zo was de maand juli

Zo, en toen was de zomer echt niet meer te ontkennen met al die warme (nee, hete) dagen. Deze maand stond vooral in het teken van opruimen en declutteren (zoals Marie Kondo het zou noemen). Het was ook tussen de permanente rotzooi en dozen zitten, want we hebben dan wel al spullen uitgesorteerd maar geen plek om alles ook echt kwijt te kunnen. In elk hoekje van elke kamer stond er een stapel dozen van dingen die nog weg gedaan moesten worden. Het was voor mijn gevoel vooral veel naar de verhuizing toewerken, er heel veel zin in hebben en ook heel ongeduldig zijn omdat het me allemaal te langzaam ging. Maar, de voorpret was (en is) wel echt enorm! En daar probeer ik zoveel mogelijk van te genieten.

highlights

/ Het huis opruimen en heel veel op Vinted zetten en weg doen. Of dus eigenlijk, klaarmaken voor de verhuizing en met een frisse start (lees: minder spullen) opnieuw beginnen straks.
/ Twee verjaardagscadeaubonnen inwisselen voor mooie spulletjes. Een keer een prachtig handgemaakt gilet van By-Bar en een fruitschaal en solar lampjes voor in de nieuwe tuin van Jotex.
/ Ik miste het heel erg om in een dagboekje te schrijven. Dat deed ik vroeger door elke dag in een Moleskine agenda een stukje te schrijven over hoe de dag was. Ik downloadde One Day op mijn MacBook en begon weer wat meer bij te houden en merkte meteen dat het me veel meer ruimte in mijn hoofd gaf. Fijn!
/ Een suuuper leuke vintage jaren 90 hondjes kapstok van Ikea scoren voor Lotti in het nieuwe huis.
/ Opa en oma die weer terug waren van vakantie waardoor ik mijn vrije woensdagen weer terug had.
/ De keren dat het in de 30 graden was en ik met Lotte ging pootje baden in het ijskoude water van de Gulp.
/ Oma’s verjaardag vieren met de hele familie in de tuin.
/ Nieuwe tweedehands eetkamerstoelen uit een Belgische school kunnen scoren. En ze passen ook nog heel goed bij onze stalen eettafel!
/ Na langere tijd de mooie luchten gemist te hebben, deze maand weer eens een prachtige vast kunnen leggen.

geluisterd

1. Het nummer dat ik deze maand het aller aller gaafst vond en ook het vaakst luisterde (23x), was het nieuwe nummer van Andrew Bird, luister maar eens naar Underlands.
2. Sind – Karlshorst heb ik ook eeecht vaak geluisterd (22x maar voelt als 1000x). Ik vind het echt zo’n relaxt zomermuziekje dat altijd kan. En elke keer droom ik weer weg naar Berlijn omdat hij daarover zingt. En dan heb ik een beetje veel heimwee. Ik denk dat dit mijn zomernummer van 2022 is!
3. En voor de derde maand weer in de top 3 is Arcade Fire – Unconditional I (Lookout Kid). Blijft gewoon een goed nummer dat ik deze maand 18x luisterde.

Wat luister jij nu veel? Misschien kan ik van jullie nog wat nieuwe coole muziek ontdekken : D

gezien

Wat kijken betreft, heb ik deze maand niet zo heel veel gekeken. Wel geteld 1 film en 2 series.

Free Guy (2021)
We keken welgeteld één film deze maand. De quote van de film is ‘Life’s too short to be a background character’ en dat somt de film wel goed op. Het verhaal gaat over een bankmedewerker die Guy heet. Hij komt erachter dat hij in een open world video game zit dat Free City heet en hij niet meer is dan een achtergrond figuur. Maar nog veel erger, het spel gaat binnenkort offline en zal hem daarmee ook uitwissen. Toen ik de trailer zag dacht ik meteen, yes wil ik zien. Ik vond het verhaal super leuk bedacht en Ryan Raynolds speelt de naïeve en beetje kneuzige Guy ook echt leuk. Een aanrader wat mij betreft!

As We See It (2022) S1
Dit vond ik een leuke serie met veel ahw momenten en ook veel grappige momenten. De serie gaat over 3 mensen die autisme hebben en de invloed hiervan op alle aspecten in hun dagelijkse leven. Ze wonen met z’n drietjes samen in een appartement en hebben een caregiver die met ze werkt om vooruit te komen in het leven. Ze zijn alledrie heel erg verschillend en ik vond het dan ook leuk om te zien hoe ze allemaal anders reageren op situaties. Zo durft Harrison het huis niet uit, is Violet erg grofgebekt en laat ze dat ook makkelijk merken en zegt Jack je graag zijn ongezouten mening. Fun fact: de mensen die de autisten spelen hebben in het echt ook autisme!

The Cirlce USA (2022) S4
Elk USA seizoen vond ik tot nu toe leuk, maar deze vond ik toch wel het leukst van ze allemaal! Ik ga er maar niet teveel over schrijven, want het is veel leuker om zelf te kijken en je te laten verrassen. Ik had – net zoals bij het eerste seizoen – meteen een binding met alle spelers, en dat maakt voor mij een serie meteen tot een succes.

leukste ontdekkingen

Ik was meteen verliefd op deze mooie border bloemen in de tuin van @wildseasonflorals. Precies mijn lievelings kleurencombi! Hopelijk ook ooit een keer zo mooi in onze nieuwe tuin <3

leukste foto van de maand

De mooie Gloriosa op werk met een stukje winkel op de achtergrond. Tja, daar hoef ik niet veel over te vertellen want dat ís ook gewoon mooi toch?! : D Ik bof maar dat ik in zo’n mooie omgeving mag werken, tussen de bloemen, plantjes en mooie vazen.

leukste be.reals van juli

In juli maakte ik iets minder vaak een Be.Real, maar er zaten toch een aantal leuke tussen. Van links boven tot rechts onder: bloemetjes in de berm, tijdens Lottes slaapje werken aan mijn blog, de snackdoos plunderen, Gloriosa op werk, met het nachtlampje spelen na het slapen, blokkentorens bouwen, in de auto onderweg naar vrienden in Duitsland en ‘s avonds uitgeteld op de bank een quiz kijken.

vorig jaar deze tijd

Juli vorig jaar was het hier in delen van Limburg een rampengebied. Het regende zóveel dat hele dorpen onder water stonden en mensen uit hun huis moesten evacueren. De foto’s die ik toen zag staan nog steeds haarscherp in mijn geheugen gegrift. Zelf hebben we er buiten een mini lekkage die niks voorstelde geen last van gehad (gelukkig), maar ik hoor ook van mensen in de omgeving dat ze nu pas net klaar zijn met renoveren van het huis. Heftig!

In juli wandelde ik ook heel wat af met Lotti en was het soms meer survivallen dan wandelen haha. Leuk aan in het Zuiden van Nederland wonen, is dat je vlakke wegen en paadjes hebt, maar ook heuvels en veel groen. Dat maakt wandelen wel altijd leuk! En natuuuurlijk maakte ik weer duizend bloemen foto’s onderweg.

Ook maakte ik een papieren bloemen afscheidsboeketje voor LUSH, waar ik in juli mijn laatste maand maakte. Ik heb er drie jaar gewerkt met heel veel plezier en vond het erg jammer mijn leuke collega’s te moeten gaan missen. Bizar dat dit al een jaar geleden is!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “zo was de maand juli

  1. Ik heb I love you van Fontaines DC echt immens vaak geluisterd in juli. Ik zag een stukje van hun optreden op Rock Werchter op televisie en nu ben ik fan. En daarnaast Yoshime van High Hi en Big Love van Fleetwood Mac <3