a day in my life #7

Voor mijn day zero project heb ik nog één dag te gaan om mijn doel te behalen. Dus ik besloot weer eens een dag te ploggen. Deze keer ietsje anders dan normaal, alles in polaroids! Ik had vandaag vrij en alle tijd om stempels te maken en te starten met mijn polaroid project. Hier is mijn woensdag 26 januari.

Gisteravond had ik in bed ineens het idee om naar de stad te gaan vandaag, want ik had nog wat dingen nodig. Ik zocht alvast op welke winkels ik zou bezoeken en keek naar aanbiedingen en maakte een plan met de snelste route (zodat ik ook weer snel thuis was en nog een hoop stempels zou kunnen maken). Ik had helemaal zin in mijn uitje!

In de ochtend bedacht ik me dat ik helemaal niet weg kon vandaag, want ik had een 10 minuten gesprek op Teams met de opvang om half 11. Dat zou ik onderweg kunnen doen, maar dat leek me eigenlijk niet handig. Dan maar een andere keer naar de stad. Misschien ook maar beter, want nu alles open mag sinds vandaag is het overal misschien druk? Ik wijzigde mijn plannen naar een dagje thuis stempels maken. Ook leuk!

Om kwart over 6 stond ik op, zocht ik mijn kleren bij elkaar en ging ik naar de badkamer. Daar zette ik eerst een wasje in (woensdag is de dag dat ik zoveel mogelijk was erdoorheen jaag) en douchte ik.

Flo kwam om half 8 met Lotte naar beneden waar ik haar aankleed. Haar kast puilt tegenwoordig een beetje uit, hij moet nodig weer eens uitgezocht worden. Er zitten wat dingen tussen die ze alweer niet meer past (wat groeit ze opeens snel hee!). In de tussentijd douchte Flo en maakte ik ontbijt voor Lotte en mezelf. En haar tas voor de opvang werd ingepakt.

Ze speelde wat in haar stoel en ondertussen at ze haar boterham op. Om 8 was het tijd om naar de opvang te gaan.

Het is niet ver lopen, we wonen bijna om de hoek. Maar we moeten eerst de berg op en de hoek om en dan zijn we er. Vijf minuutjes lopen denk ik. Bij het afzetten zwaaide ze terug, ahhwww. Dat lukt niet altijd. Soms kijkt ze alleen even en dan is ze alweer te druk met alles wat er in de opvang gebeurd. Alsof ze wil zeggen ja doei mama ik vermaak me hier wel.

Gisteravond was de nieuwe Instax aangekomen. De eerste die ik besteld had bleek defect want de shutter ging niet open. Ik probeerde nu de nieuwe uit en die deed het wel, hoera! Ik maakte maar een foto van mezelf, dan zou ik zo het project kunnen starten met een stukje over mezelf op mijn polaroid blog.

Ik bracht de defecte Instax naar het postkantoor en besloot eerst een aflevering Emily in Paris te kijken om de tijd te vullen tot het 10 minuten gesprekje. Fijn om daarna te horen dat alles goed gaat op de opvang!

Ook zocht ik een heleboel op over Norderney, een eiland bij Duitsland waar we waarschijnlijk in april op vakantie gaan. We zochten nog leuke adresjes voor onze vakantie en wilden eerst een aantal stops maken door Nederland of Duitsland. Maar toen we hoorden dat opi en omi twee weken in april op Norderney zijn, besloten we dat we ook gewoon een weekje daar kunnen boeken. Dus, ik leefde me alvast uit met leuke cafés/activiteiten/restaurants zoeken en een lijst maken. Ha jongens, eindelijk weer eens iets om naar uit te kijken! Wat doet dat een mens goed zeg…

Rond 12 was het tijd voor lunch en nog een aflevering Emily. Een avocado salade met oreo’s als toetje.

En toen was het tijd om eens iets te gaan doen! Ik had nog wat ex libris stempels op staan die gemaakt moesten worden. Zo leuk om te doen : )

Na de stempels had ik nog tijd om de binnengekomen post te beantwoorden. Ik maakte eerst de brief voor Malu. We schrijven al heel wat jaartjes met tussenpozen naar elkaar. Wanneer de eerste brief was herinner ik me niet meer helemaal, maar ik denk dat het zo rond 2012 was (of misschien toch eerder… Malu weet jij het nog?).

Ik had nog een uurtje voordat ik naar de opvang moest en zocht online naar een leuk doosje om alle polaroids die ik dit jaar ga maken in te bewaren. Elke keer als ik iets nieuws doe (een hobby of een project), dan ga ik helemaal los met allemaal dingen aanschaffen ervoor pfff. Eerst zocht ik op Vinted naar een blik, maar daar zat niet echt de maat bij die ik wilde. Daarna keek ik verder op Google en belandde ik in een hele lange zoektocht van pagina naar pagina en bestelde ik er een, oeps. Dat was dus niet de bedoeling, maar het was wel echt een hele mooie (kijk dannn!). Had me nog zo voorgenomen om meer te sparen, maar ik kon dit dus blijkbaar echt niet weerstaan. Het zwakke moment heb ik nu wel ontdekt inmiddels. Het komt meestal als ik in een never ending zoektocht terecht kom zoals vandaag. Maar, daar tegenover staat wel dat ik eerder deze week 100 euro naar mijn spaarrekening overboekte. Dus het is niet zo dat ik helemaaaal niet spaar.

Om half 6 haalde ik kleine Lotti weer op van de opvang en haalden we nog snel avondeten. Met foto’s maken viel er even een gat, want in de avonddrukte vergeet ik het altijd. Nadat we gegeten hadden en Lotte in bed lag en sliep, dacht ik er weer aan. Daarna pakten we het nieuwe autostoeltje uit wat net binnen kwam. Of ja, dat deed Flo en ik keek toe haha.

In de avond praatten Flo en ik nog over de vakantie en ik kreeg zoveel zin erin! Verder werkte ik mijn foto blogs nog bij en ging ik op tijd naar bed.

Tot de volgende ADIML!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “a day in my life #7

 1. Wat een leuk idee om je dag vast te leggen in polaroids 🙂 Ik heb een Instax-wide, maar dat is best een groot en onhandig ding. Misschien moet ik toch maar eens overwegen een kleiner formaat aan te schaffen.

  1. Ik heb me voor het kopen best even bedacht of ik het kleine formaat wel leuk zou vinden, want het is echt maar zo klein als een bankpas. Maar nu ik hem heb vind ik het juist handig, want zo’n groot ding meeslepen is ook niks…
   Ik kan het in ieder geval aanbevelen! En ook minder lastig met film aanschaffen, want je kunt het gewoon bij de Hema krijgen 🙂

 2. Klinkt als een hele fijne rustige dag! Ik vind dat echt altijd zo leuk om te lezen, zo die kleine alledaagse dingen. En ook leuk dat het in polaroids is gestoken!

 3. Oh jeetje, de 1e brief, wanneer was dat? Zat deze niet in een plastic envelop, deze heb ik nog dagelijks in mijn rugzak als handige etui.

  En dat zwakke moment en urenlang hele vakanties uitzoeken,, hooiiiii hier ook

 4. O, wat leuk om de stempels alvast te zien!

  Ik kan ook wel van die superlange zoektochten online hebben, vooral als ik me niet goed voel of als werken niet lukt. Vaak naar tassen, breipatronen en garens, maar ben bijvoorbeeld ook wel eens in een Gameboy-loophole terechtgekomen. Ik kan mezelf er ook altijd goed van overtuigen dat ik iets echt nodig heb. Ik probeer dan vaak toch om het niet meteen te kopen, want soms zakt die overtuiging dan wel weer.

  Fijn vooruitzicht, jullie vakantie!

 5. Ik vind plogs dus zo leuk om te lezen. Maar ik heb het idee dat bijna niemand dat meer doet, heel blij met die van jou dus. Vooral ook omdat het me laat zien hoe mijn vrije dag er volgend jaar waarschijnlijk ongeveer uit ziet. En extra tof om de stempels te zien natuurlijk 🙂