365 · april

Wat is het toch elke maand weer leuk om dit in te vullen en tegelijkertijd terug te lezen wat ik afgelopen jaar invulde. Wij mensen veranderen constant en blijven toch ook hetzelfde. Deze maand heb ik weer ingevuld als wat voor persoon ik mezelf zie, heb ik een weekend in april beschreven, welke superpower ik wel zou willen hebben, wat mijn favo snoep van het moment is en wie mijn grootste voorbeeld van het moment is. Welke vraag vond je het leukst en wat zou jij daar invullen?

1: Met wie heb je voor het laatst gewandeld?
2021: Flo en Lotte. We maken nu elke dag een pauze wandeling van een half uur tot een uur. Super fijn om er even uit te zijn : )
2022: Ik geloof dat dat een rondje wandelen met Lotte was.

2: Als wat voor persoon zou je jezelf omschrijven?
2021: Nog steeds rusteloos, ook wel chaotisch. Nog steeds creatief. Soms heb ik goede ideeën en slechte grapjes.
2022: Ik denk dat ik wel een lieve mama ben, met vlagen nog steeds chaotisch, iemand die vaak heel erg veel geduld heeft maar als het op is ook weer helemaal niet en het rusteloze zal er denk ik nooit meer uitgaan ; )

3: Waar droom je van om te doen/hebben/kunnen?
2021: We zitten nu al meer dan een jaar in lockdown en wat ik heel erg mis is reizen. Inspiratie krijgen van het bezoeken van steden waar ik nog nooit geweest ben. Een mooi land ontdekken. Eten dat ik nog niet ken proberen. Urenlang rondlopen en mijn ogen uitkijken. Wandelen in de bergen.
2022: Ik blijf toch reizen invullen hier. En ik droom ook stiekem wel van een vakantie met Flo (of een weekendje weg, dat is ook al goed), met niets aan ons hoofd, lekker eten, een nieuwe stad ontdekken, lekkere drankjes drinken, het samen en onbezorgd zijn.

4: Welk recent moment zou je nooit meer willen vergeten? 
2021: De eerste echte bewuste lach van Lotje. Dat was zo schattig!
2022: Dat zijn zoveel momenten! Het moment dat Lotte voor het eerst zelf kon staan en weer gaan zitten. Het moment dat ze langs kasten/banken/tafels kon lopen of zich aan mij op kon trekken. Maar het leukste vind ik nog het moment elke ochtend als ik op de speelmat zit en mijn ontbijt eet, en Lotte naar me toe gekropen komt, zich aan me optrekt en naast me blijft staan om de korst van mijn brood te komen jatten ; ) Dan kijkt ze me altijd zo lief aan en eten we samen en lachen we naar elkaar en dan ahhh <333

5: Beschrijf afgelopen weekend.
2021: We wandelden een heel stuk naar de camping verderop waar we koffie haalden, ik poetste wat, veel Lotte knuffels, documentaire kijken, Pasen met lunch bij mijn ouders, een telefoon loze zondag, frietjes halen.
2022: Op zaterdag werkte ik tot half 4. Op werk maakte ik twee kleine vaasjes klaar voor de mannenverjaardag op zondag. In de avond werkte Flo aan zijn dissertatie en hing ik als een zoutzak op de bank met mijn art puzzel app en ging ik op tijd naar bed. Zondag hadden we familielunch en zagen we voor het eerst sinds twee jaar de hele familie weer (opa, oma, zusje en vriend en Nomi), allemaal in één ruimte, woah. We vierden de verjaardag van Flo en oom en ook nog die van opa van afgelopen februari. Het was echt heel erg fijn om weer met z’n allen bij elkaar te kunnen zijn en ik had dat heel erg gemist!

6: Leef je in het heden of de toekomst?

2021: Met Lotte heel veel in het nu. Maar stiekem denk ik ook na over de toekomst en dagdroom ik regelmatig aan weer op het terras kunnen zitten, weer kunnen zwemmen, weer met vriendinnen kunnen afspreken, weer uit eten kunnen uit…
2022: In het heden en af en toe denk ik aan de vakantie half april, dan gaan we een weekje naar het strand op Norderney.

7: Wat was het laatste dat je niet hebt opgegeven? 
2021: Blijven zoeken naar een oplossing voor de verborgen reflux van Lotte. Met momenten werd ik er echt gek van, want het was zo zielig. Opgeven was ook helemaal geen optie!
2022: Werken toen ik me ziek voelde. Ik had een flinke verkoudheid en mijn hoofd voelde vacuum. Ik voelde me best wel slecht en mijn hele hoofd deed pijn, maar ik heb niet opgegeven en ben niet naar huis gegaan.

8: Was vandaag beter dan gisteren? 
2021: Het waren beide goede dagen. Al zou ik vandaag misschien als ietsje beter bestempelen, omdat ik mijn kledingkast heb kunnen opruimen en ik nu een hele minimaal gevulde kledingkast eraan over gehouden heb. Lekker rustig!
2022: De hoofdpijn. Gisteren best wel flink last ervan en vandaag al ietsje minder.

9: Wat zou je mood op dit moment verbeteren? 
2021: Lotje die geen last meer heeft van haar darmen. Zo zielig elke keer als ze zo hartverscheurend huilt! Mijn mood zou absoluut beter zijn als ik haar niet elke keer zo zou hoeven zien, gerrum.
2022: Niet dat ik een slechte mood heb, maar meer zon! Het is al meer dan een week zo regenachtig en grijs en ik was zo klaar voor de lente!

10: Welke superpower zou je willen hebben?
2021: Ik zou heel graag een super goede kok willen zijn die eten in 2 minuten klaar heeft. Hoeveel tijd en gedoe me dat elke dag zou besparen hahaha.
2022: Wat lijkt het me leuk (en handig) om met een vingerknip binnen een paar seconden ergens anders te kunnen zijn. Dus teleporteren. Dan zou ik heel vaak zo even in mijn vingers knippen om vrienden op te zoeken!

11: Wat betekent ‘echte schoonheid’ voor je?
2021: Op dit moment betekent dat helemaal mezelf kunnen zijn, of als ik het omdraai dat anderen helemaal zichzelf kunnen zijn bij mij. Dat vind ik mooi om te zien. Valt ook wel een beetje onder schoonheid toch?
2022: Als iemand doet waar hij goed in is en het er dan uit laat zien alsof het super makkelijk is. Ken je dat? Zoiets vind ik een van de mooiste dingen die er zijn!

12: Wat is je favo snoep van dit moment?
2021: Koffie ijs!
2022: Knoppers heeft nu repen en die snoep ik af en toe wel eens.

13: Heb je recent nog een doel behaald? Wat was het?
2021: Hier kun je lezen wat ik in maart behaald heb.
2022: Daar ben ik deze maand even helemaal niet mee bezig. Misschien in mei weer eens.

14: Welk masker zet je op in de buurt van anderen?
2021: Nu denk ik geen een. Ik zie voornamelijk alleen Flo, en bij hem kan ik geeneens een masker opzetten. Van mijn gezicht is altijd meteen af te lezen wat er aan de hand is haha.
2022: Soms dat van de volhouder, de niet op gever en de ach het doet me niks.

15: Welke sporten vind je op dit moment het leukst?
2021: Wandelen is nu het enige wat ik doe. Ik zou wel weer wat meer willen sporten, en dan vooral trampoline of qi gong. Komt wel weer.
2022: Sport doe ik dit jaar helemaal niet aan, tenzij wandelen met de kinderwagen en achter Lotte aanrennen meetelt ; )

16: Naast wie werd je vandaag wakker?
2021: Flo aan de ene kant en Lotje aan de andere <3
2022: Lotte.

17: Welk boek moet je echt in je kast hebben? 
2021: Ik vind de boeken van Davidji heel fijn, over verschillende meditaties en ademtechnieken.
2022: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (ga dat lezen!).

18: Wat vind je leuk aan je werk? 
2021: Ik ben zelf heel enthousiast over het feit dat Lush natuurlijke huidverzorging heeft die heel veel goeds doet voor je huid. En het leukst vind ik dan om klanten dit te laten ervaren en het te hebben over het milieuvriendelijke aspect ervan. Veel mensen weten niet dat als ze Lush kopen ze veel beter bezig zijn voor het milieu dan het kopen bij drogisterijen bijvoorbeeld.
2022: Eigenlijk alles! Dat ik creatief kan zijn, boeketten maken, bloementaartjes maken, bloemen schoonmaken als ze binnen komen en ik vind het ook niet eens erg om de winkel schoon te maken. Ik kan niets noemen wat ik echt niet graag doe.

19: Ben je gelukkig in je leven op dit moment?
2021: Ja. Ook al voelt het af en toe als veel (omdat Lotje heel veel gedoe heeft – gehad – met reflux en darmpjes). Het is ook echt waar wat andere ouders me verteld hebben, dat het echt een rollercoaster is. Als het een goede dag is met haar dan is het echt over the moon. Als ze een slechte dag heeft kan het ook echt zwaar zijn. Hoort er allemaal bij. Het gaat dus lekker op en neer de hele tijd. Maar gelukkig maken doet het me zeker weten <3
2022: Ik kan mezelf gelukkig noemen. Als ik kijk naar de dingen en mensen die ik in mijn leven heb, dan voel ik alleen maar grote rijkdom <3

20: Heb je een voorbeeld? Wie is het? 
2021: Of ik het een voorbeeld kan noemen weet ik niet, maar ik heb wel veel bewondering voor Mama Lotje! Ze schrijft zo eerlijk over het moederschap, dat kan ik enorm waarderen.
2022: Timon en Pumba denk ik, hakuna matata! Ik kon echt even niets anders bedenken haha.

21: Ben je tevreden met je levensstijl? Waarom? 
2021: Op dit moment sport ik helemaal niet en dat mis ik wel. Dat zou ik dus nog kunnen verbeteren!
2022: Eigenlijk wel. Ik heb de tijd en puf niet om veel te veranderen en vind het voor het moment ook wel prima zo. Ik mis niets in ieder geval!

