2022 · 10 & 11

Week 10 was niet heel denderend… Ik lag die week meer plat door een maag darm virus dan dat ik iets anders deed. Het was de tweede in een jaar tijd. The perks of being a parent ; ) Gelukkig ging het in week 11 een stuk beter, al werd ik niet snel erna ook getrakteerd op een verkoudheid. Maar er waren ook veel leuke dingen hoor. Een middagje naar Maastricht en het outletcentrum in Roermond bijvoorbeeld. En het allerleukste van afgelopen tijd was onze kleine grote vriendin weer zien en hondje Lodde voor het eerst ontmoeten! <3

Leestijd: 7 minuten

😊 Overall mood: joah
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 6/10
⚡ Energie: 2/5
🎵 Shout Out Louds – Mixed Up

maandag

De week begon rustig. Na een volle zondag besloten we dat het vandaag beter was om een dagje niet teveel te plannen. Lotte had gisteren niet al te best geslapen, dus dat wordt de dag erna dan meestal ingehaald. Ze was ondanks dat ze wat vermoeider was nog steeds in het allerbeste humeur! Ze is de laatste tijd sowieso bijzonder vrolijk en blij en ik besef me maar al te goed dat we daar echt mee boffen!

Zo laat ze nu steeds weten dat ze wakker is. Gaan staan en tussen de spijlen door naar me grijnzen : D Na het eerste slaapje gingen we met z’n drietjes langs bij opi en omi en namen wat vlaai mee. Na wat koffie met vlaai, kletsen en spelen maakten we nog een rondje door de bieb en weer naar huis. Het was precies de rustige dag die we nodig hadden.

We kregen ook het telefoontje van de makelaar en hoorden dat we ook dit huis niet gekregen hadden. Tijdens de bezichtiging had ik al eens geïnformeerd naar andere bieders en de makelaar vertelde dat er iemand bij zat die het huis al verkocht had en dus zonder financiële voorwaarden zou kunnen kopen. Tja, dan weet je al dat je geen kans gaat maken als die mensen dan ook een bod doen. Wachten op een volgend huis dan maar.

dinsdag tot en met vrijdag

Over deze dagen kan ik kort zijn, ik had in de nacht van dinsdag ineens een maag darm virus te pakken, meh. De hele dinsdag heb ik in bed gelegen, alleen voor het avondeten kon ik er even uit maar daar kreeg ik niks van door mijn keel. Ik was zo blij dat Flo verlof had en de dag kon opvangen! De woensdag spendeerde ik op de bank. Lotte was naar de opvang dus ik was blij dat ik ook even tegen andere muren aan kon kijken. Ik was blij dat woensdag namiddag de misselijkheid en hoofdpijn eindelijk minder begon te worden en dat ik tenminste iets van eten en drinken binnen kon houden. Buiten dat ik me nog wat slap voelde, ging het wel. Zo heb je nooit last van een virus en zo heb je al de tweede in een jaar tijd. Omdat het woensdagavond wel weer ging, had ik het idee dat het weer snel over zou zijn met een goede nachtrust, dus ik lag er al om 8 uur in zodat ik donderdag zou kunnen werken.

zaterdag en zondag

In de nacht van woensdag ging het opeens toch weer heel slecht en ben ik er meerdere keren uit gemoeten richting badkamer. Uiteindelijk kon ik zaterdag pas weer gaan werken. Poeh, dat was een heftig virus zeg! Ik was blij dat ik zaterdag weer onder de mensen was en me niet meer zo ellendig voelde. Van werk kreeg ik een bloemetje mee naar huis in mooie rode, oranje en paarse kleuren. En zondag gingen we bij opi en omi in Duitsland op bezoek. Lotte was niet in de allerbeste stemming. Ze had volgens mij wat last van haar tandjes, de kiezen zijn door aan het komen. Dat is natuurlijk ook niet niks! Tussendoor had ze het af en toe even moeilijk. Ze was de laatste paar dagen aanhankelijker erdoor, vroeg vaak om knuffels en om opgepakt te worden en had haar mindere momentjes, maar ze heeft zich er goed doorheen geslagen. We aten zoals altijd een lekker stuk kuchen met koffie en er werd voetbal gekeken want Kolle speelde.

maandag

Nieuwe week, nieuwe kansen ; ) Ik was klaar voor een nieuwe week met leuke dingen na al dat plat liggen en ziek zijn. Ik had Flo een dagje sauna cadeau gedaan en daar was hij vandaag de hele dag, dus ik ging met Lotte naar opi en omi. Daar werd goed met de diertjes gespeeld.

Ik baalde want ik begon in de avond verkouden te worden, oh man. Net van alles af en dan komt het volgende er alweer aan…

dinsdag

Ik bedacht me vandaag dat ik gebruik moest maken van het feit dat Flo thuis is de komende tijd, en dat dat betekent dat ik naar de kringloop kan! Deze is alleen open op dagen dat ik normaal werk en op dinsdag, maar het is daar wat te krap om met Lotte in kinderwagen naartoe te gaan. Ik besloot dus om even snel langs te gaan terwijl Flo een slaapje maakte met Lotte. Ik vond er geen spulletjes die me wel aanstonden. Zo kijk ik altijd eerst of en mooie blikken zijn, of vazen. En daarna ga ik door naar de kleding. Daar was deze keer opruiming en een heleboel voor 1 euro. Ik scoorde een hemd met print dat ik onder truien kan dragen (het hing bij de vrouwenafdeling maar volgens mij is het een mannenshirt), een zwarte jurk (altijd goed), een licht roze-lila dun truitje (fijn voor als het ietsje warmer wordt deze lente maar nog geen t-shirt weer is) en een hemdje met bloemenprint (ook altijd leuk). Ik was super blij met de buit!

We wilden vandaag even naar de stad voor nieuw speelgoed of een boekje voor Lotte. Eerst weer even een test, die bleek nog steeds negatief. Het is gelukkig alleen een verkoudheid, oef. We gingen naar de leukste speelgoedwinkel van Maastricht, Twinkel de kadowinkel, daarna even kijken bij de Nijntje winkel en een koffie met taart bij Alley Cat. Het regende, dus we hadden het na twee uurtjes ook wel weer gezien.

Bij Twinkel hadden ze kaartjes van een van mijn favo illustratoren, Linzie Hunter! En dit boekje namen we mee. Als je ooit een leuk cadeautje zoekt voor een baby van ongeveer 1 jaar oud, schuifboekjes!

woensdag

Vandaag werd er eerst gestemd! En daarna sprongen we in de auto naar Roermond. Flo had namelijk een nieuw pak nodig, want hij begint in mei bij zijn nieuwe baan. Dus we gingen naar het Designer Outlet. Het was de eerste keer dat ik er was en ik had er echt een pretpark gevoel bij door het kleine dorpje met gekleurde houten huisjes en mooi aangelegde paadjes.

Een pak vinden was niet zo moeilijk, er was heel veel keus. Dus we slaagden goed! Na nog een aantal rondjes door het dorpje met gezellige huisjes, koffie en wat winkels in en uit gelopen te zijn doken we ook even een grote loods in waar een hoop kunst te zien was.

Die lampjes zou Lotte dus helemaal te gek vinden haha.

We liepen ook nog even de stad in om te lunchen en daar zagen we allerlei mooie, leuke en ook gekke dingen. Mooi was alle magnolia die in bloei stond, leuk vond ik dit raam met mannetjes en gek was de man die het woord van Christus luidkeels stond te verkondigen op het plein. Lang geleden zat ik hier op school en kwam ik ook altijd een man tegen hier die dat deed, en ik hoopte stiekem dat het niet dezelfde was (dan doet hij dit al meer dan 15 jaar, oef).

donderdag, vrijdag, zaterdag

Eerlijk gezegd weet ik niet meer zo heel veel van deze dagen, behalve dat ik nog best wel verkouden was en daardoor ook best wel moe. Na werk keken we elke avond een aflevering van een serie en dook ik mijn bed op tijd in.

zondag

Zondag was de leukste dag van de week want we gingen eindelijk nog eens op bezoek bij onze kleine grote vriendin Elina! We hadden onze vrienden door alle C-toestanden alweer een hele tijd niet gezien, dus het was extra extra fijn vandaag. We speelden, bestelden vegan burgers en kletsten elkaar bij. En ik ontmoette voor het eerste het nieuwste familielid, hondje Lodde <3

In de middag wandelden we naar de boerderij waar Marie voor de paarden zorgt. De hondjes gingen mee en we zaten in de namiddagzon.

Lotte vond het zoals altijd helemaal te gek bij de beestjes. Ze kon paarden aaien en er waren ezels.

En we speelden nog wat in het zand. En dit is dus de super leuke Lodde <3

De terugweg was ook mooi met de ondergaande zon. Het was een super fijne dag en een mooie afsluiting van de week.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “2022 · 10 & 11

  1. Ik mistte je overzichtjes al maar nu weet ik ook waarom. Geen druk om te schrijven hoor trouwens, soms komt het leven er eventjes tussen. Hopelijk blijven alle virussen nu uit het huis en krijg je komende week eentje zonder verkoudheden of virussen. Maar aangezien je schreef dat je int weekend nog altijd verkouden was vrees ik ervoor. Fijne week toegewenst!

  2. Heerlijk, die virusjes die ze meenemen van de opvang he? Gelukkig ben je weer opgeknapt! Heerlijke foto’s bij de paarden, als voormalig paardenmeisje word ik daar nog steeds heel blij van <3

    1. Ik ben niet perse een paardenmeisje, heb er niets tegen maar het trekt me ook niet heel erg aan. Oke laten we zeggen dat ik neutraal ben hahaha. Maar dit was wel echt gaaf. Toen de les met het paard afgelopen was werden er nog twee paarden bij gezet en ze begonnen echt keihard te rennen en springen met z’n drietjes. Dat was wel echt gaaf om te zien!