2022 · 7

Ook deze week was het weer een fijne. Mijn (heel erg vroege) verjaardagscadeautje kwam binnen en ik voelde me een kind met nieuw speelgoed <3 Het is bijna carnaval en ik haalde voor Lotte haar eerste pakje, want op de opvang werd het gevierd. Ik amuseerde me goed met foto’s maken deze week en ik had opeens weer veel kleding inspiratie. En we sloten de week fijn af met een bezoekje van twee vriendinnen die we al een poos niet meer gezien hadden.

Leestijd: 8 minuten

😊 Overall mood: happy
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🎵 And So I Watch You From Afar – VIII Jettison

maandag

Weer een nieuwe week. Helaas kwam de hoofdpijn van het weekend nog even mee naar maandag, maar gelukkig wel een stuk minder. Het was te doen! In de middag gingen we langs opi en omi want omi had de nieuwe jas voor Lotti af. Wat was hij leuk geworden! Haar huidige winterjas was alweer te klein en inmiddels erg moeilijk om aan te trekken. We moesten haar er echt een beetje in proppen. Heel fijn dus dat we nu een nieuwe hadden! Zoals altijd moest Lotti de hele woonkamer door kruipen en zich overal aan optrekken en aan zitten : D

Boekjes lezen gaat tegenwoordig vooral door ze op te eten :’ ) Dit boekje is trouwens nog van toen ik een mini Luusje was (en ik kon me gewoon nog dingen eruit herinneren!).

Bij het kinderdagverblijf is er binnenkort carnaval en we kregen een briefje mee dat Lotti die week in haar carnavalspakje mag komen. Dat hadden we nog niet, dus keek ik op Vinted of ik iets leuks tweedehands uit kon halen. De enige dingen die Vinted liet zien kwamen helemaal uit Italië… niet zo heel duurzaam, ondanks dat het dan wel tweedehands is. Vanmiddag keken we dus maar in het dorp of we ergens iets konden vinden. De keus was tussen een eenhoorn of zeemeermin, dus het werd een eenhoorn! De diadeem gaat vast na 1 seconde alweer af zijn, maar ach.

Voor Valentijn maakten we een kaart voor Flo. Lotti tekende er wat moois op.

dinsdag

Ik werd vandaag wakker rond 6 door een kreunende en steunende Lotti en zocht nog in het donker met mijn hand naar de hare. Vaak is het dan weer goed, maar deze keer niet. Door alle geluidjes deed ik toch het lampje maar eens aan en toen bleek dat ze probeerde te zitten. En ze keek me ook nog aan alsof het de normaalste zaak van de wereld was haha. Het was de eerste keer dat haar dat gelukt is in bed, in slaapzak. Het zal vast niet lang meer duren voordat ze in haar bed staat denk ik haha. Dan gaan de echte turn trucjes beginnen!

Ik was vandaag helemaal in mijn nopjes met mijn mosterdgele Vinted vondst van een paar euro.

Als je hier al even leest heb je misschien tussen de regels door vast wel eens meegekregen dat ik soms vrij impulsief kan zijn. Zo zag ik iets wat ik al een tijdje heeeel graag wilde maar altijd vrij duur vond. Het lukte me gelukkig wel elke keer (en dat is zeker een paar keer per maand naar de website gaan) om het niet te kopen. Ik zag het nu opeens een stuk goedkoper online staan en bestelde het meteen onder het mom van verjaardagscadeautje voor mezelf (ik ben jarig in mei, uhmmm). Het gaat goed met mijn spaardoel zoals je kunt zien ahhhh ; ) Sindsdien ben ik elke dag de track&trace aan het checken wanneer het hier is, want het komt helemaal uit Taiwan. Heel benieuwd of het goed aankomt en of ik geen import hoef te betalen.

We zijn een stuk actiever sinds ze kan staan en langs dingen kan lopen. Ik moet haar elke seconde in de gaten houden en achterna lopen haha. Ze is zelf ook goed bezig trouwens, want ze maakt zeker vijftig squats op een dag! Dit is haar ‘ik wil zitten maar kan het nog niet alleen’ houding :’ ) Zo blijft ze hangen totdat iemand haar naar beneden helpt. Wat een cutie is het toch.

woensdag

Het is zo leuk om te zien hoe Lotti elke keer steeds vrolijker wordt als ik haar afzet bij de opvang. Ze begint al te lachen als ze de deur in komt of zwaait naar iedereen. Vandaag was ze ook meteen blij er te zijn.

Thuis was het de hoogste tijd om het bureau eens op te ruimen, dus dat deed ik voordat ik ging zitten met Bloglovin en een kopje thee.

Het vaasje van vorige week moest nog wat meer gevuld worden, dus ik maakte er een narcis bij. Hmmm, ik vind het maar moeilijk om te besluiten of het goed is zo of dat ik er toch nog iets bij maak… Even over nadenken.

Een nieuw voornemen voor komende tijd is meer dates plannen met Flo. Door ons nieuwe leven als papa en mama en alle lockdowns die we doorgegaan zijn, viel dat opeens weg. Ja, je kunt het thuis ook gezellig maken… maar dat is niet hetzelfde. Ik vind thuis op de bank een film kijken zeker wel anders dan er écht even samen uit zijn. We besloten dus om dit komende tijd weer even prioriteit te maken en de eerste date was vanmiddag, ergens lunchen. We konden zelfs op het verwarmde terras zitten en ondanks dat het regende was het heel erg fijn <3 Nu boffen we ook wel wat dates betreft, want Flo heeft over twee weken twee maanden (!) papa verlof, dus dan is er ook wat meer tijd voor dates zoals naar het filmhuis en biertjes drinken ergens en nog meer leuke dingen. Ik verheug me al!

We waren nog niet lang thuis of de FedEx postbode stond voor de deur. Jaaaa, daar was mijn verjaardagscadeautje! Blij als een kind met mijn nieuwe speelgoed. Ik pakte het natuuuurlijk meteen uit en ging op zoek naar batterijen.

Halloooo nieuwe beste vriendje <3 Voor wie het leuk vind om mijn foto’s te volgen, ik heb mijn (privé) account @luusje.jpg helemaal opgeruimd en leeggegooid om opnieuw te beginnen met alleen instax en paper shoot foto’s. Voel je welkom! Ik schreef er ook meteen een blogje over.

Ook deze week weer een briefje gemaakt en toen was het alweer tijd om naar de opvang te gaan.

donderdag, vrijdag en zaterdag

De week is voor mij altijd opgedeeld in 3 delen. Het eerste deel is maandag t/m woensdag en dan is het Lotti tijd. Dan volgt het tweede deel, mijn vrije dag op woensdag. En deel drie zijn de drie werkdagen met aansluitend de zondag familiedag. Alle delen ‘leven’ ook helemaal anders. Het begin van de week is altijd rustig en op mijn gemakje, er is genoeg tijd om met Lotti door te brengen, de was bij te houden, rustig te eten, tijd om boodschappen te doen. Op mijn vrije dag probeer ik veel leuke dingen te doen en voelt het juist als het tegenovergestelde van op mijn gemakje en rustig, want dan wil ik zoveel mogelijk in die dag te proppen. En dan komen de werkdagen waarbij alles snel gaat en er weinig tijd is voor iets anders. Ik vind het een niet leuker of stommer dan het ander, maar het is wel echt een heel ander gevoel in dagen. Zo zie je elke week in mijn verslag ook altijd dat de maandag t/m de woensdag wat meer foto’s heeft en het vanaf donderdag wat minder wordt omdat er ook minder ruimte voor is meestal.

Bij de gele Vinted trui die ik eerder deze week aan had, hoorde ook dit leuke bloesje. Ik had hem voor het eerst aan vandaag en was er blij mee! Ik maakte deze week veel outfit foto’s valt me op! Soms heb ik periodes dat ik helemaal niet met mijn kleding bezig ben en soms juist periodes dat ik wel de energie en zin heb om er iets mee te doen. Ik zit duidelijk in een periode waarin ik het wel weer leuk vind. En het dan ook vooral leuk vind om nieuwe combinaties te zoeken of tweedehands iets leuks te kopen wat dan weer wat nieuwe inspiratie geeft.

En Lotti begint steeds meer hoekjes in huis te ontdekken. Vandaag probeerde ze de trap op te komen, maar dat lukte nog niet zo goed.

Voor de camera had ik nog geen hoesje of draagband, dus ik ging op zoek naar iets wat zou passen en kwam uit bij een bril ketting. Ideaal voor een lichtgewicht cameraatje!

Zaterdagmiddag maakten we nog een wandeling met mijn paper shoot camera. De foto’s daarvan kun je hier zien.

zondag

Zondag was een fijne dag, want twee vriendinnen uit Keulen kwamen op Lotti bezoek. We zien ze de laatste twee jaar helaas niet zo heel veel, dus het is extra fijn als dat wel weer kan! We speelden met Lotti, kletsten bij, aten vlaai en frietjes en wandelden in de regen. Lotti had mega goede zin en was constant aan het lachen, het was zo leuk om te zien! Een mooie afsluiting van de week <3

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 thoughts on “2022 · 7

 1. Zalige week! En over dat gevoel van ‘delen van de week’. Ik werk in een vast rooster en ik heb dat ook hoor. Maar aan de andere kant hou ik wel van die structuur en routine. Ik word altijd blij van je weekoverzichtjes! Ik wens je nog zo’n week toe 🙂

 2. Ha dat zag eruit als een fijne week 🙂
  Ik zou je nog een berichtje sturen over de papieren bloemen bedenk ik me nu! Ik ga deze week je even berichten op insta 🙂
  Die camera ziet er zo leuk uit!
  En heerlijk zo jouw creatieve kantoortje 🙂

 3. Wat een fijne week! Het is zooo belangrijk om ook samen dingen te blijven doen. En tegelijkertijd is dat (iig bij ons) het eerste dat erbij inschiet in drukke tijden. Mooie reminder om gewoon weer eens samen te gaan lunchen!

 4. Oh die Lotte, zo schattig met haar poep naar achter 😀 Fijn hé ook als het afscheid aan de opvang zo goed gaat. Bij ons ging het een tijdje met tranen gepaard maar nu gaat het ook weer goed. Dan vertrek ik toch altijd beter gezind naar m’n werk.
  En haha, alvast voor je verjaardag, ach je hebt ook niet altijd een reden nodig om iets te kopen vind ik. Net goed dat je het zo lang hebt volgehouden om het niet te kopen en dan met korting wel 🙂