2022 · 14

Over het weer zeuren is ook niet leuk, maar bah wat duurde die regen en die grijze dagen lang. Ik was het lentegevoel van vorige week alweer helemaal kwijt. Nog even volhouden dus. Deze week borduurde ik weer eens en gingen we een middag naar Aken. Er was ook weer een huisbezichtiging, en deze keer weken we uit naar een ander dorpje. Mijn haar zat er na de kappersafspraak die niet door ging toch nog aan, dus besloot ik het dan maar zo te laten en in plaats van knippen te verven. Lotte maakte op de opvang een Paaskunstwerk en mijn poging tot nagels groeien begon te lukken. Kijk je mee naar mijn week?

😐 Overall mood: joah
😓 Stress level: 5/10
❤️ Happiness: 6/10
⚡ Energie: 2/5
🎵 Weval – Time Goes (nieuwe plaat!)

maandag

De ochtend begon met een bezoekje aan het consultatiebureau. Het was alweer een tijdje geleden dat we er waren. Ik was blij verrast met de nieuwe kinderarts die er deze keer was (de oude bleek met pensioen te zijn). Ze kwam meteen warm en empathisch op me over. Bij sommige mensen zie en voel je meteen dat ze hart voor hun werk hebben en dat ook in alles uitstralen. Ik vond het een super fijn bezoekje! Ik gaf haar mijn complimenten, want zo iemand kom je niet vaak tegen en als wel vind ik dat je daar best iets van mag zeggen. Daar wordt iedereen toch gewoon blij van?! Zo kreeg ik ook nog een compliment terug dat ik overkom als een fijne liefdevolle mama en ze vond dat ik het goed deed en ze het mooi vond hoe Lotte en ik met elkaar omgaan. Dat maakt je dag toch gewoon goed : D

Lotte werd weer gewogen en gemeten en alles zag er goed uit. Ook waren er weer twee prikjes die volgens de arts een stuk gemener dan de vorige zouden zijn, dus ik moest haar maar goed vasthouden en knuffelen. Lotte bleek geen kick te geven en kreeg nog een dikke pluim. Ik hield er rekening mee dat ze zich de rest van de dag niet zo lekker zou kunnen voelen, maar daar was eigenlijk helemaal niks van te merken.

De dag was verder niet zo heel spannend. Het regende alleen maar en er was vieze koude wind, dus buiten iets doen was niet echt een optie. We amuseerden ons dan maar binnen, ook al zijn we alle drie veel liever buiten. Hopen op snel weer beter weer! Ik schreef vorige week al dat Lotte de waterpokken had en er slecht van sliep, dat was deze week gelukkig helemaal over en ze was weer terug naar haar oude slaappatroon. Dat betekent dat ze vrij snel inslaapt ‘s avonds. Dus ik had tijd om mijn borduurproject er nog eens bij te pakken. Ik bedacht me nog laatst ‘de winter is bijna voorbij en ik heb pas vier keer (ofzo) geborduurd’! Maar weer eens wat vaker proberen erbij te pakken in de avond.

dinsdag

Het hondje dat Flo voor zijn verjaardag kreeg, heeft een plekje op de kast gekregen. Hema heeft leuke verjaardagskaartjes (daar is deze ook van), die je zelf nog in elkaar moet zetten. Lotte had hem uitgekozen en ja, hij is inderdaad wel erg leuk! In de ochtend speelden we veel terwijl Flo werkte aan zijn dissertatie. Het was weer een regenachtige dag, dus niks om veel buiten te zijn of te wandelen meh.

In de middag besloten we toch even naar Aken te rijden, want Flo moest iets inleveren op werk en ik wilde al een tijdje naar de DM want er was weer een hoop badkamer spul op. Vanuit de auto is dat regenachtige weer niet zo erg ; )

Aken is toch ook wel een mooie stad, zelfs op zo’n grijze dag als vandaag. We reden naar Aquis Plaza, een overdekt winkelcentrum. We slaagden goed bij de DM en aten ook nog wat in de food court. Toch nog een fijne middag weg gehad!

In de avond voor het naar bed gaan was het vooral veel van dit. Kietelen, gieren en brullen van het lachen. De rest van de avond werkte Flo aan zijn dissertatie (die moet volgende week af zijn) en keken we nog een serie op de bank.

woensdag

Kijk wat ik vanochtend zag, een druppel aan de plant : ) In de ochtend bracht ik Lotte naar opi en omi. We hebben sinds april de opvangdagen ietsje geruild, dus ze gaat nu op woensdagen naar de grootouders en op mijn werkdagen naar het kdv. Ik dronk nog een kopje koffie en liet Lotte met een super vrolijk humeur achter. Thuis haalde ik eerst mijn nagels eraf en zag dat mijn eigen nagels al ietsje gegroeid waren. Ik besloot het erop te wagen om de acryl eraf te laten. Daarvoor had ik wel wat hulpmiddelen nodig, wat extra’s om mijn eigen nagels mooi te houden, dus ik haalde repair nagellak en nagel olie. Ik probeer ze nu regelmatig goed te verzorgen zodat de verleiding klein blijft om te bijten. Na al dat werk met acryl erop zetten (wat is dat vervelend om te doen zeg, respect voor nagelstylistes haha) heb ik wel de juiste motivatie om er af te blijven nu. Fingers crossed!

In de middag hadden we een bezichtiging. Lang zeiden we dat we alleen in ons eigen dorpje wilden kijken, maar nu zijn we toch afgeweken naar een dorpje verderop. Het is er prachtig, met de kronkelende Geul die door de weilanden stroomt, bijna overal bos te zien, genoeg dieren als schapen, koeien en vogels en ja… gewoon mooi. Het huis zag er op de foto’s prachtig uit; een jaren 30 huis dat mooi was opgeknapt. Met houten vloeren en ook stenen vloeren. Een heel mooie tuin met meerdere zitplekjes en uitzicht op die mooie weilanden en bossen. En zelfs kippetjes die daar zouden blijven (een mega pluspunt voor mij!). Niets op aan te merken en echt een huis waar je verliefd op kunt worden! Het was goed om het toch in het echt te zien, want er zaten voor ons toch ook wel wat kleine minpuntjes aan. En een aantal kleine minpuntjes = een groot minpunt. We realiseerden ons tijdens de bezichtiging nog dat dit niet ons huis zou zijn.

Maar, een straat verderop stond er nog een te koop en daar hadden we ook al een bezichtiging opstaan voor volgende week. Dat huis ziet er dan optisch echt veel minder mooi uit, het is wel het soort huis waarin ik ben opgegroeid en ook wat meer volgens de Duitse standaard (zo noem ik het altijd voor de grap, lekker ruim opgezet met meer ruimte in elke kamer zoals dat in Duitsland is – wij Nederlanders hebben echt maar piepkleine huisjes in vergelijking). Dit past wel beter bij ons als familie. Ik bedacht me vandaag ook, dat elk huis wat we bezichtigen ons weer een stapje dichter bij het huis brengt wat het WEL is. Voordat we het huis vandaag zagen liepen we ook even wat rond door het dorpje en ik kreeg door de mooie omgeving een goed gevoel en het gaf me energie. Het stukje dat ik van daar naar werk zou moeten afleggen is heel erg mooi om te fietsen, en weet je… elke dag op zo’n manier mogen afschakelen en genieten van al het prachtigs om je heen is ook geen straf toch! De duimen dus weer gekruist voor de volgende woning : )

Aangezien de kapper vorige week niet doorging en bijna iedereen zei ‘neeeee zo lang gespaard en nu gaat het eraf’, laat ik het toch nog maar even zo. En besloot ik in een opwelling om het vandaag te verven. Ik zocht eerst uit welke kleurtoon me het beste zou staan, dat bleek as te zijn. Vroeger verfde ik veel zelf, en van die tijd weet ik nog dat pakjesverf al snel veel donkerder uitslaat. Op de verpakking stond inderdaad ook, dat als je twijfelt, je beter de lichtere kunt kiezen. Ik vond alle as bruin tinten wel erg donker, dus ik ging voor iceland as blond. Op de verpakking zag dat er nog mooi bruin uit, maar niet te donker. Spannend hoor, met de verf op mijn haar ; ) Het eindresultaat is iets lichter dan ik had verwacht en in bepaald licht lijkt het ook veel warmer dan assig. Nog even aan wennen hoor! Maar ik denk dat ik het wel leuk vind.

donderdag, vrijdag, zaterdag

Ook deze week vlogen de werkdagen voorbij. Ik maakte buiten foto’s van Lotte eigenlijk geen andere. Toevallig heeft ze nu allemaal nieuwe kleren omdat ze weer een maatje groter gegaan is, en nu is ze sowieso de coolste van het huis ; )

De luiers op de opvang waren op, dus er mocht weer een pak mee. Altijd een smiley erop zodat de leidsters er hopelijk goede zin van krijgen : ) En Lotte had weer een kunstwerk gemaakt op de opvang, deze keer voor Pasen!

BeReal kwam vaker in de avond dan overdag. Best handig, want overdag zie ik de melding pas veel later als ik aan het werk ben. Ik kreeg hem donderdag in de avond toen we boodschappen gingen doen, vrijdagmiddag op werk en zaterdagavond toen ik net op de bank geploft was.

Zaterdag fietste Flo trouwens de Amstel Gold terwijl ik werkte, dus opa en oma uit Duitsland kwamen een dagje oppassen. Lotte had een hele fijne dag met ze en in de avond bestelden we pizza, hmmm. Ze bleven slapen in een hotel in de buurt, dus we hadden ook nog een gezellige zondag voor de boeg.

Sorry voor de kapotte handen en gore nagels, dat is niet te vermijden als je bij een bloemist werkt. Maar kijk, er zit een randje aan, woohoo! Sinds de acryl nagels eraf zijn lukt het goed om er elke avond even goed voor te zorgen en dat werkt best goed tegen het bijten. Als dat randje er eenmaal is, is het een stuk makkelijker om ervan af te blijven. Ik ga ze komende tijd dus goed blijven verzorgen en heb het idee dat het me zo wel gaat lukken. Twee weken acryl viel dus nog best mee!

zondag

In de middag kwamen opa en oma vanuit het hotel weer naar ons en wandelden we de Gulperberg op, want we wilden de Amstel Gold kijken. Er waren nogal wat mensen op af gekomen, maar we stonden dan ook op het beste plekje. Precies waar ze omhoog klimmen en de bocht om komen. Het weer was gelukkig wat bijgetrokken en het was prima te doen. En dan sta je langer te wachten totdat ze komen dan dat je ze daadwerkelijk ziet haha, want in een paar seconden zijn ze alweer weg. Maar ach, het was toch leuk om even te zien!

Van al die zwetende fietsers kijken krijg je natuurlijk honger ; ) Dus we liepen nog een stukje door naar onze favoriete camping met speeltuin om een stuk kuchen te eten en koffie te drinken. En Lotte kon nog van de glijbaan af. De zon was nu wat meer aanwezig en de jas kon lekker uit. Ha dat was fijn!

Een fijne afsluiter van de week! En oh wat fijn dat er toch nog wat zon was zo aan het eind. Met al die grijze dagen en regen was ik het lentegevoel alweer kwijt. Maar gelukkig wordt het volgende week beter. Dus, geniet allemaal lekker van het zonnetje komende week!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “2022 · 14

  1. Ik geloof dat hij het pas doet sinds ik zo’n bewaterings ding erin heb, dan zou de plant eigenlijk alleen eruit nemen wat het nodig heeft. Maar het is me nu pas voor het eerst opgevallen. Dus ja, geen echt antwoord erop haha, maar zou zomaar kunnen. Leuk gezegd trouwens ook ‘huilen’.

 1. Wij hebben ook redelijk wat planten met druppels aan en als ik het me goed herinner komt dat doordat ze normaal water verdampen overdag. ‘s Nachts niet maar ze blijven wel water opnemen en dat teveel aan water komt er dan zo uit.
  Ik vind je haar erg mooi zo! Ga het mijne binnenkort ook nog eens kleuren maar heb net sinds vandaag een wondje van mijn hoofd te stoten en het lijkt me niet fijn om daar nu met haarkleursel op te zitten, haha :p
  Hoera voor je nagels! Ik haat zo’n randje dus ik knip het er altijd af, haha :p Snap nooit dat mensen op hun nagels kunnen bijten. Die van mij zijn veel te hard.

  1. Ah dat komt daardoor, die druppels. Dat wist ik niet, weer wat geleerd 😀
   Dankje! Oei ja met een wondje zou ik inderdaad ook even wachten. Ik vond het nu al kriebelen op mijn hoofd. Welke kleur ga je er op doen?
   Ohh ja mijn nagels zijn juist dun en heel buigzaam. Ze zijn nooit echt sterk geweest helaas. Kan daarom ook nooit nagellak dragen en die acryl maakt het ook allemaal nog veel zwakker.

 2. Ha een vriendin van me deed mee aan de Amstel Gold race, maar dat was dus bij jou om de hoek 😀
  En wat jammer dat het huis het niet was maar idd, zo weet je steeds beter wat je wél wil. Lijkt me wel echt een megamooie omgeving om in te wonen 🙂
  Mensen complimenten geven is inderdaad fijn en mag vaker gedaan worden! Fijn dat je er dan ook 1 terug kreeg 🙂
  En wat een rotweer he, echt uuuuuugh. Gelukkig is het deze week beter, heb zin in de zon 😀

  1. Ah leuk, ja echt hier om de hoek bij ons.
   Zo probeer ik het ook te zien. Ooit gaat het een keer lukken. Heel heel veel geduld en dan komt het. En ach, het is niet zo dat we de enige zijn in deze situatie. Het is voor de meeste mensen vervelend nu. Maar het begint bij te trekken, de huizenmarkt.
   Zooo blij dat het vandaag in de 20 is! Hopelijk blijft de lente nu : D