2022 · 28

Ha, wat fijn. We konden vanaf deze week weer iets meer ademen. Flo leverde zijn dokter thesis in (hoeraaa) en de tweede opluchting kwam van de bank die nu definitief kon vertellen dat de hypotheek doorgaat en binnenkort rond is (dubbel hoeraaa). Nu konden we ons helemaal op de verhuizing gaan concentreren. Echt fijn dat er weer twee grote dingen van de to-do lijst af kunnen. Maar vooral fijn dat ze niet meer in mijn hoofd hoeven rond te zwerven ; ) Er was helaas wel weer ziekenboeg, maar aan het einde van de week ging het weer.

maandag

De maandag begon met een grote opluchting, want Flo ging zijn dokter thesis vandaag inleveren! Fijn voor ons allemaal, want zo is iedereen snel weer wat meer in de relaxte ontspan modus in plaats van de ‘we hebben tien miljoen dingen aan ons hoofd’ modus. Het was af en toe ook wel erg veel om de hypotheek te regelen (en de onzekerheid die erbij kwam vooral), te werken, Lotte door haar sprongetjes te zeilen en daarbij een dokter te schrijven. Maar, als het goed is hoeft er tot de herfst in ieder geval niets meer aan te gebeuren. Al een groot punt van de to-do lijst af dus, fijn!

Lotte en ik speelden er vandaag weer op los. Flo bouwde van de trein rails onderdelen een grot voor de beesten en dat vond Lotte toch maar wát leuk : D En een vriendin kwam nog spontaan op bezoek met haar tweeling. We hadden ze alweer zo lang niet meer gezien (denk wel een jaar niet!), dus extra fijn dat het nu zo spontaan lukte : D

Stom dat we de glijbaan eigenlijk al een hele tijd niet meer hebben opgebouwd! Vandaag deed ik dat nog eens en het was meteen een half uur intensief gespeel. Het lukte zelfs na een tijdje om er helemaal zelf op te klimmen en af te roetsjen.

Nu we nog vaker boekjes lezen was het al iets eerder tijd om bij de bieb te gaan ruilen. Het baby dierenboekje wilde ze niet meer afgeven, dus het werd de hele weg naar huis gelezen.

dinsdag

Vandaag beloofde het een hele hete dag te worden, dus in de ochtend gingen we er op uit om wat waterpret in huis te halen. Het enige wat we zo vroeg op de ochtend konden vinden, was deze waterbaan.

We bouwden hem alvast in elkaar en spelen zonder water was ook al leuk, vond Lotte. Ik moest lachen om het poppetje dat erbij zat : D

Ook vandaag werd er flink geroetsjt!

Na de lunch reden we voor de jaarlijkse APK naar onze garage. Daar moesten we een uur wachten, dus besloten we iets te gaan doen in de omgeving. Er was een kinderboerderij dichtbij, maar door de hitte sloot deze net toen we aan kwamen. Dan naar de naastgelegen speeltuin! We besloten eerst een ijsje te eten op het terras, want oef het was warm! De Dwaze Herder heette de tent en ik kreeg er helemaal strandtent vibes van! Het was er echt leuk met lekker eten en een plek waar kinderen makkelijk rond kunnen rennen. Die onthouden we dus even!

Lotte en ik deelden een Dame Blanche en mohhh dat zag er lekker uit want de bediening goot warme chocoladesaus over een chocobol gevuld met ijs en dat smolt zo mooi weg. Mjammm! Na de pauze was het uur ook alweer om en dus tijd om de auto weer op te halen.

Vandaag kregen we het nieuws van de bank dat de hypotheek definitief doorgaat, woohooo! Nu kan er niets meer mis gaan jongens! Wat een slopend proces is een huis kopen toch. Of ja, in ons geval dan met extra moeilijkheden zoals te maken hebben met twee verschillende landen, werkwijzen en formulieren. En dan ook de timing van de nieuwe baan. Ergens ga je er wel vanuit dat het gaat lukken, want er is altijd wel een bank die ons een hypotheek wil geven. Maar omdat het dan zo lang duurt en twijfelachtig blijft en je in eerste instantie bij alles wat je opstuurt hoort van de bank dat het niet geaccepteerd wordt (en er geen passend alternatief is), knijp je ‘m toch wel! Echt.heel.erg.fijn dat we nu de zekerheid hebben! Oké, nu genoeg over die stomme hypotheken, ik concentreer me veel liever op de verhuizing nu!

woensdag

Er stonden een heleboel dingen op mijn to-do lijst vandaag. Er moesten 6 Vinted pakketten naar het postkantoor, onze huur moest officieel per post opgezegd worden en er moest een heleboel aangevuld worden in de badkamer. Maar eerst een ochtend met Lotte voordat ik alles kon regelen, want oma kwam haar vandaag iets later ophalen.

Rond de middag ging ik naar de DM, waar ik van alles insloeg dat bijna op was. Shampoo, haarmousse, deo en dat soort dingen. En ik nam wat badzout mee, want we hebben binnenkort dus ook een bad joehoeee! Anti-stress bad klonk wel goed voor na de verhuizing ; ) Lotte had nieuwe spenen nodig en dit shirtje vond ik te leuk om niet mee te nemen.

Ook ontdekte ik dat de vaas die ik laatst bij de kringloop had gekocht aardig wat geld kost! : O Ze gaan blijkbaar voor 50 euro per stuk op Marktplaats. Dus ik dacht, ook eens online zetten. Dan kunnen we van het geld dingetjes kopen die we voor het huis nodig hebben.

De weersvoorspellingen voor volgende week: vies warm (38 graden 🥵)… We bestelden nog snel een mobiele airco want onze slaapkamer is altijd heel lang heel warm in de zomer. Niet zo fijn. Gelukkig kan hij in het nieuwe huis ook nog op zolder gebruikt worden. We probeerden hem deze week meteen uit en de slaapkamer bleef een fijne 21 graden, joehoe!

donderdag, vrijdag en zaterdag

De rest van de week was wat minder. Donderdag ging ik werken en werd ik al vrij vroeg opgebeld door de opvang dat Lotte zich niet lekker voelde. Ze had al twee dagen een hoestje, maar verder niets. Maar nu lag ze bij het eten blijkbaar met haar hoofd op tafel van ellendigheid, dus het was beter als ze naar huis ging. Gelukkig kon oma inspringen!

De vrijdag had ze koorts en was ze echt heel erg verkouden en lamlendig en ben ik met haar thuis gebleven. Zieke kindjes zijn altijd zo sneu om te zien, omdat je altijd wel iets kan doen, maar nooit genoeg. We sliepen veel om het stomme virus of wat het ook was zo snel mogelijk weer weg te krijgen.

zondag

Vandaag deden we niet zo heel veel. Lotte was wel gelukkig weer bijna helemaal haar oude zelf, alleen papa en mama waren nog doodop van de gebroken nachten. We hielden ons vooral rustig binnen, haalden wel nog een ijsje en bbq-den in de tuin.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2022 · 28

  1. Ahhhh wat fijn dat de hypotheek rond is 😀 Nou kan het echt gaan beginnen! En fijn dat Flo ook klaar is met zijn thesis. Hopelijk kunnen jullie snel weer een beetje adem halen 🙂
    Moet Lotte wel even stoppen met ziek worden 😉 Gelukkig is ze weer een beetje opgeknapt.

  2. Hoera voor de hypotheek!
    En tof dat je vaas zoveel geld waard blijkt te zijn! Ik vond dus laatst een vintage rokje van Natan in de kringloop voor 1 euro denk ik (max 4 euro alleszins) en ondanks dat ik niets heb met dat merk vind ik het dan wel kicken als ik zoiets tegenkom. Vooral omdat ze op tweedehandssites makkelijk 50 tot 80 euro vragen nog voor een rokje van dat merk.
    Die kapstok is ook vet trouwens!