paper shoot camera

Wat stond dit al lang op mijn verlanglijstje, een paper shoot camera! Ik zag hem bijna een jaar geleden online en wilde er een bestellen, maar vond het eigenlijk wat te duur dus kocht ik hem niet. De camera bleef wel al die tijd door mijn hoofd spoken en ik bezocht de website ook regelmatig om er toch nog even naar te kijken. Per toeval zag ik hem vorige week goedkoper online staan en dacht ik niet lang meer na, ik bestelde. Hij moest helemaal uit Taiwan komen en ik hoopte alleen maar heel hard dat hij heel hier aan zou komen. Nou dat deed ‘ie gelukkig! Ik kreeg hem vandaag in de post en probeerde hem natuurlijk meteen uit. Kijk je mee?

De camera is niet zo heel groot en licht van gewicht. Alleen maar handig! Je moet ‘m wel zelf nog even in elkaar zetten, maar dat is niet moeilijk. Open schroeven en batterijen erin doen en weer dicht schroeven en dan is hij klaar voor gebruik.

Even wennen om zo’n klein cameraatje te gebruiken zonder scherm, maar wat is ‘ie leuk! Meteen maar eens een selfie als eerste foto uitgeprobeerd. De camera heeft vier kleur standen: normaal, zwart wit, blauw en sepia. Volgens mij maakte ik deze foto met de blauwe filter.

Even wennen hoeveel hij meeneemt op de foto en hoe dichtbij ik dus met de camera moet komen om het te krijgen zoals ik wil (note to self: veeeel dichterbij dan ik denk dus haha).

Ook maakte ik een rondje buiten om hem te testen. De kleuren zijn steeds net ietsje anders en zijn erg afhankelijk van het licht buiten. Ik maakte de buiten foto’s namelijk allemaal binnen 5 minuten en het licht was steeds hetzelfde. Zo verschillend is het! Ik denk wel dat het met wat mooier weer en wat meer zon echt mooie kleuren kan geven.

Deze foto is ietsje te licht, maar als je de camera ziet als een lomo toy camera dan maakt dat allemaal niks uit, toch?

Geen poepjes hier a.u.b.

Het was een super grijze dag vandaag en op de ene foto ziet dat er wat donkerder uit dan op de andere. Hier lijkt het net of ik het zwart wit filter aangezet heb, maar dat was niet zo.

Wat ik dus zo ontzettend leuk vind aan de camera, is dat je alleen een viewfinder hebt en pas ziet hoe een foto geworden is wanneer je hem op de computer laadt.

Nog even oefenen met alles mooi in het midden krijgen.

In de avond ook even binnenshuis goed uitproberen. Als er minder licht is wordt de kleur ook hier minder fel.

Na het lezen van wat Reddit reviews was ik bang dat het binnen in de avond met minder licht moeilijker zou zijn om scherpe foto’s te krijgen, maar eigenlijk viel dat reuze mee!

Maar goed, eind conclusie: super blij met mijn nieuwe camera! Ik vind hem echt te gek! Hij is van kurk gemaakt en is aan de zijkanten open. Ik denk dat ik er wel redelijk voorzichtig mee moet omgaan, want het is wel iets minder robuust dan een camera van plastic. En met water en regen is het ook oppassen. Maar ik ben wel fan van het hele concept en ook zeker van de foto’s! Jullie gaan hier nog meer van zien : )

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “paper shoot camera

 1. Zo’n leuk ding! Digitale lomography. Ik wil ‘m ook! Maar qua fotokwaliteit had ik natuurlijk ook gewoon mijn eerste digitale camera uit 2003 kunnen bewaren, haha 😉

  1. De kwaliteit is inderdaad niet veel beter dan een oude camera. Al heeft deze dan wel weer de leuke lomo filters. Als je het vergelijkt met een ‘gewone’ camera is dit wel duur voor een stukje kurk met een telefoon moederbordje erin (dus dat doe ik dan maar niet haha). Maar ik vind het wel echt fantastisch dat ik weer zoals vroeger alleen met viewfinder kan fotograferen 😀

 2. Aaaaw!!! De hond is kei lief en dat speciaal voor mij. Wat leuk!
  Klopt het dat het een kunstwerk is en er geen brief in zit?

  Allang goed, ik vind het prachtig mooi!

  Kusjes!

   1. Helaas…
    Zat ook een ptt post.nl sticker op, iets van een keuring of zo.
    Maar kan de brief niet vinden.

    Geeft niets, envelop is al prachtig <3

 3. En wat een super super super gave camera. Voor mij te fragiel in gebruik. Ik heb een Lomo en pinhole lens voor both 12 euries op eBay. Toch maar weer eens proberen als ik nieuwe laptop en card reader heb. Beiden versleten. Irritant om alles op phone te moeten doen.

  Maar effect vind ik prachtig. Smul ook van mijn cineville abbo om arthouse films te zien. Als ze dan zo’n vintage vibe hebben smullen Roel en ik echt wel!