2022 · 8

De week was fijn, maar ook heel dubbel door alle verschrikkelijke nieuws uit de Oekraïne. Er werd carnaval gevierd (voornamelijk door Lotte), ik ging een ochtend naar Vaals met mijn paper shoot camera en genoot van het zonnetje en in het weekend hadden we baby treff met vrienden in Duitsland waar we bleven slapen.

Leestijd: 7 minuten

😶 Overall mood: dubbel
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 2/5
🎵 Shout Out Louds – My Companion

maandag

Hallo nieuwe week! Het was een maandag zonder al te veel bijzonderheden. Maar er waren toch ook wel wat highlights vandaag. Zo zag ik dat Lotte ineens een van haar beestjes mee liet eten met haar banaan.

En een andere highlight waren de nieuwe boekjes van de bieb. Ze is helemaal gek op alle voelboekjes en deze keer leverden we de poezen variant om voor de puppy editie. De boekjes worden steeds vaker op mij gelezen. Nu ze kan staan doet ze dat het liefst de hele dag. Als ze eet staat ze en nu dus ook als ze leest. Vaker nog is het hangen dan staan.

In november hadden we onze laatste huis bezichtiging en vandaag hadden we in het huis ernaast ook weer een kijkmiddag. Ik weet niet wat er aan de hand is in die straat, want volgende week hebben we nóg een bezichtiging daar. Je zou denken dat het nu dan toch echt een keer moet gaan lukken daar toch?

dinsdag

Lotte is goed bezig want ze helpt al mee in het huishouden! Vandaag kreeg ik hulp bij de was, ze ruimde de machine voor me uit en brengt me het wasrek. Ook zorgde ze dat de woonkamer gestofzuigd werd en schuift ze op haar billen de kamer door met een snoetendoekje in haar handen. Onderweg poetst ze dan wel eens wat.

We kwamen vandaag de eerste krokussen tegen en een #raamhondje.

woensdag

De woensdag begon meteen al goed! Ik zag in mijn Spotify dat het nieuwe album van Shout Out Louds nu online stond. Ik luisterde het in de ochtend samen met Lotte voordat we moesten vertrekken en bedacht me dat er eigenlijk niks fijners is dan een nieuw album voor de eerste keer horen. Dat gevoel wat je krijgt als je de nummers dan ook meteen leuk vind, daar gaat niks boven toch? En van Shout Out Louds krijg ik altijd een lente gevoel, dus het komt echt precies op het goede moment. Kan niet wachten om in het zonnetje te lopen met dit album op mijn oren <3

Het tweede waardoor de dag al meteen fantastisch was, was Lotte in haar carnavalspakje aankleden voor de opvang. Ze had haar tutu aan en ze liet haar eenhoorn diadeem die ik op haar muts had gezet deze keer wel zitten. Onderweg in de kinderwagen zwaaide ze vrolijk heen en weer met haar stokje. Toen we bij de opvang aankwamen smolt ik nog meer want er waren zoveel leuk verklede kindjes! We zagen een klein draakje, een tijgertje in tutu en een kaboutertje. Het kaboutertje was toch wel het aller schattigste ooit. Stel je even voor, een kruipende dreumes die eruit ziet als David de kabouter, in een blauw shirt (zelfs inclusief de bruine riem) met gele broek. En om het af te maken een echte rode puntmuts van vilt : D Ohh echt niks schattigers dan verklede kindjes voor mij hoor!

Het was zo’n zonnig weer vandaag (en 11 graden!) dat ik besloot om vandaag naar buiten te gaan. Ik was al een hele tijd niet meer in Vaals geweest, en aangezien ze daar mooie huizen hebben nam ik de bus en mijn paper shoot camera mee daarnaartoe. Eenmaal daar kon ik welgeteld 2 foto’s maken en toen bleef de knop hangen.

Ik maakte de camera open om te zien waar het aan lag en herinnerde me toen dat ik in de handleiding zag staan dat het camera lampje blijft blinken als de batterij leeg is. Dat was er dus aan de hand! Ik had geen nieuwe batterijen bij me dus maakte dan verder maar foto’s met mijn telefoon… jammer! Note to self: bestel oplaadbare batterijen en stop een vol paar in mijn tas ; )

Vaals is een van de grotere dorpen hier in de buurt en het is er heel mooi. Ik liep wat rond om foto’s te maken en van het zonnetje te genieten. En zo kwam ik ook langs een bloemenwinkel. Daar vond ik de quote op het raam zo leuk!

Er is één straat, de Kerkstraat, die heel erg gewild is om te wonen. Natuurlijk ging ik daar (en in de straten eromheen) ook even kijken. Laatst vertelde iemand me dat de mensen die er wonen zelfs geregeld briefjes in de bus krijgen met telefoonnummers om te bellen voor het geval ze ooit verhuizen. Ik snapte wel waarom het zo’n geliefde buurt is. De huizen waren er prachtig, er zijn leuke steegjes, het ligt op een heuvel en ja, alles is er gewoon leuk haha.

Zoals dit gebouw, dit is toch wauuwwww!

Ik ging nog wat winkels in en zag er dit vest. Ik vond de textuur zo gaaf! Maar ik nam het niet mee want ik had niks in mijn kast om het mee te combineren…

Weer thuis lunchte ik en keek ik Love is Blind verder. Daarna zat ik boven in de werkkamer en regelde ik wat bank dingen voor het bod dat we gaan doen (en dat duurde echt veeeel te lang want de bank had mijn dossier niet opgeslagen?). Het plan was om ook nog wat bloemen en post te maken, maar ik voelde ‘m vandaag niet zo. Ik was veel te onrustig om daar te zitten op een of andere manier. Ik kon me er niet toe zetten… Misschien omdat de zon er eindelijk weer eens was?

Hier word ik zo blij van <3

Dus hop naar buiten dan maar! En nu met nieuwe batterijen in de camera haha.

donderdag, vrijdag en zaterdag

Het was redelijk rustig op werk deze week want carnaval was begonnen. We zagen de Auw Wiever nog langslopen richting het Auwwieverbal op donderdag. De rest van de dag hoorden we allerlei nieuws over Oekraïne op de radio. Ongelofelijk dat er in deze tijd nog steeds oorlogen uitbreken. Ik zag op insta dit bericht tegenkomen uit M*A*S*H en dat was wel spot on. Ik doneerde vrijdagochtend meteen geld aan het Rode Kruis en Stichting Vluchteling. Doe jij dat ook, als je kunt?

Vrijdag en zaterdag waren ook een stuk rustiger dan normaal. Het was te merken dat de carnaval dit jaar weer door ging want er kwamen minder mensen langs. Dat gaf wel wat meer tijd om schoon te maken en op te ruimen. In de avond keken we een film en sliep ik beide dagen vroeg omdat ik wel erg moe was.

Toen ik zaterdag thuis kwam, vertelde Flo dat Lotte weer iets nieuws geleerd had vandaag. Ze kan nu de blokken door de gaten heen doen. Nog niet altijd het juiste gat, maar dat maakt niet uit ; ) En we hadden nog een cadeautje nodig voor Lotta, het kindje van vrienden die we zondag zouden gaan opzoeken. Flo bestelde een treetje Kölsch bier van hout en kon het niet laten er ook een voor Lotte mee te bestellen. Er zaten zelfs mini bierviltjes bij, te schattig.

zondag

Voordat we vertrokken maakten we ons bod met alle bijbehorende documenten nog klaar en stuurden ze naar de makelaar. Ze moesten voor maandagochtend binnen zijn. Spannend weer! En Lotte speelde nog met haar nieuwe biertjes. We moesten er een heleboel drinken.

We brachten Lottes co-sleeper bij iemand langs en reden door naar vrienden in Duitsland, waar we Lotta voor het eerst ontmoetten, veel speelden en pizza aten. Nadat de kids op bed lagen was het tijd voor onze favo bezigheid samen die we vorig jaar in Kochel startten; we keken Duitse trash tv met wat biertjes.

Ik was helemaal verliefd op de Frida poster en wil het vrijheidsbeeld ook wel hebben!

Het was weer een fijne week, ondanks het verschrikkelijke nieuws uit de Oekraïne. Het voelde wel heel dubbel, maar gaf ook een hele hoop momenten die me dankbaar lieten zijn voor hoe fijn we het hier hebben.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “2022 · 8

  1. Ohhh ik duim!
    Vaals ziet er inderdaad prachtig uit, wat een sfeervol dorp 🙂
    Moet echt wennen dat het ‘ineens’ weer carnaval is haha, het voelt zo gek! Ik ben zelf naar het noorden gegaan want hier in de binnenstad is het geen doen haha. De hele stad plakt van het bier, letterlijk.
    Wel fijn dat er nu mooier weer aan komt, ik ga mijn discobal ook weer eens uit de kast halen denk ik 😀

  2. Haha, die houten biertjes, geweldig! 😀 Leuk dat Lotte meehelpt in huis. D helpt me ook altijd met het inladen van de wasmachine en als hij eten heeft gemorst en ik geef hem een doekje, ruimt hij het ook op. Super schattig 😀