365 · maart

De maand is alweer voorbij gevolgen en ik heb weer 31 vragen ingevuld. Zo kun je lezen over waar het meest van mijn energie naartoe gaat, in welke film ik zou willen wonen, wat mijn grootste wens is op dit moment en aan welk eten ik op dit moment verslingerd ben.

Leestijd: 10 minuten

1: Waarvoor zou je graag meer tijd willen hebben? 
2021: Weer willen sporten. Daar heb ik op dit moment nog niet heel veel tijd voor. Of beter gezegd, de tijd die ik vrij heb, spendeer ik nu liever anders. Maar ik zou wel weer graag iets willen doen.
2022: Ik vind mijn leven eigenlijk best prima zo, maar zou wel meer tijd willen hebben voor vrienden. We proberen elk weekend iemand te zien. Maar ik zou wel graag wat meer tijd willen om mijn vriendinnen op te zoeken.

2: Wat is op dit moment je grootste wens?
2021: Een huis vinden dat past bij wat we zoeken.
2022: Helaas nog steeds hetzelfde als vorig jaar…

3. Waar gaat op dit moment je meeste energie naartoe? 
2021: Het verzorgen van Lotte.
2022: De meeste energie gaat op aan werken elke week denk ik.

4: Wat doe je voor werk?
2021: Nog steeds hetzelfde werk, supervisor bij LUSH.
2022: Sinds augustus vorig jaar wordt ik opgeleid tot bloemiste in een bloemenzaak.

5: Als je in een film zou kunnen wonen, welke zou het zijn?
2021: Ik keek Moxie en dat vond ik zo’n leuke film! Die zou ik wel willen meemaken.
2022: Mag ik ook een serie kiezen? Dan kies ik voor The Mysterious Benedict Society.

6: Wat zijn uitdagingen in je leven op dit moment? 
2021: Genoeg slaap krijgen en tijd voor mezelf vinden.
2022: Genoeg tijd vinden om de dingen te kunnen doen die ik graag wil doen, genoeg tijd vinden voor quality time met Flo en het huis opruimen en zo houden ; )

7: Zou je graag een boek willen schrijven? Waar zou het over gaan? 
2021: Poeh, buiten een kinderboek zou ik het niet weten. Ik geloof niet dat ik genoeg te vertellen heb over een bepaald onderwerp om daar een heel boek mee te vullen.
2022: Nog steeds niet van mening verandert sinds vorig jaar. Ik zou niet weten waar ik het over zou moeten hebben in een boek…

8: Heb je jezelf ooit een belofte gedaan? Wat was het? 
2021: Ja, daar heb ik het afgelopen jaar best veel over nagedacht. En ik wil – zoals vast elke mama – de beste mama proberen te zijn die ik maar kan zijn voor Lotte. Dat ik elke keer weer het goede voorbeeld probeer te geven voor haar.
2022: Dat was aan het begin van het jaar. Dat ik alleen op huizen bied waar ik me echt thuis voel en die voldoen aan onze wensenlijst. En dat het oké is om veel te veel te bieden, ook al is een huis dat misschien niet per se waard.

9: Voor welke baan zou je je huidige baan opgeven? 
2021: Iets maken met mijn handen, dat is het enige wat ik me kan bedenken wat ik echt heel graag zou willen doen.
2022: Ik kan me eigenlijk niets bedenken dat ik liever zou willen dan met bloemen werken.

10: Wanneer deed je voor het laatst een goede daad? Wat was het? 
2021: Flo een paar uurtjes ‘Lotte vrij’ geven in de avond zodat hij wat tijd voor zichzelf heeft (doet ‘ie ook voor mij!).
2022: Een coupon maken voor Flo met verrassing; op kosten van mij een dagje sauna zodat hij tijd heeft voor zichzelf, even helemaal kan relaxen en ontstressen. Telt dat als goede daad?

11: Wanneer prefereer je alleen werken en wanneer in een team? 
2021: Kan ik allebei. Als ik me heel erg moet concentreren dan gaat me dat een stuk beter af wanneer ik alleen werk.
2022: Als het een leuk team is, kies ik altijd voor een team!

12: Aan welke activiteit beleef je veel plezier?
2021: Papieren bloemen maken, met Flo en Lotte wandelen. Lotte en monstertje tijd (haar kleine rode Ugly Dolls knuffel), want dan lacht ze zich kapot om hem en brabbelt ze hele verhalen.
2022: Lotje houdt op dit moment heel erg van ravotten en ik vind het zo leuk om dat met haar te doen! En dan vindt ze het ook nog leuk als het wild is met veel geluidjes en haar over de grond rollen en dat soort dingen haha : D

13: Worden je beslissingen vaak door jezelf of iemand anders gemaakt? En hoe maak je ze? 
2021: Er is niet veel veranderd, want ik luister nog steeds veel naar mijn onderbuikgevoel. Ik merk wel dat nu ik ouder wordt wat langer nodig heb om na te denken over beslissingen. Vroeger kon ik ze wat sneller nemen en was ik ook altijd blij met de uitkomst. Of komt dat omdat de keuzes nu ook wat ingewikkelder en groter zijn (huis met hypotheek, auto kopen, etc)?
2022: In de afgelopen jaren is er niet echt iets verandert op dit vlak, ik luister altijd naar mijn gevoel en ben altijd blij met de uitkomst.

14: Wie fleurt je dag altijd op? 
2021: Lotte <3
2022: Lotje! Er gaat echt niets boven haar blij en lachend gezichtje.

15: Ben je aan je goede voornemens aan het werken? 
2021: Die heb ik ook dit jaar niet echt gemaakt. Het enige waar ik graag aan wil werken is verder gaan met het day zero project.
2022: Eerlijk gezegd ben ik ze even helemaal uit het oog verloren. Althans, ik ben er niet heel bewust mee bezig, maar er zijn wel een aantal dingen in progress.

16: Waar ben je bang voor? 
2021: Niet per se bang, maar ik denk wel eens na over wat het effect is van Corona en iedereen met een masker/minder contact met vriendjes/minder school/veel thuis op alle kinderen die nu nog jong zijn. En als Corona nog veel langer zou duren (of er ooit een nieuw virus de kop op steekt) hoe dat voor Lotte is als opgroeiend kind midden erin.
2022: Bang kan ik niet volmondig zeggen, maar ik vind alle gedoe in Rusland en Oekraïne zeker wel zorgelijk (als ik dit later teruglees: de uitbrekende oorlog).

17: Wat is iets wat je deze week anders had willen doen? 
2021: Misschien eerder beginnen met Lotte naar bed brengen in de avond. Dat schijnt haar heel goed te helpen en geeft ons een rustige avond.
2022: Eigenlijk niks! Misschien nog iets eerder naar bed om sneller van mijn verkoudheid af te zijn.

18: Aan wie of wat denk je meestal als je in slaap valt? 
2021: Tegenwoordig eigenlijk vooral aan Lotte. Of ze slaapt, of ik nog even haar handje moet vasthouden of haar hoofdje moet aaien… dat soort dingen.
2022: Vaak dat ik hoop dat Lotte goed slaapt, heel soms denk ik aan de dingen van die dag of als we weer eens een huis bezichtigd hebben ben ik het in mijn hoofd aan het inrichten met onze spulletjes haha.

19: Welke plek heb je het afgelopen jaar ontdekt? 
2021: Kochel Am See, waar we drie maanden waren tijdens onze sabbatical. Het is dat het huis waar we waren volgeboekt is de hele zomer, anders waren we er dit jaar vast weer!
2022: Dat was denk ik Butgenbach waar we in september op camping vakantie waren.

20: Heb je het gevoel dat je ergens thuis hoort? En waar voel je je thuis?
2021: Buiten mijn gezin, familie en werk zijn er ook plekken waar ik me heel thuis voel. Berlijn is daar onder andere een van.
2022: Ik voel me op het werk wel echt op mijn plek en een van de bloemetjes : D

21: Wat kan je helemaal opslokken zodat je je omgeving even helemaal vergeet? 
2021: Papieren bloemen maken en lezen.
2022: Poeh, de laatste paar maanden niet vaak meer iets gedaan waar ik helemaal in opgeslokt werd. Maar dat is wel vaak zoiets als muziek luisteren of borduren.

22: Op welke bekwaamheid ben je jaloers, waar je van zou willen dat je het ook had? 
2021: Waar ik echt niet zo goed in ben, is meteen mijn woordje klaar hebben in onverwachte situaties. Als er bijvoorbeeld iets gebeurd waar ik eigenlijk wel wat over te zeggen heb, maar wat me op dat moment zo overrompeld dat ik niet kan zeggen wat ik eigenlijk had willen zeggen. Ken je dat? Dat je dan achteraf allemaal dingen bedenkt, maar waar het dan al te laat voor is. Daar zou ik wel graag beter in zijn.
2022: Ik zou graag beter willen zijn in contact houden met mensen. Ik ben gewoon echt niet goed in berichtjes sturen (of dan eigenlijk het denken eraan om het te doen) of te antwoorden op iemand. Ik wil wel graag weten hoe het met iedereen gaat, maar het lukt me niet om dat om te zetten in actie en dat te onderhouden.

23: Waar droom je nu van?
2021: Vakantie! Ik zou zo graag met vrienden een huisje ergens huren en samen leuke dingen willen ondernemen. Aan de zee of het meer liggen, zwemmen, een stad bezoeken, buiten eten…
2022: Toch wel echt een eigen huisje hebben en er ons fijne plekje van kunnen maken. Meer ruimte, een tuin.

24: Hoe is je huidige sociale leven?
2021: Nog steeds hetzelfde als vorig jaar. Heel af en toe komt er een vriendin langs op kraambezoek en mijn ouders komen elke week langs. Voor de rest zie ik eigenlijk niemand en is het vooral appen en af en toe (video)bellen met vrienden. Heftig he, dat er nog steeds niets veranderd is!
2022: Sinds februari mogen we weer van alles en zijn we bijna elk weekend wel ergens op bezoek. Naast dat het me enorm goed doet dat dit weer mag, vind ik het zo zo fijn om vrienden weer te zien! Het is weer redelijk zoals het voorheen was.

25: Wie was de eerste persoon die je vandaag ontmoette? 
2021: Flo en Lotte. Eigenlijk treurig nu ik het antwoord van vorig jaar lees en nog niets veranderd is.
2022: Altijd Flo en Lotte, maar als die niet meetellen dan was het omi. Daar gaat Lotte elke vrijdag naartoe voor een dagje.

26: Welk talent zou je graag willen hebben en waarom? 
2021: Het talent om Lotte goed te kunnen troosten als ze heel erg huilt. Dat zou nu het meest van pas komen in mijn leven ; )
2022: Iets waar ik mee aan de slag ben, het talent om hele mooie boeketten te binden, bloemstukjes te maken en al het andere bloemwerk.

27: Wanneer heb je voor het laatst verloren (iets verloren, of met iets verloren)? Wat was het? 
2021: Ik dacht dat ik mijn portemonnee kwijt was laatst, maar die zat gewoon in een andere jas :’ ) Ik verlies niet veel spullen eigenlijk…
2022: Dat is sinds het portemonnee incident niet meer gebeurd omdat ik ALTIJD dubbelcheck of ik alles bij me heb (omdat ik makkelijk iets vergeet). En in de tussentijd gewoon niet een spelletje gespeeld, naja!

28: Wie van je familie ben je het hechtst mee?
2021: Met iedereen even veel!
2022: Met iedereen, al zie ik de een wat vaker dan de ander, maar dat zegt niks.

29: Aan welk eten of drinken ben je op dit moment verslingerd? 
2021: Ik zit in een spa rood met citroen fase en ik eet heel graag brie op mijn boterham.
2022: Chio Kettle chips zeezout of crunchy M&M’s.

30: Welke 3 nummers luister je nu vaak? 
2021: Klangstof – Close Eyes to ExitFrank Turner – Get BetterJonsi – Wildeye
2022: Shout Out Louds – My Companion (perfect lenteliedje als je het mij vraagt), Kensington – Island, Modern Modern Life – Orbit

31: Hoe wil je graag dat anderen je zien? 
2021: Als een lieve maar toch sterke Luus denk ik. Die er is voor de mensen om haar heen. Al moet ik zeggen dat ik met het jaar steeds minder bezig ben met wat anderen van me vinden.
2022: Ik vind het elk jaar moeilijker om iets in te vullen hier, want van de ene kant wil je dat mensen je aardig en leuk vinden, maar van de andere kant maakt me dat ook helemaal niks uit.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *