365 · mei

Heeft deze post nog een introductie nodig? Eigenlijk niet he! Ik heb ook deze maand weer dezelfde vragen van mei ingevuld net zoals ik dat afgelopen jaren heb gedaan. En je zou het niet denken, maar er zijn toch weer andere antwoorden uitgekomen (haha). In deze post beantwoord ik waar ik trots op ben, wat mijn favoriete film is van dit moment en hoe mijn weekend en tegenwoordig uitziet. Hieronder lees je de rest van de antwoorden.

1: Aan welk boek of film denk je nog wel eens terug? 
2021: Ik luisterde laatst na lange tijd nog eens de soundtrack van Into the Wild, dat vond ik een mooie film! Het spreekt me wel aan om weg te gaan en ergens in de natuur te wonen. Maar dan niet zo heftig als Christopher McCandles haha.
2022: Ik heb dit jaar niet veel boeken gelezen tot nu toe, maar een boek wat ik echt goed vond en zeker aan iedereen kan aanraden, was Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.

2: Is er op dit moment iets belangrijks aan het gebeuren in de wereld?
2021: Langzaam aan komen er steeds meer vrijheden. Terrassen en winkels mogen sinds vorige week beperkt open. We zijn aan het vaccineren en kunnen hopelijk komende herfst zeggen dat we het onder controle hebben.
2022: Wat me het meest geshockeerd heeft de afgelopen tijd, is dat de abortuswet in de USA federaal wordt. Oftewel, het landelijk recht op abortus wordt afgeschaft. Onvoorstelbaar!

3: Wie of wat bederft je humeur altijd? 
2021: Mensen die zeuren over dingen in hun leven maar er vervolgens niets mee doen. Met zeuren bedoel ik niet over je problemen praten, maar blijven hangen in dingen die niet goed lopen en geen actie ondernemen. Dingen waar ze invloed op hebben bedoel ik dan he. Tuurlijk, er zal altijd een periode zijn waarbij je vastzit en even stilstaat, maar ik heb het dan vooral over mensen die erin blijven en in de slachtofferrol blijven hangen.
2022: Gelukkig is het nog steeds zo dat mijn humeur heel moeilijk verpest kan worden. Maar het wordt wel minder als ik om moet gaan met iemand die erg pessimistisch is. Iemand die meer bezig is met ‘dat gaat niet’ of ‘dat lukt toch niet’. Iemand die het niet eens probeert dus. Daar kan ik niks mee!

4: Waar ben je trots op? 
2021: Een jaar later en ik vind dit dus nog steeds moeilijk! En ik vind het ook raar om te zeggen, dat ik trots ben op hoe de afgelopen vier maanden waren, de transitie van Luus naar Mama Luus. Maar ik noem het toch. Want het was nogal een aanpassing en ik mag best trots zijn op hoe ik het doe.
2022: Ik kreeg laatst een heel mooi compliment in een periode dat het even wat pittiger was met Lotte. De persoon die het compliment maakte zei dat ik het heel goed doe als mama en dat hij trots op me is en wilde dat hij wat meer van mij had daarin. Dat maakte me wel even heel erg trots en was heel fijn om te horen <3

5: Welke sport heb je het laatst gedaan? 
2021: Telt wandelen als sport? Of trampoline springen?
2022: Dit jaar nog hélemaal niks! Of telt die ene keer dat ik een frisbee heb gegooid ook mee? ; )

6: Welk obstakel heb je pas nog overwonnen? 
2021: Stel je even voor: je hebt al maanden geen nacht doorgeslapen, bent dus oververmoeid en functioneert voornamelijk op koffie. De baby heeft een moeilijke dag en huilt om alles, wil niet eten en tja, de dag is gewoon ZWAAR. Aan het einde van de dag heb je zoveel gehuil moeten aanhoren dat je gewoon even niet meer kunt. Je geduld is op en je weet niet meer waar je het vandaan moet halen. En dan ga je toch door, ook al weet je écht niet meer hoe je dat nog doet. Gelukkig zijn die dagen er niet vaak. Het zijn wel dagen die ik echt moet overwinnen. Blijven doorgaan, niet boos of gefrustreerd worden maar lief blijven doen, kijken wat er nodig is en alles wat ik heb geven.
2022: Stoppen met nagelbijten! En wat ben ik daar trots op! Ik heb eerder al een geschreven dat ik van mijn 4e tot mijn 25e ofzo gebeten heb en helemaal niets werkte om te stoppen. Deze keer ging het vrij makkelijk en ik ben enorm blij dat ik er weer vanaf ben.

7: Wat is je favo film van dit moment? 
2021: We keken laatst A Beautiful Day in the Neighbourhood en die vond ik wel leuk! Hij begon langzaam en ik dacht eerst ‘oh jee als ik dit maar leuk ga vinden’. Maar wel dus : ) De film die pas nog het meeste indruk heeft gemaakt is Two Distant Strangers. Als we het over Black Lives Matter hebben dan is dit een film die je absoluut gezien moet hebben.
2022: Het film kijken staat op een heel laag pitje, dus niet zoveel om uit te kiezen. Maar ik keek laatst Senior Year en dat was echt een leuke, luchtige feelgood film waarbij ik meerdere keren heb moeten lachen. Dus dan kies ik deze!

8: Hoe ziet een weekend er tegenwoordig voor je uit? 
2021: Tussen 06:00 en 07:00 zijn we wakker. Dan ga ik eerst douchen zodat Flo daarna kan trainen. Rond de lunch zijn we dan klaar voor de dag met de dingen die ‘moeten’ en gaan we meestal wandelen en ergens koffie halen (dat is ons vaste weekenduitje nu). Nu de terrassen weer open zijn gaan we soms ook ergens een biertje drinken. In de middag kan ik meestal een paar uurtjes naar mijn kamer om iets te maken (dankjewel Fofo!!). Ook wordt er gepoetst en soms gaan we bij opa en oma langs. We kijken in de avond meestal een film of serie en ik ga niet al te laat naar bed.
2022: Mijn weekend start op zaterdagochtend wanneer ik opsta rond 05:30. Om 7 uur ben ik op werk en om 15:30 meestal klaar. Meestal gaan we dan of met z’n drietjes nog buiten iets doen (wandelen, speeltuin of boodschappen) of vrienden bezoeken. Op zondag is het familiedag, de enige dag in de week dat we allemaal vrij zijn. Dan proberen we leuke dingen te plannen (dierentuin, vrienden of familie bezoek, dat soort dingen).

9: Wanneer voelde je je voor het laatst als een kind?
2021: Toen ik met Lotti samen onder de baby gym lag en we aan het lachen en gillen waren samen <3
2022: Als ik Lotte op haar fietsje door de woonkamer duw en heel hard heen en weer sjees met haar en ze de grootste lol heeft. Dat deden we als kind ook al op onze fietsjes.

10: Waar ben je op dit moment het meest dankbaar voor?
2021: Alle leuke momenten met Flo en Lotte.
2022: Dat we allemaal gezond zijn en het toch maar goed hebben hier!

11: Wat was de laatste droom die je je kunt herinneren?
2021: Dat ik Carnaval vierde met heel veel mensen bij elkaar, maar dat dit niet ging omdat er Corona was (de eerste droom over Corona die ik gehad heb). Ik zocht steeds naar een uitweg tussen de mensenmassa.
2022: Ik weet nooit dat ik gedroomd heb (of ik droom maar zelden), maar de laatste kan ik me wel nog heel goed herinneren. Ik was op een festival met Flo en Lotte was opeens kwijt. De politie werd ingeschakeld met helikopters en van alles en we vonden haar kruipend in een nabijgelegen weiland, helemaal alleen en huilend in de hitte. Het was meer een nachtmerrie eigenlijk haha.

12: Wat betekent succes voor je? 
2021: Mezelf mogen en kunnen zijn zonder dat uit te hoeven leggen.
2022: Dingen mogen doen die ik graag wil (bereiken). Dan gaat het niet om de uitkomst ervan, maar het feit dat ik het mag en kan doen, de ervaring dus.

13: Is er iets wat je pas nog boos heeft gemaakt?
2021: Er is vast wel iets geweest, maar dat vergeet ik altijd weer. Ik kan dus nu ook echt nergens op komen.
2022: Jazeker! Ik moest iets overmaken en de identifier van de bank werkte niet mee. Op een of andere manier ging het twee keer mis met de code intoetsen en toen was mijn hele internetbankieren geblokkeerd! Nu achteraf weet ik ook waarom het fout ging, de cijfers staan op mijn telefoon PRECIES andersom als op de identifier, vrágen om problemen als je het mij vraagt ; ) Ik probeerde de bank te bellen om het te deblokkeren, maar er waren steeds minimaal 16 wachtende voor me (en in het weekend zijn ze ook gewoon dicht). Ik snap wel dat het een beveiligingssysteem is en het goed is dat het er is. Maar de klantenservice is zo beperkt bereikbaar, en al die tijd kun je dus niet je bank transacties inkijken. Dat moet toch makkelijker op te lossen zijn denk ik dan? Ik was wel even boos omdat het de zoveelste keer is dat het gebeurde en het gewoon ronduit vervelend was.

14: Wat zou je kunnen doen om je leven beter te maken? 

2021: Meer slaap :’ ) En een huis waar ik niet zo moeilijk hoef te doen met de kinderwagen. We wonen nu op de eerste verdieping en moeten een super stijle trap naar beneden. Dat is altijd wel veel gedoe met de kinderwagen. Ik kijk er al naar uit om ergens te wonen waar ik zo het huis uit kan lopen.
2022: Ik denk een huis vinden. Dat is het enige wat me nu te binnen schiet wat een grote (positieve) impact gaat geven. Maar we zijn ons rot aan het bezichtigen, dus we doen eigenlijk wel het nodige om het te veranderen. Nu nog iemand die het ons gunt! : )

15: Welke drie woorden beschrijven je leven nu het beste? 
2021: Moe, koffie (veel koffie), Lotje tijd.
2022: Bloemen, mama, moe.

16: Welk deel van je huis vind je het leukst? 
2021: De woonkamer, en dan vooral het tv hoekje. Daar ben ik het grootste gedeelte van de dag met Lotte. Eten aan het geven, aan het spelen of slapen.
2022: De woonkamer nog steeds, omdat we daar toch wel het meeste leven. We zitten er veel in het speelhoekje van Lotti, we eten elke avond aan de grote eettafel en relaxen doen we in de avond op de bank bij de tv hoek.

17: Wat is op dit moment het meest afgespeelde nummer in je playlist? 
2021: Jonsi – Wildeye en WAAX – Labrador.
2022: Florence + the Machine – Free en Arcade Fire – Unconditional I (Lookout Kid).

18: Als je geld bijna op was, waar zou je je laatste geld dan aan uitgeven? 
2021: Nog steeds eten haha. Maar als ik dat buiten beschouwing laat, dan vast iets voor Lotte.
2022: Ja sorry, weer een saai antwoord… eten.

19: Als je vandaag de loterij zou winnen, hoe zou je dag er morgen uitzien?

2021: Een auto kopen en op vakantie gaan. Het liefst rondreizen in Zweden. En ook nog steeds een huis kopen.
2022: Dan zou ik meteen een electrische bakfiets kopen denk ik!

20: Hoe voelde je je op het werk deze week? Waarom?
2021: Werk is nu even voor Lotte zorgen. Ik was vooral moe, want ook al hoef ik in de nacht maar 1 keer op en dan pas weer rond 06:00 uur, ik ben gewoon altijd kapot.
2022: Goed! Het was fijn werken deze week.

21: Wat is er afgelopen maand het meest veranderd in je leven?
2021: Twee dagen geleden viel ik van de trap en kwam ik met mijn voet tussen en tegen de stalen spijlen, auwa! Mijn dikke teen bleek gebroken te zijn en daar baalde ik enorm van. Een aantal weken rust zonder belasting… dat werd een beproeving pfff. Ik ging dus van heel veel wandelen naar weer op de bank zitten. Ik kreeg flashbacks naar de kraamweek waarin ik ook niet zoveel kon (en die waren niet leuk). En als je mij kent dan weet je dat ik het ontzettend moeilijk vind om me rustig te houden op de bank. Ik word daar echt niet vrolijk van…
2022: Ik denk dat dat nu vooral het achter Lotte aanrennen is haha. Want sinds ze kan lopen moet ik haar wat meer in de gaten houden. Ze wordt steeds sneller met lopen en klimt zo overal op in een paar seconden en daar horen de nodige stoten en blauwe plekken bij.

22: Wat zou je graag willen verdienen? 
2021: Hmm, ja nog steeds wel meer dan ik nu doe. Want we zijn op zoek naar een koophuis en wat zijn die duur tegenwoordig!
2022: Geld hebben is fijn, zeker als je genoeg hebt om te kunnen leven zoals je wil leven. Dat hoeft voor mij niet veel te zijn, maar dus ook niet te weinig. Zo lang ik fijn kan leven zonder geldzorgen, Lotte kan onderhouden en kan geven wat ze nodig heeft en daarnaast nog fijne herinneringen kunnen maken door leuke dingen te doen en op vakantie te gaan, dan denk ik dat we het heel erg fijn hebben en genoeg verdienen.

23: Schrijf drie plaatsen op die je graag zou willen bezoeken. 
2021: Berlijn staat nog steeds op het lijstje. Ook zou ik graag een paar weken in Zweden met een busje of camper willen rondreizen. En ook wel wat Scandinavische steden willen afgaan, Stockholm en Kopenhagen.
2022: Japan in het sakura seizoen, ik wil graag een keer naar Connecterra en als Lotte ouder is wil ik ook wel eens naar Disney of een ander genant groot pretpark!

24: Wat is je lievelingsplek van dit moment? 
2021: Om te wandelen ga ik graag naar de bomen laan die naar het kasteel toe gaat. Daar zijn genoeg hobbels om Lotje in slaap te krijgen in de kinderwagen, en het is er ook gewoon mooi. En ook de grote boom hier op het plein, met de ronde bank eromheen. Het is een soort verzamelpunt en een plek waar iedereen in deze Corona tijden zijn koffie to go op dronk en even zat om te kletsen en luchten.
2022: Het hele huis, want het ziet ernaar uit dat dit onze laatste maanden worden hier. Ik kijk nu elke dag al een beetje nostalgisch naar elk plekje en hoekje hier.

25: Hoe was je dag vandaag?
2021: Heel rustig. Nog steeds met mijn gebroken teen op de bank. Baal vooral dat ik niet kan wandelen!
2022: Normaal gezien zou het vandaag mijn vrije dag zijn, maar die heb ik deze week toevallig geruild voor een andere dag met opa en oma. Ik was dus thuis met Lotte en we hebben veel gespeeld, zijn vaker buiten geweest, naar de speeltuin en hebben wat gepoetst. Het was een leuke dag!

26: Welke herinnering van vandaag wil je onthouden? 
2021: Mijn verjaardag, die hebben we ook dit jaar rustig gevierd. Ik kreeg van Lotte een grote doos van mijn lievelingschocolade waar ze op getekend had <3 En van Flo kreeg ik een weekendje weg naar een hutje in het bos! In de avond aten we verjaardagsfrietjes en kwamen mijn ouders langs voor aardbeienvlaai. Het was een goede dag!
2022: De hele dag eigenlijk wel, het was één groot eetfestijn haha. We waren bij vrienden op bezoek en vierden mijn verjaardag met een enorm grote sushi lunch en in de avond vierden we het nog met mijn ouders thuis en haalden we weer eten, dit keer super lekker Syrisch eten wat ik al langer wilde uitproberen.

27: Hoeveel tijd was je vandaag helemaal alleen? 
2021: Alles bij elkaar misschien 10 minuten (op de wc hahaha).
2022: Het was een vrijdag vandaag en ik moest werken. In de ochtend ontbeet ik nog samen met Flo en Lotte en daarna was ik samen mijn 3 collega’s op werk de hele dag. Het enige moment dat ik helemaal alleen was, was tijdens het douchen in de ochtend!

28: Wat was het laatste cadeau dat je kreeg? 
2021: Geld voor mijn verjaardag en dus de chocolade en het weekendje weg!
2022: Voor mijn verjaardag kreeg ik allemaal leuke dingen en de meeste waren ook nog toevallig plant en bloem gerelateerd; een zadenmix voor bijen & vlinder bloemetjes, een bloemen pers en een indoor tuintje voor op de eetkamertafel om kruiden en plantjes te groeien (staat zo gezellig!).

29: Wat zou je op dit moment graag aan je leven willen veranderen?
2021: Van de ene kant wil ik wel graag weer wat meer sporten, of eigenlijk moet ik zeggen bewegen. Want het hoeft niet persé sport te zijn. Ik kan er de tijd en zin nog niet zo goed voor vinden…
2022: Wat er ook op het programma staat, verhuizen naar ons nieuwe huis. Ik kan niet wachten om in een nieuwe omgeving te zijn, ons nieuwe dorpje te verkennen, ons nieuwe huis in te richten en alle spullen eens goed te ordenen.

30: Wat is op dit moment je lievelingsgeur? 
2021: Er zijn vier geuren waar ik na maanden en jaren nog steeds naar terug kom, mijn absolute favorieten: Ginger, Goddess (de olie), Lord of Misrule en Himalaya.
2022: Ik kreeg dit jaar bij een bestelling een tester van Dior J’adore en die vond ik wel heel erg lekker.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One thought on “365 · mei

  1. Wow, is het al een jaar geleden dat je je teen brak?? Dat herinner ik me nog zo goed!
    En brr, die droom over Lotte, dat is echt mijn grootste angst!