zo was de maand februari

Februari ging voor mijn gevoel best wel snel voorbij. Ik keek redelijk wat films en series, tenminste zo lijkt het als ik het lijstje nu doorlees. Deze maand probeerde ik Storytel verder uit en nam ik een abonnement. Het luisteren naar luisterboeken beviel me wel! Ik was vooral erg blij met mijn nieuwe ontdekking, de paper shoot camera en daar amuseerde ik me goed mee. Deze maand laadde ik vooral op door het zien van lieve mensen en de zon die er eindelijk weer was. Wat had ik dat allemaal enorm gemist! Het was vooral een maand met veel momentjes van dankbaarheid, vooral ook met Oekraïne in mijn achterhoofd. Het liet me niet los en liet me veel nadenken over de mijn leven de dingen die we hebben.

overall mood

happiness: 8/10 ⭐ stress level: 1/5 ⭐ energie: 4/5

Joah, goed, happy, dubbel… dat waren de algehele moods deze maand als ik mijn weekoverzichten terugkijk. Het was een prima maand wat happiness betreft, al heeft het zich wat moeten opbouwen. De zon de laatste week deed ontzettend goed en krikte mijn humeur nog wat meer op, om het in de laatste week weer iets te laten zakken. Ik kreeg een zwaar hartje door alle nieuws uit de Oekraïne, poeh zeg. Mijn energie was deze maand iets beter, waarschijnlijk omdat alles wat beter verdeeld was, ik vroeger naar bed ging en ik geen halve verkoudheden meer meedroeg. Fijn!

geluisterd

Last.fm top tracks:
Mumford & Sons – Woman (28)
White Lies – Bigger Than Us (25)
Alexander – Truth (23)

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, Haemin Sunim –
Elke maandag en dinsdag zijn voor mij luisterboek dagen, want dan heb ik genoeg tijd om tijdens Lottes slaapjes mijn oordopjes in te doen en een boek te luisteren. Het gaat echt een stuk sneller dan lezen nu! Dit is alweer het derde boek dat ik luister en ik vind het ideaal. De eerste paar hoofdstukken van dit boek riepen meteen een reactie van wauw dit is echt een fijn boek met waardevolle informatie en inzichten. Ik ben niet meer snel onder de indruk van boeken die gaan over zelfontwikkeling en zelfhulp, want er zijn er inmiddels zóveel geschreven (en een hele hoop heb ik er al gelezen). En veel van die boeken vertellen min of meer hetzelfde. Maar af en toe heb je er een tussen die een andere kijk heeft op dingen of het net even iets anders uitlegt waardoor het wat meer resoneert. Dit boek is daar dus eentje van.

Wen er maar aan, Maike Meijer –
Hoewel ik me nog niet kan verplaatsen in de perikelen van een 50 jarige vrouw in de overgang was dit boek met momenten wel echt hilarisch en kon ik me er een betere voorstelling van maken hoe dat nou is (voor sommigen althans). Ik heb een aantal keren hardop moeten lachen ervan, en met andere momenten was het weer net ietsje te. Maar alsnog een grappig boek om te luisteren.

gezien

WandaVision (2021) – S1: ■■■■■■■■
We begonnen er in januari aan en deze maand keken we de rest van het seizoen. Vanaf aflevering 4 (of was het 5?) werd het echt spannend en kwamen er een hoop twists in het verhaal. Niet gedacht dat ik een superhelden serie leuk zou vinden, maar ja.. toch echt.

