2022 · 12

Het was de week van de rigoureuze besluiten (haha nee, dat is heel erg overdreven). Maar ik was wel klaar voor nieuwe dingen dus ik hakte wat knopen door. We genoten zoveel als we konden van de zon. Zo gingen we weer beestjes kijken, zaten we bij opi en omi in de tuin (Lotte zelfs in haar nieuwe zandbak) en ging ik een dagje shoppen voor nieuwe kleren voor Lotte. Ik had mijn langste verkoudheid ooit en ben volgens mij net ontsnapt aan een oorontsteking. Op werk mochten we de eerste bruiloften van het jaar maken en al die mooie ranonkels maakten me blij.

Leestijd: 7 minuten

😊 Overall mood: goed
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 2/5
🎵 Shout Out Louds – Mixed Up

maandag

Iets wat me deze week bezig gehouden heeft, is online zijn. Of eigenlijk, niet online zijn. De laatste tijd ben ik een stuk minder online te vinden. Ik kijk niet meer zoveel op Instagram en op Facebook helemaal niet meer. En ik merk dat ik ook wat minder met mijn blog bezig ben. Ook vind ik de tijd niet echt om andere blogs te lezen elke week, terwijl ik dat wel heel erg leuk vindt. Ik wil wel van alles, maar de dagen zijn al zo volgepropt. Op de dagen met Lotte wil ik niet te vaak met mijn telefoon in mijn handen zitten en in de avond kijk ik liever een serie om te ontspannen. Zo ben ik ook aan het nadenken of ik de weekoverzichten nog blijf maken, of dat ik terug ga naar maandoverzichten. Ik wil wel alle herinneringen blijven opslaan hier, maar er – nu in ieder geval – iets minder mee bezig zijn. Al vind ik het ergens ook wel erg leuk om de weken terug te kunnen lezen. Hmmm, ja, lastig om iets te kiezen. Ik ga komende tijd daarom spontaan beslissen waar ik zin in heb. Dus het kan zijn dat je af en toe een weekoverzicht gaat tegenkomen, maar het kan ook zijn dat hier een paar weken niks te zien is. Dan weet je dat je hier misschien niet elke week iets hoeft te verwachten.

En over dingen die me bezighouden gesproken, ik heb ook eindelijk de knoop doorgehakt om mijn haar weer kort te knippen. Eigenlijk was ik het aan het laten groeien (zo lang mogelijk) zodat ik mijn haar kan schenken aan Stichting Haarwensen. Ik geloof dat ik dat niet ga volhouden, hoe graag ik ook zou willen doneren. Ik merkte dat het me steeds meer tegen ging staan, dat lange haar. Eigenlijk was het wel praktisch, want je hoeft er niet zoveel mee (en er vooral ook nooit mee naar de kapper, heerlijk). Maar toch blijft het kriebelen om het weer kort te hebben. Dus ik maakte een afspraak voor eind maart. Nu alleen nog bedenken wat ik precies wil…

Maar goed, terug naar mijn week! Hij begon meteen goed op maandag. Het was heerlijk weer dus we besloten om weer gebruik te maken van Lottes verjaardagscadeautje en naar de GaiaZoo te gaan. Het is nog geen 20 minuutjes rijden dus ideaal om spontaan te besluiten en gewoon de auto te pakken. Ik had mijn jas, sjaal en trui aan en had het na twee minuten al veeeel te warm. We konden gewoon in t-shirt rondlopen woohoo!

Lotte als ze beestjes ziet : D Wijzen en dan zegt ze uugkkk wat kiek betekent (kijk in het Limburgs).

Het rondje bleef deze keer iets korter omdat we nog niet zo lang geleden ook geweest waren en toen wel het hele park gezien hadden. Deze keer gingen we naar de beestjes die Lotte vorige keer gemist had omdat ze toen sliep. We zagen de leeuwen net eten, dat was wel gaaf. En de parkieten kwamen deze keer heel dichtbij. We lunchten buiten op het terras en ik was zo zo blij met de zon en warmte! Voor mij zijn dit ideale temperaturen (zo rond de 18-20). Wel warm en in shirt, maar geen zweetweer. Het was een fijne dag!

dinsdag

Zo mooi, de enorme magnolia op weg naar de opvang stond in bloei! En dan ook nog de ochtend zon erin <3 Het stekje thuis is trouwens niet meer open gegaan. Vandaag zaten we bij opi en omi in de tuin en het was lekker warm. In de namiddag gingen we naar de camping speeltuin en daar ging Lotte wel tien keer van de glijbaan af. Zelfs van de hoge, en helemaal zelf woah! Uiteraard met Flo dicht bij naast haar om haar vast te kunnen grijpen mocht ze dreigen te vallen. Ze hupste er zo af en ik stond er van te kijken dat ze helemaal niet bang was.

En de biebboekjes werden weer ingeruild voor nieuwe. Bij dit boekje lacht ze zich elke keer rot om het wormpje daar rechts : D

woensdag

Hallo Heerlen! Ik had vandaag zin om buiten te zijn en nam de bus naar Heerlen. Daar was ik al een tijdje niet meer geweest. Ik ging op jacht naar lente/zomer kleding voor Lotte. Haar nieuwe zonnebril en schoentjes waren onderweg met de post, maar ze had nog shirtjes met korte mouwen en een dunner jasje nodig. Maar eerst koffie! En dus een rondje wandelen in de zon om mijn koffie op te drinken. Ik had geen jas mee, maar eigenlijk ging het al prima om 10 uur ‘s ochtends met shirt en vestje. Het was al 14 graden, yesss! Tijdens het lopen kwam ik een leuk lettertype en duifje tegen.

Vroeger was ik heel veel in Heerlen te vinden. Het was nooit echt een mooie stad (best wel verpaupert), maar ik had er al mijn vrienden wonen. We hebben heel wat buiten gehangen in die tijd. Het voelt dus nog steeds als thuiskomen als ik hier ben. En nu de stad voor een deel is opgeknapt ziet het er een stuk beter uit. Ik kan het op sommige plekken zelfs gezellig en knus noemen!

Ook iets voor mezelf passen, maar dat werd het niet. Voor Lotte wel heel goed geslaagd!

Voor mezelf nam ik een nieuwe ketting mee.

Bij thuiskomst lag de zonnebril voor Lotte in de brievenbus. Ik hoop zo dat ze hem op laat! Een Snoopy mok kon ik niet laten staan, die moest bij mijn Snoopy mokken verzameling. En ik kocht laatst een self-watering globe en dat is toch wel verrekte handig zeg! Zo vergeet ik mijn plantjes geen water te geven, want ik zie het nu steeds als hij leeg is en ik moet bijvullen (ipv oh ja wanneer had ik ook weer voor het laatst water gegeven?).

donderdag, vrijdag en zaterdag

Nog een keer de mooie magnolia en Lotte die haar nieuwe zonnebril voor het eerst uitprobeert. Tot nu toe nog geen fan. Ze pakt hem meteen van haar hoofd.

Ik was nog steeds verkouden, mijn langste tot nu toe. Vanaf donderdag trok de verkoudheid van mijn holtes door naar mijn oor en kaak. De hele rechterkant van mijn hoofd voelde vacuüm, wat een vies gevoel was dat! Het leek er even op dat ik een oorontsteking ging krijgen, maar dat trok gelukkig snel weg, pfjoeh!

De buurpoes liep ineens over onze schuur! Zo dicht bij was hij nog nooit geweest. Wie weet komt hij nog eens een keer hoi zeggen aan het raam (daar hoop ik op).

Heel mooi licht toen ik na werk naar buiten liep. En de bruiloften zijn weer begonnen! Zo’n mooie ranonkels mochten we klaarmaken!

Wat was het fijn dat de zon er zoveel was deze week. In de winkel is het rond de 17 graden meestal, dus wel aan de frisse kant. In de pauze zaten we daarom in de zon op het terras en dat was heerlijk om even op te warmen!

zondag

De zondag stonden we al vroeg op want Flo deed mee aan een hardloopwedstrijd. Lotte had al een tijdje twee kleine rode puntjes op haar buik en dat bleek zich in de nacht verspreid te hebben, waterpokken! Ze had er niet zo heel veel last van, maar het was ook merkbaar dat niet alles zoals gewoonlijk was. Dan maar een extra rondje buiten wandelen, dat doet altijd goed. Bij elk hondje dat we tegenkwamen gniffelde ze en we zagen drie eendjes op een rij slapen.

De rest van de middag speelden we. Zo zit ik altijd in haar speelhoekje. We deden ook een bezoekje aan de verbouwde Hema en namen wat dingen voor Flo’s verjaardag mee (die is woensdag). Lotte wilde natuurlijk al met de ballonnen spelen : D

En ook al was het een aantal dagen te vroeg, we hingen wel alvast wat slingers op, hartjes <3

Ik bestelde nog wat Lotte foto’s van de afgelopen drie maanden, we wandelden naar de speeltuin en Lotte schommelde en de rest van de middag werd er gespeeld. Het was ondanks dat ik me door de verkoudheid en mijn oor af en toe redelijk slecht voelde een fijne week! Ik hoop die van jullie ook! <3

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2022 · 12

 1. Heerlijk die magnolia’s he, zo mooi!
  En die ranonkels ook 😀 Later als ik groot ben wil ik een huis met tuin en ranonkels 😉
  Ben benieuwd naar je nieuwe kapsel volgende week! Ik vind kort haar bij jou ook het leukst denk ik. Ik snap die kriebels ook wel, ik moet ook naar de kapper maar ik stel het juist uit omdat ik het eigenlijk niet korter wil (maar de gespleten punten worden steeds erger haha)

  1. Doe mij ook maar zo’n huis met tuin 😉 Beetje jammer dat we wel al groot zijn inmiddels hahaha. Ooit!
   De kapper is afgezegd (Lotte is ziek) en nu heb ik inmiddels al twee stemmen tegen afknippen gekregen haha, dus maar even kijken of ik het nog ga doen. Ik twijfel te erg!

 2. Ik vind het leuk om hier wekelijks iets te lezen, maar ik snap ook heel goed dat het veel werk is en je daar niet altijd zin in hebt. Gewoon doen wat goed voelt voor jezelf! Het is zonde om het iedere week te forceren, waardoor je het plezier in bloggen verliest.

  1. Forceren is inderdaad niet goed, maar dat doe ik eigenlijk nooit op mijn blog. Dan gaat de lol er inderdaad snel vanaf! Ik geloof dat een weekoverzicht komende week nog gaat lukken, eens zien wat ik met april doe. Maar leuk om te horen dat je elke week komt lezen 🙂

 3. Die magnolia <3 Zo mooi! In onze straat staat er ook eentje en Jula en ik staan er nu telkens een paar minuten naar te staren, haha. Een vriendin van mij woont in Heerlen en vorig jaar ging ik er met mijn vriend een middagje winkelen en daarna met haar uit eten en inderdaad: het is niet per se een mooie stad. Kan me niet voorstellen dat het hiervoor nog ongezelliger was, haha!

  1. Jaa mooi he! En deze week zag ik nog een mooiere, dus nu ben ik toch maar weer met een weekoverzicht bezig want die moeten jullie gewoon even zien! Ga over een paar dagen weer even langs als hij wat meer open is, dan is het echt wauwww.
   Oh je kent Heerlen, ja dan snap je vast meteen wat ik bedoel haha 😉 Al vind ik het Maankwartier nu best wel mooi bij het station, de rest is wel echt redelijk ongezellig.