zo was de maand april

Heel wat later dan normaal, het overzicht van april. Maar het is me eindelijk gelukt om alles samen te vatten. De korte samenvatting: het was een drukke en dure maand! Ik luisterde wat minder muziek dan gewoonlijk en keek ik ook niet zoveel series en films. Maar we gingen dan wel ook op vakantie waar we natuurlijk andere dingen aan het doen waren.

Omdat ik zelf eigenlijk al bijna vergeten was wat ik nou ook allemaal gedaan had deze maand, hier nog eens de weekoverzichten: week 14 · week 15 · week 16 · week 17

highlights

/ vakantieeee! we gingen een week naar het Duitse eiland Norderney en wat was het prachtig daar!
/ mooie witte huisjes, blauwe lucht, strand en uitwaaien deed me ontzettend goed
/ veel tijd met opa en oma op vakantie, dat was fijn want we zien ze niet zo vaak
/ een joekel van een ijsje eten
/ met de boot over het water
/ de perfecte roest kleur muts en trui vinden die ik graag wilde maar nooit vond
/ het beste eigenlijk nog deze maand, vakantiegevoel! even niks aan mijn hoofd en alleen genieten
/ heel veel cappuccino’s drinken
/ Lotte die het grootste plezier had op het strand en met het zand
/ voor het eerst rondkarren op een elektrische fiets (dat was vet!)
/ in de dierentuin tussen de doodshoofdaapjes lopen
/ op bioscoop date met Flo <3
/ de (elke keer weer) heerlijke ganache taart die we aten
/ de zondag bij vrienden op de boerderij

geluisterd

Lang geleden dat de cijfers zo laag waren…

Last.fm top tracks:
Erki Pärnoja – Last August (10)
Monkey Safari – Hi & Low (8)
Weval – Time Goes (8)

gezien

Deze maand zagen we niet zo heel veel films, drie stuks maar.

Bad Vegan – Fame. Fraud. Fugitives (2022): ♡♡
Een beroemde vegan restaurateur in New York trouwt met een man die claimt haar hond onsterfelijk te kunnen maken. In de gelimiteerde Netflix serie zie je hoe een beroemd vegan restaurant steeds verder de grond in keldert en beginnen je oren te klapperen als je hoort wat er allemaal in het restaurant speelt. Een interessante serie die goed aansluit als je The Tinder Swindler gekeken hebt.

Tell Me Who I Am (2019): ♡♡
Deze docu vond ik brrrr. Op achttien jarige leeftijd verliest één helft van een tweeling zijn geheugen. Hij weet niet meer wie hij is, waar hij vandaan komt of wie zijn familie is. Hij herkent nog maar één persoon, en dat is zijn tweelingbroer. Hij helpt hem door hem over hun verleden te vertellen, maar laat een groot geheim achterwege.

Fyre (2018): ♡♡
Na het zien van de serie Anna Delvey was ik benieuwd naar de film over het Fyre Festival. Anna had in de serie namelijk een relatie met Billy McFarland die het festival opgezet heeft, en dat kon natuurlijk alleen maar één grote frauduleuze zooi worden. In de docu zie je wat hij allemaal uitgevreten heeft en dat is lachwekkend en schokkerend tegelijk.

The Ultimatum – Marry or Move On (2022) S1: ■■■■■■■■■■
Deze maand keek ik één serie, dat was deze en dat was heel vermakelijk. Tien stellen doen mee aan het programma omdat een wederhelft ze opgegeven heeft. Deze wederhelft is het namelijk zat dat er nog niet getrouwd wordt. Ze hebben hun partner een ultimatum gegeven. Tijdens dit ultimatum matchen ze met een andere wederhelft die meedoet aan het programma en wonen ze twee weken samen. De bedoeling is om uit te vinden waarom ze nog niet klaar zijn om te trouwen met hun partner, hoe een buitenstaander de relatie ziet, wat ze missen in hun huidige relatie en uiteindelijk… of ze hierna wel klaar zijn om te trouwen. Ik vond het vooral fijne luchtige tv en interessant om te zien hoe mensen reageren op dit – eigenlijk nogal heftige – experiment.

persoonlijk

Even een maandje niet meer invullen hoe mijn energie level en mijn happiness was, want daar had ik even geen zin in. Waar ik wel zin in heb, is opschrijven dat het me gelukt is om niet meer nagel te bijten woohooo! Tot nu toe gaat het heel goed en lijkt het erop dat ik er weer vanaf ben. Schouderklopje voor mezelf ; ) Dat ging eigenlijk makkelijker dan gedacht.

Verder was het een maand met veel tegenstrijdige dingen. Een maand met veel zon en weer wat warmer weer, maar ook veel ijzige wind op vakantie en daardoor soms weer terug geslingerd worden naar de winter.

Het was een drukke maand, want ik maakte een stuk minder foto’s. Ook zag ik aan mijn lastfm en letterboxd dat ik het druk had, want ik heb niet veel geluisterd en gekeken. En het onderdeel uitgegeven laat ik deze maand maar even weg, want het was dramatisch jongens ; ) Op vakantie hebben we redelijk wat uitgegeven. En met vakantiegeld in de aantocht heb ik mezelf ook wat dingen gegund, dus de uitgaven waren een stuk hoger dan normaal, oef. Een drukke en dure maand, dus.

leukste foto van de maand

Op mijn foto blog a photo a day plaats ik elke dag een foto van mijn leven. Het is een Tumblr blog en iedereen met een Tumblr account kan de foto liken. Elke maand verzamel ik nu de meest gelikte foto. Deze maand was dat de deze! Een foto van Azalea, oftewel Rhododendron.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *