2022 · 5

Voor mijn gevoel was dit een week die niet heel spannend was. En dat is ook wel te zien aan de foto’s. Zo waren ook de dingen die ik deed niet zo heel bijzonder… We reden nog eens naar de teststraat, ik maakte een record aantal papieren bloemen in één dag, zag het floofy vriendje nog eens en ging weer verder aan mijn borduurproject. Het ging allemaal z’n gangetje wel.

Leestijd: 6 minuten

🙂 Overall mood: joah
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Mumford & Sons – Woman


maandag

Januari is alweer voorbij! Dat ging best snel hee. We hadden vandaag een goede dag met best wel goede slaapjes. We bekeken het eerste kunstwerk dat ze op de opvang had gemaakt. Een muts die ze versierd had. Ik wilde hem boven haar hoofd houden en zo een foto maken, maar daar was ze het niet mee eens ; )

Zo kunnen jullie het prachtige kunstwerk wat beter zien.

We kregen een mail van de opvang. Iemand die vorige week bij Lotte op de groep was is positief getest. Lotte had zelf verder geen klachten maar we wilden het zekere voor het onzekere nemen. Vorige keer moesten we 2 dagen wachten op de test en daarna ook nog 2 dagen op de uitslag. Ik maakte maar meteen een afspraak. Deze keer kon het nog dezelfde middag, super snel! Het was er redelijk rustig en we waren ook snel weer buiten. Lotte vond het ook deze keer niet eens zo erg allemaal. Gelukkig!

Ze begint zich steeds meer aan van alles op te trekken om te gaan staan. Aan de kast in de woonkamer trekt ze zich een stukje op en dan bijt ze in de kast ; ) Daar gaan we straks vast tandafdrukken in terug vinden.

In de avond had ik nog eens tijd om verder te gaan aan mijn borduur project.

dinsdag

Vandaag was het een andere dinsdag dan normaal want ik ging een halve dag werken in plaats van een Lotti dag. Ik viel in voor een collega die thuis in quarantaine zat, wachtend op een testuitslag. De enige foto die ik vandaag maakte was de polaroid van de dag.

Ik was rond half 1 klaar met werken en ging Lotti ophalen bij omi. Ik lunchte daar nog en daarna vertrokken we naar huis. De rest van de dag was niet heel bijzonder. We bleven lekker binnen want het was echt koud met veel wind en regen. Lotti maakte nog een goed middagslaapje en ik lag naast haar met mijn oordopjes in naar een nieuw luisterboek te luisteren. Af en toe val ik dan in slaap en dan moet ik weer even zoeken waar ik gebleven was in het boek haha. Maar ik vind het heel fijn om zo toch weer wat te kunnen ‘lezen’.

woensdag

Joepie, weer tijd voor creatieve dingen deze woensdag. Een vriendin appte me gisteren dat ik haar vaasje hier nog had staan. Dat zou ik voor haar vullen met papieren bloemen, maar was ik helemaal vergeten! Ik begon vandaag dus meteen met bloemen maken.

Voor mezelf maakte ik ook weer eens wat nieuws. Ik wilde de groene vaas die ik laatst op werk kocht vullen met grote klaprozen in zachte kleuren.

Elke woensdag zo’n goede zin! Dan moet ik altijd aan een spreuk van Roald Dahl denken.

“If you have good thoughts, they will shine out of your face like sunbeams and you will always look lovely”

– Roald Dahl

Na de lunch bezichtigden we het huis waar ik vorige week over schreef. Het was in dezelfde wijk als het laatste huis dat we bekeken hadden. Deze keer een drive-in woning, erg leuk! Met prachtig uitzicht op de berg vanuit de slaapkamer. Het huis had voldoende ruimte voor al onze hobby’s en genoeg opbergruimte. En waar ik helemaal verliefd op werd was het ronde raam met Franse balkonnetje (aan die ene slaapkamer met het uitzicht) en de mooie parket vloer in de woonkamer. Bedenken of we het wilden hoefde niet, we wilden het zeker wel! Waar we ons wel goed over moesten gaan bedenken was het bod dat we zouden uitbrengen.

Heel hard door gewerkt en aan het einde van de middag had ik 8 klaprozen. Volgende week alleen nog de stelen afwerken.

donderdag

De floofy witte hond op de foto komen we best vaak tegen in het dorp. Het is echt een mega fluffbal en vrolijke hond met enorm veel zacht haar. Je wil hem instant knuffelen elke keer! En ik ben een beetje verliefd op ‘m. Ik had al een keer stiekem gezien waar hij woont, en dat is in een huis waar we vier keer per week langs komen op weg naar de opvang. Maar ik zag hem steeds maar niet. Tot vanochtend dus, toen stond hij ineens voor het raam. My lucky day!

