365 · juli

Het is hartstikke zomer en geen enkele vraag gaat daar over in mijn maandelijkse vragen, viel me op ; ) Ik beantwoorde deze maand weer 31 vragen, voor elke dag één. Zo kun je lezen of mijn slaap in een jaar tijd veranderd is, of ik nog steeds aan koffie verslaafd ben (of toch aan iets anders?) en of het dit jaar weer gelukt is om mijn grootste droom uit te laten komen.

1: Wanneer heb je voor het laatst een risico genomen?
2021: Dat was pas geleden nog, mijn baan met vast contract opzeggen. Ik vond het een beetje spannend, want ik begin helemaal opnieuw ergens, en ook helemaal onderop. Maar het is mijn ultieme droombaan, dus dat is echt helemaal te gek! Maar het blijft een klein risico, je weet nooit wat je nieuwe werk van je gaat vinden. 
2022: Ik vond op een huis bieden en aanvaarden (zelfs met een redelijk goed idee van je financiën) al een enorm spannend risico!

2: Hoeveel uur heb je deze week gemiddeld geslapen? 
2021: Flo en ik wisselen de nachten nu af, dus ik heb steeds 3 of 4 nachten per week dat ik DOOR KAN SLAPEN, waaattt? ; ) Doorslapen betekent dan 5 uur slaap aan één stuk zonder onderbrekingen. 
2022: De afgelopen paar weken slaap ik iets te weinig. Ergens rond 22:30 lig ik in bed (of ga ik naar bed) en ik slaap standaard tot 06:30 uur. Gelukkig kan ik op 3 dagen wel wat inhalen overdag door met Lottes slaapjes mee te doen.

3: Wat doe je om je doelen te behalen? 
2021: Er zoveel mogelijk mee bezig proberen te zijn. 
2022: Het gewoon doen haha. Op het moment zet ik geen bewuste doelen, want veel te druk met huis en verhuizen. Maar over het algemeen probeer ik zoveel mogelijk met een doel bezig te zijn en steeds kleine to do’s af te strepen tot het behaald is.

4: Waar ben je verslaafd aan op dit moment?
2021: Ik denk dat ik hier koffie moet invullen, want ik kan echt niet zonder tegenwoordig. 
2022: Koffie denk ik nog steeds.

5: Wie was de eerste persoon waar je vandaag aan dacht?
2021: Altijd aan Lotte nu, omdat ze mijn wekker is :’ ) Ze brabbelt me elke ochtend wakker en dan draai ik me om en kijk ik in een lachend gezichtje. Zo leuk!
2022: Als persoon ook een hond mag zijn, dan was het Nomi. Want het ging vandaag niet goed met haar, ze heeft al een tijdje last van haar hart. Ze moest naar de dierenarts en ik moest vaak aan haar denken!

6: Hoeveel geld heb je recent uitgegeven aan kleding?
2021: Helemaal niets, al een tijdje een no buy en die houd ik goed vol! 
2022: Deze maand niets, want als ik iets uitgeef is het nu eigenlijk alleen aan huis dingen.

7: Wanneer ben je voor het laatst naar een feestje geweest? 
2021: Wat zielig he, dat ik het tweede jaar op rij hetzelfde in moet vullen… oh oh oh. Maar daar komt vast over niet al te lange tijd verandering in. Als deze oma ooit nog eens naar een feestje gaat heet dat dan ; ) 
2022: Vorige week waren we op het verjaardagsfeestje van een van Lottes vriendjes die 1 werd! Een echt kinderfeestje met zandbak en ijsjes : D

8: Wat is je grootste droom op dit moment? 
2021: Die is pas uitgekomen! Werken met en tussen de bloemen <3 Niet precies zoals ik het vorig jaar ingevuld heb, maar eigenlijk dus nog veeeel leuker. Wat een bofkont ben ik toch en wie had dat nou gedacht een jaar geleden?!
2022: Ons nieuwe huis helemaal inrichten met allemaal mooie spulletjes.

