365 · januari

Een van mijn 22for2022 doelen is om weer een heel jaar aan vragen in te vullen, dus dat ga ik weer proberen. Omdat het wel erg veel wordt om te lezen, zet ik alleen de antwoorden van vorig jaar en de nieuwe antwoorden van dit jaar erin. Mocht je meer antwoorden terug willen lezen, dan kun je ze hier terugvinden.

Leestijd: 12 minuten

1: Wat heb je de eerste dag van het jaar gedaan?
2021: We reden om 23:30 richting het ziekenhuis want de bevalling was begonnen. Die nacht was Lotje er om 05:01 en op 1 januari heb ik in de ochtend nog in het ziekenhuis gelegen en waren we rond 13:00 uur thuis. De rest van de dag heb ik alleen maar met Lotte geknuffeld en gelegen en gerust. 
2022: Het was de verjaardag van Lotte! In de middag kwamen alle opa’s en oma’s langs en vierden we haar verjaardag met vlaai, poefelen (Berliner bollen), strikken en cadeautjes. Het was een super leuke dag en ik was vooral heel dankbaar dat ze er allemaal bij mochten zijn tijdens deze lockdown.

2: Wat doe je voor de mensen die het meest waardevol voor je zijn?
2021: Ik probeer er voor ze te zijn op welke manier dan ook! 
2022: Eigenlijk hetzelfde antwoord als vorig jaar. Ik probeer er voor iedereen te zijn, ook al lukt dat met een baby minder goed door het tijdgebrek. Maar ik probeer wel aan iedereen te denken, af en toe een appje te sturen of te bellen, of een kaartje te sturen.

3: Breng je liever tijd door in de stad of in de natuur? Waarom?
2021: In de natuur, want lekker rustig!
2022: Ik denk niet dat het nog snel gaat veranderen, ik voel me gewoon beter in een omgeving waar natuur is. Het liefst met het bos dichtbij. Daar laad ik op en voel ik me fijn.

4: Met wie heb je voor het laatst een gesprek gehad en interessante ideeën en gedachten uitgewisseld?
2021: Poeh, dat weet ik niet eens meer. Ik spreek op dagelijkse basis vooral Flo. En soms wat vriendinnen op de app of mijn ouders als ze op bezoek komen. 
2022: Dat moet op het werk zijn waar we het regelmatig over van alles en nog wat hebben.

5: Hoeveel tijd besteed je aan je hobby’s?
2021: Op dit moment heel weinig, want ik heb er niet veel tijd voor. Het enige wat ik in de tijd die ik vrij heb doe, is in Notion mijn lijstjes bijwerken. 
2022: Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter met tijd aan mijn hobby’s besteden sinds het laatste antwoord haha. Ik heb sinds augustus (bijna) elke woensdag vrij en kan die dag besteden hoe ik wil. Het komt er meestal op neer dat ik in mijn kamer ben en stempels of bloemen maak.

6: Kun je goed naar anderen luisteren?
2021: Ja ik denk van wel. 
2022: Ja, zolang ik het interessant vind kan ik heel goed luisteren ; )

7: Wat is je grootste uitdaging van dit moment?
2021: Tijd voor mezelf vinden. Een fijn dag ritme hebben en volhouden. 
2022: Me niet laten meeslepen door negatieve mensen/buien/nieuws. Van nature ben ik eerder positief en probeer ik in oplossingen te denken en altijd de hoop te houden dat dingen goed komen, wat er ook gebeurd. Maar als er teveel negatieve dingen tegelijk om me heen zijn moet ik oppassen dat ik me niet naar beneden laat halen daardoor. Ik ga er dan gelukkig niet in mee, maar het heeft soms zeker wel invloed op hoe ik me voel (al is dat ook altijd tijdelijk).

8: Is er recent nog iets buitengewoons gebeurd?
2021: De geboorte van Lotje! <3
2022: Ik vind het nog steeds elke dag buitengewoon dat ik in een bloemenwinkel werk en er het bloemenvak mag leren. Voor anderen misschien niet zo heel bijzonder, maar voor mij echt het leukste wat er is! Heb je dat wel eens, van die korte momenten dat je opeens voelt dat alles is zoals het moet zijn? Dat heb ik op werk met regelmaat. Een soort déjà vu gevoel, maar toch een beetje anders.

9: Welke kwaliteit probeer je te voeden?
2021: Luisteren naar mijn intuïtie. 
2022: Het positieve en goede blijven zien. Vertrouwen hebben. Weten dat het altijd goed komt.

10: Als je kon kiezen; voor één dag een ander beroep uitvoeren. Waarvoor zou je dan kiezen?
2021: Ik zou wel eens een dag willen tatoeëren. Lijkt me leuk om mee te maken hoe dat nou echt is. En of het inderdaad net zo vermoeiend en slecht voor je rug is als ik denk. Maar ook heel vet om op die manier creatief bezig te zijn.
2022: In 2020 schreef ik hier neer dat ik graag wel eens een dag bloemist wilde zijn. Wat was dat grappig om terug te zien : D Dus ja, let op wat je hier invult want het kan zomaar uitkomen ; ) Als ik dan nu iets anders moet kiezen, dan zou ik wel graag een dag het leven van een muzikant willen hebben. En dan rondtouren met mijn band en elke avond spelen voor publiek. Lijkt me heel gaaf!

11: Als je nu een verrassingsuitje kreeg van iemand, wat zou je graag willen dat het was?
2021: Iets ontspannends! Dagje thermen met massage of zoiets. 
2022: Een dagje museum met lunch of diner in een stad waar ik niet zo vaak ben. Daar zou je me nu heel blij mee maken. Kunst kijken, door de stad struinen, duizend foto’s maken, inspiratie opdoen, zoiets.

12: Hoe jong voel je je?
2021: De laatste tijd voel ik me wat ouder en eigenlijk alleen door het feit dat ik nu een baby heb haha. 
2022: Leeftijd is eigenlijk ook maar relatief he ; ) Het enige wat me wat ouder laat voelen is dat ik – nu met een baby – sneller merk dat mijn lijf ook wat ouder wordt haha. Flo en ik grappen er vaak genoeg over, stijve opa en oma die niet meer omhoog komen van de grond als we met Lotte gespeeld hebben.

13: Wanneer heb je voor het laatst nee tegen iets gezegd?
2021: Tegen baby bezoek dat wilde komen. Nu met Corona is het zo anders… 
2022: Poeh, ik zit de laatste tijd weer in een op alles ja zeggen fase. Alles wat ik kan doen doe ik ook. Het is alweer een hele tijd geleden dus, dat ik nee zei tegen iets. En ik weet ook niet meer wat het dan was.

14: Wie in je familie heeft je hulp nodig?
2021: Nouja dan vul ik Lotje maar in toch!
2022: Ik heb laatst nog wat soep naar mijn ouders gebracht toen ze allebei ziek waren. Verder gaat het goed met iedereen, gelukkig!

15: Waar ben je beter in dan de mensen om je heen?
2021: Dat vind ik echt heel moeilijk om te bedenken. 
2022: Beter in vind ik zo’n moeilijke term. Maar om toch wat in te vullen noem ik dan maar dat ik de laatste tijd soms van mezelf sta te kijken omdat ik een handige oplossing bedenk voor iets. Hoe vaak ik wel niet tegen Flo heb gezegd ‘waarom maken ze dit niet zo of zo, dan is het veeeel makkelijker te gebruiken’. Dat gaat dan meestal over een gebruiksvoorwerp wat net niet handig is. Dat soort ideetjes en oplossingen dus.

16: Wanneer voelde je je voor het laatst heel gelukkig?
2021: Deze maand heel vaak. Het was deze maand bijna elke dag wel een rollercoaster van intens gelukkig voelen afgewisseld met moeilijke momenten. Gelukkig werden de moeilijke momenten steeds minder en was het voornamelijk nog blij en gelukkig zijn. 
2022: Ik heb met regelmaat dat ik nu naar Lotte kijk en denk wat is het toch fantastisch dat ik dit mag meemaken. Echt zo’n gevoel wat me dan even helemaal overspoeld. In zelfhulp boeken lees je wel eens dat het goed is om stil te staan bij dingen en de emotie even helemaal toe te laten. Nu snap ik pas hoe zoiets gaat. Even een paar seconden helemaal vollopen met liefde en me de gelukkigste persoon op aarde voelen <3

17: Van welk ontbijt houd je?
2021: Op dit moment moet het snel en makkelijk zijn en is het vooral sneetjes donker brood met vegan kaas en wat groenten als wortel, cherry en komkommer. 
2022: Ontbijten gaat hier heel snel. Dus het is vaak een boterham met farmer salade en een koffie.

18: Denk je dat iemand je heel erg leuk vindt?
2021: Ik hoop dat Lotje me heeeel leuk vindt.
2022: Ik hoop nog steeds Flo en Lotti ; )

19: Wat vind je van je inkomen?
2021: Nog steeds hetzelfde als in 2020, er is niet veel veranderd in dat opzicht.
2022: Het is een retail inkomen, dat is nou niet fantastisch hoog. Maar het had ook slechter gekund natuurlijk. Ik vind het eigenlijk niet super belangrijk wat ik verdien. Ja, het is wel een vereiste dat ik ervan kan rondkomen. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat een baan bij me past, dat ik me er thuis voel, dat ik creatief kan zijn en dat mijn collega’s leuk zijn. Daar zeg ik elke hoog betalende baan zonder al die dingen zo voor op.

20: Welke maaltijd heb je het meest van genoten deze week?
2021: We eten deze maand vooral veel gerechten die wat sneller klaar zijn. Dus ik vond het wel heel erg lekker toen Flo in het weekend een lasagne maakte met linzen en een cashew pasta. 
2022: Nu Lotte ‘s avonds mee-eet zijn we baby recepten aan het uitproberen. We aten laatst gnocchi met een pesto gemaakt van erwten, wittewijnazijn en pijnboompitten en dat was verrassend lekker! Ik ben de baby proof recepten aan het verzamelen en zal ze ook nog wel eens ergens posten hier.

21: Hoe train je je intelligentie?
2021: Lezen op dit moment. Boeken, en ik doe ook elke dag duizend Google searches over alles wat er maar met baby’s te maken heeft. En veel nieuwe dingen leren met Lotte. 
2022: Door op werk allemaal nieuwe dingen te leren over het bloemistenvak. Buiten werk doe ik thuis vrij weinig om mijn hersenen te trainen, althans niet met opzet. Of telt De slimste mens kijken ook? ; )

22: Hoeveel tijd spendeer je gemiddeld op social media? Waarom?
2021: Op dit moment wel veel, want tijdens het voeden scroll ik toch wel snel even door Instagram heen. Dan heb ik iets te kijken. En ik lees dan ook alle blogs door op Bloglovin. Ik gok dat ik elke dag toch wel een paar uur in totaal ermee bezig ben. 
2022: Vrij weinig. Ik ben blij als ik in de avond even de tijd heb om mijn (foto)blogs bij te werken. Ik zit eigenlijk nooit meer op Facebook en heel af en toe op Instagram. Ik had het niet verwacht, maar ik heb er steeds minder interesse in om te scrollen en merk dat ik me veel liever bezighoud met mijn eigen blogs.

23: Welk duur ding heb je recent gekocht?
2021: Tja, heel spannend… een borst kolf.
2022: Het laatste duurdere ding wat ik kocht was het kerstcadeau voor Flo, een gepersonaliseerde Story Tile van Gwen Rotsaert. In januari ben ik begonnen met minder uitgeven en meer sparen, dus ik probeer eigenlijk niet zoveel meer te kopen!

24: Wat zou je graag willen leren dit jaar?
2021: Hoe ik mijn leven met Lotte in balans kan brengen en daarbij ook tijd voor mezelf in kan plannen. Een fijne routine zou mooi zijn, dan gaat alles wat makkelijker hoop ik (al klinkt routine en baby niet als iets wat makkelijk haalbaar is haha). 
2022: Op mijn day zero lijst staat een workshop sushi maken en dumplings maken. Dat zou ik dit jaar wel graag willen doen! En als het niet lukt in een workshop, dan is thuis ook goed. Ik hou echt zo van dumplings!!

25: Welke geweldige dingen liggen in je toekomst?
2021: Ik heb nog een paar maanden verlof en ik ben blij dat ik die tijd heb om uit te rusten en aan mijn nieuwe leven te wennen. Dat is dus niet echt iets spannends, maar voor mij wel iets geweldigs. Want ik kan al die tijd aan Lotte besteden. 
2022: Er staat nog niets vast voor dit jaar (jammer eigenlijk, niet echt iets om naar uit te kijken…). Maar ik hoop dat ik naar het ASIWYFA concert kan in april, daar verheug ik me nu al heeel erg op. Vanavond weer persco, dus ik duim heel hard dat concertzalen weer open mogen! Ook hoop ik dat we dit jaar op vakantie kunnen, maar we zijn bezig met het plannen van een voorjaarsvakantie, dus dat komt vast goed.

26: Wat is het leukste wat je onlangs gedaan hebt?
2021: Ik kan echt intens genieten van knuffelen met Lotje <3
2022: Beginnen met mijn nieuwe polaroid project en onze voorjaarsvakantie plannen!

27: Als je morgen voor één dag een huisdier zou kunnen lenen, voor welk dier zou je dan kiezen?
2021: Ik zag pas een filmpje van een baby bever en oh mijn god wat was dat schattig! Daar zou ik er wel een van willen hebben!
2022: Ik wil wel eens een dag een Australische herder lenen om te kijken of ze bij ons passen. Vind dat zo’n leuke honden, maar misschien zijn ze wat te actief voor ons.

28: Wie van de mensen dicht bij je geeft je energie?
2021: Op dit moment geeft niets of niemand me nog energie, te moe door de gebroken nachten. Dat klinkt dramatisch haha, maar dat valt wel mee hoor.
2022: Dat zijn vooral de mensen met leuke ideeën en die lekker mee gaan in de flow!

29: Wat kun je doen om de wereld een beetje beter te maken?
2021: Zacht zijn voor elkaar, luisteren naar elkaar en empathisch zijn. 
2022: Elkaar proberen te begrijpen zonder een oordeel te hebben, ik denk dat dat tegenwoordig al heel wat is…

30: Welk duur ding zou je graag willen kopen?
2021: Ik zou wel heel graag een huis (nee correctie, mijn droomhuis) willen kopen. 
2022: Dit jaar ben ik bezig met meer sparen en minder kopen, dus ik ga hier heel braaf invullen dat ik niks wil ; )

31: Ben je eerder rationeel of een visionaire? 
2021: Nog steeds een mix denk ik. 
2022: Ik kan heel rationeel zijn, maar ik ben ook echt wel een dromer hoor!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “365 · januari

  1. Wat leuk om te lezen. Het valt me op dat je heel positief over je werk bent en het leuke is dat ik dat echt zó herken. Ik heb ook dat gevoel dat ik helemaal op mijn plek zit en voor mij zijn ook andere waarden dan het financiële aspect belangrijker. Vind het tof dat dan voor ons allebei zo goed heeft uitgepakt! Ook fijn om te lezen dat je echt weer wat meer aan jezelf toekomt nu en ruimte hebt voor je hobby’s en ook voor slaap, haha.

  2. * Ik vind de vragen heel leuk om te lezen, maar te confronterend om zelf in te vullen, haha. Maar dat ik lees dat je wens is uitgekomen vind ik echt fantastisch. Zo wil ik altijd nog een roman schrijven.

    *ASIWYFA concert kan in april, WAAAAARRRRR!!!!!! ik ben méga fan, band dat ik meest zag live on stage.

    * Welk instrument bespeel je? Jij speelt ook basgitaar toch? Of wat zou je willen doen in in een band?

    * Altijd naar Maarten luisteren bij de slimste hahahahaha.

    * Ik heb bij mijn ouders een hond met herders bloed, erg actieve hond buiten, binnen is het een knuffelkont <3 (en zo knap en mooi!!!!)