22: Hoe is je persoonlijkheid het afgelopen jaar veranderd? 
2021: Poeh ja, heb je even? ; ) Sinds januari is er best veel veranderd, want ik zorg nu voor een mini mensje. Dat heeft zoveel veranderingen en aanpassingen met zich meegebracht.. ik weet niet eens waar ik moet beginnen! Ik ben nog chaotischer geworden dan ik al was, en nog vergeetachtiger. Maar ik ga nu makkelijker mee met ‘de flow’, want met een baby moet je wel. Ik denk dat ik ook wat zachter ben geworden, en geduldiger (meestal dan).
2022: Ook weer zo’n moeilijke vraag ; ) Vorig jaar was het vooral wennen aan een leven met baby en uitvinden en zoeken wat voor mama ik ben. Na een jaar voel ik me veel meer thuis in die rol en merk ik dat er een soort vaste basis is gekomen. Ik denk dat ik wat rustiger ben geworden omdat het niet meer zoveel zoeken is nu. En ik denk dat ik tegenwoordig ook wat sneller denk, ach laat maar. Als voorbeeld; bij dingen waar ik boos of gefrustreerd over ben, waarbij ik nu dan denk, het is de energie niet waard of pick your battles.


23: Waar ben je nu en waarom? 
2021: Het grootste deel van de dag was ik thuis. En ik maakte een wandeling met Lotje.
2022: Het is vandaag maandag en het is onze laatste volle vakantiedag op het Duitse eiland Norderney. We gaan vandaag nog zoveel mogelijk leuke dingen proberen te doen voordat we weer naar huis gaan en de vakantie afgelopen is.

24: Op welk gebied heeft je leven zich veranderd in het afgelopen jaar? 
2021: Het krijgen van een baby is de meest ingrijpende verandering.
2022: Vorig jaar was dat het net hebben van een baby en nu is het nieuwe er alweer wel af. Nu is het vooral weer wat meer kunnen en mogen sinds Corona een nieuwe vorm heeft aangenomen in de maatschappij. Van heel weinig kunnen ondernemen naar weer mensen zien en op vakantie gaan bijvoorbeeld.

25: Welke ervaringen hebben je het meest beïnvloed de laatste tijd? 
2021: Dan moet ik ook hier het hebben van een baby noemen. Niet alleen het feit dat er nu een baby is en alles wat daarbij hoort, maar ook alle nieuwe dingen die steeds maar blijven komen. Er zijn wekelijks – en soms zelfs dagelijks – weer nieuwe dingen die ik leer. Ze zeggen altijd dat baby’s groeien en dat de ouders net zo hard meegroeien, en dat klopt wel denk ik.
2022: Dat vind ik een moeilijke vraag… Ik denk het getrouwde leven met een baby, dat zijn de meeste en grootste ervaringen die ik tegenwoordig heb.

26: Welke schoenen kunnen er niet missen in je schoenen kast? 
2021: Een goed paar zwarte sneakers of Dr. Martens die overal bij kunnen.
2022: Ik heb nu van die makkelijke instappers, chelsea boots heet dat geloof ik. En dat is wel echt heel erg praktisch met een baby. Die vind ik tegenwoordig vrij onmisbaar omdat ze snel aan en uit gaan.

27: Kun je nee zeggen? Wat denk je van deze kwaliteit? 
2021: Ja. Tegenwoordig gaat dat steeds beter. En ik zie ook steeds meer dat het in veel gevallen echt goed voor me is.
2022: Meestal wel. Als ik iets echt niet wil dan is het nee.

28: Op welk gebied wil je altijd beter worden? 
2021: Ik zou wel graag beter willen leren schrijven.
2022: Op werk ben ik nu veel aan het leren, dus logisch dat ik daar voor kies denk ik! Alles wat te maken heeft met bloemen en planten dus : )

29: Wanneer had je voor het laatst tijd voor jezelf? 
2021: Vandaag, toen Lotje in bed lag en Flo aan het hardlopen was. Even een uurtje helemaal voor mij!
2022: We zijn nu net terug van een weekje vakantie en daar hadden we wat minder tijd voor onszelf dan normaal. Maar, we hebben wel kunnen genieten van een paar uurtjes zoutwaterbadderen, dus je hoort me niet klagen hoor ; )

30: Waar praat je over met jezelf? 
2021: In mijn journal schrijf ik over mijn leven en dat voelt ook een beetje als praten met mezelf ; ) En in mijn nieuwsbrief voor intimi doe ik dat ook een beetje.
2022: Nog steeds vooral wel als ik me moet concentreren.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “365 · april

  1. Ik heb deze ook ingevuld en naar Roel gemaild. Wij stellen de vragen elke maand aan elkaar 🙂
    Fijn om je antwoorden en je ontwikkeling in jaren te mogen lezen.

  2. Een paar cheslea boots staat ook nog op mijn wishlist, liefst een paar van Dr. Martens! Die vind ik zo mooi. En leuk hé, al die nieuwe dingen die je “baby” kan. Dat wil ik ook voor altijd onthouden.