365 · februari

Februari is weer voorbij en er zijn weer een heleboel vragen ingevuld. Het was leuk om te zien dat mijn dagen de afgelopen drie jaar steeds totaal anders zijn, dat het mama zijn me helemaal ontdaan heeft van enige druk en dat er een heleboel dingen zijn waar ik dankbaar voor ben. Het is nu het derde jaar dat ik de vragen invul en het laat me elke maand even terugkijken op hoe dingen gaan en hoe ze door de jaren heen veranderen (of juist niet veranderen). Elke maand weer een fijn momentje!

Leestijd: 11 minuten

1: Waar voel je je het best? 
2021: Thuis bij mijn kleine familie <3 En buiten als ik aan het wandelen ben. 
2022: Ik denk dat dat toch altijd thuis is, maar als ik voor een plek moet kiezen dan is het altijd Berlijn. Ik kan niet goed uitleggen wat het daar is, maar ik voel me er misschien nog meer thuis dan thuis.

2: Van welk moment van de dag geniet je het meest?
2021: Lotte voeden kan ik soms wel echt van genieten, nu dat eindelijk goed gaat. De voedingen in de ochtend vind ik dan het fijnst. 
2022: Dat is nu toch wel echt het avondeten. Als we thuis komen gaan we met z’n drietjes de keuken in. Flo of ik koken dan en de ander speelt op de grond met Lotti. Als het klaar is gaan we in de woonkamer aan tafel zitten en is het voor mij echt genieten om te zien hoe Lotte eet. Dat klinkt misschien raar, maar ze geniet er zo intens van, dat is gewoon fijn om te zien.

3: Welke plannen heb je voor vanavond?
2021: Helemaal niets, want er valt op dit moment weinig te plannen. Als we plannen proberen te maken voor de avond, dan is dat meestal een serie kijken. Soms lukt dat en soms zijn we te druk met Lotte. En vaak is het ook al laat (tegenwoordig is 21:00 uur laat voor me haha), en dan ben ik te moe om nog iets te kijken of doen. 
2022: Ik heb gewerkt tot 6 uur en het plan is om zo lang het kan op de bank te zitten en te relaxen. Of met een serie samen met Flo, of borduren of aan mijn blog werken.

4: Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag? 
2021: Oké. Moe van de korte nachten (ik slaap gemiddeld zo tussen de 4 en 6 versprokkelde uren per nacht), dus dat breekt me soms een beetje op. Gelukkig kan ik overdag rustig aan doen en lekker op de bank liggen. 
2022: Goed! Ik werkte een halve dag en haalde daarna Lotti op bij opi en omi. De rest van de middag was gezellig. We maakten een lang slaapje samen en speelden wat.

5: Waar heb je de laatste tijd erg van genoten? 
2021: Wandelen met Lotje, sowieso is het naar buiten gaan elke keer een feestje! Frisse lucht, even uit de baby bubbel en wat anders zien dan de muren van de woonkamer. En knuffelen met Lotje maakt me ook altijd blij.
2022: Boeketten maken op werk en dat dat steeds beter gaat. Ik geniet er echt van als een boeket dan goed gelukt is.

6: Hoe vaak heb je contact met je familie? 
2021: Mijn ouders komen nu ongeveer twee keer per week langs (om Lotje te bewonderen natuurlijk). Tussendoor hebben we bijna dagelijks contact op de app, want we sturen de dagelijkse Lotte foto altijd door. En mijn zusje komt ook meestal een keer per week even langs.
2022: Opi en omi zien we sowieso elke vrijdag, dat is hun vaste oppasdag. En ik ga samen met Lotti ook bijna elke week op maandag of dinsdag wel even langs.

7: Wat heb je vandaag gedaan? 
2021: Mijn vader was vandaag jarig en ze kwamen langs met vlaai om het te vieren. Aangezien wij op dit moment nog iets minder mobiel zijn. 
2022: Het was maandag dus ik had een Lotti dag. We speelden, gingen naar de bieb, maakten twee slaapjes en gingen langs opi en omi voor een stukje vlaai voor opi’s verjaardag.

8: Als je een extra dag vrij had elke maand, wat zou je dan doen? 
2021: Een extra dag vrij interpreteer ik nu dan even als een dag zonder Lotte, want in principe heb ik vrij van werk is mijn ‘werk’ nu voor haar zorgen de komende tijd. Ik zou zoveel mogelijk dingen in mijn dag proppen die nu niet meer of moeilijker gaan. Dan zou ik eerst heel uitgebreid douchen (of als ik een bad had wat uurtjes daarin dobberen) en daarna een lange wandeling maken en ergens een kopje take away koffie halen voor onderweg. Als ik dan weer thuis ben zou ik me opsluiten op de slaapkamer, mezelf in bed nestelen en een serie op Netflix kijken. Ik zou me dan ook op een lekker taartje van de bakker trakteren en ‘s avonds eten bestellen. En dan gewoon de hele dag cocoonen in alle rust, heerlijk! Als we niet in een lockdown zaten zou dat er allemaal anders uit zien en zou ik andere dingen kiezen. Maar voor nu zou ik hier ook al heel blij van worden. 
2022: Dan zou het een dag worden waarop ik de saaie klusjes in huis zou doen (wassen en schoonmaken en dat soort dingen). En dan zou ik stempels of bloemen maken, of elke maand een uitje plannen ergens naartoe.

9: Waar ben je vandaag dankbaar voor? 
2021: Dat we allemaal gezond zijn en dat er ook dagen zijn zonder hoofdpijn (de laatste tijd weer wat vaker last en dan zijn de dagen lang en zwaar, dus elke dag zonder hoofdpijn is op dit moment al een cadeautje). 
2022: Mijn vrije dag! Dat het niet regende en ik fijn door de stad kon lopen. En de dingetjes die op waren weer kon halen (dagcrème en dat soort dingen).

10: Ben je financieel onafhankelijk?
2021: Yes. Nog steeds in loondienst, al heb ik nog even verlof!
2022: Nog steeds ; )

11: Wat heb je vandaag in je vrije tijd gedaan? 
2021: Vrije tijd is tegenwoordig een relatief begrip haha. Eigenlijk ben ik nooit echt vrij, want aan het zorgen voor Lotte. Ik zal vrije tijd dan nu maar interpreteren als de momentjes voor mezelf die ik tijdens haar slaapjes had… en toen heb ik een boek gelezen en wat dingen voor mijn blog geschreven. 
2022: Overdag werkte ik en in de avond keek ik een film.

12: Wanneer gaf je iemand voor het laatst een cadeau?   
2021: Ik denk dat dat met kerst was, de drie cadeaus voor het dobbelspel.
2022: Flo zijn verjaardagscadeau denk ik, een Apple TV. Beetje vroeg al, want hij is pas eind maart jarig.

13: Geef je de voorkeur aan rust of chaos? Waarom? 
2021: Rust! Dat is waar ik nu het meest naar verlang.
2022: Eigenlijk beide wel. Ik heb rust nodig om bij te komen, maar in wat meer chaos ben ik wel creatiever geloof ik.

14: Hoe zag je Valentijn eruit? 
2021: Dat hebben we dit jaar helemaal niet gevierd. Het was een dag als alle andere dagen. Overdag voor Lotte gezorgd, in de avond nog wat tv gekeken met z’n tweetjes en vroeg naar bed.
2022: Valentijn was een normale maandag voor ons. Het enige wat we vandaag deden was een hartjes kaart voor Flo maken. Lotte tekende er op en ik schreef iets liefs.

15: Wat zou je missen als je in het buitenland zou wonen? 
2021: Naast familie ook mijn werk. En het ligt eraan waar in het buitenland ik zou zijn, maar ik zou vast ook bepaald eten missen wat ze daar dan niet zouden hebben.
2022: Familie natuurlijk, mijn werk ook. Vooral dat, want ik kan me over het algemeen vrij goed aanpassen aan een nieuwe omgeving. Maar het ligt er natuurlijk ook wel aan waar ik zou wonen.

16: Welke positieve feedback heeft je de goede richting op gebracht? 
2021: Dat ik het goed doe als mama, dat is altijd fijn om te horen (vooral zo in het begin als je nog veel aan het uitzoeken bent).
2022: Ik denk de vele complimentjes die ik krijg op mijn papieren bloemen. Dat is altijd fijn om te horen <3

17: Omschrijf je dag in 3 woorden. 
2021: Voeden, Netflix, moe.
2022: Werk, paper shoot camera, Netflix.

18: Wat gaf je vandaag een glimlach?
2021: Mijn ouders waren op Lotte bezoek en dat was gezellig. Het is leuk om je ouders te zien veranderen in opa en oma die elke keer helemaal glunderen als ze hun kleindochter zien.
2022: Mijn nieuwe paper shoot camera en het draagbandje wat ik erbij vond en de nieuwe tweedehands blouse met prachtige kleuren die me ook nog goed bleek te passen.

19: Welk concert ben je pas nog naartoe geweest? 
2021: Sinds Corona helemaal niets meer helaas. 
2022: Oh jee, weer een jaar waar ik niks nieuws kan invullen.

20: Hoe tevreden ben je tegenwoordig? 
2021: Ik ben best wel tevreden. Met Lotte heb ik niet veel te klagen, het is een hele fijne en rustige baby!
2022: Het meest tevreden ooit denk ik? Ik heb eigenlijk alles wat ik graag zou willen hebben (een lieve baby, Flo, een fijn appartement, mijn droombaan, fijne hobby’s, elke week wat tijd voor mezelf…).

21: Hoeveel tijd besteed je aan werk? 
2021: Op dit moment verlof, dus even niets! 
2022: Ik werk elke week zo’n 26 uur.

