2022 · 26

Deze week viel er een enorme last van onze schouders en was de hoop weer terug dat het zonder problemen ging lukken met de hypotheek. Zo zie je maar dat je sommige dingen toch beter zelf kunt regelen… Ik kon me er niet meer boos over maken, want ik was gewoon dolblij dat we nu iets hadden. Wat een opluchting! Van al het gedoe was ik deze week wel erg moe. Om de week af te sluiten vierden we de 1e verjaardag van een van Lottes vriendjes met de hele vriendengroep. Daar laad ik altijd van op!

maandag

Na een mindere week vorige week besloot ik er deze week een goede van te maken! Voor zover ik daar zelf invloed op had in ieder geval. In de ochtend was ik mega moe! Ik lag er zondag samen met Lotte al om 20:00 uur in en was meteen als een blok in slaap gevallen, om pas om 6:30 weer wakker te worden. Ik had het nodig!

Door de moeheid had ik een beetje muffe zin (zoals een vriendin dat altijd zo grappig zegt), maar dat ging na ons eerste wandelingetje om 09:00 uur alweer over. We haalden verse broodjes bij de bakker om ons zelf op te beuren. En onderweg kwamen we de oma van een opvang vriendinnetje tegen en kletsten even met haar. Soms kan een kort praatje met iemand je al zo’n goed doen! De rest van de ochtend speelden we veel. Lotte vind het nu vooral leuk om blokken te stapelen, want dat lukt steeds beter. Zo hoog mogelijke torens!

In de middag haalden we weer nieuwe boekjes bij de bieb en een nieuwe slaapzak voor het warme weer wat er deze zomer vast aan gaat komen. In de supermarkt haalden we alles wat we nodig hadden om een taart te bakken. Dat stond op de planning voor dinsdag, zodat we opa en oma meteen konden opzoeken met iets lekkers. Ze kwamen dan namelijk terug van vakantie!

Na het avondeten had ik weer oudercommissie vergadering van Lottes opvang. We maakten daarvoor nog een wandeling met z’n drietjes en ik werd bij de opvang afgezet. Onderweg kwamen we dit mooie plaatje tegen. Het restje avond dat nog over was lag ik op de bank en keken we een serie.

dinsdag

Hoeraaaa, vandaag was de dag dat opi en omi terug kwamen van vakantie. Daar waren we allemaal heel erg blij mee, dus besloten we een citroen kwarktaart te maken zodat we deze in de middag zouden kunnen langsbrengen. Lotte hielp me goed mee en vond dat heel leuk om te doen. Ik zag dit trouwens op het pakje boter, precies aangegeven per 50 gram. Super handig, want ik had 60 gram nodig. En kijk, bijna exact met maar één keer snijden ; ) Ja sorry, ik houd heel erg van (kleine) handigheidjes en slimmigheden zoals dit. Dat maakt het leven zoveel makkelijker en sneller in de meeste gevallen. Love it! Wel een beetje jammer, want we vergaten een foto te maken van het eindresultaat.

Daarna liepen we samen de woonkamer door om te kijken wat er van Lotte spullen weg kon. Welk speelgoed ze niet meer echt mee speelt en dat soort dingen. Helaas gaat haar zonnebril ook weg. Ik vond ‘m zo leuk! Maar ze wil hem buiten niet op en speelt er alleen binnen wat mee. Dan verkoop ik hem wel…

Lotte was weer helemaal haar oude, energieke zelf vandaag trouwens. Ze ‘praatte’ veel meer, was weer aan het dansen zoals ze altijd doet en schoot weer door de woonkamer heen. Zo kenden we haar weer! Na de lunch vertrokken we naar opi en omi, want die waren al aangekomen. We speelden buiten in de tuin en Lotte zat in een emmer water lekker te plantsjen. Na Flo’s werk kwam hij ook nog langs met een zak friet, dus we hebben de thuis komst goed gevierd kun je wel zeggen!

‘s Avonds begon ik aan de Excel verhuislijst. De lijst is iets groter geworden dan ik dacht haha, oeps. Ik wilde het verhuizen deze keer zo makkelijk mogelijk maken, en bedacht me dat ik een genummerde lijst opstel en die codeer aan de hand van de verhuisdozen. Zo krijgt elke ruimte een nummer, bijvoorbeeld woonkamer is 1. En elke doos met spullen die naar de woonkamer moeten ook een 1. Dan komt er op de lijst 1.1 t/m 1.20 (of hoeveel het ook gaat zijn), en dan kan ik straks terugvinden dat de vazen bijvoorbeeld in doos 1.12 zitten en die snel terugvinden. Geniaal idee vond ik zelf ; ) En het kost ook niet veel extra moeite. Zo hoef ik straks niet meteen alles in één keer uit te pakken, maar alleen de essentiële dingen. En is er geen zoekwerk, ‘in welke doos zat dat nou ook alweer (zoekt alle dozen door)’. Lijkt me heerlijk!

Dan heb ik ook nog een tabje to-do oude huis en nieuwe huis met dingen die we nog moeten regelen (meterstanden opnemen, post verhuisservice, etc). Een tabje wishlist met spulletjes die ik graag ooit nog voor het nieuwe huis wil kopen en een tabje ideetjes (per kamer) die ik nog wil maken. Zoals bijvoorbeeld een radiator ombouw in de woonkamer, wat voor salontafel ik graag wil ooit, hoe ik de vensterbank wil inrichten of dingen die ik nog wil bouwen zoals een tv kastenwand. Dan hoeft dat niet meteen te gebeuren, maar vergeet ik het ook niet.

woensdag

Vandaag was het opruimdag! Lotte ging weer naar opa en oma voor een dagje zodat ik flink aan de slag kon. Ik had van alles op mijn to do lijst staan, waaronder een aantal dingen verven.

Het resultaat! Ik had nog een heleboel potjes en vaasjes liggen waarvan ik de kleur niet zo heel leuk vond. En de letterbak stond al zeker twee jaar op mijn lijst om te verven. Nu is het er dan eindelijk van gekomen, yes!

Ook zocht ik een doos met vazen en potjes uit en kwam ik nog van alles tegen wat ik vergeten was. Volgende week nog maar eens een ronde verven geloof ik!

En deze kleine parfumflesjes kwamen nog ergens uit.

Na de lunch keek ik de 7 dozen aan kleding door die ik tijdens de zwangerschap had weggezet omdat ik er niet meer in paste. Alles wat ik nu niet meer leuk vond ging op Vinted. Foto’s maken met de kledingstukken aan vind ik altijd mega vervelend, maar ik heb wel het idee dat het dan beter verkoopt. Dus ik deed deze keer toch maar mijn best!

Hebben jullie wel eens van hydroponie gehoord? Het is eigenlijk gewoon een plantje op water. Stekjes op water is al wat meer bekend, maar je kunt bepaalde planten dus ook op water laten staan. Een mooie transparante vaas eromheen en het ziet er super leuk uit! Ik kwam per toeval wat plantjes tegen en kon het niet laten ze te bestellen; een alocasia, sansevieria en monstera.

Kijk de sla update eens! Twee dagen geleden zag het er wel anders uit, want de app deed het opeens niet meer. Er zit een sensor in de bak die het waterpeil in de gaten houdt en me een bericht stuurt als ik moet bijvullen. Ik had nog geen bericht gekregen, maar de blaadjes hingen er ineens wel héél erg slap bij! Ik keek eens in de bak en die was leeg, oeps! Snel bijgevuld en een paar dagen later zagen ze er weer prima uit. Pfjoeh!

Aan het einde van de middag hadden we nog een call met een Duitse bank op staan om hypotheken te bespreken en dat was een super fijn gesprek! Alles is zo anders (en fijner) geregeld in Duitsland wat betreft hypotheek regelen. Er werd wat meer naar de mensen en het verhaal gekeken, in plaats van vakjes afvinken en niet buiten een kader kunnen/willen kijken. Zo voelde de afgelopen week alleen maar stressig op het gebied van huis en hypotheek en zo was dat door dit gesprek in één keer weg. Er was weer hoop dat alles goed ging komen, en dat was me ontzettend veel waard!

donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Ik keek nog eens wat oude blogs door en kwam deze foto tegen uit winter 2018. De eerste avond in ons huidige appartement, bekaf na een dag verhuizen! En met alleen de essentiële dingen neer gezet, de tv hoek ; ) De rest van de woonkamer stond bomvol met dozen. We konden ons via een smal gangetje ertussen richting de hal proppen.

De wekelijkse wandeling naar de opvang met deze keer geen bloemen, maar mooie klimop. En het ochtendlicht maakte mijn haarkleur mooi.

Zooo lief trouwens, toen Lotte donderdag thuis kwam van de opvang. Ik had haar op mijn arm en ze gaf me de grootste en langste knuffel! Ze hing helemaal op mijn nek en dat was zoooo lief <333 De eerste keer dat ze uit zichzelf zo’n dikke knuffel gaf.

Zaterdag na werk reden we meteen richting Bonn voor de verjaardag van een van Lottes Duitse vriendjes. J was jarig, hij werd 1 hoeraaaa en hield zondag zijn feestje. Maar wij gingen een dagje eerder en bleven slapen. Het weer was super goed, dus we zaten eigenlijk alleen maar buiten. De kids speelden veel in de zandbak en renden en fietsten rond.

Zondag kwam de rest van de vriendengroep en werd er weer veel gespeeld, gefietst en gegeten. Rond half 4 gingen we naar huis zodat Lotte haar slaapje in de auto kon doen en we in de avond nog genoeg tijd hadden om alles voor de bank klaar te maken. Maandag moest namelijk alles binnen zijn, want dan werd de hypotheek in werking gezet, joehoe!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “2022 · 26

 1. Yay, wat fijn dat de hypotheek gelukt is! Ik kan me voorstellen dat je opgelucht en blij bent – nu is de verhuizing echt en kun je beginnen met uitzoeken, inpakken, etc 😀

 2. Super dat de hypotheek in orde is!
  Lijkt me tegelijk vervelend en leuk, al die verhuisklussen. Slim om zo’n lijst te maken. Daar zou ik totaal niet aan denken en me dan ergeren aan het gebrek aan logica :p
  Ik ga straks je Vinted nog eens checken 😉

  1. Jaaa zo blij! Hij ligt nu bij de bank en die regelen alles nu nog, dus het is nog niet helemaal klaar. Maar we hebben wel al een oké dat het gaat lukken. ZO FIJN!
   Haha ja dat viel me dus ook zomaar ineens in dat dat handig kon zijn. Maar, we gaan nu misschien toch maar voor een verhuisbedrijf dat ook een inpakservice heeft, want inpakken met een kleine erbij is niet te doen! Ze pakt naast me gewoon alles weer uit :’)