the quantified self · augustus

Omdat het toch wel wat veel werd in het maandelijkse overzicht, en omdat ik het makkelijk terug wil kunnen vinden aan het einde van het jaar… hier een nieuwe rubriek! Sinds deze maand houd ik van alles bij over mijn leven. Onder andere hoe ik slaap en hoe laat, hoe ik me voel en hoeveel stress ik ervaar, wat mijn dagelijkse activiteiten zijn en of ik aan mijn doelen gewerkt heb. Op internet noemen ze dat The Quantified Self… Het wordt wat veel om hier op te gaan noemen wat het precies allemaal inhoud – want, het is heel veel meer dan ik hierboven opgeschreven heb – maar dat laat ik liever aan dit artikel over. Maar goed, daar gaan we. Hier is augustus in getallen en grafieken.

📷 foto’s

Foto’s naar cloud: 516 = 1,9GB
Op a photo a day: 109

Bijzonderheden: op 27 foto’s staat Lotte en op 10 foto’s sta ikzelf. Op 14 foto’s is de blauwe zomer lucht te zien, op 13 foto’s is een huis te zien en op 12 foto’s bloemen.

Conclusie: met 516 foto’s in de cloud zijn het er deze maand de meeste van dit jaar tot nu toe.

links: bedtijd / rechts: uren slaap per nacht

😴 sleep

Normaal geslapen: 14 dagen
Moe wakker geworden: 9 dagen

6 uur geslapen: 4 dagen
7 uur geslapen: 10 dagen
8 uur geslapen: 4 dagen

Conclusie: volgens het aantal uren dat ik ongeveer slaap per nacht zou ik toch aan een redelijk goede nachtrust moeten komen. Toch voelt dat niet iedere dag zo. Ik track nu manueel, niet met een horloge of iets anders. Misschien dat ik dat in de toekomst wel nog ga doen om de data wat accurater te maken. Ik heb het idee dat hier nog veel behaald kan worden in ieder geval!

😶 mood

Heel goede dagen: 2
Goede dagen: 12
Oké dagen: 3
Mwah dagen: 1
Slechte dagen: 3
Hele slechte dagen: 1

Tags: happy (6x), productive (5x), good (5x), loved (3x), tired (3x) en content (3x).

Conclusie: een erg wisselende maand en dat is vooral te danken aan het stressige gevoel wat bij het verhuizen kwam kijken. Of vooral, tijdgebrek en teveel dingen te doen in een te korte tijd. Ik heb niet vaak dat ik een dag als horrible bestempel, maar deze zat er deze maand wel bij. Een combinatie van eerdergenoemde en me ziek voelen van een tweede monster verkoudheid in één maand tijd. Toch waren er ook veel oké en goede dagen en zijn de tags die ik invulde wel voornamelijk positief!

⚡ energy

Hoog energie niveau: 7 dagen
Normaal energie niveau: 9 dagen
Laag energie niveau: 3 dagen
Zeer laag energie niveau: 3 dagen

Tags: tired (9x), exhausted (4x), drained (3x) en sick (2x).

Conclusie: tja, wat kan ik zeggen… Het was een mega vermoeiende maand! Zes dagen de 20 was mijn energieniveau te laag voor wat ik allemaal moest doen. Want ik deed ook veel te veel elke dag, maar dat moest ook wel want de verhuisdozen moesten leeg en het huis moest op orde. Daarbij voelde ik me veel van die dagen ook nog best wel ziek, dus dat hielp ook niet mee. Wel grappig om te zien dat het de tweede verhuisweek qua energie wat beter ging, en dat kwam denk ik gedeeltelijk omdat de verkoudheid ietsje minder werd, maar eigenlijk nog meer omdat ik energie kreeg van alles uitpakken, inruimen en leuk neerzetten.


😓 stress levels

Aan mijn stress levels te zien was het best een goede maand. Ik voelde me maar 1 dag erg gestrest. Die dag weet ik nog goed. Het was de week na de verhuizing en er moest nog zoveel gebeuren in korte tijd en ik was zó moe, dat ik het even niet meer zag zitten. Gelukkig kwam het wel goed hoor, maar het waren pittige weken. En dat zie je ook, want ik vulde het vaakst level 1 of 2 in. Ik hoop voor komende maand dat ik wat meer op 0 en 1 zit!

hoe ik me over het algemeen voelde met pijntjes

🤒 painkillers & symptoms

Ook hield ik bij welke pijntjes ik zoal had. In augustus nam ik op 9 dagen een pijnstiller, waarvan 5 dagen paracetamol en 4 dagen ibuprofen. Ik hoop heel erg dat ik dit kan verlagen komende maand!

De meeste dingen die ik tagde waar ik last van had waren: 5 dagen met hoofdpijn, 6 dagen verkoudheid, 2 dagen met pijn aan tanden en 1 dag had ik last van mijn nek.

📅  activities

House Chores: 33 uur
Relaxing: 32.5 uur
Work: 27 uur
Friends: 13 uur
Family: 12.5 uur
Fun activities: 5 uur
Hobby’s: 3 uur

❤️ social

Lotte & Flo: 15 dagen
Family: 7 dagen
Alone: 5 dagen
Coworkers: 4 dagen
Friends: 2 dagen

🥦 food

Homecooked meal: 16x
Snacks: 12x
Fast food: 6x
Heat up meal: 1x

🏃‍♀️ exercise

Walking: 12x
Cleaning: 9x
Biking: 5x
No exercise: 3x

🚀 places

Home: 17x
Nature: 10x
Supermarket: 8x
Family: 8x
Restaurant: 3x
Shopping: 1x
Zoo: 1x

🎨 hobbies

Blogging: 7x
Series: 6x
TV: 4x
Reading: 3x
Journalling: 3x
Stamps: 1x

Over de 6 laatste onderdelen kan ik nog niet veel vertellen, maar daar komt in de toekomst meer informatie bij omdat ik dan kan vergelijken met eerdere maanden. Zo wordt het steeds leuker om te zien hoe ik mijn tijd verdeel en waar ik nog wat dingen kan gaan verbeteren.

Nou, dat was hem dan! Voor jullie misschien helemaal niet zo interessant. Voor mij het begin van – ik hoop – een hele tijd loggen en zien wat ik eruit kan halen.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “the quantified self · augustus

  1. Oooo dat artikel ga ik lezen. Heerlijk vind ik dit soort dingen, dankjewel voor de tip! En heel leuk om te zien en lezen wat je hebt gedaan. Hopelijk komende maand minder pijn en meer energie. X

  2. Ik vind dit zo boeiend! Ik wil dat zelf ook altijd bijhouden maar ik stop er ook vaak weer mee. Ik ga het artikel ook eens lezen. Lijkt me inderdaad heel tof als je na een paar maanden kan vergelijken.

  3. Ooooh ik vind dit wel echt heel cool! vooral ook met die pijntjes etc erbij. en ik vind het ook altijd best ‘fijn’. om in de gaten te houden of ik genoeg quality time heb kunnen hebben met vrienden, of juist met familie, of je relatie, etc. voor mij nu iets te veel werk maar wel leuk om mee te kunnen kijken bij jou!