zo was de maand juni

De maand ging in sneltreinvaart voorbij. Ik denk dat dat kwam omdat we zoveel voor het nieuwe huis moesten regelen en de ene week naar de makelaar moesten, de andere naar de hypotheekadviseur en weer een andere naar de notaris. We regelden en reisden wat af van afspraak naar afspraak. Het geregel was soms wel wat vermoeiend omdat het enorm gedoe was met NL en DE verschillen, maar hopelijk kan ik volgende maand hier schrijven dat alles gelukt is. Naast al het geregel waren er ook een hele hoop leuke dingen! Ik keek enorm uit naar verhuizen en in het nieuwe huis zijn straks en had grote voorpret! Verder was ik deze maand ook bezig met mijn indoor tuintje, zijn opa en oma uit Duitsland meerdere keren op bezoek geweest en hebben we veel in het badje in de tuin gezeten.

highlights

/ mooiste van de maand: het koopcontract ondertekenen en de verkopers ontmoeten
/ de greenbox sla en kruiden die goed aan het groeien waren en bijna geoogst konden worden
/ op de warme dagen het badje in de tuin op zetten en met Lotte lekker spetteren en afkoelen
/ al langzaam beginnen met opruimen en sorteren van spulletjes die wel en niet mee gaan met de verhuizing
/ de voorvreugde die toch langzaam wel echt begon te komen voor de verhuizing
/ die ene avond dat we nog eens in ons nieuwe huis gingen kijken en ik me er nog steeds heel erg thuis voelde
/ schilderen met Lotte en haar zien genieten ervan
/ de pioenen elke dag open zien gaan en steeds mooier zien worden
/ de eerste dingen kopen voor de verhuizing en mezelf van mijn verjaardagsgeld iets kleins gunnen om de tuin gezellig mee te maken
/ elke vrije minuut die ik had zoeken naar interieurplaatjes en muur verfkleuren en andere huisgerelateerde dingen
/ Vaderdag vieren met pannenkoeken met aardbeitjes <3
/ de enorme opluchting toen we hoorden dat de hypotheek dan toch ging lukken!

Naast mooie highlights was het ook een maand met best wel veel stress! Het regelen van de hypotheek bleek alles behalve makkelijk en we hebben meerdere malen gezweet en gestrest en onszelf afgevraagd of dit nog wel goed ging komen. Naast het huishouden, een zieke Lotte, Flo die zijn dokter aan het halen is en van baan is gewisseld, werken, de verhuizing dan wel maar alvast regelen en andere dingen die elke week moesten, was dat regelmatig best wel pittig! Ik heb vaak gedacht oh alsjeblieft laat het snel geregeld en over zijn. Ik hoop heel erg dat we straks in ons nieuwe huis zitten en dit alles snel kunnen vergeten!

geluisterd

De last.fm top tracks van deze maand (sorry, niet heel verrassend want zelfde als vorige maand):

Florence + the Machine – Free (33)
Arcade Fire – Unconditional I (Lookout Kid) (31)
Arcade Fire – Age of Anxiety II (Rabit Hole) (28)


gezien

Wat kijken betreft was het deze maand iets rustiger. We hadden namelijk veel avonden dat Lotte wat onrustiger sliep en er minder tijd was om series en films te kijken…

Peaky Blinders (2022) S6: 6 afleveringen
Het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders ging er in een week doorheen. En eigenlijk viel het me een beetje tegen… Van de ene kant vond ik het heel erg leuk om ze eindelijk weer te zien! Want de eerste paar seizoenen vond ik erg goed. En ook snap ik dat het niet altijd makkelijk is om een einde aan zo’n lange serie te breien dat een waardige afsluiting is. Maar wat me ietsje tegenviel, was dat het gypsy gebeuren (het geloof daarin en de gebruiken daarbij) nu opeens heel erg op de voorgrond stonden, terwijl dat in andere series maar steeds kleine details waren. Daardoor vond ik het iets minder passend op de vorige seizoenen.

Heartstopper (2022) S1: 8 afleveringen
Een serie die me véél te kort duurde en we in korte tijd bingden was Heartstopper. Ik had al van meerdere mensen gehoord dat het zo leuk moest zijn, en inderdaad, het stelde niet teleur! Een van de leukste series die ik de afgelopen paar jaar gezien heb!

Kim’s Convenience (2016) S1: 13 afleveringen
Een luchtige serie die we tussendoor keken nadat Heartstopper afgelopen was. Ik vond hem in het begin heel grappig, maar ook steeds minder worden. Het gaat over Mister Kim, een Koreaanse vader die samen met zijn familie een convenience store heeft. Er worden soms hele leuke grapjes gemaakt waar ik hardop om heb moeten lachen, maar soms zijn de afleveringen ook wat saaiig. Niet zo’n hele grote aanrader.

leukste ontdekkingen

De allerleukste ontdekking deze maand was toch wel hydroponie; plantjes op water. Ik schreef er hier al over.

Hoe leuk is dit café?! Een koffie drinken in een monochroom stripboek. In Seoul kan dat!

Het account @victorian.houses kwam ik per toeval tegen en wat vind ik dat soort huizen gaaf! Leuk om te volgen.

Ik zit nu natuurlijk helemaal in de woonaccessoires en dat soort dingen omdat we veel met het nieuwe huis bezig zijn. Zo komen regelmatig leuke dingen langs op Insta en Facebook en was één van die dingen deze leuke set paddenstoeltjes voor in de tuin. Het kopje beweegt ook nog in de wind en dan hoor je ze klingelen! : D Te koop bij Bonprix en op mijn wishlist!

leukste foto van de maand

Op mijn foto blog a photo a day plaats ik elke dag een foto van mijn leven. Het is een Tumblr blog en iedereen met een Tumblr account kan de foto liken. Elke maand verzamel ik nu de meest gelikte foto. Deze maand was dat een foto die ik maakte tijdens een avondwandeling. Het was een redelijk warme dag en de zon stond net precies goed om het mooie rood van de zonnehoedjes uit te laten komen.

leukste be.real van juni

Er waren zoveel foto’s om uit te kiezen! Van linksboven maar rechtsonder: met het treintje spelen, voetballen in de woonkamer met papa, in de kast kun je dus ook zitten ontdekte Lotte deze dag, aan het wachten bij werk totdat de collega’s er zijn, bloemblaadjes verzamelen op werk voor de processies, Lotte vind het leuk om mijn nagelspul doosje in en uit te pakken, de plantjes beginnen te groeien en confetti strooien!

vorig jaar deze tijd

Ik was weer eens foto’s aan het doorkijken van vorig jaar juni en zag dat Lotte toen nog niet kon zitten en eigenlijk alleen maar op de grond lag. Gek idee is dat! Want dat vergeet je zo snel ook weer. Ook waren we die maand bezig met het zoeken naar een auto en was het de maand dat ik Lotte aanmelde bij de bieb. Wat gaat een jaar snel voorbij zeg!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *