zo was de maand mei

De maand mei was een fijne maand! Het weer was wisselvallig; soms veel dagen met regen en soms ook zonnig en warm. Ook was het mijn favoriete seizoen, pioen seizoen! Er kwamen deze maand een aantal nieuwe albums uit van artiesten die ik vroeger veel luisterde en het was heel fijn om alles op repeat te luisteren. We keken twee films en bingden een hele hoop seizoenen! Ook vierde ik mijn verjaardag en kreeg ik het allerbeste verjaardagscadeau ooit, maar dat gaan jullie nog in mijn weekoverzicht lezen volgende week. Op naar een juni met nog meer mooie dingen!

highlights

/ de mooiste highlight van de maand was toch wel een huis kopen!
/ de indoor plantenkas en bloemenpers die ik voor mijn verjaardag kreeg en het vieren van mijn verjaardag
/ een verrassingsdiner dat ik van Flo en Lotte kreeg <3
/ met Lotte schilderen en kunstwerkjes maken voor Vader en Moederdag
/ na het avondeten weer wat vaker nog even naar buiten als het goed weer was
/ Lottes nieuwe bellenblaasmachine
/ een nieuw contract krijgen en deze keer voor onbepaalde tijd!
/ voor maar een paar euro een driewieler bij de kringloop scoren
/ Nomi die een lang weekend kwam logeren <3
/ mijn nieuwe bril
/ Moederdag vieren en mijn nieuwe Lego boeket in elkaar zetten
/ alle dagen dat we vrienden bezochten deze maand en een leuke dag hadden
/ het boottripje over de Rhein

geluisterd

Deze maand luisterde ik heeeel veel naar de nieuwe albums van dit:

Florence + the Machine – Free (22)
Arcade Fire – Age of Anxiety II (Rabit Hole) (18)
Arcade Fire – Unconditional I (Lookout Kid) (18)

gekeken

We keken deze maand 2 films en drie series:

Good on Paper (2021): ♡♡♡♡
Dit vond ik een leuke film! Stand up comedian Iliza heeft de film geschreven en gebaseerd op ervaringen uit haar leven. Laten we zeggen dat ze niet het beste of makkelijkste date leven heeft gehad! Het is de eerste keer (denk ik) dat ik een film zag die zo verweven is met stand up comedy en dat was wel leuk om te zien. Bij veel scenes zag je ook dat het zo uit het echte leven gehaald is.

Senior Year (2022): ♡♡♡♡
Het verhaal klinkt heel cliché als je het zo leest; een cheerleading stunt gaat verkeerd en het meisje dat valt, ligt 20 jaar in coma. Wanneer ze ontwaakt is ze 37 en wil ze opnieuw naar school en prom queen worden. Klinkt niet heel bijzonder toch? Hij was wel verrassend leuk! De film vond ik op een hele leuke manier gedaan. Soms een beetje over de top, super ongeloofwaardig (maar dat hoort er ook wel bij) en vooral grappig! Zeker waard om te kijken.

Workin’ Moms (2017) S6: 10 afleveringen
Jeetje, zitten we alweer bij seizoen 6? Ik weet nog dat ik net begon aan het eerste seizoen en het een super leuke serie vond! Verfrissend door het onderwerp dat op een leuke manier gedaan was. Ook dit seizoen vond ik weer leuk om te kijken en meer heb ik er eigenlijk ook niet over te zeggen haha.

Friends from College (2017) S1 & S2: 16 afleveringen
Een serie die ik eerder als een geprobeerd had, maar waar ik na de eerste aflevering blijkbaar ook weer mee gestopt ben. Deze keer keek ik samen met Flo en dat ging wel goed, want we keken in korte tijd de twee seizoenen af. Online hadden we al allerlei dingen gelezen, dat de serie na seizoen twee abrupt gestopt is omdat er niet genoeg gekeken werd. Dat voorspelt natuurlijk niet veel goeds. Nu vond ik het ook niet de aller beste serie, maar vermakelijk was hij zeker wel. Leuk om tussendoor te kijken!

Never Have I Ever (2020) S1 & S2: 20 afleveringen
Een super grappige serie over een Indiaas meisje in high school dat nog maagd is en niet bij ‘the cool kids’ hoort. Hier wil ze verandering in brengen en dat doet ze samen met haar twee vriendinnen. Het was niet de standaard leeghoofdige school serie, maar had ook wat diepgang door moeilijke emoties en levenslessen. Ik vond het een aanrader! Ik kwam er meteen na de pilot goed in en vond het elke keer weer moeilijk om te stoppen met kijken. Oh en het is trouwens gebaseerd op Mindy Kalings jeugd, dan weet je dat het grappig is ; )

leukste ontdekking

Hoe leuk zijn deze gehaakte bloemen?! Ik was er meteen verliefd op toen ik ze zag! @heegeldab maakt de leukste gehaakte dingen. Naast bloemen ook schelpen en andere dingen. Maar vooral bloemen. Als ik wat meer tijd (en geduld ook wel haha) had, zou ik dit dus elke avond doen denk ik!

leukste foto van de maand

Op mijn foto blog a photo a day plaats ik elke dag een foto van mijn leven. Het is een Tumblr blog en iedereen met een Tumblr account kan de foto liken. Elke maand verzamel ik nu de meest gelikte foto. Deze maand was dat de deze! Een foto die ik maakte op een zondag toen we vrienden bezochten in Duitsland. Het was mooi weer (warm zelfs) en we maakte een tochtje met een boot over de Rhein. Bij een leuk tentje ging ik even naar de wc en daar matchte ik met de wc. Dat gebeurt wel vaker per ongeluk ; )

Wil je meer van mijn maand mei zien, kijk dan even in mijn fotodagboek!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *