2022 · 13

Nou het lukte deze week toch nog om een overzichtje te maken : ) En wat een week dat het was! Nadat ik de ziekenboeg weer gehad had was Lotte aan de beurt. We hadden een week met heel veel rode puntjes en jeuk, de waterpokken. We probeerden zoveel mogelijk afleiding te zoeken. De nachten waren echt heel erg pittig, maar we hebben het overleefd hoor ; ) Ik probeerde deze week een oude gewoonte te verslaan en genoot weer zoveel mogelijk van het zonnetje.

😁 Overall mood: very goet
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 1/5
🎵 Monkey Safari – Hi & Low

maandag

De week begon wat minder want Lotte bleek toch echt waterpokken te hebben. De nacht was niet zo goed en vandaag zagen we ook waarom! Op de opvang bleek het al wat weken rond te gaan, maar ze had buiten twee kleine rode puntjes nergens last van al die tijd. Totdat ze vrijdag een rood oogje kreeg en ze zondag helemaal onder zat. Vandaag was de eerste dag dat ze er ook echt last van had. Och wat zag ze er zielig uit met twee dikke rode oogleden en een lijfje en hoofdje helemaal onder de rode punten. Nog een geluk dat ze niet zo heel veel krabde, alleen haar hoofdje jeukte haar echt. De hele dag was daardoor huilerig en kwengelig, met veel knuffels vragen en weinig slapen. Ik had zo met haar te doen, ocherm. Ik belde in de ochtend meteen de huisarts om een afspraak te regelen, maar dat bleek niet nodig. Als wij dachten dat het waterpokken waren, dan is de kans heel groot dat het ze ook zijn. Ik kon bij de apotheek iets ervoor halen. Dus daar ging ik meteen naartoe, maar daar bleek dat alles op was. Iets bestellen zou 3-4 dagen duren, dan is het ergste misschien alweer voorbij. Dat leek me ook geen optie. Bij de drogist haalde ik een overlevingspakket met koelende gel, zink-oxide zalf en zemelen voor een verzachtend badje. Nu maar hopen dat het haar gaat helpen!

Ook gingen we nog even bij opi en omi op bezoek want de zandbak leek ons misschien wel een fijne afleiding van al die jeuk. Nog even genieten van dat fijne weer, want ik zag dat de zon zich weer even gaat verstoppen na vandaag. Toen we thuiskwamen zag ik dat er weer een heleboel nieuwe blaadjes bij waren. Sinds ik het bewater bolletje erin heb gestopt zijn er zeker 5 nieuwe blaadjes in twee weken tijd bij gekomen.

Onderweg naar huis viel Lotte weer in slaap, ze was zo zo moe! Ik liep daarom nog een rondje met haar terwijl Flo alvast eten maakte en in de oven stopte. Gelukkig sliep ze na het avondeten en zemelenbadje meteen in en konden wij even uitpuffen op de bank. Duimen voor een goede nacht!

dinsdag

De dinsdag was een dag met veel wandelingen. Het ging gelukkig wel iets beter dan de maandag met de waterpokken. Nog steeds wat jeuk, maar een stuk beter vol te houden. We zagen heel wat leuke dingen. Eendjes, een hele hoop hondjes en nu vind ze vrachtwagens en bagger trucks ook leuk om te kijken.

We zagen niet alleen wandelende hondjes, maar ook #raamhondjes. Twee zelfs!

Toen we thuiskwamen van een rondje wandelen lag er leuke post op de mat, de mooie lino’s van Angelica! Lotte hielp mee uitpakken. Ik had een bosje papieren klaprozen geruild met haar en kijk hoe leuk : D Nu nog een leuk plekje vinden ervoor.

En het korte avondrondje was ook niet voor niks want we kwamen nóg mooiere magnolia tegen. Die kleurrrrr <333

woensdag

Goedemorgen van een hele vermoeide mama. Dit was nacht twee dat Lotte bijna niet geslapen had. Gisteren lag ze rond 8 in bed en rond 10 uur was ze klaarwakker en met geen mogelijkheid meer in slaap te krijgen. Ze bleef maar huilen (en daar niet meer uitkomen). Uiteindelijk – rond half 1 – ben ik van ellende rechtop in bed gaan zitten met haar op mijn schoot, en hebben we zo geslapen. Althans, steeds een uurtje slapen, wakker worden van gehuil en weer in slaap sussen, weer een uurtje slapen en zo verder. Gelukkig zag je er in de ochtend niet heel veel van en zat mijn haar ook nog goed. De kapper stond deze ochtend eigenlijk gepland, maar aangezien we niet zeker wisten hoe Lotte het vandaag bij opa en oma ging hebben cancelden we de kapper en de verjaardagsplannen. Ohja, want Flo was jarig vandaag hiep hiep hoeraaa! De verjaardagsplannen waren eigenlijk een dagje Maastricht, naar de film en een terrasje ofzo. Dat verplaatsten we dan maar naar volgende week.

Weet je nog dat ik op mijn 22for22 schreef dat ik van dat vervelende nagelbijten af wil? Ik heb als kind jaren lang (van mijn 4e tot mijn 25e ongeveer) nagel gebeten. Op de basisschool kreeg ik daar zelfs elke week een apart uurtje voor met de logopediste. Zij leerde me allerlei trucjes aan om ervan af te komen. Zo moest ik bijvoorbeeld bij het tv kijken (dat was wanneer ik begon te knagen) op mijn handen zitten ter afleiding. Ze zette zelfs cadeautjes in om me te laten stoppen, maar het heeft allemaal niet geholpen. Rond mijn 25e was ik het zo zat om steeds van die afgekloven nagels te hebben dat ik een laatste redmiddel probeerde. Ik kocht een starterset acrylnagels en probeerde dat uit. En dat werkte! Zo kon ik een aantal maanden niet bijten en groeiden mijn nagels onder de acrylnagels eindelijk eens wat langer. Na al die weken was het bijten uit mijn systeem, de onbewuste drang was weg. En omdat mijn nagels mooi lang waren vond ik het heel zonde om deze ‘prestatie’ af te bijten. Sindsdien heb ik nooit meer gebeten. Of ja, tot de kraamweek dan. Dus, nu probeer ik hetzelfde trucje uit in de hoop dat het me weer gaat lukken. Ik vind nep nagels echt verschrikkelijk. Hoe het voelt en hoe het mijn nagel afsluit (helemaal niet zo goed ervoor). Maar daar moet ik dan even doorheen. Zijn hier lezers die (ex)nagelbijter zijn? Hoe hebben jullie het overwonnen?

In de namiddag kwamen de ouders van Flo langs voor een verjaardagsdrankje op het terras voor zijn verjaardag. Lotte had net haar nieuwe tweedehands schoenen in de brievenbus, dus die werden meteen goed uitgeprobeerd. Met haar nieuwe pet zag ze er wel erg baby hipster uit hee.

donderdag, vrijdag en zaterdag

De werkweek ging super snel voorbij. Ik had eerder deze week al wat sneeuwfoto’s gezien van vrienden in het Noorden, en zaterdagochtend rond 7 zag ik dat wij dan ook een dun laagje hadden. Het bleef het hele weekend sneeuwen, maar het bleef niet liggen.

Deze week maakte ik elke dag een foto met BeReal en dat was leuk om te doen. Elke dag krijg je op een random moment een melding om een foto te maken en dan kun je zien wat je vrienden op dat moment aan het doen zijn. Ik vond het leuk om zo spontaan te zien waar iedereen mee bezig is op verschillende tijdstippen. De app neemt trouwens tegelijkertijd een foto met de front en back camera, dus ik sta er altijd geweldig op haha.

Van werk nam ik nog twee vaasjes met bloemen mee want we gingen zondag de verjaardag vieren van alle heren in de familie (opa, Flo en schoonbroer). Het originele plan was om het op het dakterras bij mijn zusje te vieren, maar dat werd naar binnen verplaatst met die kou. Net een weekje te laat voor het goede weer.

zondag

De zondag begon met spelen. Ik pakte Le Petit Prince memory uit de kast en Lotte wees bij haar beurt als ik geluk had een kaartje aan of pakte ze weer in het doosje. Poeh ik weet niet wat het was vandaag, maar ik was heel erg moe. Ik was zaterdag avond tegelijk met Lotte naar bed gegaan (zo rond 8/half9) want ik kreeg mijn ogen niet open gehouden. Na een nacht slaap van 10 uur voelde ik me nog net zo moe. Dan maar wat extra koffie, zo ook in de douche : D Daarna was het tijd voor een slaapje en de verjaardagen!

Er werd lekker geluncht en veel met Nomi gespeeld. Het was een fijne middag! Het was ook de eerste keer sinds Corona dat we met z’n allen weer samen waren geloof ik, en dat deed me echt ontzettend goed.

Een hele fijne week voor jullie! Hopelijk iets zonniger dan deze.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 thoughts on “2022 · 13

 1. Wat sneu, de waterpokken. Hopelijk gaat het inmiddels weer wat beter. Ik ben van nagelbijten afgekomen door mijn nagels te gaan lakken. Helaas bijt ik nu op velletjes naast mijn nagels, wat ook niet echt een charmante gewoonte is. Je bent al een keer gestopt, dus deze keer gaat het je ongetwijfeld weer lukken.

 2. Ahhh wat sneu die waterpokken!
  & Leuk om mijn prints voorbij te zien komen 😀
  Supermooi die knalroze magnolia <3
  Wij hadden hier ook heel even een minibeetje sneeuw maar was al weer gauw weg idd!

 3. Oh, het arme kind met de waterpokken! Ik heb zelf nog een hele charmante foto van mezelf met waterpokken in de keuken bij mijn ouders als kleuter. Geen idee waarom ze dat zielige moment vast wilden leggen, maar ik weet nog heel goed dat het zó jeukte. Hopelijk gaat het inmiddels beter!

 4. Wat verdrietig dat ze de waterpokken had! Daar kunnen ze inderdaad goed ziek van zijn. Hopelijk voelt ze zich komende week een beetje beter, niet alleen voor haar maar ook voor jou. Nachten met goeie slaap zijn toch iets aangenamer dan deze. Fijne week toegewenst!

 5. Balen van de waterpokken zeg! Ik herinner me nog dat ik dat als kind had en hoe erg dat jeukte. Ik heb er zelfs op mijn kin nog twee littekens van. Hopelijk is Lotte er snel van af en zijn jullie nachten ondertussen weer wat beter.