365 · augustus

Deze maand heb ik weer 31 vragen beantwoord voor de maand augustus! Je kunt lezen over welke materiële dingen ik droom, wat ik mis om een perfect leven te hebben en wat de grootste uitdaging was deze maand. Gek om te bedenken dat met deze vragen ook het einde van de zomer in zicht is. We gaan nu heel langzaam richting herfst, maar daar heb ik eigenlijk ook wel heel erg zin in!

1: Wat mis je nog om een perfect leven te hebben? 
2021: Ik vind mijn leven best wel perfect, maar ik zou het wel een toevoeging vinden om een mooi eigen huis te hebben dat een stuk praktischer is dan ons appartement nu.
2022: Eigenlijk helemaal niets, ik ben heel tevreden. Al zou een e-bike me wel een heel stuk mobieler maken in ons nieuwe huis. Dus als ik dan toch iets moet noemen, dan is het dat.

2: Beschrijf vandaag in drie zinnen. 
2021: Vandaag was het mama en Lotti dag en we amuseerden ons voornamelijk met spelen thuis. Ik wilde gaan wandelen want buienradar gaf al de hele dag aan dat het niet zou regenen, maar dat deed het dus wel! Dus gingen we in de middag ook nog even langs op en oma.
2022: Ravotten met Lotte. Spulletjes kopen voor het nieuwe huis. Pootje baden in de Gulp want het was warmmm vandaag.

3: Wat is iets wat je recent gedaan hebt en waar je best trots op bent?
2021: Mijn vaste contract opzeggen en beginnen bij mijn droombaan (toch wel een beetje spannend).
2022: Ik weet niet zo goed of het iets is om trots op te zijn, maar als ik iets moet kiezen dan is het – ondanks dat ik echt half dood ging (maar echt, nog nooit zo’n lange, pijnlijke werkdagen gehad) van de hoofd/kaak/tand en holte pijn – toch drie dagen heb gewerkt. Of meer, dat ik het volgehouden heb.

4: Heb je vandaag iets gedaan wat je leuk vind? Wat was het? 
2021: Ik had vandaag mijn eerste vrije dag sinds januari en dat deed me zo ontzettend goed! Dus ik heb ook alleen maar dingen gedaan die ik leuk vond om te doen: nog eens een papieren boeket maken, een stempel maken, mijn werk voor Pakje Kunst afgemaakt en bloemen geleerd. Je kunt de a day in my life van die dag nog teruglezen!
2022: Gewerkt met bloemetjes op werk <3

5: Waar heb je deze week de meeste tijd aan besteed?
2021: Met Lotte bezig zijn, werken in de bloemenwinkel en opruimen.
2022: Naast met Lotte bezig zijn voornamelijk met opruimen van onze spullen voor de verhuizing.

6: Beschrijf je dag in 3 woorden.
2021: Werkdag, bloemen, boeketten maken.
2022: Werkdag, uiteten, laatste werkdag.

7: Hoe laat sta je doorgaans op? 
2021: Op werkdagen gaat de wekker om 06:15, op zaterdag werk ik extra vroeg en gaat de wekker om 05:30. En op zondag is onze enige dag dat we geen wekker hoeven zetten dus dat doen we dan ook niet.
2022: Elke dag ergens tussen 6 en half 7. Als het van mijn wekker is dan gaat hij meestal om 06:15 uur, maar vaak is Lotte al om 6 wakker. En als we kunnen ‘uitslapen’ zet ik hem niet, maar zijn we alsnog op z’n laatst om half 7 wakker :’ )

8: Welke echte zomerse dingen of uitjes heb je al gedaan of op de planning staan dit jaar?
2021: Jeetje, ik besef me ineens dat we bar weinig (of eigenlijk geen) zomerse uitjes gepland hebben dit jaar! Maar, we gaan wel in volgende maand nog een weekje naar de camping. Dus als het goed weer is (hoop het zo erg!), dan telt dat ook als zomers uitje.
2022: Hmm, echt zomers niet zo heel veel, behalve af en toe een ijsje halen en pootje baden in de Gulp als het heel warm was. We gaan dit jaar niet op vakantie omdat we deze maand verhuizen en daar waarschijnlijk ook wel te druk mee zijn (en tja, het geld is ook op haha). Dus het zal niet veel bijzonders meer worden dit jaar (wat ook niet erg is trouwens!).

9: Welke drie woorden beschrijven je liefdesleven op dit moment? 
2021: Familie, intenser,
2022: Huiselijk, ook wel burgerlijk op het moment, kabbelend.

10: Welk nummer vind je nu het leukst? 
2020: Ik luister graag het laatste album van Listener; being empty being filled.
2021: Deze staat nu vaak op: Damon Albarn – Sunset Coming On.
2022: Ik luister nu Poltrock – Planetary Community Chicken veel.

11: Wat heb je nu het meest nodig?
2021: Meer tijd haha. Ik heb het gevoel dat ik vooral voor Lotte ben aan het zorgen of aan het werken ben en dat is beiden heel erg leuk. Maar ik zou ook graag iets meer tijd willen om creatief bezig te zijn thuis. Gelukkig heb ik sinds deze maand nu een vaste dag in de week dat ik daar de tijd voor heb! Dus het is al een heel stuk fijner dan voorheen.
2022: Een opgeruimd huis en alle verhuisdozen weg! ; )

12: Voor wie heb je het laatst een cadeau gekocht? Wat was het?
2021: Dat was voor de verjaardag van een vriendin in juni. Ik gaf haar een parfum die ze al langer wilde kopen maar steeds niet deed.
2022: Dat was denk ik voor de verjaardag van een vriendin, een drie maanden Klikkie foto abonnement!

13: Welke film zag je het laatst in de bios?
2021: Heel saai antwoord, want het is nog steeds Jojo Rabbit haha.
2022: Met Flo’s verjaardag zijn we naar de bios geweest in Maastricht en zagen we The Duke.

14: Hoe is het weer deze zomer?
2021: Juli was redelijk regenachtig en bewolkt, al waren er ook een paar warme zonnige dagen bij. Augustus is tot nu toe ook lang niet zo warm als vorige jaren. Er zijn maar weinig echt warme/hete dagen geweest!
2022: Heel erg goed! Voor mijn gevoel zijn er meer warme (en zelfs hete) dagen geweest dan de afgelopen 5 jaar! Het heeft weinig geregend en het gras ziet er overal geel uit.

15: Waar kijk je op dit moment naar uit?
2021: Onze camping vakantie in België! Zwemmen, wandelen en in de avond bij de caravan zitten en heel veel boeken lezen en borduren. Kan niet wachten!
2022: Dat het huis straks helemaal verhuisdoos-vrij is en alles wat meer gezellig aangekleed is. En ik verheug me al op een weekendje met Kelly, wat we wel nog moeten plannen.

16: Wat is iets materieels waar je van droomt?
2021: Nouja ervan dromen niet echt, maar ik heb schoenen nodig.
2022: Ik denk een e-bike waar ik Lotte mee naar de opvang en opa en oma kan brengen elke week. Dan ben ik wat vrijer en kan ik ook wat makkelijker boodschappen doen en dat soort dingen.

17: Als je nu iets aan jezelf zou kunnen veranderen – uiterlijk of innerlijk – wat zou dat zijn?
2021: Een beter geheugen en minder chaos ; )
2022: Meer rust voor mezelf inplannen zodat ik me minder voel alsof ik dat nodig heb.

18: Wat heb je al heel lang niet meer gedaan, en zou je graag weer willen doen? 
2021: Naar een festival! Een dagje is dan ook meteen genoeg. Maar een dag met lekker weer, in de zon, lekkere drankjes, vrienden en goede muziek… ja daar zou ik nog wel eens heel erg zin in hebben!
2022: Vriendinnen opzoeken in Amsterdam en een (eerste sinds de geboorte van Lotte) weekend blijven.

19: Waar zou je graag naartoe willen? 
2021: Voor de vakantie in september ben ik af en toe al wat leuke uitjes op aan het zoeken en een daarvan kijk ik al echt naar uit, een bezoekje aan een mooie tuin!
2022: Ik heb heel erg zin in een weekendje weg naar een vakantiepark, ergens in een bos bijvoorbeeld. Met een zwembad zodat we vaak met Lotte kunnen zwemmen. Of misschien ergens aan zee. Even uitrusten en afschakelen en van mooie natuur genieten. Daar zou ik nu wel naartoe willen.

20: Wat eet je deze week veel?
2021: Tegenwoordig is eten niet heel interessant. Het is vaak snel een boterham smeren en naar binnen proppen. Ik eet het meest volkorenbrood met een lapje vegan kaas of worst.
2022: Ik denk dat ik het vaakst bruine boterhammen met kaas gegeten heb, met komkommer, wortel en cherrytomaatjes erbij.

21: Wat heb je vandaag gedaan? 
2021: Gewerkt! Het was nog steeds vakantieperiode dus ik werkte een halve dag. Na werk ging ik in de middag al naar opa en oma om daar nog even te blijven met Lotte samen. We aten daar ook met z’n allen en rond 7 uur gingen we naar huis. Flo was het hele weekend weg voor een triatlon, dus we zochten opa en oma veel op.
2022: Het was vandaag zondag en we wilden na twee weken alleen maar verhuisdingen en thuis zijn wel weer eens iets leuks gaan doen. Dus het werd een dagje dierentuin!

22: Welke 3 instagram accounts zijn nu je favoriet? 
2021: hello.elena is een van mijn favorieten, ik vind haar glas in lood bloemen zó mooi! De boeketten van bluejasminefloral volg ik graag. En waar ik ook na jaren volgen nog steeds heel blij van wordt is het account van visit_berlin.
2022: Toevallig heb ik deze maand mijn Instagram app eraf gegooid en kijk ik er eigenlijk niet meer op. Het enige moment dat ik het mezelf wel veroorloof is tijdens de pauze op werk, want dan kijk ik ook graag naar bloem gerelateerde dingen op Insta. Maar dan kijk ik dus via de browser. Dus, ja… ik kan eigenlijk niet echt een account noemen! Mocht mijn Insta pauze wat langer gaan duren, dan wordt dit een overbodig vraag haha.

23: Wat was de grootste uitdaging deze maand? 
2021: Op de dagen dat ik zó zó moe was de dag doorkomen haha. Het waren er geloof ik maar twee dat ik echt niet normaal gaar was, dus het viel mee gelukkig.
2022: Niet meteen mijn hele bankrekening plunderen om spullen te kopen die we nodig hebben in het nieuwe huis (een schoenenkast, een e-bike en andere dingen), maar het wat verspreiden over de komende maanden. Moeilijk hoor, want als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb ; )

24: Wat vind je tegenwoordig leuk om te doen? 

2021: Lotte aan het schaterlachen maken : D Oh wat klinkt dat heerlijk als ze kapot gaat van het lachen!
2022: Het huis inrichten en onze nieuwe buurt verkennen.

25: Hoe stel je je de perfecte zomerdag voor? 
2021: Een uitje maken naar het water ergens, ijsjes eten, lekker in de schaduw hangen en in de avond eten bestellen.
2022: Aangezien we dit jaar niet meer op vakantie gaan en ik daar ook helemaal niet mee bezig ben, kies ik voor badderen in de achtertuin, wat lezen en liggen op de tuinbank, ijsjes eten, dat soort dingen.

26: Geef je de voorkeur aan thuis koken of uit eten?
2021: Oh ik zou zo graag een avondje willen uiteten zoals vroeger! Dat mis ik best wel.
2022: Ik kook niet zo graag, dus kies altijd voor uit eten. Niet dat we dat zoveel doen, maar het heeft wel mijn voorkeur.

27: Wie mis je in je leven? 

2021: De vriendinnen uit mijn studententijd uit Amsterdam en Leiden die ik (bijna) niet meer zie!
2022: Iedereen eigenlijk die ik niet regelmatig zie of kan zien! Nog steeds mijn opa en oma, daar denk ik met regelmaat aan. En alle vrienden die ver weg wonen die ik niet zoveel kan zien.

28: Wat is iets nieuws waar je recent mee bent begonnen of hebt gedaan? 
2021: Het laatste nieuwe was mijn nieuwe baan. Ik geloof niet dat ik daarna nog dingen heb gedaan die ik niet eerder deed.
2022: Met mijn nieuwe fiets overal naartoe fietsen! Nu is fietsen niet iets waar ik recent mee begonnen ben, al heb ik toch zeker al 4 jaar niet meer echt gefietst. En was het ook niet de eerste keer dat ik op een e-bike zat, al had ik het hiervoor pas één keer gedaan. Toch voelt het als iets nieuws, want het is nu mijn meest gebruikte transportmiddel en het is nog super leuk ook!
 
29: Hoe ziet het begin van je dag er tegenwoordig uit? 

2021: Lotte wordt tussen 05:00 en 06:00 uur wakker en is dan ook gelijk mijn wekker. Als ik de nachtdienst heb gehad staat Flo met haar op en kan ik nog een uurtje slapen, als hij de nachtdienst heeft gehad sta ik met haar op. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur maakt ze haar volgende slaapje en heb ik tijd om te douchen. En dan zijn we allemaal klaar voor de dag rond 8 uur.
2022: Het slaapritme van Lotte is nu iets veranderd en we zijn elke dag rond 6 wakker. Ik douche dan snel en tussen half 7 en 7 zitten we aan het ontbijt. Dan spelen we nog even en gaat Lotte naar opa en oma of de opvang. En op de dagen dat ze thuis is spelen we nog wat meer!

30: Welke dromen heb je voor de nabije toekomst? 
2021: Een hele goede bloemiste worden : D
2022: Het huis helemaal af maken naar hoe we het willen hebben. Dat betekent dat er nog een LP kast gekocht gaat worden, een mat en salontafel voor in de woonkamer en misschien ook nog wel een muur geverfd.

31: Wat zou je kunnen doen om nog tevredener te zijn? 
2021: Eerder naar bed gaan! Het gaat de meeste dagen wel goed en dan lig ik ergens tussen 10 en half 11 in bed. Maar ik heb soms ook dagen dat ik te lang beneden blijf zitten en mezelf niet naar bed krijg. Maar of ik daar echt een tevredener mens van wordt weet ik niet, want ik ga wel beter op wat meer slaap… maar soms wil ik ook nog wat langer van de avond hebben (die is soms al zo kort).
2022: De Metriport track app blijven invullen, want ik merk dat ik daardoor wat meer (en makkelijker) bezig ben met de dingen die ik graag wil doen.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One thought on “365 · augustus

  1. HOEZO IS EEN HUIS KOPEN EN VERHUIZEN NIETS OM TROTS OP TE ZIJN??! Ik vind dat je daar keitrots op mag zijn!
    Die Metriport app heb ik ook een tijdje terug gedownload maar moet het nog eens bekijken. Mijn gedownloade apps verschijnen niet meer standaard op mijn startscherm waardoor ik ze na een minuut al vergeten ben :’)