Op werk maakte ik vandaag weer een taartje en omdat jullie om een foto vroegen, bij deze!

De rest van de avond zaten we zo in de woonkamer. Flo speelde Fifa en ik werkte wat aan mijn blog.

vrijdag

Vandaag werkte ik weer een halve dag, want opi en omi moesten naar het ziekenhuis dus moest er iemand thuis zijn met Lotti. In de middag maakten we een lang middagslaapje. Ik was ook echt heel erg gaar dus ik deed zelf ook mee. Daarna werd ik niet fitter wakker, nog steeds zo zo moe. Op tijd naar bed vandaag dus! De rest van de dag was ook niet bijster bijzonder. Een hoogtepuntje was wel dat onze supermarkt vegan gevulde pasta had wauuwww. Dat is iets wat ik vroeger met regelmaat at (zo lekker). Maar de vegan versie was toch altijd moeilijk uit te halen. Heel blij dus dat het er nu is! Want dat is toch wel de allermakkelijkste maaltijd die in ee paar minuten klaar is (en die Lotti ook gewoon mee kan eten en gezond is).

Nou, niet veel te melden vandaag. Wel dat ik weer begonnen ben met een dankbaarheidsdagboekje. Vandaag schreef ik daar dit in.

zaterdag

Mijn leuke bloemen blouse aan vandaag. De werkdag begon weer vroeg om 7. Ik stond op met hoofdpijn en dat ging helaas de hele werkdag ook niet over, meh. Ondanks dat lukte het me wel om mooie boeketten te maken en had ik nu eindelijk het gevoel dat het me wat beter afging, yes! Ik hoef minder lang na te denken waar ik welke bloem plaats en het begint ook al wat sneller te gaan.

Avondeten is nu zo gezellig elke avond. Het is altijd interessant om te zien hoe ze haar eten kiest en pakt. Een grote knoeiboel elke keer, maar ze vindt het zo leuk geloof ik. Ik heb het idee dat dit haar favoriete moment van de dag is, als ze zelf haar warme eten mag eten. Ze houdt zo van eten! <3

De hoofdpijn waar ik mee thuiskwam van werk werd alleen maar erger, dus ik dook samen met Lotti rond 8 uur het bed in. Morgen weer een nieuwe dag.

zondag

Maar eerst nog even twee uur wakker zijn midden in de nacht, want Lotti kon opeens niet meer slapen? Geen idee wat er aan de hand was… Vanochtend waren we alle drie dan ook mega brak. Mijn hoofdpijn was er helaas nog steeds en ik had er ook nog een flinke verkoudheid bij gekregen. Ik voelde me redelijk beroerd(gelukkig nog steeds negatief pfjoeh). En bah wat was het weer ook vies vandaag. Dat vroeg om een luie zondag binnen! Gelukkig hadden we de vrolijke tulpen nog van werk die het binnen een stuk gezelliger maakten dan buiten.

Er werd vandaag gekleurd en met de beetjes gespeeld.

En van de bank gesprongen <3 Ondanks dat het wel echt de minste dag van de week was door de moeheid en het niet fit voelen hebben we er toch nog een leuke dag thuis van kunnen maken.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2022 · 5

 1. Blijf fan van je klaprozen, zo mooi! 😀 En jouw werk lijkt me ook heerlijk 🙂
  Hoop dat je je vandaag wat beter voelt!
  En zulke honden zijn leuk he, is een Samoyed geloof ik. In Lissabon ontmoette ik iemand die haar Samoyed had meegenomen naar een meeting, zo’n leuk beest! En zo fluffy 😀

  1. Verkoudheid is er nog, maar een stuk beter gelukkig joepie!
   Ah ik wist de naam helemaal niet van die honden. Ja ze zijn zooo leuk! Nu ga ik ze Googlen en zit ik waarschijnlijk het komende uur vast in een eindeloze Samoyed plaatjes loop hahaha.

 2. Oooh die hond is een samojeed! Wij hebben er in de buurt ook een. Echt prachtige honden (wel veel werk denk ik, met die vacht).
  Hopelijk is je verkoudheid over ondertussen.
  Die quote van Roald Dahl is mooi he. Die was ik helemaal vergeten. Eentje om wat vaker aan te denken 🙂