2022 · 9

Wat was het een fijne zonnige week! Het werd vaak 10+ graden en dat deed ontzettend goed. We waren veel buiten en gingen twee keer dieren kijken. We zagen heel wat vrienden die we al een tijd niet hadden gezien. Ook speelde ik voor het eerst in mijn leven frisbee en ik ben er bar slecht in blijkt ; )

Leestijd: 6 minuten

😊 Overall mood: happy
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🎵 Kensington – Island

maandag

In een eerder weekoverzicht schreef ik het al, vanaf maart heeft Flo twee maanden Elternzeit (ouderschapsverlof), dus we hadden meerdere dagen per week de kans om leuke dingen te doen. Zo bleven we zondag bij vrienden in Duitsland slapen en vandaag gingen we ter afsluiting nog naar het Tierpark. Het zonnetje scheen en het was twaalf graden. Aan het begin van het park kwamen de roofvogels over ons heen gevlogen. Soms zelfs wel héél laag. Zo laag dat we moesten bukken haha. In Duitse parken is het trouwens standaard dat je aan de kassa een zakje tierfutter kunt kopen en dat doen we dan ook elke keer (want hoe leuk is het om dieren te voeren!). We kwamen eerst langs de elanden die het maar al te lekker vonden om het uit onze handen te knabbelden.

En de reëen kregen ook wat. We maakten nog een stop bij de speeltuin en genoten van de zon. Zo hadden we carnaval toch nog goed kunnen ontwijken!

dinsdag

Vandaag was het weer beestjesdag! Voor Lottes eerste verjaardag had ze een jaarkaart gekregen voor GaiaZoo (van opi, omi, tante en oom) en vandaag gingen we voor het eerst met de kaart ernaartoe. En tante ging mee. We zagen ook vandaag weer een heleboel beestjes. Hoe fijn dat we hier nu het hele jaar gratis naartoe kunnen!

Ik hou er zo van om te kijken hoe mensen foto’s maken van dieren. Sommigen nemen hun spiegelreflexcamera mee en houden een uitgebreide fotoshoot bij elk dier (daar waren er nog best veel van vandaag), anderen hangen zo ver mogelijk over de hekken heen met hun smartphone. En we zagen een baby giraf!

Het park is echt heel mooi aangelegd. Het is redelijk compact en elk paadje is mooi beplant. Daardoor waan je je echt in een andere wereld. Het enige wat echt sip was om te zien was deze leeuw. Hij lag er voor zich uit te staren en keek zo door de mensen heen. Hij zag er maar depri uit (al is dat misschien ook mijn projectie). Misschien waren het ook wel de mensen die het zo sip voor me maakten. Ze gingen dicht bij hem staan en tikten meerdere malen luid op het raam en gingen met hem op de foto. Dan werd er ook nog de flits gebruikt en elk familielid moest er apart op… ik had met hem te doen hoor. Ik ben overigens al een aantal keer in het park geweest, maar dit was de eerste keer dat ik de leeuw zag. Het was best wel indrukwekkend!

De giraffen zijn ook altijd het favo onderdeel. Zo gaaf dat je hier soort van op ooghoogte met ze staat. Het was een hele fijne dag met tante!

woensdag

Ohhh mijn hartje smolt vanochtend toen Lotte haar knuffelkonijn ook een hapje van haar koek gaf <3

Door de afgelopen twee dagen (bij vrienden op bezoek en twee keer beestjes kijken) had ik helemaal een vakantiegevoel! In de ochtend maakte ik eerst alle eindevandemaand blogs af en dat duurde zowat de hele ochtend. Poeh wat neemt dat soms veel tijd in beslag, maar het is wel leuk om te doen! Boven in het kamertje zitten was nog steeds een beproeving want het kacheltje was nog steeds kapot en we vergaten al een hele tijd om een nieuwe te kopen. De verwarming doet het niet goed genoeg om de hele kamer te verwarmen, dus na 1 uur zitten heb ik altijd ijskoude handen en voeten en is het bijna niet te doen om er nog te werken. Tussendoor even opwarmen beneden en dan weer verder!

Ik had namelijk nog een bloem op de planning. De afgelopen twee weken wist ik niet zo goed wat te maken voor het vaasje van een vriendin, want het paste nooit zo goed erbij. Maar nu had ik iets bedacht wat wel leuk zou worden, een Fresia. Heel blij met het resultaat!

