2022 · 22

Zooo dat was een fijne week! Hebben jullie dat ook wel eens, dat je voelt dat er goede dingen aan komen? Dat had ik vorige week tijdens mijn verjaardagsweek! Er waren zoveel dingen die week die zonder enige moeite goed liepen, wat kleine toevalligheden die goed uitpakten, dat soort dingen. De goede vibes waren onderweg, ik merkte het aan alles! En die goede vibes werden deze week dan ook waarheid…!

maandag

De week begon heel creatief want we moesten nog iets voor de opa’s maken. Lotte werkte ook nog aan een nieuw schilderij en ze was trots op het eindresultaat zoals je kunt zien ; ) Nog steeds heel blij met de mooie wissellijst van Little Rembrand!

Ik vond het ook echt heel leuk geworden!

De verfspullen hadden we bij de Hema gehaald en daar kreeg je kleine kartonnen beestjes die je kunt sparen. Een soort mini StudioROOF. We kregen een lieveheersbeestje! Leuk voor bij onze collectie!

In de namiddag hadden we ons hypotheekgesprek online in plaats van op locatie, want er was niemand die op Lotte kon passen. Gelukkig sliep ze er grotendeels doorheen zodat we even rustig konden videobellen. Ik had een goed gevoel bij het gesprek en het huis, joepie! Flo werkte nog wat en ik haalde daarna frietjes. Na het eten maakten we nog een avondwandeling en schommelden we in de speeltuin. En de rest van de avond keken we slechte Duitse reality tv. Maar eerst moesten we nog een kwartier naar de afstandsbediening zoeken want die had Lotte tussen haar speelgoed verstopt :’) De dag ging super snel voorbij!

dinsdag

Vandaag had ik mijn aapies blouse aan die ik zo leuk vind. Meneer Nielson <3 En we begonnen de dag met vissen!

De rest van de dag was best wel spannend! Onze hypotheek adviseur zou ons nog bellen in de ochtend om te laten weten wat de uitslag van de taxateur geworden was, zodat we een goed bod zouden kunnen doen. Ik duimde heel hard dat het goed uit zou vallen en dat ze niet tijdens Lottes slaapje zou bellen, als ik erbij moet liggen. Echt alles bij dit huis liep heel voorspoedig, want ze belde vóór Lottes slaapje en met goed nieuws, dus we stuurden ook gelijk ons bod met brief door. Deze keer had ik er een goed gevoel over (maar daar kan ik natuurlijk ook naast zitten). Ohhh spannend, en toen begon het duimen weer.

In de middag kwam het telefoontje van de makelaar. Om twaalf uur moesten alle boden binnen zijn en om half een werden we al gebeld. Toen ik de naam op mijn scherm zag dacht ik meteen, ‘zou het… hebben we eindelijk een keer geluk?’ En ja hoor, de voorkeur ging naar ons uit, wahhhh! Het duurde even voordat het doordrong dat we een huis hebben! En wat voor een huis ook! Ik kon niet geloven dat dit huis precies is wat we zochten (kindvriendelijke en groene buurt, ruime slaapkamers, rustige wijk) en we zelfs onze ‘droomwensen’ nog konden afstrepen ook (schuifpui naar de tuin, verbouwde zolder, instapklaar en hoeven niet eens te verven, overkapping in de tuin, nieuwe keuken die qua smaak ook nog bevalt, speeltuin om de hoek). Nu alleen nog het papierwerk in orde maken en dan zijn we binnenkort de nieuwe eigenaren en verhuizen we 1 augustus!

Er werd vandaag weer geknutseld. Deze keer tape plakken om de motoriek te oefenen. En we stempelden bloemetjes.

Mijn cadeau van Flo en zijn ouders werd bezorgd en dat zette ik meteen in elkaar. Ik moest zaadjes planten, veel water erin schenken en de bak installeren in de app.

Ik had namelijk een GreenBox gekregen! Een tuintje voor binnen. De box werkt met een sensor die alle informatie doorgeeft aan een app (waterlevels, hoeveelheid licht, welke dag in het groeiproces we zitten) en laat me weten als ik iets moet doen. Het licht moet 12-16 uur per dag aan, maar verbruikt bijna geen stroom (anders was het niet zo heel groen). In 30 dagen hebben we als het goed is verse kruiden gegroeid! Basilicum en sla, mjam!

Nadat Lotte in bed lag kroop ik op de bank met mijn laptop om dingen aan te leveren bij de hypotheekadviseur en moest er natuurlijk ook geproost worden op ons nieuwe huis! Het moest dan allemaal nog in orde gemaakt worden, maar we hadden het vertrouwen dat dat goed kwam en vierden het alvast een beetje. Ook al voelde het alsof ik pas écht blij zou kunnen zijn als alles getekend en geregeld zou zijn. Ook dacht ik alvast na over de duizend dingen die we nog zouden moeten gaan doen (opruimen enzo) en of alle meubels mee konden, dat soort dingen. We hebben gelukkig nog twee maanden de tijd om alles te regelen!

woensdag

Vandaag ruilden we nog eens wat boekjes bij de bieb en kwamen we weer hele mooie klaprozen tegen. Er waren er nog meer uitgekomen.

Aangezien het vandaag wat warmer was besloten we naar de tuin van opa en oma te gaan om in de zandbak te spelen. Bij ons ochtendrondje door het dorp zagen we een bellenblaasmachine. Die had Lotte vorige week voor het eerst bij vrienden gezien en ze vond het helemaal geweldig. Ze koos de dino uit en die probeerden we meteen in de tuin uit. We stonden na een minuut in een waar bellen paradijs!

donderdag, vrijdag en zaterdag

Joepie, het was weer eens wat zonniger! Vrijdag tikte het de 25 graden aan. Die middag reden we naar de makelaar om het koopcontract te tekenen. Nu was het officieel en waren we weer een stukje dichter bij! En mijn contract op werk loopt eind juli af en deze week hoorde ik dat ik een contract voor onbepaalde tijd ga krijgen, joehoeee dubbel feest!

De werkweek ging weer super snel voorbij!

En het is pioen seizoen! Op zaterdag mocht ik wat pioenen meenemen die al wat verder open waren. Mijn lievelings! Kijk hoe moooiiii <3333

Toen ik thuis kwam na werk bleek Flo met Lotte op bezoek te zijn bij vrienden en had ik zomaar nog anderhalf uur voor mezelf thuis, ohhh heerlijk! Nu ik geen vrije woensdagen meer heb (even totdat opa en oma terug zijn van vakantie) mis ik ze wel. Dus heel fijn dat ik mijn werkweek zo even rustig kon afsluiten <3

zondag

Pinksterzondag regende het zowat de hele dag, dus deden we vooral dingen binnen. We keken weer eens bij de sla en basilicum die we geplant hadden en er begon iets bovenuit te piepen! Ook schilderden we weer iets moois.

De pioenen waren vandaag nog wat meer open en wauw wat was dat mooi in de vaas!

Na het eerste slaapje besloten we nog eens te gaan zwemmen en hoopten we heel erg dat het niet druk zou zijn. Er waren deze week weer veel vakantiegangers in het dorp en aangezien er niet veel anders te doen is met het vieze weer, zouden er vast meer mensen op dat idee gekomen zijn. We waagden het er maar op! We reden langs met de auto en zagen een gigantische rij staan en zijn maar snel omgedraaid haha! We zochten nog naar andere baden in de buurt want we hadden alle spullen nu toch al ingepakt, maar ze waren zo goed als allemaal dicht. Dan maar met de auto naar Epen om een ijsje te halen!

Verder deden we niet zo heel veel bijzonders meer vandaag. We begonnen al een klein beetje met opruimen in de keuken en verzamelen wat weg mocht en we niet wilden gaan verhuizen. Ik was zo mor dat ik ‘s avonds tegelijk met Lotte naar bed ging!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2022 · 22

  1. Aaah het is gewoon gelukt met het kopen van een huis! Wat ongelooflijk fijn, gefeliciteerd <3 Succes met het laatste papierwerk en veel plezier alvast met alle voorpret en voorbereidingen!