zo was de maand maart

De maandelijkse recap liet deze keer even op zich wachten. Ik had iets minder goed bijgehouden wat ik allemaal gezien, geluisterd en gelezen heb, dus het was even wat meer werk om het te achterhalen (toch maar even wat beter gaan opschrijven). We keken deze maand best wel wat series waarvan er één nu mijn nieuwe lievelings is (en er is een seizoen 2 in de maak, yes). En ik ontdekte een nieuwe fotoapp waar ik verslingerd aan ben, maar er mogen echt nog wel wat meer mensen hem gaan gebruiken om het nog wat gezelliger te maken (dus voel je vooral uitgenodigd!).

persoonlijk

Deze maand was wat gezondheid betreft niet de allerbeste. Zo had ik weer last van een maag-darm virus en was ik heel erg verkouden met een bijna oorontsteking die ik net nog heb kunnen ontwijken. En ocherm kreeg Lotte de waterpokken. Toch voelde het niet als een shit maand (haha), ondanks dat er toch wel veel ziekige dagen waren. Ik denk dat dat vooral door de zon kwam die eindelijk weer eens goed aanwezig was! We waren zoveel mogelijk buiten en liepen zelfs een aantal keer zonder jas (en zonder trui!) buiten en dat was heeeerlijk. Helemaal klaar voor de lente. Beetje jammer dat het weer daarna weer omsloeg, maar ja, dat gebeurd elk jaar rond deze tijd.

geluisterd

Last.fm top tracks:
Kensington – Island (34)
Modern Modern Life – Orbit (17)
Shout Out Louds – My Companion (14)

gezien

The Mysterious Benedict Society (2021) – S1: ■■■■■■■■
Mijn nieuwe lievelings! Deze serie keken we op Disney+ en oh wat was hij leuk! Ik vond de trailer al meteen veelbelovend en de serie stelde ook niet teleur. Wat ik er erg leuk aan vond, is de manier van opnemen, want het is heel erg á la Wes Anderson gedaan. Mooie shots, mooi kleurgebruik en alles tot in de puntjes doorgevoerd. En het verhaal vond ik ook zo leuk bedacht! Vier kinderen uit weeshuizen worden door een professor gerekruteerd om op een geheime missie te gaan. Ik was vooral fan van de rustgevende stem van Milligan en Constance was mijn favo personage.

Pam & Tommy (2022) – S1: ■■■■■■■■
Een serie op Disney+ waar ik wel benieuwd naar was, het verhaal van Baywatch ster Pamela Anderson en Tommy Lee, drummer van Mötley Crüe. Het gebeurde allemaal rond 1995, dat ze een relatie kregen en ze regelmatig in de roddelblaadjes stonden met allerlei schandalen. In de serie gaat het vooral over het uitkomen van hun sex tape en alles daaromheen.

Catching Killers (2021) – S1: ■■■■■■■■
Een serie waarin in elke aflevering andere moordenaar aan bod komt uit bekende Amerikaanse moordzaken. Rechercheurs vertellen over hun onderzoek naar de moordenaar en het zoeken naar bewijs om iemand vast te kunnen zetten. Zo zie je dat ze vaak enorm gefrustreerd zijn omdat ze iemand nog niet kunnen arresteren met te weinig bewijs, maar ook dat ze iemand door een minuscuul foutje kunnen traceren en wel kunnen arresteren. De zaken zijn heel uiteenlopend en ik vond het super interessant om te zien.

Worst Roommate Ever (2022) – S1: ■■■■■
Een serie op Netflix die mijn true crime hartje sneller deed kloppen. In deze serie zie je in de 5 afleveringen steeds een andere worst roommate. Elke roommate spookt van alles uit wat niet deugt en sommige verhalen geloof je gewoon bijna niet. Hoe deze mensen kunnen bestaan!? Only in America denk ik dan vaak ; )

Is It Cake (2022) S1: ■■■■■■■■
Een serie die we zo tussendoor helemaal uitgekeken hebben deze maand, Is It Cake? In de serie volg je een spelshow waarin 10 getalenteerde taart bakkers bij elkaar komen om geld te winnen. Ze zijn allemaal goed in het maken van realistische taarten, en het idee van de show is om een zo realistisch mogelijke taart te maken. Zo goed zelfs, dat de jury hun taart niet van de echte exemplaren kan onderscheiden. Leuk en luchtig voor erbij of voor op de achtergrond. En heel leuk natuurlijk om zelf mee te raden!

Turning Red (2022): ♡♡
Tja, ik wilde dat ik deze film meer sterren zou kunnen geven. Voordat we hem keken dacht ik ‘Pixar en panda’s, precies mijn ding!’. Maar dat bleek toch minder leuk te zijn dan gedacht. Het verhaal gaat over een meisje dat in een grote rode panda verandert wanneer ze zich schaamt. Dit is natuurlijk nogal lastig voor haar, want niemand mag weten dat dit gebeurt. Het verhaal vond ik ook best leuk, maar ik vond de rest eromheen heel erg, tja, hoe zal ik het zeggen. Er zat veel boyband, 13-jarige vibe in. En dat is best leuk voor die doelgroep natuurlijk. Voor mij had het wat meer familie film mogen zijn en wat minder toegespitst, zoals andere Pixar films normaal zijn.