In de namiddag hadden we nog een bezichtiging, ook weer in die ene straat. Het huis van vorige week is trouwens niks geworden. Ondanks ons enorm hoge bod (waar andere huizen in die straat ook voor weg zijn gegaan), werden we tóch nog overboden, jeetje mina. Er is altijd wel iemand die er een paar duizend bovenop gooit, bizar. Vandaag dus nog een kans, al zie ik het niet zo snel gebeuren hier want dit huis is echt in perfecte staat en heel (maar dan ook heel) mooi opgekapt. Dus dat zal vast wel weer de mensen met teveel geld op de bank aantrekken ; )

donderdag, vrijdag en zaterdag

Lotte was deze week on fire! Ze wordt steeds beweeglijker en gaat de kamers razendsnel door. Waar ze kan staan en zich vasthouden, daar gaat ze ook staan. En ze begint langs de bank, radiator en stoelen te lopen. Ze heeft ons deze week ook nog verrast, want ze kruipt nu dus toch ook nog op handen en knieën! Ook vind ze het super leuk om dingen uit en in te ruimen, vooral uit eigenlijk ; ) Zo trekt ze alles uit de kast of rekken wat ze kan vinden. En haar favo spelletje nu is een nat doekje op haar hoofd gooien (dat moeten wij meestal doen) en het dan met een grote smile eraf halen.

Kijk eens wat een fijn zonnetje al op de vroege morgen.

De lente was echt al een beetje in de lucht. En de (ik geloof) Magnolia boom die we onderweg naar de opvang altijd zien had een tak verloren, die lag op de grond. Ik nam hem mee om te zien of de knopjes nog uit zouden komen als ik hem op water zet.

Vrijdagavond maakten we ons bod klaar op het volgende huis. We schreven weer een persoonlijke brief en voegden onze financiële documenten toe. Maandag horen we iets!

Zaterdag was het ook weer prachtig weer en zaten we na mijn werk meteen op het terras in de zon om nog van de laatste straaltjes van de dag te genieten. In de avond keken we verder aan een nieuwe serie met een stukje chocolade erbij en ging ik op tijd naar bed, want zondag hadden we weer een baby treff gepland.

zondag

We reden na het eerste slaapje naar Bonn waar we in een leuke buurt terecht kwamen. Er was een huis met een klein heksje op het dak (inclusief toverpot) en er waren grappige daken.

We gingen op bezoek bij Flo’s oude studievrienden met aanhang en alle kinderen. De woonkamer werd omgetoverd tot speelparadijs en we aten zelfgemaakte pizza. Ook speelden we frisbee in het park. Voor mij was dat de eerste keer ooit en ik was er maar bar slecht in haha. Op de foto’s ziet het er nog best zonnig en warm uit, maar in werkelijkheid was het best koud met gure wind. We bleven dan ook niet zo heel lang buiten, brrr.

Op de terugweg zagen we nog een mooie zonsondergang en wilde Lotte niet echt slapen, ook al was het al na haar bedtijd, dus zongen we de halve rit mee met kinderliedjes. Daar werd ze gelukkig wel rustig van en zo viel de autorit dan toch nog enigszins mee. Poeh, ik was moe van een drukke week maar het was wel een fijne dag vandaag!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 thoughts on “2022 · 9

 1. Dat klinkt als een leuke week! Fijn dat jullie nu meer tijd hebben om samen dingen te ondernemen. En ik wens je succes vandaag, hopen dat jullie positief nieuws krijgen over het huis 🙂

 2. Mijn favoriete soort dierentuinfotograaf is de man met de enorme telelens. Het liefst in camouflagekleuren. En dan gaan ze zich helemaal moeilijk achter een bosje verstoppen voor het ultieme Afrikagevoel, terwijl er 3 meter voor ze dus een halftamme leeuw ligt te slapen. Denk dat ze zich dan even officieel wildlife fotograaf voelen ofzo 😉

  Wat een prachtig bosje bloemen heb je weer gemaakt! En succes met de huizenjacht, het is echt niet makkelijk op het moment he? Wij hebben vorig jaar ook een (voor ons gevoel) gigantisch bod gedaan op een huis, maar toen was er iemand uit de Randstad die nog eens 30.000 euro erbovenop knalde. Tsja…

 3. Zo klinkt als een fijne week! Heerlijk dat zonnetje he? Dat doet zoveel goeds!
  Ik heb wel eens magnoliatak bij een bloemist gezien dus hopelijk gaat de jouwe nog bloeien 😀
  En wat balen van het huis pffft.. het is echt niet te doen he tegenwoordig 🙁

 4. Ik ben weer verschrikkelijk laat, maar wat een fijn overzicht! Zo tof dat Flo twee maanden ouderschapsverlof kan opnemen! Vond Lotte het leuk in het dierenpark? 🙂 Wij gaan binnenkort (volgende maand eigenlijk want het is dan pas open) ook eens met D’tje. We zijn vorig jaar ook geweest maar toen was ie nog te klein. Kijk er naar uit om te zien hoe hij het vindt.
  Die tak is inderdaad van een magnolia. Onze magnolia staat ook bijna volledig in bloei nu.