2022 · 23

Deze week konden we al langzaam beginnen met opruimen voor de verhuizing! Opa en oma kwamen twee keer op bezoek en we moedigden Flo weer eens aan bij een triatlon. Lotti Picasso maakte haar wekelijkse kunstwerk en het hele huis lag onder de vlinders. Dit was onze week!

maandag

Het was vandaag tweede Pinksterdag dus Flo had ook een dag vrij. In de ochtend speelden we binnen. Een van mijn verjaardagsballonnen knapte opeens en toen lag de hele woonkamer onder de vlinders! En de Duplo werd uitgehaald.

Na het eerste slaapje kwamen opi en omi uit Duitsland langs. We wilden namelijk al eens langzaam beginnen met het appartement in orde maken voor de verhuizing. Opi en omi maakten een wandeltochtje met Lotte zodat Flo en ik thuis konden opruimen. Flo begon met de schuur en ik in het kantoortje.

Het doel was om zoveel mogelijk alvast te sorteren en op te ruimen zodat we geen onnodige spullen mee hoeven te verhuizen. Het liefst begin ik straks in het nieuwe huis zo geordend mogelijk, dus dat betekent dat toch wel een hoop weg gaat. Zo ook een heleboel van mijn stempels. Ergens vind ik dat jammer, maar ik kan ze ook geen jaren meer blijven bewaren als ik er toch niet veel mee doe… Ik kon al aardig wat doosjes vullen met kaarten en lino prints die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. De muren maakte ik ook leeg, zo gek om alles zo kaal te zien, dat maakte de verhuizing ook al wat ‘echter’.

Ik vond zoveel prints waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had! In het nieuwe huis toch maar eens wat inlijsten en ophangen.

Na 2,5 uur opruimen waren opi, omi en Lotte weer terug. We aten nog een lekkere fruit vlaai, en doken daarna het terras op bij de brouwerij. Het weer was, ondanks dat het er vrij bewolkt uitzag, toch nog goed. Na een biertje aten we frietjes bij de frieteboet om de dag af te sluiten. Opi en omi blij dat ze Lotte weer eens gezien hadden en wij blij dat we al wat hebben kunnen opruimen! Het was een fijne dag!

Voor het slapen gaan moest er nog even naar het tuintje gekeken worden. Lotte vind het leuk om elke dag even te kijken hoeveel het al gegroeid is (en wij trouwens ook). Het gaat al aardig! En onder het mom van ‘we moeten de voorraadkast leeg maken voor de verhuizing’ trokken we een fles sect open en bingden we Heartstopper (aanrader!).

dinsdag

De dag begon lichtelijk gestresst, maar eigenlijk alleen maar omdat ik een hele waslijst had aan dingen die we nog moesten doen en regelen voor het huis. Vooral formulieren die ingevuld moesten worden. Sommige waren zo ingevuld en andere moesten we even goed voor gaan zitten. Het sleepte al van voor het weekend en ik ben iemand die alles het liefst meteen regelt, dan hoef ik er niet meer over na te denken. Nu dat dus niet ging, bleef het maar in mijn hoofd zitten en vandaag kreeg ik daar dus even de kriebel van haha. Gelukkig kon ik tijdens Lottes slaapje even gaan zitten met mijn laptop en al een deel ervan afmaken. Dat gaf al wat opluchting!

Bij tante en oom gooiden we nog een van Lottes kunstwerkjes in en we maakten nog eens wat polaroid foto’s. En ik kocht wat kaartjes voor verjaardagen die eraan zitten te komen. De rest van de dag was niet heel spannend. Vooral schoonmaken, opruimen en spelen.

Vandaag dacht ik na over alles wat in het nieuwe huis makkelijker gaat worden. We hoeven dan niet meer Lotte, boodschappen en andere dingen de trap op te sjouwen het appartement in (yes, dat is de grootste opluchting!). Ik hoef niet meer elke avond het eten van de keuken, de trap op naar de woonkamer mee te nemen. Ook gaat een kopje thee maken makkelijker want het is minder ver weg. Ik verheug me al op de schuifdeur van de woonkamer open te zetten in de zomer en zo vanuit de woonkamer de tuin in te lopen! Dat zijn toch wel de grootste voordelen die we gaan krijgen en wat kijk ik daar naar uit!

woensdag

Eindelijk een dag zonder veel regen, al was het wel nog wat bewolkt. Tijdens onze wandeling kwamen we een poes tegen, dus we stopten even om te kijken waar hij naartoe ging.

we knutselden ook weer eens wat en het werd uiteindelijk een dolfijnen (of walvissen) tekening.

donderdag, vrijdag en zaterdag

Deze week weer een nieuwe mijlpaal gehaald, want toen ik het met mijn baas/collega over mijn boeketten had, besefte ik me dat ik nu wel echt tevreden ben met hoe ik ze maak. Ik heb het gevoel dat ik nu weet hoe het moet en ze ook kan maken. Maar een stapje verder is bij mij altijd nog zelf echt tevreden zijn met het resultaat. Vind het heel fijn dat dit nu ook zo is!

Ik ging op werkdagen één avond heel vroeg naar bed want ik was ff iets te gaar. En één avond begonnen we aan het nieuwe (en laatste boehoeee) seizoen van Peaky Blinders. Zo leuk om elke week weer andere bloemen mooi in bloei tegen te komen!

Lotte kreeg nieuw speelgoed en dat vond ze toch maar wat! Het was een koffertje waarin allerlei frutsel dingen zaten. Een rits, heel veel knopen en van alles om de motoriek mee te oefenen. Ik moest lachen toen ze de koffer opeens zo mee door de woonkamer sleepte, alsof ze naar haar baby werk ging :’ )

zondag

Er stond een uitje op het programma vandaag. Flo deed weer eens een triatlon en daarvoor gingen we naar Aldenhoven in Duitsland. Opa en oma uit Duitsland kwamen ook mee. Het was warm met veel zon! De eerste keer ook dat Lotte bij een triatlon was.

We konden Flo goed zien bij de wisselzone van fietsen naar rennen en bij de finish konden we hem makkelijk ophalen. Er waren best nog wel wat mensen! Maar alles was goed te vinden en in een mooie omgeving, het Römerpark. Na de wedstrijd reden we weer naar huis en aten we op het terras bij de brouwerij. Ik koos een hele lekkere salade met warme groenten. Asperges hmmm. Het was een fijne maar vermoeiende zondag!

Een fijne week voor jullie!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One thought on “2022 · 23

  1. Hihi wat schattig, Lotte met haar werktas om haar armpje! D loopt ook altijd zo rond met z’n emmertje die hij dan vol laadt met allemaal speelgoed.
    Al die voorpret voor jullie huis, lijkt me zo fijn om er op vooruit te gaan en uit te kijken naar de dingen die leuker en makkelijker gaan zijn.