2022 · 6

Zoo wat was dit een fijne week! Ik voelde me langzaam weer wat beter en ik werd onverwachts getrakteerd op een extra dag vrij woohoo! Een van de twee vrije dagen verbracht ik in de stad, wandelend met mijn instax in mijn handen. Je snapt wel dat je me niet blijer kunt maken dan daarmee. En de tweede vrije dag was op donderdag, wat betekende dat ik eindelijk nog eens naar de kringloop kon gaan. Mijn week kon niet meer stuk ; )

Leestijd: 8 minuten

😃 Overall mood: goed
😓 Stress level: 5/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🎵 Sir Simon – A Little Less Bored (als je van Death Cab houdt, dan is dit heul erg leuk!)

maandag

De week begon goed want er was zon! Ik haalde de discoballen naar beneden om nog meer stipjes op de muren en het plafond te maken. Lotti keek haar ogen uit : D

Dit is nu vaak mijn uitzicht, Lotti die zich aan dingen (en ook heel vaak aan ons) optrekt. Met altijd weer iets anders in haar mond haha.

Ik was wel weer toe aan wat nieuwe prikkels door al die regenachtige dagen, dus ik stelde voor om in Flo’s pauze nog eens ergens koffie te drinken nu het weer kan. Dat was een goed idee! Lotti super blij en ik ook blij dat we er weer even uit waren. Ook al was het maar een half uurtje en was het drie meter van ons huis af…

In de namiddag ruilden we de bieb boekjes om voor nieuwe en gingen we bij opi en omi langs want vandaag was opi jarig! We aten vlaai en speelden heel veel. Met opi ging het al een aantal weken niet goed. Er werd door de doktoren een tijdje gedacht dat hij een longontsteking had, maar nu bleek het vocht achter zijn longen te zijn. Vandaag was de eerste dag sinds (ik denk) 3 weken dat we hem uit bed zagen.

In de avond verraste Lotti ons nog even. Terwijl ik het avondeten aan het opruimen was riep Flo me ineens dat ik snel de woonkamer in moest komen. Lotti stond aan de kubus en had zichzelf omhoog getrokken (voorheen moesten we haar staand neerzetten, want zelf opstaan lukte nog niet). En daarbij begreep ze nu ook dat ze haar voeten kan verplaatsen en dus om de kubus heen kan lopen. Dat was toch wel echt het hoogtepunt van de dag! Zou het nog lang duren voordat ze gaat lopen? We bestelden toevallig vanmiddag traphekjes dus we zijn er bijna klaar voor ; )

Half januari bestelde ik dit super leuke blikje (weet je nog?) en die is bijna drie weken blijven hangen in de post. Nog niet eerder meegemaakt, maar het was dus een sorteerfout. Nog geluk gehad dat het pakket niet helemaal kwijt is geraakt geloof ik. Maar het blik is er en het is zo leuk! De instax polaroids passen ook precies liggend erin. Daar was ik ook naar op zoek en dat bleek nog niet zo makkelijk te vinden. Dus enorm blij hiermee! Mocht dit project wat grotere vormen gaan aannemen, dan leg ik een blikkenverzameling aan om ze in te bewaren haha (oh jee hoor me nou ik ben alweer veel te ver vooruit aan het plannen).

dinsdag

Ook deze week was de dinsdag iets anders dan anders, want ik ging vandaag weer werken. Collega was nog in quarantaine thuis dus ik viel vandaag weer voor haar in. Ik had mijn nieuwe bloemenjurkje aan en kreeg er al meteen complimenten over (altijd leuk). Op werkdagen maak ik nooit zo heel veel foto’s, dus ik vond het al heel wat dat ik er ook nog een maakte van de binnen gekomen post. Ik moet en flinke inhaalslag maken met reageren op iedereen, maar ze komen eraan hoor!

woensdag

Als je hier vaker komt lezen weet je dat woensdag mijn vaste vrije dag is en dat was deze week dus ook weer zo. Ik had nog wat dingetjes nodig in de stad, dus besloot daar vandaag naartoe te gaan. Ik nam de bus naar Maastricht, waar het nogal druilerig was. De lucht was al net zo grijzig als het water en de huizen. Maar dat had ook wel wat, vind je niet?

Weet je wat ik best wel mis aan de stad? De straatversiering! In dorpen vind je zelden stickers of graffiti, en dat vind ik nou juist zo leuk (niet altijd trouwens, alleen als het leuk gedaan is). Gelukkig kwam ik weer heel wat nieuwe dingen tegen die ik niet eerder zag (dat vogeltje bijvoorbeeld, zo leuk).

Ik had me voorgenomen even te gaan kijken bij We Are Vintage, maar die bleek vandaag dicht te zijn. Jammer… Dan maar crêpe papier inslaan bij de Søstrene Grene. Ben benieuwd of de kwaliteit goed genoeg is om er bloemen van te maken.

Het klaarde gelukkig ook wat op rond de middag en er kwam zelfs een zonnetje. Deze duif lag al klaar om te zonnebaden. Na twee uurtjes rondlopen, foto’s maken en wat winkels in en uit lopen was het tijd voor lunch. En ik kwam ook toevallig langs een bloemist waar ik even een kijkje nam.

Rond 2 was ik alweer thuis. Lang genoeg rondgelopen! Gelukkig wel gevonden wat ik zocht, een nieuwe broek. Het werd zelfs een tuinbroek. Die stond al eeuwen op mijn lijstje, maar ik kon nooit een leuke vinden. Nu dus wel! En wat zit ‘ie lekker : D

Ik kan niet naar de stad zonder de rest ook iets mee te nemen. Flo kreeg koffiebonen uit Rwanda (een limited edition bij Blanche Dael en ik had de laatste!) en Lotti kreeg wat speelgoed. Over Qwirkle had ik al heel veel goeds gehoord, dus die nam ik mee voor op vakantie (aanbieding bij Kruidvat nu, mocht je ‘m ook willen).

Dat tangram spelletje gaat trouwens nog een hele tijd de kast in, daar kan Lotte nog niet mee spelen. Ik ben echt een ster in dingen kopen waar ze nu nog niks mee kan ;’ ) Maar ik weet ook, dat als ik het nu niet meeneem, het straks niet meer te krijgen is. En sommige dingen vind ik zó leuk dat ze dan wel echt mee moeten. Ik had zoiets namelijk nog nooit in het magnetisch gezien. En je kunt dus in het blikje de figuren maken. Vond ik cool! Het enige wat ik dan weer jammer (of een gemiste kans) vond was het saaie design van het blikje. Daar had je zoiets leuks mee kunnen doen met een leuk patroon van allemaal kleine driehoekjes in verschillende kleuren of iets anders. Ach ja, je kunt niet alles hebben he ; )

Zo ziet mijn werkkamer er dus altijd uit als ik bloemen heb gemaakt haha. Maar ik liet de rotzooi nu nog maar even liggen, want ik was van plan om morgen nog meer rotzooi te gaan maken ; ) Ik had nog een heleboel post in te halen, dus ik begon daar eerst mee.

In de stad had ik een super leuk kaartje gevonden om te versturen. Daarbij zocht ik van alles uit. Ik word zo blij van kleuren en plaatjes bij elkaar zoeken <3

Bij het afhalen van Lotti voelde ik echt de lente in de lucht. De geur, de temperatuur, de kleur lucht, de zingende vogeltjes. Dat is toch wel een van de beste dingen die je kunt voelen toch? Mij geeft dat in ieder geval altijd een hoop energie en vlaag van hoop op betere tijden (weet niet hoe ik het anders moet uitleggen haha).

donderdag

Ik pakte vanochtend Lotti’s tas in voor de opvang en kwam daar dit winters kunstwerkje tegen. Dat had ze blijkbaar gemaakt, zo schattig <3 Ik smelt daar dus altijd van! Toen we vandaag de opvang in kwamen had ze al meteen een grote smile toen ze haar vriendinnetje zag. Zo leuk om te zien : D

Oh wat fijn trouwens dat ik vandaag gewoon nog een dag vrij had! Ik voelde me zo’n grote bofkont : ) Vandaag stonden wat saaie klusjes op de planning (schoonmaken en belasting doen), maar ook leuke dingen (kringloop en bloemen maken). Normaal is de kringloop op mijn vrije dag altijd dicht, dus ik was mega blij dat ik nu wel een keer kon gaan! Ik hoopte dat ze leuke dingen hadden, want dat verschilt heel erg. Maar ik moest eerst schoonmaken van mezelf en dan was de kringloop mijn beloning.

Bij de kringloop staat elke keer deze hond uitgestald. De eerste keer dat ik er langs liep, schrok ik me rot haha, want ik dacht dat hij echt was vanuit mijn ooghoek. De buit van vandaag was heel goed, yes! Ik had met mezelf afgesproken om onder het tientje te blijven en dat is gelukt. En daar kreeg ik echt heel veel voor, want kleding en schoenen waren ook nog eens voor de helft afgeprijsd. Zo betaalde ik voor deze twee blikken, een spijkerblouse en spijkerbroek en laarsjes van Lavorazione Artigiana maar 8,75! Zo goed is de buit geloof ik nog nooit geweest.

Thuis was het tijd voor lunch en probeerde ik deze dumplings uit. Het deeg was drie keer zo dik dan ik gewend ben van dumplings, maar het was alsnog wel lekker. En daarna dan eindelijk mijn kamertje in om het saaie belasting klusje te doen en de klaprozen van vorige week af te maken.

Ik maakte alle stelen af en probeerde de klaprozen mooi in de vaas te krijgen.

Zo stonden ze dan uiteindelijk beneden op de eettafel.

En toen begon het kacheltje te roken oei. Ik schrok me dood! Ik werkte nog twee uurtjes door maar toen werd het toch echt wel wat te koud in het kamertje. Dan maar een andere dag verder hier.

vrijdag, zaterdag en zondag

Vrijdag en zaterdag werkte ik en gebeurde er verder niet zo heel veel bijzonders. Zaterdagavond kreeg ik flinke hoofdpijn en die heeft me de hele zondag nog gevloerd. We hadden op de planning staan om Lottis verjaardagscadeautje van opi, omi, tante en oom in te wisselen. Dat was namelijk een jaarkaart voor GaiaZoo. Maar dat viel dus in het water. Hopen dat het volgende week zondag goed weer is zodat we dan kunnen gaan!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 thoughts on “2022 · 6

  1. Jammer van je weekend met hoofdpijn want voor de rest ziet het er echt een fijne week uit ^^ Ik smelt ook altijd als ik D’s kunstwerkjes van de opvang mee naar huis krijg 😀 Voel me dan echt zo’n trotse moeder, haha.

  2. Wat goed, die kringloopbuit! Je hebt echt veel spullen voor weinig geld gevonden. En die hond daar, heel grappig inderdaad. Ik ben benieuwd wanneer Lotte echt kan lopen, maar het lijkt er inderdaad snel aan te komen 🙂

  3. Ik word helemaal blij van je vrolijkheid in dit weekoverzichtje! Jammer van de hoofdpijn wel, maar voor de rest klonk het als een hele fijne week! Nu wil ik dus ook naar de kringloopwinkel. Maar ik shop de laatste tijd constant tweedehands want de helft van mijn truien (en binnenkort ook t-shirts) komen van Vinted. En superblij ermee! Mijn kast begint steeds meer weer een beetje als mezelf te voelen 🙂
    Ik wens je nog zo’n week toe!