2022 · 4

Wat een geluk dat het deze week weer eens een hele dag super zonnig was! En ook nog op een dag dat ik vrij was, dus we zijn veel buiten geweest en op de foto’s is weer eens blauwe lucht te zien in plaats van alleen maar dingen binnenshuis. Joepie! Daar was ik wel heel erg aan toe. Hoogtepunt van de week was toch wel ons weekje weg boeken, de polaroid uitproberen, opi en omi Duitsland weer zien, op werk nu echt het gevoel hebben dat ik het boeketten maken onder de knie krijg en onze familiedag op zondag.

Leestijd: 5 minuten

😊 Overall mood: goede week
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🎵 Sean Christopher – Indigo Blue

maandag

Oh wat was het een mooie dag vandaag, de hele dag zon! Eindelijk nog eens.

Hoi lieve zon!

Ze maakt echt alles zoveel mooier! Ik besloot met een omweg naar opi en omi te lopen zodat we er extra lang van konden genieten.

Weer zon = ook weer mooie schaduw!

We zagen een luchtballon in het veld naast ons opstijgen. Perfect weer ervoor!

En we kwamen ook de duifjes weer eens tegen.

Bij opi en omi ging Lotte opeens uit zichzelf recht staan, de eerste keer. Mijlpaal hoor! Thuis werd de Duplo door de kamer gegooid. En er werd af en toe iets gebouwd, wat Lotte dan heel wild weer uit elkaar sloopte.

Ze is steeds meer in haar eentje aan het ontdekken in de woonkamer. Zo leuk om van een afstandje te kijken wat ze allemaal uitspookt.

Lezen lukt me al een tijdje niet meer echt en ik dacht altijd dat audiobooks niks voor me zijn. Vooral omdat ik me niet zo lang aan één stuk kan concentreren zonder dat ik afdwaal. Toch wilde ik het eens proberen dus vandaag nam ik een proefabonnement. Ik begon eerst eens bij Nextory en ik wil ook Storytel proberen, voordat ik ergens een abonnement afsluit. Het eerste boek luisterde ik tijdens een van Lottes slaapjes vandaag en dat beviel eigenlijk wel heel goed. Dit zou nog wel eens een verslaving kunnen worden! Heb je overigens nog een tip voor andere websites met veel keus aan luisterboeken, ik hoor ze heel graag!

dinsdag

Dingen die me blij maakten vandaag: Lotti die de ballon mee wilde nemen bij het omkleden. Ze had hem zondag van Arvin (waar we op bezoek waren geweest) gekregen en vond het heel leuk om ermee te spelen. En het plantje dat ik ooit als klein stekje meenam van bij LUSH (in 2019 geloof ik) groeit nog steeds heel goed. Hij ligt al van links naar rechts over de hele kast uitgestrekt, zo lang is hij inmiddels. Ik word er elke keer blij van als ik een nieuw blaadje zie komen!

De zon verstopte zich vandaag achter een heleboel mist. Wat een contrast met gisteren! Maar met mist maak je me ook heel blij. Wat een prachtig beeld tijdens het wandelen!

woensdag

Vandaag probeerde ik de nieuw opgestuurde Instax uit en joepie deze deed het wel! Mijn foto’s kun je binnenkort hier op mijn blog zien, maar ik heb ook een aparte Tumblr blog gemaakt (mylifeinpolaroids) waar ik ze op post.

Nadat ik Lotti naar de opvang bracht zocht ik van alles op over Norderney, een Duits waddeneiland. Opi en omi gaan daar op vakantie in april en wij zochten ook nog naar vakantieadresjes voor in die periode. Dus we besloten dat we ze daar ook kunnen opzoeken! Ik maakte vast een lijstje met dingen die we zouden kunnen doen daar.

donderdag en vrijdag

De nieuwe Instax camera werd goed uitgeprobeerd deze week. Flo rende met Lotte op zijn nek door de woonkamer en daar moest ik een foto van maken, want ze zagen er samen veel te blij uit : D Nu al heel blij met mijn aankoop. Ik schreef eerder dat ik twijfelde of ik elke dag een foto ging maken of dat het toch 3 of 5 keer per week zou zijn. Maar als ik kijk hoe leuk ik het vind om te doen en hoe leuk de foto’s ook uitpakken, zou ik het iedere dag wel willen doen!

Op werk hadden we de mooiste en felste kleuren anemonen, mooooi! Deze week maakte ik twee bloementaartjes. Daar leerde ik ook weer een heleboel over bij en het resultaat werd ook een stuk leuker daardoor. Ik vind het echt heel leuk om elke keer te zien hoe ik groei in wat ik maak <3

zaterdag

Zaterdag kwamen opi en omi uit Duitsland op bezoek. Lotti kreeg een super leuke regenoutfit voor onze vakantie in Norderney in april. Een geel jasje en een broek met helpen, zodat ze zich goed kan uitleven op het strand. Oh zo’n zin in!

We aten kuchen thuis en speelden met Lotte en gingen rond 6 naar de brouwerij om te eten. De eerste keer sinds lange lange tijd dat we dat weer eens konden doen. Zo fijn!

zondag

Joehoe, nog eens een familiezondag vandaag! Lotte sliep tot half 7 en daarna haalden we haar nog even gezellig bij ons in bed om nog een uurtje te slapen en knuffelen. Bij het wakker worden bleven we nog even liggen om met de sterrenlamp te spelen.

Na de lunch reden we naar het Drielandenpunt om een stukje te wandelen. Het was er best druk! En ook wel fris, dus we maakten een kort rondje.

Om op te warmen doken we een taverne in en daar hadden ze zelfs peper en zout potjes die eruit zagen als de Drielandenpunt palen. Ze hadden er een vegan borrelplank, wauwww niet verwacht… Die namen we natuurlijk! Mjam.

Ik maakte nog wat polaroids. Deze van het ‘douane huisje’ waar je de parkeerplaats moest betalen. We hadden een leuke middag!

Vandaag was het trouwens ook leuk om te zien dat ze steeds vaker en langer rechtop ging staan. Zich natuurlijk wel nog vasthoudend aan allerlei dingen. Maar ze leert het al goed! Wie weet loopt ze over een paar maanden

We kijken zo nog een film en dan is de week alweer voorbij. Tot de volgende!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2022 · 4

 1. Hey ik mis het ginkgoblaadje in de header! 😉
  Die bloemen zijn zoooo mooi! Ik heb nou een bos tulpen op mijn bureau staan en geniet er elke dag van 😀 Bloemen <3
  En dat stekje, daar heb ik dus ook een stekje van die groeit als kool 😀 Leuk is dat he!
  En ja wow die zon, die was zo zoooo nodig. Genieten 😀
  Ben trouwens ook wel benieuwd naar je bloementaart 😉

  1. Oh wat gek, ik zie hem zelf wel nog! Ik ga eens op onderzoek uit 😉
   Het fleurt echt het huis op he? Ik heb nu net weer een bos uitgebloeide bloemen weg moeten gooien en het is ZO kaal. Helemaal niet leuk. Ik geloof echt dat het je humeur kan verbeteren en nog meer goeds voor je doet.
   Ik ga eens mijn best doen om een foto te maken van een taart!

 2. Ik luister niet zo heel veel boeken en kies ook vaak voor een podcast, dus ik vind het een beetje zonde om geld uit te geven aan een luisterboekenabonnement. De app van de online Bibliotheek heeft ze ook (en e-books), en die is gratis als je lid bent van de bieb. Natuurlijk wel een stuk minder aanbod dan bijvoorbeeld Storytel, maar tot nu toe prima voor mij en m’n kinderen.