2021 ∘ 30

Deze week tekenden we de hypotheek, joehoeee! Zo, nu komen ze niet meer van ons af ; ) Ik had nog een verjaardagscadeaubon liggen die ik inruilde voor het allermooiste handgemaakte giletje van By-Bar. De werkweek tussen de bloemen was weer heel fijn en ging snel voorbij. En op zondag vierden we de verjaardag van oma in de tuin.

maandag en dinsdag

De week begon al vroeg want we zaten maandagochtend om 9 uur in Aken bij de bank om de hypotheek te tekenen! Maar eerst nog even spelen voordat Lotte naar oma ging.

Toen we weer thuis waren werd er de rest van de dag heel veel gespeeld.

een korte pauze want van al dat spelen wordt je moe

We zochten vandaag ook Lottes speelgoed uit en een deel ervan kon op Vinted. Weer wat opgeruimd, fijn! Het was deze week vooral leuk om te zien dat ze ineens veel meer woordjes aan het leren is. De uitspraak moet nog op geoefend worden, maar ze zegt inmiddels toch al een heleboel. Zo is opr, opruimen. Zegt ze laap als ze wil slapen. Of kommr als ze komkommer wil en kaak als ze kaas wil eten. Nichtje Nomi noemt ze mèmè, zo schattig!

En naast woordjes seint ze ook heel veel. Voor eten doet ze bijvoorbeeld haar hand op haar mond. Als de luier vol is een hand op haar luier en als het eten lekker is zwaait ze bij haar hoofd. Ik vind het zo verwonderlijk soms hoe goed kinderen communiceren zonder de taal te kunnen!

woensdag

Omdat de afgelopen paar woensdagen door van alles en nog wat niet heel succesvol waren met opruimen van alle spullen in huis, ging ik er vandaag voor om zoveel mogelijk in super tempo te doen. Want het zijn nog maar 2 woensdagen dat ik iets kan doen (inclusief vandaag dus), woahhh. De tijd gaat zo snel! Ik begon de ochtend met mijn to-do lijstje afwerken op de laptop. Verzekeringen uitzoeken en stopzetten, post verhuisservice aanvragen, dat soort dingen. Dat voelde meteen al heel productief! Ik hou heel erg van alles op orde hebben en precies weten welke abonnementen, verzekeringen etc we hebben en waar geld naartoe gaat. Vroeger had ik dat altijd netjes in documenten opgeslagen, maar daar is de afgelopen anderhalf jaar een beetje de klad in gekomen. Dus ik besloot vandaag weer eens alles bij te werken. Geeft rust!

Na de wekelijkse Vinted pakketjes ronde ging ik ook even bij kledingwinkel Moustache kijken, want ik had nog een verjaardagscadeaubon van werk. Om die niet helemaal te vergeten of kwijt te raken in de verhuizing besloot ik nu iets mee te nemen en dat was deze suuuuuper mooie bodywarmer <333 Helemaal verliefd op het stofje!

Ook ging er weer van alles nieuws op Vinted (ik blijf maar bezig he haha!) en moest ik van mezelf nu toch echt maar afscheid nemen van de mokken. We hebben er nu echt wel genoeg en gebruiken deze nog het minst vaak. Wie kan ik blij maken met Nicolas Vahé keramische mokken? Of iets anders op mijn Vinted ; ) Alle kleding die er nu nog op staat gaat binnenkort naar de kringloop als het niet verkocht wordt, dus heb je iets gezien dat je voor 1 of 2 euro wil kopen, graag! Ik wil het kwijt en doe er graag iemand een plezier mee. Just write me : )

donderdag, vrijdag en zaterdag

Donderdag was de eerste dag dat ik me weer een beetje oké voelde en mijn hoofd niet helemaal dicht zat van het snot (sorry als je ook een beelddenker bent haha). Poeh wat was dat een monsterverkoudheid zeg! Ik merkte meteen aan mezelf deze ochtend dat alles zoveel fijner en lichter was en had weer zoveel meer zin in dingen, dus ik maakte een ‘ik voel me zoveel beter selfie’ om er even extra van te genieten. Onderweg naar werk kwam ik nog eens confetti tegen.

En ik vond dit een mooi beeld, duif op het dak, maar wist niet precies waarom.

Goodmorning met mijn moeie oogjes, het is vrijdagochtend. Ik word al weken vermoeid wakker en probeer dit beter te maken. Eerder naar bed en minder scherm voor het slapen. Tot nu toe lijkt nog niks echt goed te helpen. Wat doen jullie om daar weer uit te komen?

Wat een zonnestralen zo vroeg op de ochtend! Daar moest ik even voor stoppen om een foto van te maken en te genieten.

Het was weer een fijne week tussen de bloemetjes. En er lag weer eens een hommel in de etalage. Veel insecten vliegen de winkel in omdat ze op de bloemen af komen, en dan vinden ze de uitgang niet meer. Zieliggg. Deze is wel heel mooi bewaard gebleven.

Ik maakte nog een mooi verrassingsboeket in vaas en kijk wat een mooi nieuw inpakpapier we hebben! Gemaakt van gerecyclede grassen. We proberen in de winkel alles zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te maken en in te kopen. Thuis proberen we dat ook en ik vind het fijn dat dit op werk ook zo is : )

zondag

Lotte kreeg weer een nieuwe tand (dan heeft ze de voorgevel boven en onder helemaal compleet haha) en had daar deze keer best wel veel last van. Eten was niet altijd even fijn natuurlijk, maar ook slapen lukte niet heel goed. Ze werd er moe en hangerig van (logisch), dus het ochtendslaapje duurde vanochtend maar liefst 3 uur! Ze had blijkbaar een hoop slaap in te halen.

We hadden vandaag iets leuks op de planning. Oma was gisteren namelijk jarig en vierde vandaag haar verjaardag voor familie in de tuin. Lotte had een mooi schilderij voor haar geverfd en ze kreeg van ons allemaal ook nog het tweede deel van haar cadeau, een tuinsteker. Rond 5 uur gingen we er naartoe en aten we vlaai en koud buffet, hmmm. Het was heel leuk om de hele familie weer eens bij elkaar te zien!

Volgende week hebben we iets leuks op de planning; tekenen bij de notaris! En het is ook de laatste werkweek voor onze verhuis-vakantie. Ik wens jullie een hele fijne week!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “2021 ∘ 30

 1. Zo leuk om te lezen dat Lotte veel nieuwe woordjes leert! En grappig ook dat het allemaal andere woordjes zijn dan dat D leert :p fascinerend! Bij hem zijn het vooral woordjes die te maken hebben met voertuigen :’)
  Dat giletje is zo mooi! Wauw!
  Het lief neemt soms een melatonine pilletje als hij niet goed slaapt en vermoeid wakker wordt en dat helpt bij hem wel altijd.
  En haha die laatste foto van Lotte, geniaal! Hier is het nog wachten op een paar kiezen maar ik hoop dat dat nog even duurt. Die zijn echt een pain in the ass.

 2. Wat knap van Lotte dat ze al zo veel woordjes/gebaren kan! Wij hebben met beide kinderen best fanatiek (baby)gebaren gedaan, en dat was ook echt geweldig, toen vond ik ze nog leuker :p

  Die zonnestralen zijn echt prachtig!

  Veel succes met al het regelwerk voor de verhuizing.

 3. Yesss getekend hoera! Zo leuk 😀 Ik heb denk ik gemist waar jullie gaan wonen, wel in Nederland of gaan jullie dan naar Duitsland?
  Een prachtig boeket! En dat papier is ook geweldig zeg, heel mooi 🙂
  En die bodywarmer vind ik ook te gek! Zoiets zoek ik ook al een tijdje 😀 Nice!