Love is Blind US (2022) – S2: ■■■■■■■■
Het eerste seizoen van Love is Blind vond ik al helemaal te gek. Het concept is zo leuk bedacht en ik vond het ook deze keer weer echt verslavend leuk om te volgen. Als je de serie nog niet kent; het is een dating show waarbij mensen elkaar leren kennen door dates te houden in pods (een klein afgesloten kamertje dat leuk is ingericht). Iedereen zit in zijn eigen pod en praat met zijn dates. Ze zien elkaar niet en kunnen alleen afgaan op de stem en wat er verteld en gedeeld wordt. Als je aan het einde van de twee weken iemand hebt ontmoet waarvan je denkt, yes dat is mijn soulmate, dan wordt er een huwelijksaanzoek gedaan en mag je elkaar voor het eerst zien. En dan komt pas de echte beproeving. Eerst een week vakantie met elkaar (en de andere mensen die de pods doorstaan hebben) en dan nog drie weken samenwonen in het echte leven. En dan de kers op de taart; trouwen. Dan komt de echte vraag bij het altaar, trouwen we of trouwen we niet? Is liefde echt blind?

Love is Blind Brazil (2021) – S1: ■■■■■■■■
Ik zat er helemaal hoor, de series over liefde haha. Na de US versie zag ik op Netflix dat er ook een Braziliaanse versie was, dus die verslond ik ook in een paar dagen tijd.

LOL: Last One Laughing Canada (2022) – S1: ■■■□□
Vorige maand keken we de Duitse versie van LOL op Amazon. Dat was super grappig en smaakte wel naar meer. Op het insta account van Mae Martin zag ik dat er ook een Canadese versie was (waar zij aan meedoet), dus daar begonnen we meteen aan. En ook deze versie was leuk, al was het iets minder actief. Leuk om het verschil in humor per land te zien ook. We gaan vast en zeker ook nog andere versies kijken want het concept van het programma is echt goed!

Downfall: The Case Against Boeing (2022):
Deze docu leek ons wel interessant. Boeing is jarenlang een van de leiders in de vliegtuigproductie geweest in Amerika en ze stonden al die tijd bekend als de meest betrouwbare vliegtuigen ter wereld. Dat hebben ze niet volgehouden en in deze docu wordt verteld waarom. Interessant om te zien hoe bedrijven toch weer dingen proberen achter te houden, en dat alles ooit een keer uitkomt.

Inventing Anna (2022):
Toen ik op Netflix de foto’s van de serie zag was ik niet meteen getriggerd om te kijken, maar toen ik de trailer gezien had wel! Nu bleek ook nog dat het om iemand gaat die niet zo heel ver van ons vandaan woonde (in Aken), dus dat maakte het nog interessanter om te zien. Het gaat over een waargebeurd verhaal. Een vrij jong meisje dat zich de elite heeft binnengewerkt in Amerika en zich voorgedaan heeft als een rijke erfgename. Elke aflevering duurde een uur en voelde meer aan als een film. Ik vond de serie erg leuk en de clou van het verhaal echt goed en helemaal van deze tijd.

The Tinder Swindler (2022) – ♡♡♡♡
Wat een film zeg! Zonder er veel over te verklappen zeg ik alleen dat het een must watch is voor iedereen die van true crime houdt.

Carnage (2011) – ♡♡♡
Een film die ik voor de tweede keer zag. De hele film speelt zich af in één ruimte, de woonkamer van een getrouwd stel. Er is nog een stel op bezoek om te bespreken hoe ze de ruzie tussen hun zonen gaan oplossen. Dat loopt niet helemaal gesmeerd. Een oké film die leuk is om een keertje te kijken. Ik had hem ondertussen alweer een hele tijd geleden gezien, dus ik wist niet meer veel ervan. Van goede films herinner ik me meestal wat meer, dus dan weet je meteen dat ik hem niet heel bijzonder vond ; ) Wel interessant vond ik de verschillen tussen de ouders en hoe dat neergezet is.

Anne+ (2021) – ♡♡♡♡
Ik was al fan van de serie en ook de film vond ik erg leuk. De film keek net zoals de serie, maar gaf ook dat extra laagje diepgang. Ik vond vooral de rol van Lou erg sterk en de boodschap van het karakter was mega. Als je het mij vraagt precies wat de wereld nodig heeft om te horen, om zo hopelijk meer begrip te krijgen en een nieuwe kijk op hoe we onze maatschappij hebben ingericht (in het eigenlijk best wel kortzichtige man-vrouw-hetero).

leukste ontdekking

Het is je vast niet ontgaan op mijn blog, ik kocht na lang dubben toch een Paper Shoot Camera. En wat ben ik er blij mee! Sommigen zullen zeggen dat het niet echt veel toevoegt en hetzelfde is als een camera uit de jaren 2000, maar voor mij is het wel een leuke aanvulling op de camera’s die ik heb. Ik zocht al zolang naar een camera zonder beeldscherm (gewoon niet meer uit te halen) omdat ik alleen met viewfinder wil fotograferen. Ook het lomo gevoel dat de camera geeft vind ik echt heel tof. En hij is nog duurzaam ook : )

Als je een zwak hebt voor grafisch, dan is het account van @eddswandwoorden zeker een aanrader. Hij fotografeert gevels in Amsterdam met de mooiste fonts. Of zoals hij het zelf omschrijft: ‘Neust naar sporen van historische belettering in Amsterdam en omgeving’.

Blaadjes kunst van @lito_leafart. Super leuk bedacht en heel mooi!

Het account van @billyvanbakker is werkelijk een pareltje! Hij maakt kunst met bloemen, planten en af en toe een vlinder.

leukste foto van de maand

Op mijn foto blog a photo a day plaats ik elke dag een foto van mijn leven. Het is een Tumblr blog en iedereen met een Tumblr account kan de foto liken. Elke maand verzamel ik nu de meest gelikte foto. Deze maand was dat de deze! Het polaroid project is halverwege de maand even vastgelopen. Ik had iets minder tijd om foto’s te maken en bij de leuke dingen die we deden vergat ik de camera mee te nemen. Niet handig natuurlijk! Maar ik hoop binnenkort weer wat nieuwe te hebben.

persoonlijk

Wat me deze maand vooral veel goed deed, was vrienden weer zien. Twee vriendinnen uit Keulen kwamen een zondag langs. We zien ze niet zo vaak (nu met Corona al helemaal niet), dus het was extra fijn om ze nog eens te zien. Net zoals een weekendje op bezoek bij vrienden in Duitsland, een baby treff zoals ze dat daar noemen. Ik merkte weer hoe ik kan opladen van lieve mensen zien!

We genoten ook heel erg van beestjes kijken deze maand. Een keer met vrienden en een keer met tante. Lotte vind het altijd heel erg leuk en het gaat nu ze iets ouder is steeds beter om zo’n dagje uit vol te houden. Een paar maanden geleden zou ze het moeilijk krijgen om haar slaap te pakken in zo’n park, maar dat ging deze keer gewoon hartstikke goed! De eerste paar maanden geloofde ik het maar moeilijk, dat alles met een baby uiteindelijk makkelijker wordt, maar het is toch echt zo haha.

Ik was deze maand thuis wat minder creatief. Aan het begin maakte ik wel wat bloemen, maar het boeketje klaprozen en wat extra bloemen voor het vaasje voor een vriendin was dan ook het enige. Ik had er even geen zin in en ik had niet echt inspiratie. Misschien omdat het weer buiten beter werd en de zon me riep? Wat ik wel deed was post maken en opsturen, al kwam één brief niet eens aan (boehoeee ik had er ZO’N leuke kattenkaart in gedaan voor Anne en die is gewoon kwijt muh) en één brief kwam leeg aan zonder brief erin. Lekker dan. Daardoor had ik even een week geen zin om het weer opnieuw te maken, maar dat komt in maart wel weer.

Poeh, ik ben aan het einde van de maand altijd een hele ochtend bezig met alles online gooien; de one second a day video, de 365 vragen, dit maandoverzicht. Wat een tijd gaat daar eigenlijk in zitten he? Ik vind het super leuk om te doen, maar soms vind ik het jammer dat het zoveel tijd kost. Maar dat komt vast omdat ik tegenwoordig bij alles het gevoel heb alsof ik er geen tijd voor heb. Dat veranderd vast ooit ook weer.

Ik kan niet zeggen dat ik me echte zorgen heb gemaakt (nog) om de uitbrekende oorlog en dan vooral of deze naar ons gaat komen. Wel over de mensen in Oekraïne en Rusland die helemaal geen oorlog willen en daar vast zitten. Echt verschrikkelijk. Het geeft een nieuwe laag in mijn leven, de onbezorgdheid is er een beetje vanaf. Ik denk meerdere keren per dag eraan en vind het erg dat ik niet veel meer kan doen dan geld doneren of slaapzakken opsturen. Voor mensen buiten die gebieden gaat het leven gewoon door, maar toch voelt het dubbel om mijn dagelijkse dingen te blijven doen of zelfs plezier te hebben. Ik weet dat zoiets ook naast elkaar kan bestaan en dat dat ook moet kunnen, maar het is echt met a heavy heart. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder gaat komende tijd…

uitgegeven deze maand

Tja, hoe ging het deze maand? Buiten dat ik een nieuwe camera kocht die ik eeeeigenlijk niet echt nodig had, ging het best oké. Ik liet me wel twee keer gaan op Vinted en kocht een jurk en blouse, maar dan wel voor maar 18 euro. Het ging van mijn Vinted portemonnee af, dus het was niet heel dramatisch maar ging natuurlijk wel in tegen de regels van minder kopen. Ook had ik nieuwe film voor mijn Instax nodig en bestelde ik naast de nieuwe Paper Shoot Camera meteen een bandje en bewaardoosje mee. Ik kon het niet laten om goede doelen te steunen om de mensen in Oekraïne te helpen, want dat brak deze maand echt mijn hartje. Het kon erger wat uitgaven betreft, dus ik hoop zo door te gaan in maart!

datumgekochtprijs
2 februaristorytel abonnement12,99
10 februarivinted18
16 februariinstax film 16
16 februaripaper shoot camera (incl verzendkosten, draagbandje en bewaarblik)160
25 februarigoede doelen die Oekraïne ondersteunen30

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “zo was de maand februari

    1. Ohhh ik hoop dat het lukt! Ik vond het echt een leuke serie. Vooral als je je bedenkt dat het een waargebeurd verhaal is, al zal niet alles precies zoals in de serie gegaan zijn.

  1. Ik hou echt van dit soort overzichtjes. Zo leuk om te lezen en het geeft me altijd weer nieuwe ideeen voor series/knutsel dingen en muziek. Dus dankjewel daarvoor. En die blaadjeskunst is prachtig zeg!

  2. Heel benieuwd naar die Tinder film en Inventing Anna. Die ga ik binnenkort eens kijken met het lief denk ik 🙂
    Het nieuws grijpt me ook allemaal erg aan. Ik kan er ook gewoon met m’n verstand niet bij.

  3. Februari vliegt in mijn ogen altijd voorbij omdat dat een kortere maand is. Allee ja, meestal maar twee drie dagen korter. Maar toch, met dat de tijd altijd zo snel gaat telt dat wel serieus. Ik ben blij dat februari een fijne maand was! Hij klinkt ook echt leuk. Ik denk ook dat de oorlog in Oekraïne veel in perspectief zet. Dat het hier zo slecht nog niet is, ondanks de tegenslagen. Maar dat betekent ook weer niet dat je niet verdrietig mag zijn om je eigen tegenslagen. Het is echt te gek voor woorden, op een hele slechte manier wat er allemaal gebeurt daar… En ik ken het hoor, leven met een heavy heart. Die meelevendheid is zo mooi, maar tegelijkertijd ook heel zwaar. Knuffel voor jou!