mijn week in polaroids #1

Na wat problemen met de shutter ruilde ik mijn net aangeschafte Instax camera om voor een andere. De nieuwe camera kwam gelukkig al snel binnen dus ik kon aan de slag met mijn eerste week polaroids. Het was nog even oefenen met afstanden aanvoelen, dus niet alle foto’s zijn scherp gelukt. Maar ook die horen erbij, dus die post ik ook gewoon. Ik trapte het project af met een foto van mezelf zodat ik me op mijn polaroid blog ook even kon voorstellen aan iedereen die er toevallig een keer langswandelt. Maar goed, op naar de foto’s!

25/01/2022

De tweede foto die ik maakte was er een van de stempels die ik die dag gutste. Het was de eerste foto die totaal niet scherp lukte. Ik had de camera waarschijnlijk veel te dichtbij gehouden. Iets waar ik nog even aan moet wennen, maar dat komt vast wel.

Nu ik deze foto zie, bedenk ik me dat ik écht meer handcrème moet gaan gebruiken… Sinds ik in de bloemenwinkel werk zijn mijn handen zo kapot en droog elke week ugh. Maar ik vergeet dus steeds te smeren.

27/01/2022

Oh wat was ik blij dat deze foto goed gelukt is! Flo rende met Lotte op de nek door de kamer en wat een lol dat ze had! Klein geluksmomentje <3

30/01/2022

Zondag familiedag! We hadden niets gepland vandaag met vrienden of familie, dus we hielden weer een familie uitje met z’n drietjes. We reden in de middag naar het Drielandenpunt bij Vaals om wat te wandelen en iets te drinken en eten. Toen we naar huis gingen moesten we de parkeerplaats betalen bij dit ‘douane huisje’. Ik vond het zo cute dat ik er een polaroid van maakte.

Het komt ook meer wel dan niet voor, mezelf in mijn handen of vingers snijden op werk. Of de doornen van de rozen hebben we weer eens te pakken. En dan thuis ook nog een keer met de super scherpe nieuwe messen die ik voor kerst kreeg :’ ) Er gaan aardig wat pleisters doorheen.

de do’s en dont’s van polaroids schieten deel 2

Deze week gaan de tips over de verschillende afstanden die je aanhoudt om foto’s te maken. Iets waar ik ook nog flink mee mag oefenen ; )

• Wanneer je fotografeert met polaroid is er ineens geen schermpje meer met een voorbeeld van je foto, maar een viewfinder waar je doorheen kijkt. De viewfinder zit niet direct naast de lens, dus het is even wennen (en vooral het gevoel krijgen) om de foto en lens mooi gecentreerd te krijgen.

• Iets waar je op moet letten tijdens het fotograferen met polaroid is om je onderwerp niet te ver weg te plaatsen. Bij het maken van foto’s merk je al snel dat je onderwerp klein kan uitvallen. Denk maar aan de film die uit je camera komt. De foto heeft het formaat van een bankpas. Als het onderwerp te ver weg is, zie je er niet veel van. Sta dus niet te ver af (maar ook weer niet te dichtbij). De meeste polaroid camera’s hebben een focus afstand van 60 cm, dus over het algemeen kun je zeggen dat je minimaal 60 cm van je onderwerp af moet staan om een scherpe foto te krijgen.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “mijn week in polaroids #1

  1. Wat een goed en leuk idee om een weekoverzicht in polaroidfoto’s te maken! Doet me eraan denken dat ik die van mij ook wel weer eens af kan stoffen, want hoewel het idd niet makkelijk is om een fatsoenlijke foto te maken, zijn het vaak wel de allerleukste kiekjes <3