2022 · 25

Zo hee, we zitten alweer bijna op de helft van het jaar! Het gaat weer zo ontzettend snel voorbij zeg… We hadden een aantal hele warme dagen en wat gekke eetgewoonten. De buurpoes kwam weer hoi zeggen en er werd weer wat geknutseld. We hadden twee meisjesdagen want Flo was weg voor werk en het was de laatste week dat ik drie dagen met Lotte samen thuis was. Het ging snel en langzaam tegelijk, want er waren ook wat spannende dingen deze week (een zieke Lotte en een hypotheek die maar op zich liet wachten en een notaris waar we niet blij mee waren). Poeh, het was me het weekje wel!

maandag

Lotte hield er vandaag wat vreemde eetgewoonten op na. Ik moest zo met haar lachen! Nadat we in de middagpauze boodschappen hadden gedaan en ik alles in de koelkast stond in te ruimen, had ze in die halve minuut dat ik even niet keek een komkommer gesnapt en zat ze hem zo op te knagen op het aanrecht :’ D En de fruithapjes werden vandaag zo gegeten. Dat smaakt zeker lekkerder?

De dag begon heel erg druilerig met regen, maar in de middag was er weer een heleboel zon! Gelukkig ook maar. Een wandeling voor ons dus, en we zagen weer mooie bloemen en planten. Ik vond de zaaddoosjes zo leuk aan de linker.

Ook maakte ik een close-up van een brievenbus, want ik vond de kleuren mooi.

dinsdag

Er werd weer eens wat geschilderd en geknutseld vandaag! In de ochtend kreeg een keukenrol alvast een kleurtje.

De poes kwam weer eens op bezoek en vanaf de middag hadden Lotte en ik meisjes tijd. Flo was voor werk anderhalve dag naar München. Op weg naar zijn trein zette hij ons af in Vaals, waar ik wat spuitbussen ging halen om wat spullen mee te verven. Ik had geen idee hoe Lotte de 20 min terug in de bus zou vinden, want de laatste keer dat we dat deden vond ze dat helemaaaaal niet fijn. Maar toen was ze ook nog een stuk kleiner. Het ging deze keer gelukkig goed, ze vond het leuk om de bus te bestuderen en de mensen gedag te zeggen.

Na het middagslaapje was de stemming wat minder, dus wat doe je dan als mama alleen? Een ijsje halen! ; ) Voor het avondeten ook nog haha. Na het eten maakten we ons knutselwerkje af. Lotte had een half uur plezier met de crepe papier draadjes erin en eruit duwen.

woensdag

Het was weer een warme dag vandaag! Flo was nog steeds weg, dus het was weer een meisjesdag. Lotte was vóór 5 al wakker, slik. In de ochtend hebben we de boekenkast eens uitgeplozen en oude tijdschriften weggedaan. Na het eerste slaapje liepen we weer richting de tuin van opi en omi om af te koelen in het badje. Ik was bezig met het badje vullen en de parasol opzetten en ik draaide me net twee seconden om en mevrouw zat er al met kleding en al in haha! We hadden pannenkoeken en aardbeien meegenomen, dus we hadden een hele lekkere lunch, mjam. De natte kleren droogden in de zon gelukkig zo op!

De rest van de dag ging het toch wel wat bergafwaarts. Ondanks dat we allemaal leuke dingen deden had ze niet echt haar dag. Ze was veel vermoeider dan normaal en de slaapjes vielen een stuk eerder door het vroege opstaan. Na het tweede slaapje was niets meer goed, maar we hadden nog wel wat uurtjes te gaan voor bedtijd, oef! Gelukkig kwamen we ze wel door met z’n tweetjes (en een beetje Bumba), maar makkelijk was anders. Tijdens het avondeten kwam ook nog bijna de hele maaltijd weer naar buiten, dus iets heeft haar vandaag dwars gezeten.

Ze was zooo kapot dat ze zelf om 7 uur vroeg of ze naar bed mocht… dat is nog nooit voorgekomen! Ze sliep ook meteen in. Ocherm, volgens mij had ze gewoon echt haar dag niet. Dan kun je inderdaad maar beter gewoon slapen! Dat gaf mij in de avond tijd alle boeken die weg mochten op de foto te zetten. Ik zette alles meteen op Vinted voor zachte prijsjes in de hoop dat het allemaal verkocht wordt. Ik wilde het namelijk allemaal niet meer gaan meeslepen met de verhuizing.

Dit was trouwens de laatste woensdag met Lotte samen thuis, want volgende week zijn opi en omi weer terug. En dan kan er eens serieus opgeruimd worden en gestart met inpakken voor de verhuizing, yesssss!

donderdag, vrijdag en zaterdag

Vanaf donderdag werd het thuis wat minder fijn, want Lotte was ziek. Dat verklaarde alles van woensdag! Ik heb haar nog nooit zo meh gezien. Normaal zit ze bijna geen seconde stil, en nu kwam ze niet veel verder dan op schoot zitten en suf om zich heen staren. De hele dag super hangerig! Ze had hoge koorts, flinke verkoudheid en at en dronk bijna niet meer. Ik had met d’r te doen! Donderdag en vrijdag bleef ze thuis van de opvang en deelden Flo en ik de dag in twee om voor haar te zorgen. De nachten waren moeilijk en het was even pittig met slaapgebrek en huis stress.

Want de hypotheek bezorgde ook opeens nogal wat gedoe. Slapeloze nachten heb ik er nog net niet van gehad, maar het had niet veel gescheeld. We belden nog eens met de hypotheekadviseur, want we kregen maar weinig updates. Bleek dat er één bank was waar ons dossier lag, maar dit zou nog beoordeeld moeten worden (of ze ons een hypotheek willen geven). En dat werd precies op de laatste dag gedaan wanneer de waarborg klaar moest zijn (half juli), want het was blijkbaar zo druk. Dat werd dus ook een zorgenkindje, want wat als dat niet lukt? Dan hebben we geen hypotheek en gaat het huis alsnog aan ons voorbij?! We werden er naast zenuwachtig ook boos van. Het hele traject is er lastig gedaan over het feit dat contracten en werkwijzen in Duitsland anders zijn dan in NL. Dat ging van begin af aan al niet lekker met de NLse formulieren. Wat we vooral niet zo goed begrepen, was waarom er geen plan B was? Met ons inkomen is het niet lastig om aan een hypotheek te komen, dat weten we. We besloten dus om dan zelf een plan B (en C) te regelen, want het gaat ons echt niet gebeuren dat het straks allemaal niet doorgaat na 2 maanden wachten!

De enige foto’s die ik deze dagen maakte waren van de nieuwe tuin lampjes die een mooie schaduw geven en dit stukje kaas zag er precies uit hoe ik me voelde de afgelopen dagen ; )

zondag

Na weer een nacht met veel schreeuwkrampen en weinig slaap was ik zondag wel echt bekaf van een stressige week. Vandaag ging het wel weer een stuk beter met Lotte gelukkig. Ze at weer en dronk weer en de koorts was weg. Gelukkig, tenminste één zorg minder! We besloten er een rustige dag van te maken, dat kon iedereen wel gebruiken… We reden naar de kinderboerderij en deze keer waren er meer geitjes en schapen dan alpaca’s. Ook eens leuk! Ze hadden de dieren en hokken iets verplaatst. Het regende, dus we keken alleen bij de dieren die overdekking hadden om een beetje te kunnen schuilen.

Het was deze keer de eerste keer dat Lotte goed kon aaien. Dat lukte voorheen nog niet zo goed. We moesten alleen even oppassen dat ze niet in hun ogen zat haha. Maar ze deed het heel lief! Kijk eens hoe de geit aan het genieten is : D

Iets verderop zagen we ook nog baby geitjes <33333 Deze kwam meteen naar ons toegerend en liet zich goed aaien.

Eenmaal thuis na nog wat boodschappen, was ik zo bekaf dat er voor de rest van de dag alleen nog maar zitten en spelen op staat. Meer kan ik niet aan ; ) Ik hoop op een betere week! En ook een fijne alvast voor jullie!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “2022 · 25

  1. Oh seg wat een stress allemaal met een zieke Lotte en een hypotheek die niet vlot. Toen wij ons huis kochten ging het ook niet van een leien dakje om de hypotheek te regelen maar dat kwam bij ons door de makelaar die ons foutieve informatie had bezorgd. Extra opluchting als het straks rond is. Wel fijn dat jullie zelf voor een plan B zorgen!
    Zo lief ook die geitjes! ^^ Daar wordt een mens vrolijk van.