mijn week in polaroids #2

Oh wat is het verslavend om polaroids te maken. De eerste week was ik nog wat voorzichtig omdat ik de film niet aan zomaar iets op wilde maken. Ik vond het moeilijk te beslissen wat een polaroid waardig moment was (je kunt wel van alles en iedereen foto’s maken, maar dan wordt het een duur grapje he). De tweede week ging het al wat makkelijker en vloog de film er wat sneller doorheen. Het lukte om wat meer los te laten dat de foto’s van de speciale momenten moesten zijn. Dus er zitten ook wat meer random dingen tussen.

Elke dag na het avondeten en voor het slapen gaan wordt het er nog even geturnd of gek gedaan. Vandaag was het vooral op de kop hangen.

Een hoekje in de woonkamer dat ik graag eens op film wilde hebben. Stel je voor we verhuizen ooit toch nog eens een keer, dan vind ik het leuk om het op foto te hebben en Lotti later te kunnen laten zien dat ons huis er zo uitzag.

Bloemetjes die ik meenam van werk. Van tulpen krijg ik meteen een lente gevoel!

Lotti kreeg haar eerste paar laarsjes. Super schattige gele. Die heeft ze nodig voor onze eilandvakantie op Norderney in de lente. En ze passen ook nog goed bij de regenjas die ze van opi en omi kreeg.

05/02/2022

De sensory blocks van Lotti wilde ik ook eens op de foto zetten. Het is niet helemaal geworden zoals ik gedacht had (wat is het nog steeds moeilijk om te mikken met de viewfinder!).

06/02/2022

En de laatste foto van de week was er een van Lotti en Flo op de trampoline. Ik hoopte dat ik ze mid air op de foto zou krijgen, maar dat is natuurlijk best moeilijk om voor elkaar te krijgen. Maar als je goed kijkt, zie je ze wel dubbel op de foto, dus toch ook een beetje in de lucht ; )

de do’s en dont’s van polaroids schieten deel 3

Deze week gaan de tips over licht en achtergrond.

• Een hele belangrijke tip is toch wel om het licht op te zoeken. Je hebt het juiste licht nodig om je onderwerp te laten zien. De zon is je beste vriend bij het maken van polaroids. En misschien iets wat iedereen wel weet, maar ik schrijf het toch op… Fotografeer nooit tegen de zon in want dan wordt je foto drie keer niks. Althans, dan is je onderwerp donker en is er niet veel te zien…

• Als je over polaroid fotograferen leest staat er heel vaak dat meer licht altijd beter is, maar uit ervaring weet ik dat dit niet altijd klopt. Er is ook zoiets als over-exposure en dan krijg je veel te lichte foto’s met mensen die eruit zien als onherkenbare spookjes. Een tip op hele zonnige dagen is dan ook om even je telefoon camera erbij te pakken om te zien wat deze doet en in welke richting je het beste kunt fotograferen. Dat gezegd hebbende is een te donkere omgeving ook niet goed, want dan krijg je donkere, grijzige foto’s. Ook niet ideaal. De beste omstandigheden zijn eigenlijk nog altijd fotograferen in de schaduw op hele zonnige dagen of fotograferen op licht bewolkte dagen.

• Hoe donkerder de omgeving, hoe langer de sluitertijd. Dat betekent dat je in een donkerdere omgeving langer stil moet staan om een foto te krijgen die scherp is. Iets om even aan te denken voordat je de foto maakt, zodat je ervoor kunt zorgen dat je stevig staat.

• Wat het mooiste uitkomt op polaroids zijn felle kleuren. Ga dus vooral op zoek naar interessante muren!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One thought on “mijn week in polaroids #2