Crazy, Stupid, Love (2011): ♡♡♡♡
Met Steve Carell maak je mij altijd wel blij! Zo ook in deze film (ook met Ryan Gosling overigens). Een grappige comedy die me vaak heeft laten lachen. Steve’s vrouw laat hem op een dag out of the blue weten dat ze wil scheiden en zijn wereld stort in. Hij komt Ryan tegen en het lijkt hem een goed idee om zijn manhood weer terug te vinden onder zijn hoede, om zo over zijn ex-vrouw heen te komen. Dat gaat natuurlijk niet altijd even soepel. Een leuke film wanneer je iets luchtigs wil kijken.

leukste ontdekking

De leukste online ontdekking was toch wel de app BeReal. Elke dag krijg ik van de app op een random moment een notificatie en dan is het de bedoeling dat je een foto maakt. De app maakt dan eerst een foto met de back camera en daarna met de front camera, en die foto wordt dan in het vriendenoverzicht gepost. Pas dan kun je ook de foto’s van je vriendenlijst zien. Het idee erachter is dat je foto’s maakt die ‘echt’ zijn en vooral niet gepolijst. Ze laten zien wat iemand op precies dat moment aan het doen is. Een beetje de tegenhanger van Instagram en zijn opgepoetste foto’s (ook niets mis mee hoor). Ik vind vooral het verrassingselement erg leuk eraan en verheug me echt elke dag om een foto te maken. Ik vraag me dan meermaals per dag af of de notificatie al is geweest haha. Het is ook erg leuk om te zien wat je vrienden aan het doen zijn op dat moment en ik vind verfrissend om eens geen gefilterde hoofden te zien, maar juist foto’s van doodgewone dagelijkse dingen. Niks geposeerd of netjes neergezet maar gewoon zoals het op dat moment is. Mocht je ook eens rond willen snuffelen, hier vind je de app en voeg me vooral toe: bere.al/luusjeindelucht

De tweede ontdekking is een app genaamd Art Puzzle. Ik vond dit meteen super leuk als kleuren op nummer fan. Af en toe heb ik een fase van een aantal dagen of weken dat ik tussendoor graag ‘kleur’ in zo’n app want ik vind dat dus heerlijk ontspannend. Even nergens aan denken en vakjes kleuren. Art Puzzle is vergelijkbaar. Je kleurt geen vakjes in, maar sleept stukjes van de puzzel naar de juiste plek. Dat klinkt vrij saai, digitaal puzzelen, maar de tekeningen die je invult zijn zo mooi gemaakt (kijk maar hierboven en beneden!).

Een leuke instagram ontdekking kwam deze maand van het account @ongevraagdadvies. Is het typisch Nederlands om werkelijk OVERAL advies te geven waar niemand om gevraagd heeft, of komt dat ergens anders ook voor? Ik weet het niet, maar ik krijg van zo’n account wel het idee dat wij Nederlanders er bijzonder goed in zijn… ; ) Ik vind het elke keer weer geweldig om te lezen wat voor commentaar mensen weer zo nodig moesten spuien en hoe closeminded mensen kunnen zijn.

leukste foto van de maand

Op mijn foto blog a photo a day plaats ik elke dag een foto van mijn leven. Het is een Tumblr blog en iedereen met een Tumblr account kan de foto liken. Elke maand verzamel ik nu de meest gelikte foto. Deze maand was dat de deze! Ik vond de foto zelf wel leuk omdat het licht net zo mooi tussen de gebouwen door scheen. En als je goed kijkt, zie je het ook in de lantaarnpaal daar achter.

uitgegeven deze maand

Ik hoef er eigenlijk niet veel over te zeggen deze keer. Deze maand ging het best oké vond ik, want ik deed niet veel onnodige aankopen. Het waren vooral dingen voor Lotte!

datumgekochtprijs
21 maartVinted rugzakje voor Lotte12.00
21 maartZonnebril Lotte10.95
22 maartVinted Adidas sneakers Lotte15.00
26 maartAcryl nagel spul50
27 maartVerjaardagscadeautje Flo deel 235
27 maartFoto’s Lotte12

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “zo was de maand maart

  1. Tof overzichtje! En laten we hopen dat april een betere maand mag en kan zijn inderdaad. Die foto is echt heel mooi! Ik wilde je joinen op de app maar bij mij heeft dat niet zoveel zin want de kans is groot dat die melding heel vaak komt als ik aan het werk ben en dan kan ik geen foto maken. Dus voor mij is dat niet ideaal.