22: Waar was je vandaag dankbaar voor? 
2021: Dat de zon er weer is en dat het zo lekker warm is!
2022: Een fijne dag met Lotte hebben en dat ze zo vrolijk is en veel lacht, dat het niet te koud was met wandelen en een klein zonnetje, mooie paarse krokussen.

23: Hoe ziet een dag eruit? 
2021: Ik ben meestal rond 06:00 uur wakker voor een voeding. Dan kan ik vaak ook voor 09:00 uur douchen en mezelf klaarmaken. De rest van de dag zit ik dan samen met Lotte op de bank. Het voeden is elke 3 uur overdag en duurt per voeding gemiddeld 1,5 uur. Als ik geluk heb, slaapt ze na een voeding en kan ik schoonmaken, een was doen of iets voor mezelf. Ik kijk zo tussendoor wat Netflix of lees in een boek. In de avond eten we meestal tussen 19:00 en 20:00 uur. Dan is er nog een voeding en dan ga ik meestal naar boven om te slapen, zo rond 22:00 uur. Voordat alles klaar is gemaakt voor de nacht is het vaak alweer 23:00 uur of later. Dus echt slapen gebeurd meestal ook dan pas.
2022: Grappig om te lezen dag de dagen zo anders zijn de afgelopen jaren. Tegenwoordig sta ik elke dag op om 06:15 en komt Lotte beneden rond 7 uur. Ik ben dan inmiddels gedoucht en aangekleed en Flo kleed Lotte aan. Dan gaan we met z’n allen de keuken in waar er brood gesmeerd wordt en koffie gezet. Dat eten we op in de woonkamer op de speelmat. Op dagen dat ik samen met Lotte ben (ma en di) gaan we bijvoorbeeld boodschappen doen, naar de bieb of opi en omi bezoeken. Rond 6 is Flo klaar met werken en wordt er gekookt. Na het eten nog even gespeeld. Dan wordt Lotte naar bed gebracht en heb ik nog twee uurtjes de tijd om met Flo een serie te kijken of iets anders te doen.

24: Wie heb je het laatst gekust?
2021: Lotje, een klein baby kusje!
2022: Lotte en Flo. Van Lotte krijg ik de allerliefste kusjes <3

25: Hoe zou je willen dat je leven er over drie jaar uitziet? 
2021: Nou van mijn antwoord van vorig jaar zijn er nog maar 2 dingen die niet uitgekomen zijn, dus dan ga ik dit jaar voor het huis. Maak daar maar droomhuis van! Ik hoop dat we over drie jaar al een tijdje in ons droomhuis wonen op de perfecte plek met veel groen om ons heen, veel speelruimte voor Lotte en fijn werk dichtbij. 
2022: Ik ben nog niet van mening veranderd, wat me het meest gelukkig zou maken nu is een eigen huis hebben met meer ruimte.

26: Wat maakte je dag vandaag? 
2021: De glimlach van Lotte <3
2022: Bloemetjes mee krijgen van werk, Lotte die super vrolijk is de laatste tijd, weekend hebben en leuke dingen in het vooruitzicht.

27: Hoe start je je dag meestal? 
2021: Dat begint tegenwoordig altijd met een voeding. Dan eet ik tegelijk ook alvast mijn ontbijt. En dan ga ik meestal direct daarna douchen, zodat Flo daarna kan en aan het werk kan. Dan zijn we allemaal om 09:00 klaar voor de dag.
2022: De wekker gaat bijna elke dag om 06:15 uur. Dan sta ik op en ga douchen. Rond 7 uur ben ik dan klaar en maak ik ontbijt voor mezelf en Lotti klaar en ook lunch voor op werk als ik die dag werk. Voor mij is de dag pas echt begonnen als ik met mijn ontbijt en Lotte op de speelmat zit en mijn koffie kan drinken ; )

28: Wat was je intentie vandaag op je werk? 
2021: Werk zie ik nu dan maar even als voor Lotte zorgen. Mijn intentie was om een fijne dag te hebben met haar samen en goed voor haar te zorgen. En mezelf daarbij ook niet te vergeten.
2022: Ik had vandaag vrij en we waren bij vrienden op bezoek. Maar als ik een werkdag neem is het vooral zo mooi mogelijke boeketten proberen te maken, de juiste bloemen uitkiezen, mooie kleurcombinaties maken, snel werken en het daarnaast ook naar mijn zin hebben : )

29: Voel je je onder druk? Waarom? 
2021: De enige druk die ik zou kunnen noemen is de druk om een goede mama te zijn. Ik zou het niet per se als druk omschrijven, maar wel een intentie die ik graag wil uitvoeren.
2022: In het afgelopen jaar ben ik alle druk die ik ooit gevoeld heb helemaal verloren. Ik weet niet of het komt door het mama zijn en het algehele gevoel dat je na het krijgen van een kind en dat eerste jaar de wereld aan kan en niks je meer doet (haha). Maar alles is heel makkelijk te relativeren en daardoor voel ik ook eigenlijk nog maar zelden druk.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *