2022 · 19 & 20

De week was voor mij vooral heel veel moe, moe en nog eens moe. Ik was nog niet helemaal bijgekomen van de Moederdag drukte en voelde me, ondanks dat ik elke dag op tijd naar bed ging, gewoon niet bijgeslapen. Daar kwam dan nog eens een moeilijke fase voor Lotte bij en het feest was compleet haha. De week voelt achteraf vooral alsof ik elke dag gewerkt heb, terwijl ik maar één dagje extra ging. Na werk deed ik niet veel en zat verder vooral op de bank uit te rusten. Meer zat er deze week gewoon ff niet in. Alsnog was het een fijne week hoor!

maandag en dinsdag

De week begon met weinig foto’s, ik vergat ze te maken! De enige die ik deze twee dagen wel maakte was het potje schaken dat ik met Lotte deed ; ) Het was sowieso een iets andere week dan normaal want ik was echt gi-gan-tisch moe. Sinds de Moederdag werkweek heb ik nog niet helemaal bij kunnen rusten, dus de moeheid ervan was ook deze week nog erg aanwezig.

woensdag

Vandaag werkte ik een extra dag en konden we een heleboel voorbereiden voor een bedrijf dat hofleverancier werd. Heel erg leuk om te doen! We mochten met heel veel goud aan de slag.

Thuis had Lotte steeds vaker kleine driftmomentjes. Ze was vaak gefrustreerd met bijvoorbeeld met de Duplo spelen, als het haar niet lukte om blokjes op elkaar te zetten. Of ook met haar fietsje, als ze niet zelf vooruit kwam of het op of eraf kruipen niet lukte. Je merkte goed dat ze veel dingen wilde doen die ze nog moet leren. We konden goed ons geduld oefenen! ; ) Naast de gefrustreerde momenten is ze tegelijk ook heel lief en heeft ze nu geleerd dat ze dieren kan aaien en hoe ze dat zachtjes doet. En dat deed ze daarna ook bij mij en Flo. Met haar handje over ons hoofd aaien, echt te schattig.

donderdag

Highlight van donderdag was onderweg naar de opvang in de ochtend. De blauwe regen zag er zooo mooi uit en we zagen een verstopt hondje, hihi.

Vrijdag

Vandaag werden de boterhammen zo gegeten. De bagger schepte ze op en reed ze naar Lotte. En zij schoof het zo naar binnen. Flo en ik dachten meteen ‘oh ohhh als het nu maar niet elke keer zo moet’ ; )

Na werk werd ik opgehaald door deze twee en gingen we nog even spelen bij het water. Lotte had niet zo’n goede dag gehad op de opvang omdat ze heel veel aan het leren is, maar nog niet alles lukt. En dat is de hele week dus al heel frustrerend voor d’r. Ze had ook vandaag vaker momentjes dat ze het even niet leuk vond. Ik hoop dat ze er snel weer overheen gegroeid is! Thuis speelden we na het eten nog even en kreeg ik een armband van haar, awwwh.

Nadat Lotte in bed lag konden we een van haar nieuwe pakketjes uitpakken. We bestelden iets nieuws om mee te spelen, want ze heeft weer zoveel dingen bijgeleerd dat ze nu nieuwe interesses heeft gekregen. Zo vindt ze het geweldig om dingen in en uit te ruimen en haar fijne motoriek te oefenen (dat laatste doet ze het aller liefst van alles). Dus dit leek ons wel een leuk spel, visjes hengelen met magneten. Ik probeerde het eerst met Flo uit en zelfs wij vonden het leuk om te doen haha.

zaterdag

Zaterdag werkte ik tot 5 en daarna doken we meteen het terras op want het was heerlijk weer! Wat een fijn zonnetje. Lotte dronk mijn halve apfelschorle leeg haha, ze vond het heerlijk. Fijn om zo toch nog even wat mee te krijgen van het goede weer op een werkdag.

Overdag had Lotte met Flo haar nieuwe aanwinst alvast in elkaar gebouwd. We kochten een toren zodat ze in de keuken wat meer mee kan doen bij het koken. We probeerden hem in de avond meteen uit en hadden een pan met water en afwasmiddel in de wasbak gezet, zodat ze er met wat lepels in kon spelen. Nu al een goede aankoop, want ze vond het super leuk. En in de toekomst kan ze zo mee koken en bakken!

zondag

Zondag waren we op tijd in de kleren want Flo wilde vandaag meedoen met de Koning van Spanje trail run. Hij had ze op zaterdag toevallig zien rennen en opgezocht wat het was en meldde zich nog spontaan aan. Lotte en ik gingen hem in de ochtend afzetten bij de start. Toen iedereen weer thuis was trokken we in de middag richting opa en oma want het was hier 26 graden! Even wennen weer aan heel warm weer. Bij opa en oma is er namelijk een zandbakschelp en die kan natuurlijk ook omgetoverd worden tot zwembadje. Dat deden we dus vandaag en iedereen had de grootste lol. Lotte met spelen erin en zoveel mogelijk water eruit spetteren en de rest met kijken naar hoeveel lol ze had : D

Week 20 was een stuk beter! Lottes slaapjes gingen weer helemaal goed en ook de driftbuien werden minder. Ze oefende weer goed met lopen en verraste ons deze week, het lukte haar om meer dan drie stappen te maken. We sloten de week af met een super fijn weekend bij vrienden!

Maandag

Op maandag werden er snorren getekend, wandelingen gemaakt en met het wasrek rond gelopen. Er stonden weer heel wat huizen te koop en het lukte om 3 bezichtigingen in te plannen voor deze en volgende week.

In de middagpauze ging Flo een rondje met Lotte wandelen en kon ik even relaxen met een serie. Na het avondeten keken we verder aan onze favo serie van dit moment, Never Have I Ever.

Dinsdag

Vandaag werd er weer veel gespeeld en gingen we naar de kikker. Elke keer als we dicht bij water komen begint Lotte te spartelen in haar wagen, ze vindt het zooo leuk! We haalden Flo op voor een middagpauze ijsje en wandelden nog een rondje. Kijk hoe mooi de pioenen nu! <333

s’ Avonds begon ik aan mijn Moederdagcadeau. Ik heb al die Lego altijd veel te snel klaar, dat is het enige wat ik er jammer aan vind haha. Maar ook deze bloemen waren leuk on te maken. De leeuwenbek vond ik het mooist!

Woensdag

Hoera, nog eens een dagje vrij voor mezelf! Daar was ik wel heel erg aan toe! Ik ging naar Maastricht en bedacht me, toen ik aan kwam op het station en een fotohokje zag, dat ik mijn jaarlijkse pasfoto niet gemaakt had. Hup erin dan maar!

Daarna naar Ace&Tate om brillen te passen. Na zes jaar dezelfde bril vond ik dat ik nog eens voor een nieuwe mocht kijken. Dat had ik een hele tijd eerder al willen doen, maar ik zag steeds maar geen leuke. Of althans, dat dacht ik. Want ik vond het moeilijk om van transparant naar een gekleurde te gaan, want daardoor leek elke bril enorm aanwezig. Ik had thuis in de app al virtueel gepast en dat werkte blijkbaar heel goed, want de winnaar uit de app was in de winkel ook de winnaar. Het werd Byron in de linker kleur. Helemaal verliefd op het transparant golden brown!

En hoera voor haarbanden! Ik heb ze een hele tijd niet meer gedragen omdat dat veel te lastig was met de mondkapjes. Het was niet te doen om ze steeds op en af te doen en dan zat die band weer verkeerd, pfff. Heel blij dat het nu weer makkelijk kan! Het zijn de kleine dingen waar ik blij van wordt zoals je ziet ; )

Ik kocht nog een cadeautje voor een van onze kleine vriendjes die we in het weekend gaan bezoeken in Duitsland. Ik vond het tuiniersetje zo schattig, maar nam toch iets anders mee. En ik sponsorde de natuurwinkel nog eens en haalde een verfrissing, want 27 graden was toch wel weer even wennen! Daarna weer naar huis, want we hadden een bezichtiging gepland in de middag.

We reden naar het huis toe een dorpje verderop en ik werd helemaal blij van de tuin! Er was veel groen en het stond vol met eetbare planten <333 Aan het huis zelf moest er nog wel wat geklust worden, maar het stond in een fijne buurt met veel groen. We kregen weer wat waardevolle tips mee van de makelaar en ik dacht alvast weer na over een goede brief bij ons bod. En ik zag gele klaprozen! Nog niet eerder in het echt gezien geloof ik, ik vond ze moooiii.

Donderdag

Het wandelingetje naar de opvang was weer de moeite waard want kijk wat een mooie bloemen onderweg!

Kleurencombi <3 En ik maakte een perongelukke foto en ik weet nog steeds niet van wat nou precies : D In de avond voor het naar bed gaan verraste Lotte ons nog door opeens op te staan en te lopen! Ze had eerder al steeds drie stappen gedaan, maar dan hield het ook altijd op. Dit keer liep ze de hele woonkamer door. En ze bleef zeker een kwartier aan de gang. Ze had de smaak te pakken! Het ging ook best wel goed, helemaal niet wankelig. Trotse mama hier hoor!

Vrijdag

Vandaag hadden we bezichtiging nummer 2 en dat was dit keer in ons eigen dorpje bij echt een droomhuis! Ik kon gelukkig even weg van werk om snel te gaan kijken. Dit huis had de mooiste eetkamer/keuken die ik in de 2 jaar dat we aan het zoeken zijn heb gezien. Twee grote ramenwanden met uitzicht op de tuin.

Zaterdag

We hadden een heel leuk weekend op de planning en stapten meteen na mijn werk in de auto. We reden naar vrienden in Duitsland. Het was super lekker weer en we spendeerden de rest van de middag in de tuin. Er werd hard gefietst en van de glijbaan geroetsjt. We bestelden burgers en frietjes en kletsten bij nadat alle kinderen in bed lagen.

zondag

Op zondag werd er eerst een wandeling gemaakt om in de speeltuin te spelen. En daarna liepen we door naar een pont die ons over de Rein heen bracht. Lotte was helemaal onder de indruk.

We picknickten aan het water met fruit en andere lekkere snackies en het voelde als een dag vakantie! Er werden bellen geblazen en schepen gekeken.

En ik matchte weer eens met de wc! Het was een super fijn weekend <333

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “2022 · 19 & 20

  1. Ik dacht heel even, heeft ze moederdag nou zo uitgebreid gevierd dat ze er van bij moet komen??? Maar toen drong het al snel door dat het vanwege je werk in de bloemenzaak is – een stuk logischer, hahah 😛

  2. Zo’n leuk dagboekje! Ik hoop dat de vermoeidheid wat zakt deze week, het zit bij mij ook vrij hoog moet ik zeggen. Je nieuwe bril staat je super leuk! Zeker in combinatie met je haarband. Ik vind dat altijd zo goed staan bij jou maar durf zelf zoiets niet dragen. Denk dat het nu met m’n froefroe ook niet geweldig zou werken.