internet af naar vakanties deze lente. Flo heeft twee maanden ouderschapsverlof en we willen graag een weekje weg dan. Iemand nog goede tips en vakantieadresjes (baby vriendelijk) in Nederland, België of Duitsland?

donderdag, vrijdag, zaterdag

We hadden deze week zo’n mooie bloem die ik nog niet eerder gezien had. Dit is dus blijkbaar ook een ranonkel soort, zo mooi! In het echt lijkt het gelige meer goud en bij glanst ook heel mooi.

Mijn Instax kwam binnen voor mijn polaroid project. Zo’n zin om ermee aan de slag te gaan! Ik ben via United Consumers verzekerd (tip!) en krijg elk jaar een paar honderd euro korting, dus terug op mijn bankrekening gestort. Daarvan heb ik nu Flo’s verjaardagscadeau gekocht en mezelf de Instax. Mocht vond ik : D

Het was weer eventjes stil wat betreft koophuizen, maar deze week kwam er weer eens eentje voorbij. De verwachtingen zijn onder het vriespunt momenteel haha, maar we gaan maar gewoon kijken. Je weet maar nooit! Het is in ieder geval in een leuke straat en buurt en ik kan nog steeds naar mijn werk rollen.

De blouse met hysterische grafische print die ik een tijd geleden mee nam uit de kringloop had ik voor het eerst aan. Zo onder een trui vond ik ‘m best wel erg leuk! Dan valt het nog mee hoe hysterisch hij is ; )

Meteen na thuiskomst van werk reden we naar Aken om te kijken voor een nieuw autostoeltje. Ze werd toch wel echt wat te groot voor het stoeltje dat we nu hebben. In de winkel lag een hele enge pop in een van de stoelen. In het echt was hij nog enger dan op de foto. Want je kwam een hoekje om en dan opeens uit het niks daar rechts naast je zo’n levenloos ding dat je aanstaart. Schrok me een hoedje haha.

Er was nogal wat aanbod (en wat een opties zeg haha) maar na een tijdje zoeken en proberen konden we toch een keus maken. Ze hadden hem alleen niet meer, dus met lege handen naar huis. Wel fijn dat we nu weten wat we willen!

zondag

Zaterdagnacht was er een met weinig slaap. Er was vooral veel gebrabbel en gehoest en gehuil (het leek alsof ze weer wat onder leden had). We waren in de ochtend alle drie bek af. We deden meteen een zelftest want we hadden vandaag plannen waarvan ik hoopte dat ze wel door zouden kunnen gaan. We hadden namelijk afgesproken om op bezoek te gaan bij een vriendin in Maastricht en een rondje te wandelen. Gelukkig waren de testen negatief dus het kon!

We aten zelfgemaakte vegan chocoladetaart (en die was erg lekker), speelden heel veel en knuffelden de katten. Lotte was in de zevende hemel van Coco de poes!

Ohhh wat had ik me verheugd om de Instax te proberen en wat een teleurstelling haha. De eerste vier foto’s bleven er maar zwart uit komen. Na even zoeken op internet kwam ik wat tips tegen die ik uitprobeerde, maar het werkte allemaal niet. En toen zag ik dat de shutter helemaal niet open ging. Ik maakte dan maar een retour aan en bestelde een nieuwe. De polaroid updates laten dus nog even op zich wachten!

De zondagavond sloot ik af met mijn standaard avondritueel, een thermos thee maken voor mezelf. En we keken verder aan After Life. De week was vermoeiend, maar fijn! Hoe was jouw week?

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 thoughts on “2022 · 3

 1. Hi, even een tipje hoe het makkelijker kan gaan met baby en kleuren: plak het papiertje met een tape vast aan de tafel, zo schuift het steeds niet weg.
  En voor een autostoel is het erg veilig als het achteruit kan, in veel landen is het zelfs verplicht tot een jaar of twee of nog langer. De draaibare stoelen zijn heel makkelijk in gebruik en dan wil je ook niets anders meer.

  1. Oh dat is een slimme tip inderdaad om het papier vast te plakken! Ga ik volgende keer proberen. Ze eet nu vooral de stiften op in plaats van kleuren hahaha.
   Onze keus is inderdaad op zo’n draaibare gevallen, dat lijkt me echt super handig.

 2. Waaaaah die pop, eng!! Het lijkt wel Gollum hahaha. En wat balen van je Instax Mini, he, wil je er net lekker mee aan de slag. Irritant is dat dan he 🙁
  Die bloem ziet er echt zo mooi uit 😀
  Ik wil Lotte’s eendenlamp haha, wat een cutie!
  En succes met de huizentocht weer 🙂

 3. Jammer van de polaroid. Ik heb zelf twee vintage waarvan ik 1 nog steeds een keer moet testen, maar het simpelweg telkens vergeet uit te zoeken wat ik er voor moet bestellen, nu misschien toch echt een keer doen…

 4. Balen van die polaroid zeg! Dat is ook weer zo typisch.
  Zo schattig van Lotte, dat ze dat tasje voor haar ogen houdt. Ik vind dat echt bijzonder om mee te maken dat ze zo allemaal nieuwe dingen leren. D kan nu zijn buik en oren aanduiden en zong vorige week ineens uit het niets ‘hi hi hi ha ha ha’. Echt geweldig 😀
  Ik duim voor het huis!