2022 · 21

Hieperdepiep hoeraaaa, deze week vierde ik mijn verjaardag! Ook gingen we weer naar een huis kijken en hoopte ik dit keer echt heel erg dat we het zouden krijgen, wat een mooi verjaardagscadeau zou dat zijn he! De werkweek was deze week iets korter door Hemelvaart, dus we hadden een extra dagje vrij om vrienden te bezoeken. Die dag vierden we mijn verjaardag met heel erg veel lekker eten. Er kwamen verjaardagscadeautjes in de post en er werd een verrassingsdiner voor me gemaakt. En ons lieve vriendinnetje Nomi kwam een paar dagen logeren <333 Het was een hele fijne week!

maandag

We bleven zondag spontaan nog een extra nachtje slapen bij onze vrienden in Duitsland en werden maandagochtend al vroeg wakker. Lotte mocht het loopkarretje uitproberen en vond het maar wat leuk om ermee door het huis te karren. Ze mocht hem ook nog lenen totdat baby J. hem weer nodig heeft en hij weer terug moet. Na een snelle douche ontbeten we nog samen. Onze vrienden vertrokken naar werk en kita en wij stapten in de auto naar huis om half 8. Lotte sliep de hele reis gelukkig (een uur), want ik was te moe om nog veel te entertainen haha.

De rest van de dag was het vooral spelen, wandelen, slapen en nog meer spelen.

En in de middag gingen we op bezoek bij opi en omi om in de zandbak te spelen. BeReal kwam net bij het naar huis gaan, toen Lotte door opa én oma klaargemaakt werd. Er wordt goed voor haar gezorgd zoals je ziet ; )

dinsdag

De opa en oma oppasdag was voor deze week verplaatst naar dinsdag, dus ik bracht Lotte in de ochtend naar ze toe. Ik had een minder goede nacht gehad omdat Lotte veel moest overgeven en ik zowat elk uur even wakker ben geweest daardoor. Maar het ging nog met de moeheid, gelukkig. Lotte had het in haar slaap allemaal niet zo meegekregen en was weer de vrolijkheid zelf vanochtend : ) We zagen zoals bijna elke week mooie bloemen en deze keer ook een slak!

Yes, een keer vrij op dinsdag betekent dat ik naar de kringloop kon gaan. En wat stond daar?! Afgelopen weekend was Lotte bij vrienden voor het eerst op een driewieler geweest met duwstang, en ze vond het super leuk om zo vooruit geduwd te worden. We besloten daar dan ook meteen om er ook een te kopen. Ik had al een aantal keer op Marktplaats gekeken, maar niemand in de buurt verkocht iets. En toen had ik dus enorme mazzel bij de kringloop. Nu alleen nog een stang ergens uithalen en een nieuw fris kleurtje geven!

Het was sowieso een goede kringloop dag want ze hadden super leuke kleding deze keer (dat is niet altijd zo). Een Ellesse shirt voor maar 2,50, een blouse van Costes en kijk hoe leuk dat giletje is! Ik ben er voor mijn doen ook best lang geweest deze keer, want er was zoveel te kijken. Er was ook nog een mooie Delftsblauwe vaas die maar 4,50 kostte, die kon ik niet laten staan.

Om half 3 moesten we weer naar een bezichtiging toe en ik was helemaal happy toen we het huis verlieten. Het was hetzelfde huis als dat van vorige week, alleen een straat verder en volledig opgeknapt. Er zat een schuifpui in de woonkamer, een mooie nieuwe keuken en de zolder was omgetoverd tot derde slaapkamer. Maar wat het voor mij helemaal af maakte was toch wel dat de straatkant een doodlopende weg was en er direct daaraan een grote speeltuin grensde. Je zou Lotte vanuit de woonkamer kunnen zien spelen, zo dichtbij was het. Ideaal dus! Ik was instant verliefd en had bij dit huis echt een goed gevoel. Ik hoopte dan ook echt dat het deze keer zou gaan lukken. Om onze kansen beter te maken plande ik gelijk een hypotheekgesprek in bij de makelaar. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan, maar wie weet helpt het om dat nu weer te doen (sowieso nu handig met andere rente). Duimen jullie weer keihard mee? : D

Omdat ik deze week jarig was besloten we door te rijden naar Valkenburg, een nabijgelegen dorpje. Daar kwamen we eerst in een plensbui terecht dus doken we snel een restaurant in om te lunchen. Eigenlijk wilden we naar Pommes om vegan zuurvlees te eten, maar dat was gesloten op dinsdag blijkbaar dus werd het La Casa. Kijk hoe gezellig ingericht! Ik vond de flamingo zo gaaf!

En daarna nog een klein rondje door het dorp voordat we weer naar huis gingen. Mochten we het huis krijgen, dan is dit mooie dorpje super makkelijk met de fiets te bereiken. Ik zie ons al een ijsje eten hier in het weekend!

Woensdag

Vandaag had ik Lotte dag en gingen we na het ontbijt een rondje wandelen. We ontbeten met eitjes, die had ik van werk meegekregen en kwamen daar van de kippen uit de tuin. Heel lekker! Lotte is gek op eitjes maar at deze keer niet mee want ze at al een dag bijna niks. Ze voelde zich niet helemaal lekker, ahw. Tijdens de wandeling zagen we deze mooie rozen, wauwww.