9: Wat zijn uitdagingen op dit moment in je leven? 
2021: Wat ik echt heel erg lastig vind is dat ik zo enorm vergeetachtig en chaotisch kan zijn. Ik heb echt allerlei trucjes om daarmee om te gaan, maar sinds de zwangerschap is dat nog lastiger. Ik ben er nu heel erg mee bezig om dat weer op de rit te krijgen, maar dat zal altijd een uitdaging blijven. 
2022: Geduld hebben met het afronden van de hypotheek en totdat we kunnen verhuizen. Ik sta te popelen!

10: Is het je gelukt om vandaag al je verplichtingen te doen?
2021: Nee. Ik zou vandaag moeten werken maar ik was ziek. 
2022: Het was zondag, dus ik had geen verplichtingen.

11: Waar stop je momenteel de meeste energie in? 
2021: Een beetje een saai antwoord, maar in Lotte : )
2022: Dat thuis alles blijft draaien en alles wat bij het nieuwe huis komt kijken.

12: Waar ben je nu en waarom?
2021: Thuis in bed en op de bank. Nog steeds ziek, meh. Gelukkig kan ik het rustig aan doen! 
2022: Vandaag gewoon thuis met Lotte. Een dag samen spelen, in de tuin met de waterbaan, naar de bieb voor nieuwe boekjes, dat soort dingen.

13: Hoeveel uur ben je aan het werk? Wat zou je hieraan willen veranderen? 
2021: Zeven maanden ben ik thuis geweest met zwangerschapsverlof en daarna ook nog ziekteverlof door de gebroken teen. Dat is echt bizar lang! Om dan meteen mijn normale uren van de een op andere dag te doen leek ons niet zo’n goed idee, eerst even rustiger inkomen. Dus ik maak nu ongeveer 20 uur per week. De bedoeling is dat ik naar de 24 ga weer.
2022: Ik werk ongeveer 24 uur per week en dat is voor nu helemaal prima!

14: Waarom ben je op de wereld?
2021: Heel cheesy, maar hopelijk om haar mooier achter te laten dan dat ik haar vond.
2022: Ik beantwoord deze vraag eens heel anders dan ik vorige keren heb gedaan; als ik alle online testjes en artikelen (op Happinez en dat soort dingen) moet geloven, dan is het om een voorbeeld voor anderen te zijn (de manifestor generator)? Geen idee of dat ook zo is want daar ben ik niet zo mee bezig, maar dat komt er blijkbaar altijd uit.

15: Naar wat voor muziek luister je het meest op dit moment? 

2021: Heel wisselend! In mijn weekoverzichten plaats ik elke week een nummer waar ik op dat moment veel naar luister. Die kun je hier terugvinden. 
2022: Ik kan niet genoeg krijgen van het nieuwe nummer van Andrew Bird <3

16: Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws geprobeerd? 
2021: Werken in een bloemenwinkel en de bloemen voorbereiden voor de verkoop. Zo leuk om te zien en leren wat er allemaal bij komt kijken. Oh en de nieuwe ijsmachine die ik voor mijn verjaardag kreeg, noem ik hier ook even. Want de verse ijsjes die Flo voor me maakt erin zijn altijd zo lekker! Die probeerde ik voor het eerst.
2022: Iets nieuws was zeker wel een huis kopen! Het is ons eerste koophuis, dus die hele ervaring hadden we nog niet.

17: Hoe was je dag vandaag? 
2021: Heel rustig met vooral veel plat liggen. Ik had na anderhalve week een mega verkoudheid helaas nog steeds last van de holtes die niet helemaal open waren. En dat gaat altijd gepaard met heel veel hoofdpijn. Dat had ik vandaag dus ook. 
2022: Het was zondag en we hadden helemaal niets op de planning. Een rustige dag want Lotte was nog een klein beetje ziek van een griep (of virus) eerder deze week en ik was ook weer lekker verkouden. Even zoveel mogelijk rust pakken voordat de verhuisdrukte gaat beginnen!

18: Noem een herinnering uit je kindertijd.
2021: We hadden het op Vaderdag toevallig over allerlei herinneringen en er waren er een hele hoop waarbij mijn zusje en ik elkaar voor de gek hielden. Zo werd er regelmatig net gedaan alsof er iemand door een wesp gestoken was met echte tranen en al. Goede toneelspeelsters waren we. Niet leuk voor de ander natuurlijk. Maar nog minder als er dan eens een keer echt iets gebeurde, dan geloofden we het niet! 
2022: Met opa in de tuin een boomhut bouwen, luisteren hoe hij alle bloemen en plantennamen in het Latijn opnoemde elke keer dat we langs mooie liepen, met oma Lathyrus knippen voor in een vaasje <3 Dat is een verzameling van niet één herinnering maar duizenden momenten.

19: Met wie was je gisteravond? 
2021: Met Flo en Lotte in de auto terug naar huis van een dagje op babybezoek in Duitsland. Het was een hele fijne dag en we zaten allemaal moe in de auto naar huis. 
2022: We hadden een rustige zondag, dus ik was met Flo thuis op de bank en Lotte lag in bed.

20: Als alles mogelijk zou zijn, wat zou je vandaag dan willen doen?

2021: Ik wist meteen dat ik hier iets met slapen in moest vullen haha, maar dat is ook zo saai. Dus dan maak ik ervan: in zo’n donkere float pod zweven, dat lijkt me heel gaaf om eens te proberen. Vraag me wel af of ik daar echt rust in kan vinden of dat het me juist het zweet laat uitbreken omdat het té stil is.
2022: Al verhuizen en ons nieuwe huis inrichten. Zo’n zin in!

21: Wat zijn je favo hobbies van nu? 
2021: Met bloemen bezig zijn en er alles over leren, maar ook papieren bloemen en stempels maken. Die laatste twee zijn nu zo’n onderdeel van mijn leven geworden dat ze niet niet snel meer weg gaan denk ik. 
2022: Ik heb geen tijd voor hobby’s op het moment, dus dan kies ik woonaccessoires bekijken, een enorm lange wishlist maken en af en toe iets kopen voor het nieuwe huis.

22: Wat doe je de laatste tijd het liefst in de avond (bijv op bezoek bij vrienden of familie, spelletjes spelen, film kijken, lezen of uitgaan)? 

2021: Voordat we een auto kochten droomden we er zo vaak over om vrienden te bezoeken die verder weg woonden. En dat is ook wat we meteen gedaan hebben, op bezoek gaan en bijkletsen. 
2022: Vrij weinig eigenlijk. In de avond zit ik de laatste tijd óf op mijn telefoon te kijken naar dingen die ik nog moet/wil regelen en waar ik overdag geen tijd voor heb. Zit de laatste tijd bizar weinig op dat ding. Of we kijken een serie. De avonden staan vooral in het teken van niet teveel meer aan je hoofd willen hebben en zo goed mogelijk proberen te ontspannen.

23: Wat zou je nu graag aan je huis willen veranderen? 
2021: Eigenlijk vind ik het wel goed zo! Ooit hopen we een koophuis te vinden, al lijkt het er steeds meer op dat dit echt een moeilijke klus gaat worden hier. Ik ga er even vanuit dat het binnen een paar jaar hopelijk wel gaat lukken, en dan is het de moeite niet meer om hier nog veel te veranderen. 
2022: Aan ons huidige appartement helemaal niets, want hier gaan we binnenkort weg. En aan het nieuwe huis ook niet per se iets. Behalve wat kleine dingetjes die ik zou willen toevoegen.

24: Wanneer heb je voor het laatst niet aan werk gedacht? Hoe voelde dat? 
2021: De laatste tijd denk ik juist veel aan werk. Aan alles goed afsluiten, afscheid nemen en nog even heel hard genieten van de winkel, mijn collega’s, de klanten en alle fijne producten. Dat voelt wel een beetje dubbel. Vooral omdat ik echt niet had verwacht een nieuwe baan te hebben. Maar, op de dagen dat ik thuis ben met Lotte ben ik zo daarmee bezig dat ik niet echt tijd heb om over werk na te denken. 
2022: Leuk om de vorige antwoorden op deze vraag te lezen! Ik ben nu inmiddels bijna een heel jaar in de bloemenzaak, leuk! Niet aan werk denken, poeh… ik ben er eigenlijk niet heel bewust mee bezig of ik wel of niet aan werk denk.

25: Waar heb je op dit moment een hekel aan?

2021: Hoe vergeetachtig ik op het moment ben. Ik ben al best wel vergeetachtig van mezelf en zonder agenda of lijstjes kwam ik de dag bijna niet door. Sinds de zwangerschap is dat geëxplodeerd en is het echt een enorme uitdaging vaak. De hekel heb ik dan vooral aan heel veel vergeten en daardoor dingen op het laatste moment moeten doen, niet voorbereid zijn, spullen vergeten mee te nemen, vergeten waar ik dingen neergelegd heb, afspraken en verjaardagen niet kunnen onthouden, zelden op appjes reageren omdat ik ze al opengemaakt heb en dan vergeet dat ik nog iets moest sturen… dat soort dingen. 
2022: Wachten tot we kunnen verhuizen ; ) We mogen over twee weken en dat lijkt al heel snel maar tegelijkertijd nog zooo ver weg!

26: Wat is een van de favo dingen in je huidige leven? 
2021: Poeh, ik mag maar één ding noemen? Lotte zien opgroeien en vooral hoe ze bijna dagelijks nieuwe dingen leert en kan, hoe ze steeds meer geïnteresseerd raakt in ons en de dingen om haar heen, hoe snel ze ook qua uiterlijk veranderd en hoe we haar karakter steeds beter leren kennen. 
2022: Samen met Lotte aan mijn hand buiten rondwandelen <3

27: Wat is op dit moment je lievelingsgeur?
2021: Begin juli kocht ik Zesty, een nieuwe bodyspray van LUSH en die vind ik zo lekker nu in de zomer! 
2022: Door het verkouden zijn of me minder lekker voelen de laatste paar weken heb ik niet veel luchtjes gedragen, maar als wel dan was het de solid Sikkim Girls van LUSH, met jasmijn en frangipani hmmm.

28: Wanneer heb je je ouders voor het laatst gezien? 
2021: Ik zie ze nu meerdere keren per week, maar omdat iedereen ziek is geweest van een of ander virus van de opvang zag ik ze nu een week geleden voor het laatst. 
2022: Gisteren zag ik mijn moeder nog, toen ik Lotte bracht en ophaalde van een dagje oppassen.

29: Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag?
2021: Goed! Ik had een hele fijne werkdag en leerde weer een heleboel nieuwe dingen. 
2022: Moe, maar wel goed. Het was een vrijdag vandaag en de dag ging op werk vrij snel voorbij.

30: Wat gaf je vandaag een glimlach? 
2021: Ik ging voor mijn tweede vaccinatie en daar werd ik heel blij van! Eindelijk richting meer zekerheid en meer vrijheid. 
2022: Dat de boeketten vandaag goed lukten. Soms heb je van die dagen dat het je allemaal net wat makkelijker afgaat en dat geeft een heel fijn gevoel! En toen ik thuis kwam na werk kwam Lotte naar me toegerend om me een knuffel te geven, zooo lief!

31: Wat zijn de mooie dingen van de laatste tijd? 

2021: Mijn nieuwe baan, onze nieuwe auto en de vrijheid die daarmee komt, dat Lotte eindelijk goed slaapt, helemaal gevaccineerd zijn… om maar een paar dingen te noemen.
2022: Dat we na maanden wachten morgen kunnen zeggen dat we huiseigenaren zijn : D Joehoeee. Dat Lotte steeds meer woordjes begint te spreken en dat ze soms heel leuk klinken.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One thought on “365 · juli