2022 · 18

Zo hee, het was echt een pittige week! Ik werd meer geleefd dan iets anders… Lotte sliep opeens heel erg slecht en ik miste nogal wat uurtjes aan slaap. En dat was niet het enige dat er veranderd was, naar bed gaan ging deze week ook vaak gepaard met veel gehuil en geschreeuw. Het was zondag Moederdag en dat is in de bloemenwereld de drukste dag van het jaar. We hebben tot ‘s avonds laat keihard gewerkt om alle bestellingen te maken voor alle mama’s. Alles bij elkaar was het dus wel echt een zware week, vooral om alles met zoveel slaapgebrek te doen. Maar ik heb het toch maar gedaan!

Maandag

Maandag was een leuke dag want Janneke en Ida kwamen op bezoek! Het leek er even op dat de kleine dames zich misschien niet gingen zien door de verschillende slaaptijden, maar het is uiteindelijk toch nog gelukt. Er werd even samen gespeeld en vooral elkaar ontdekt door haren te aaien en vingers in de mond te stoppen. Ik geloof dat ze elkaar aardig vonden : D

Na het bezoekje haalden we nieuwe boekjes bij de bieb en zaten we even bij opa en oma in de tuin, want het was prachtig weer! Lotte nam een madeliefje mee voor opa en op de terugweg naar huis een boterbloempje voor papa <3

dinsdag

Poeh, dat was een pittige nacht. Lotte had ineens iets wat leek op een enorme driftbui. De Duitse websites beschrijven het eigenlijk wat beter vond ik, een schreikrampf (schreeuwkramp). Het was echt huilen, schreeuwen, rood aanlopen, overstrekken en trappen met handen en voeten. We konden niet veel doen want bij aanraken werd het alleen maar erger. Ze kwam er maar moeilijk uit en het was verschrikkelijk om te zien. Na wat aanvoelde als een eeuwigheid viel ze uiteindelijk in slaap, pfjoeh. In de nacht had ze het nog een keer, maar gelukkig een stuk korter.

Overdag had ze helemaal nergens last van en was alles zoals normaal. Gelukkig ook maar! We speelden veel, lazen de nieuwe bieb boekjes, wandelden in het zonnetje en aten een ijsje onder de boom. Na wat Googelen las ik dat 10% van de baby’s dit kan hebben en dat vooral actieve kinderen er last van hebben. Maar het belangrijkste, dat het ook weer over gaat. Laten we hopen dat we dit niet nog veel vaker mee hoeven te maken, want het zag er maar eng uit!

Naast de minder fijne avonden hadden we wel ook een nieuwe mijlpaal deze week, ze liep helemaal zelf! Haar eerste vijf stappen alleen deed ze zomaar ineens : D Dat was zo leuk om te zien! Aan de hand loopt ze ook steeds makkelijker. Het helemaal alleen lopen gaat niet lang meer duren.

Terwijl ik kookte, reorganiseerde Lotte de kasten nog even in de keuken. En zo was de dag alweer bijna om!

Het was ook de eerste avond sinds drie dagen (ofzo) dat Lotte wat makkelijker insliep (en geen schreeuwkramp had) en we nog eens op de bank konden zitten na het eten. Flo en ik voelden ons allebei zo blij dat zoiets kleins als even op de bank zitten voor het naar bed gaan ons zo gelukkig kon maken haha. Het zijn de kleine dingen ; ) Ik heb de kans goed benut om het moederdag cadeau voor oma in elkaar te flansen voor zondag en dat duurde iets langer dan verwacht. Om 11 uur besloot ik dan toch maar naar bed te gaan en er een andere dag aan verder te werken.

Starbucks spelde mijn naam wel hee leuk, Lüs : D

woensdag

Vanochtend waren we al vroeg wakker, om half 6 waren Lottes koplampen wijd open en was er niks meer te slapen. Ik heb het nog zo lang mogelijk geprobeerd te rekken in bed, maar we zaten toch echt om half 7 aan het ontbijt. Ach ja, ook niet erg. Dan maar wat extra koffie vandaag!

Lotte ging weer een dagje naar opa en oma en ik had iets leuks op de planning. De hele maand juni heb ik Lotte thuis op de opi omi oppasdagen, want dan zijn ze op vakantie. De woensdagen van mei wil ik dus als vakantiedag gaan besteden, zoveel als dat kan dan. Zodat ik helemaal opgeladen ben voor een juni zonder dagen voor mezelf. En wat is nou een betere vakantiedag dan door een onbekende (of in dit geval minder bekende) stad te struinen?! Vandaag ging ik voor een dagje Aken om de toerist uit te hangen. Dat is toch wel echt fijn aan wonen in een grensgebied : )

hallo 👋🏻

Na een wandel rondje door de stad trakteerde ik mezelf op een nieuw badpak. Ik kwam een hele mooie tegen en vond het wel tijd voor een nieuwe, want ik had nog steeds het zwangerschapsexemplaar aan haha. Die mocht nu toch echt wel ingeruild worden! Aangezien we toch regelmatig met Lotte gaan zwemmen mocht het van mezelf. Het was een fijne middag voor mezelf!

donderdag, vrijdag, zaterdag

Mijn zonnebril op sterkte was stuk aan het gaan dus ik bestelde wat pasbrillen bij Charlie Temple. Er kwam één model als winnaar uit de bus en die bestelde ik. En zo leek het me ook wel leuk om er een tweede bril bij te nemen, maar ik twijfelde nog wat te erg… Ik vond het montuur op de foto erg leuk, maar wilde hem liever in een wat apartere kleur. Dat hadden ze helaas niet. Nog even over nadenken!

Op werk was het deze week gigantisch druk, want Moederdag is de drukste dag van het jaar in de bloemenwereld. We werkten ons een slag in de rondte en maakten enorm veel boeketten klaar voor alle moeders.

zondag

Zondag kon ik gelukkig een klein beetje uitrusten in de ochtend, en dat had ik nodig! Van Flo en Lotte kreeg ik een super leuk cadeau, het Lego boeket. En Lotte knutselde op de opvang nog een hartje in mijn lievelingskleuren combi <3

Flo had vandaag een triathlon en vertrok rond de middag daar naartoe. Lotte en ik wandelden naar opa en oma met een deel van de cadeautjes voor oma. Ik had uiteraard een mooi boeket voor haar gemaakt! En ze kreeg een album met allemaal foto’s van Lotte. We zaten de hele middag in de tuin en aten aardbeienvlaai. Flo sloot rond het avondeten aan, we haalden frietjes. Het was een fijne Moederdag!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “2022 · 18

 1. Klinkt wel als een pittige week ja! Ik denk dat het ook hartverscheurend moet zijn om Lotte zo te zien. Hopelijk voor jullie heeft ze daar niet te veel last meer van. Dat boeketje bloemen op de laatste foto is echt prachtig!

 2. Schreeuwkamp klinkt niet heel gezellig! Wat sneu zeg. Hopelijk gebeurt dat niet nog een keer.
  En een dagje Aken, wat leuk! 🙂 Lijkt me belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken.
  Ik kan me voorstellen dat je het druk had op je werk, ik ging zondag nog even bloemen halen en toen stonden ze ook helemaal voorbereid vol bemand en met een hele lading bloemen klaar. Mooi boeket heb je gemaakt!

 3. Je haar wordt lang, zo mooi! 🙂
  Pfoe die schreeuwkramp, heftig! D heeft soms een soort van night terror/confusional arousal, lijkt wat gelijkaardig? Daar doet mijn hart ook altijd een beetje pijn van want hij is dan ook echt totaal niet te troosten. Hij ziet en hoort ons dan ook totaal niet. Echt bizar.
  Fijn idee om van die woensdagen vakantiedagen te maken! En leuk dat je het Lego boeket kreeg 🙂 Ik heb het weer eventjes opgeborgen zodat ik ‘m binnen een tijdje nog eens kan maken.