Kijk hoe mooi ook de ochtendzon.

Super schattig nu trouwens. Ik schreef al eens dat Lotte soms kusjes geeft (met open mond en heel veel zever en die plant ze dan met een schattig ahhhh geluid ergens op je gezicht). Nu kan ze er ook een geven als je om een kusje vraagt <333 Voorheen deed ze het wel eens tussendoor, maar nu begrijpt ze ook echt wat het is en dat je een kus geeft en krijgt als je weggaat.

Een andere mijlpaal is begrijpen wat opruimen is. Als we gespeeld hebben hoef ik alleen maar te vragen om op te ruimen en helpt ze me mee, wauw! Zo leuk om te zien hoe ze steeds meer woorden begint te begrijpen : )

De dag ging voor mijn gevoel redelijk snel voorbij. In Flo’s pauze maakten we een wandeling naar de speeltuin en haalden we een ijsje. Bij thuiskomst zag ik dat de postbode langs was geweest en mijn eerste verjaardagscadeautje al in de brievenbus lag! Zo lief! Ik kreeg een bloemenpers en bijen & vlinders zaadjesmix (kan niet wachten om die in onze toekomstige tuin te zaaien!). Bij het avondeten kreeg ik een yoghurt behandeling, dat schijnt volgens Lotti goed te zijn voor de huid ;’ )

Donderdag

Donderdag was het voor de meeste mensen Hemelvaart, voor de Duitsers Vaderdag en voor mij mijn verjaardag! Weer een jaartje erbij en op naar de 40 ; ) Dat klinkt ineens heel oud, maar zo voel ik me helemaal niet!

Woensdagavond kregen we trouwens nog bezoek. Het hondje van mijn zusje, Nomi, kwam een paar dagen logeren. En dat vond iedereen hier in huis heel erg leuk, vooral Lotte! Zo lief om te zien hoe ze haar zachtjes probeerde te aaien.

Natuurlijk moest ik ook dit jaar mijn jaarlijkse verjaardagsfoto maken : D

Nu Nomi op bezoek was moest er natuurlijk ook gewandeld worden. Het liefst hield Lotte haar aan de lijn vast in de wagen. Ik hoefde helemaal niets te doen! ; ) En kijk eens wat een haar! De meisjes hebben zich goed vermaakt met elkaar. Nomi ging zelfs mee in de loopkar en liet zich alles gevallen.

Vandaag waren we nog op bezoek bij vrienden in Duitsland en daar bestelden we een enorm sushi feestmaal om te lunchen, hmmmm. We reden voor het avondeten weer terug naar huis, want opa en oma zouden nog komen eten. Ook met hun bestelden we eten en probeerden we deze keer de Syrische keuken uit die al heel lang op ons to-do lijstje stond om uit te proberen. Ook dat was heeeerlijk! Het was een goede eet-dag, precies zoals ik een verjaardag het leukst vind haha.

vrijdag en zaterdag

Het was een korte werkweek deze week want er viel een dag weg door Hemelvaart. Vrijdag was de opvang gesloten dus was Flo thuis met Lotte en mama ging werken. Op werk kreeg ik een super lief cadeau en een bos bloemen, daar maak je me altijd blij mee : D En Flo en Lotte hadden stiekem een verjaardagsdiner voorbereid toen ik thuiskwam. Met kaarsjes en ballonnen en een biertje! Dat had ik écht niet verwacht! Mijn cadeau van Flo en zijn ouders hing blijkbaar vast in de post in Duitsland, dus daar moest ik nog even op wachten.

Zaterdag werkte ik weer en gingen Flo en Lotte samen met opi en omi uit Duitsland naar de dierentuin. Ze hadden een leuke dag en blijkbaar wilde Lotte nu steeds overal zelf lopen in plaats van in de kinderwagen zitten. Flo zei al dat het een heel andere ervaring is nu ze zelf kan bewegen.

zondag

Het was de laatste dag met Nomi, want ze gaat maandagochtend weer naar huis. Ook vandaag moest er nog gewandeld worden en dat vond ik ergens wel heel fijn, even frisse lucht halen zo vroeg op de dag. We kwamen een mooie plant tegen en een verloren aapje. Hopelijk voelt hij zich thuis daar in de boom totdat iemand hem komt ophalen ; )

Het was een regenachtige dag vandaag, dus de opties om iets te doen werden al wat minder. Na het eerste slaapje reden we naar Maastricht, want ik moest mijn nieuwe bril nog ophalen. Joepie, zo blij ermee! Wel heel erg matchy met m’n outfit vandaag…

We moesten nog een petje afgeven aan Lottes vriendin en dronken nog een kopje koffie met vlaai voordat we weer naar huis gingen. Er was de hele dag regen voorspeld, maar gelukkig niks van te merken in de stad!

Een hele fijne week voor jullie!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “2022 · 21

  1. HIEP HIEP HOERA!!! Gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt wel een fijne week gehad precies!
    En zo leuk, jullie logeetje. Het is echt weer zo’n extreem harige periode. Onze honden verliezen ook haar dat het geen naam heeft. Ben weer elke halve dag aan het stofzuigen.