2022 · 15

Deze week klaarden we eindelijk een klusje dat al twee jaar op de to do lijst stond. Ook had ik mijn allereerste oudercommisie avond en ontdekte ik heel fijn spul voor mijn haar. We waren weer een dagje in de dierentuin en Lotte verraste ons en liep opeens aan de hand, wauw. Op zondag bezochten we vrienden in Duitsland en zochten we naar paaseieren in de tuin.

😐 Overall mood: joah
😓 Stress level: 5/10
❤️ Happiness: 6/10
⚡ Energie: 2/5
🎵 Erki Pärnoja – Late August

maandag

De maandag begon meteen heel productief! Lotte ging na haar eerste slaapje naar opi en omi en dat gaf ons de tijd om de schuur eindelijk eens leeg te maken. Er stond al een hele tijd zooi in die weg moest, en vandaag was de dag om alles naar het milieupark te brengen. Zo’n klusje wat we al eeuwen aan het uitstellen waren. Dus je snapt wel dat ik ontzettend blij was dat we dat eindelijk gedaan hadden.

We keken ook nog even bij de naastgelegen kringloop, maar vonden er eigenlijk niet echt iets. Wel leuk vond ik de poesjes en ik weet na een rondje Googelen nog steeds niet waar deze typemachine (?) nou precies voor is…

Als beloning zaten we nog even op het terras, en dat was heerlijk zo zonder jas in 14 graden! BeReal kwam net op het goede moment haha. De week kon slechter beginnen ; )

En Lotte had vandaag weer poesjes tv. In de avond had ik mijn eerste oudercommissie bijeenkomst van de opvang van Lotte. Het was fijn om andere mama’s te ontmoeten! Bij de opvang kom je wel eens ouders tegen bij het ophalen, maar er was door Corona niet veel contact. Meer even snel hoi zeggen en vooral afstand houden. De meeste ouders kende ik dus helemaal niet. Eigenlijk best gek! Dus ik vond het heel leuk om eens met wat mama’s te kunnen praten.

dinsdag

Ik probeerde vanochtend deze eens uit en was meteen verkocht! Een aanrader bij dunner haar.

Vandaag stond een dagje GaiaZoo op de planning, en deze keer met opi en omi. Het was deze week de laatste week Elternzeit voor Flo (buiten de week vakantie dan), dus we wilden nog zoveel mogelijk leuke dingen doen. Dus nodigden we ze uit om mee te komen. Het weer was in ieder geval alweer genieten! De Duitsers hadden vakantie, dus het was deze keer ietsje drukker in het park. Maar alsnog heel goed te doen. We waren nog nooit in de Dino Dome geweest en liepen er nu toch maar eens naar binnen. Een enorm klimparadijs voor kinderen wauwww. Dit had ik als kind helemaal te gek gevonden! Over een paar jaar nog maar eens terugkomen met Lotti.

Het doodshoofdaapjes bos was tot nu toe steeds dicht, maar vandaag wel open voor bezoekers. Ze hebben een eigen bos waar ze vrij rond kunnen rennen. Het was zo leuk om te zien! Ze kwamen heel dicht bij en renden en sprongen elkaar achterna. Lotte zat bij Flo op de nek en was de hele tijd aan het giechelen en wijzen.

woensdag

Woensdag begon de dag eerst met een huisbezichtiging. Het ging deze keer om een vrijstaand huis in een nabijgelegen dorpje en het was prachtig! Veel ruimte en een leuke tuin. Ik was helemaal verkocht! De makelaar vertelde wel al meteen dat er al flink boven de vraagprijs geboden was, dus we zagen de bui alweer hangen. Maar ook hij zei dat bieden altijd goed is, ook als je denkt dat mensen je gaan overbieden. Je weet het nooit! Dus dat hielden we dan maar in ons achterhoofd. Daarna was het tijd voor wat qualitytime! We hadden nog een dagje Maastricht te goed voor Flo’s verjaardag. We pakten de bus zodat Flo ook wat biertjes kon drinken bij de Gouverneur. Daar lunchten we een hele lekkere vegan burger met frietjes.

Er waren niet zo heel veel films in de bios, dus we kozen voor The Duke. Een leuk verhaal over een Engelse opstandige oudere man die in de jaren 60 een schilderij uit een museum gestolen heeft. Hij wordt gesnapt en moet voor het gerecht verschijnen. Mijn BeReals gingen trouwens heel goed! Ik had tot nu toe nog geen één dag gemist en vond het nog steeds een super leuke manier om zo elke dag een foto te maken.

donderdag, vrijdag en zaterdag

Lotte probeerde steeds meer te lopen en deed dat met alles wat ze tegenkwam. Zo liep ze nu vaak met de salontafel, vooruit duwend door de kamer. De werkweek was deze keer druk! De dagen voorafgaand aan een feestdag zijn altijd veel drukker. We krijgen dan bestellingen binnen en daarnaast ook nog de mensen die boeketten in de winkel komen halen. Voor Pasen hebben we heel wat boeketten gemaakt en super leuke paasstukjes, bloementaartjes en kransen.

Op vrijdag werkten we iets langer door tot 8 en op zaterdag stonden we weer fris en fruitig om 7 uur bloemen schoon te maken. Zo waren alle taken goed verdeeld en voelde het uiteindelijk niet té druk aan. Toch was ik zaterdagavond wel blij dat ik op de bank zat haha. Na werk gingen we eerst nog even het terras op om te vieren dat onze vakantie begonnen was. Lotte had een cadeautje van tante gekregen en daar speelden we mee.

zondag

De zondag begonnen we thuis met een klein Paas ontbijtje en na het eerste slaapje reden we naar vrienden in Erkelenz. Daar kwamen ook weer twee andere vrienden naartoe. We zagen hun verbouwde boerderij voor het eerst en het was heel mooi opgeknapt. De hele middag zaten we buiten in het hofje van het weer te genieten.

Op de bauernhof hadden ze een hond en twee katten en dat vond Lotte helemaal te gek! Van hond Balu kreeg ze heel veel knuffels en kusjes <3

En de Paashaas was ook nog langs geweest, dus we zochten eieren. Na een stuk kuchen met koffie en een wandeling en speeltuinbezoekje werd de bbq aan gemaakt. Een hele fijne afsluiter van de week! Oh en Lotti verraste ons ook nog even door nu ook aan de hand te lopen. Kan ze gewoon!

Onze vakantie is nu begonnen dus we hopen op een fijne week aan het strand met mooi weer. Voor jullie een hele fijne week!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “2022 · 15

  1. Fijne vakantie daar voor jullie!
    Zo tof dat Lotte aan de hand meeloopt. Bijzonder hé, al die mijlpalen. Ze heeft op die ene foto ook zo’n leuk petje op. Houdt ze dat op? :p