zo was de maand augustus

Augustus ging dit jaar heel snel voorbij. De eerste twee weken was het vooral wachten tot de verhuizing zou gaan beginnen en de laatste twee weken was het opruimen, heel veel opruimen. Ik heb in 6 dagen tijd ongeveer 100 dozen uitgepakt, wauw. Ik was dan ook echt heel moe na die twee weken ; ) Maar, we hebben nu een fijn huisje waar ik me meteen thuis voelde! Het nieuwe huis was voor mij gevoelsmatig ook een nieuwe start, en zo begon ik weer met een aantal dingen die ik al een tijdje niet meer had gedaan. Zo begon ik halverwege de maand weer van alles te tracken, gooide ik Instagram en Facebook van mijn telefoon en laptop en lukte het me ook nog eens om wat te lezen. Na al dat verhuizen voelde ik me meer geleefd worden ipv leven, dus vond ik het ook tijd voor wat meer self care op mijn vrije woensdagen (en dat lukte ook!). Alles bij elkaar was het dus een drukke, volle en rommelige (letterlijk) maand, maar hij was tegelijkertijd ook wel héél erg fijn! Nu september net begonnen is en ik nog wen aan mijn nieuwe leven op een andere plek, voel en zie ik de herfst heel langzaam komen en heb ik daar alvast heel erg zin in! Maar nu eerst voor jullie mijn maand…

highlights

/ De maand begon al meteen goed want op 1 augustus tekenden we de akte voor ons nieuwe huis, woohooo!
/ Lotte helemaal zien stralen omdat ze een zandbak in de tuin krijgt.
/ De grootste highlight van de maand en levens veranderende gebeurtenis was natuurlijk verhuizen naar ons eerste koophuis!
/ Weer opnieuw beginnen met The Quantified Self; het tracken van mijn leven met Metriport.
/ Bij het verhuisdozen uitpakken elke keer dat kerstochtend cadeautjes uitpakken gevoel krijgen wanneer iets in papier gedraaid zat. Ook al waren het onze eigen saaie spullen, het voelde steeds opnieuw weer als een cadeautje!
/ Elke avond op de nieuwe tuinbank in de tuin onder het afdak zitten, gezellig met de lampjes aan. Jongens, we kunnen in de tuin zitten, wat is dit voor level up hee! Never knew what I missed haha.
/ Het aller aller fijnste deze maand was eigenlijk wel dat Lotte zich meteen thuis voelde in het nieuwe huis en vanaf het eerste slaapje bijna alleen maar goed sliep hier : D
/ Ik gooide Instagram van mijn telefoon en laptop en had een week zonder (of heel weinig) scrollen. En dat was fijn!
/ Na een leespauze begon in nog eens in een nieuw boek! Want ik miste het eigenlijk wel heel erg om non-fictie te lezen over zelfontwikkeling.
/ We vonden een e-bike en daarmee fietste ik elke week naar werk en de opvang. Daar heb ik deze maand heel erg van genoten, want de weg die ik moet afleggen zorgde voor de mooiste route door de natuur en het licht was elke ochtend prachtig!

geluisterd

Als ik het lijstje zo van Last.fm zou nemen, dan zou het bijna identiek zijn aan het lijstje van juli. Dus ik ga het toch even anders doen deze maand. Dit is mijn top 3 van nummers die ik deze maand ontdekt heb en grijs draai, al laat Last.fm dat nog niet zien:

Editors – Kiss (edit)
Poltrock – Planetary Community Chicken
Jesse Mac Cormack – Let It Go

gelezen

Dit onderdeel is een aantal maanden weggeweest in mijn monthly’s, want ik vond de tijd en rust niet om te lezen. Maar, nu is het wel weer eens gelukt! Ik kwam twee artikelen tegen die ik opsloeg: How Making Art Helps Improve Mental Health en Finding Your Photographic Style.

En ik las nog eens een boek, watttt! Of althans, ik begon er in: Ontdek de kracht van ademen.

gezien

Uncoupled (2022)
Een serie die wel oké was. We probeerden hem vooral omdat Barney Stinson van HIMYM erin zat. Het gaat over een homopaar dat na 17 jaar uit elkaar gaat. Barney neemt dat niet zo goed op en gaat een moeilijke periode tegemoet. Ik vond het licht vermakelijk om te kijken, maar het was zeker geen topper.

Never Have I Ever (2020) S3
Yes, op dit seizoen was ik aan het wachten! Het is echt high school drama allemaal, maar wel op een hele leuke manier gedaan, vind ik. Ik was na seizoen 2 heel benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan, en het stelde niet teleur. Ik ga er niet teveel over zeggen voor iedereen die nog wil kijken.

Stay On Board: The Leo Baker Story (2022)
In deze docu volgen we Lacey Baker, oftewel Leo of Lee. Leo is een pro skateboarder die geboren is als meisje. Hij struggled tijdens zijn carrière enorm met zijn identiteit. Nouja, niet per se zijn identiteit, maar vooral de industrie die hem misschien niet accepteert zoals hij is. Want er was geen transgender pro skateboarder. Ik vond het mooi om te zien hoe de transformatie ging van zich verstoppen, bang zijn voor reacties en zich niet gesteund voelen… naar knopen doorhakken en ruimte vrijmaken om zichzelf te zijn en keuzes te maken die ondersteunen hoe hij zich van binnen al die tijd al voelde.

Het echte leven van de Britse adel (2022)
Het is lang geleden dat ik nog eens de tijd had (of nam) om uitzendinggemist te kijken. Ik ben slecht in series volgen op tv, dus ik klikte maar gewoon iets aan wat me interessant leek. En het stelde niet teleur! Ik hou er enorm van om een kijkje te nemen in de levens van mensen die net even iets anders leven dan ikzelf. Nou, net even iets anders is wel licht uitgedrukt, in dit geval haha. In de eerste aflevering zie je een stuk of 5 prachtige gebouwen van de royalty in Engeland. Ze zijn stuk voor stuk groot of zelfs enorm met landgoederen erbij waar je hele dorpen op kwijt zou kunnen. Buiten dat het mooi was om te zien, was het ook interessant. Omdat je ook ziet wat ze allemaal moeten doen om het te onderhouden.

Clarkson’s Farm (2021)
Wow, ik had niet verwacht dat ik deze serie zó leuk zou vinden! Ken je die Engelse gast van Top Gear? Jeremy Clarkson heet hij. Hij heeft nu een nieuwe serie dus, want hij is 60 geworden en heeft een boerderij gekocht. Want hij dacht, laat ik het ook eens proberen, dat boeren. Hij moet alles nog leren en heeft nog helemaal niets om te starten. Het seizoen begint dan ook met apparaten en een Lamborghini tractor kopen en zaaien, oogsten en al het andere wat erbij komt kijken. Het gaat natuuuuurlijk niet van een leien dakje en er wordt heel wat afgescholden. Er zit heel veel humor in, want dat kan hij wel. En het is gewoon echt heel erg grappig. Wij keken de serie op Amazon en verheugen ons al op seizoen 2! Op IMDB krijgt de serie trouwens een 9, waattt! Terecht ook wel hoor.

Krabbé zoekt Kahlo (2022)
Aan deze serie begon ik de laatste dag van augustus en ik keek het op uitzendinggemist. De eerste aflevering vond ik meteen heel interessant. Sowieso alle kunst series van Krabbé wel. En ik vond het extra leuk dat het eens een keer over een vrouw ging. Nu zijn er niet veel bekende vrouwelijke kunstenaars in de geschiedenis te vinden, wat op zich al best jammer is. Dus het is goed dat de vrouwen die er wél zijn, eens wat aandacht krijgen! Ik ben ook erg benieuwd naar alle volgende afleveringen, dus ik ga ze elke woensdag proberen te volgen in september.


leukste ontdekkingen

Een van mijn favo plaatjes die ik de afgelopen tijd tegenkwam!

Als ik regen ruik – die dus nog niet gevallen is en in de lucht hangt – dan ruik ik wat hierboven omschreven is. Het geeft een bepaalde aardse geur en dat vind ik heerlijk! Als ik wel eens zeg ‘het ruikt naar regen’ kijken mensen me altijd raar aan hahaha.

Een andere ontdekking waar ik me helemaal in gestort heb, en waar ik al een beetje over verteld heb, is de app Metriport. Als je me al een tijdje volgt weet je dat ik het documenteren en tracken van mijn leven reuze interessant vind. Dit heb ik door de jaren heen op verschillende manieren proberen te doen met bijvoorbeeld een bullet journal of verschillende apps. Nu ik de app Metriport ontdekt heb, denk ik dat het (voor mij in ieder geval) tot nu toe de meest volledige en toch simpele app is om alles mee te tracken. Je kunt er heel veel mee tracken, maar wat het pas echt interessant maakt en anders dan andere tracking apps, is dat je je data met elkaar kunt vergelijken. Wilde je bijvoorbeeld altijd eens zien of die vervelende hoofdpijn die je hebt in relatie staat tot het weer (de temperatuur of luchtvochtigheid bijvoorbeeld), dan is dat heel makkelijk te zien!

In ieder geval… Ik ben mega fan en blijf nu een tijdje tracken om te zien of ik er nog meer interessante dingen uit kan halen die me óf meer over mezelf laten begrijpen óf patronen laten zien die ik niet bewust doorhad. Zo track ik buiten de standaard mood, nutrition, social seeings, sleep, stress levels, energy, sports etc ook hoe vaak hoofdpijn ik heb en pijnstillers ik gebruik om te zien of ik dit in de toekomst ook zonder pijnstillers kan oplossen. Mijn eerste maand verslag kun je hier al teruglezen.

Deze maand verwijderde ik de Instagram app van mijn telefoon om niet meer zoveel onzinnig te scrollen. Ik deed het niet eens echt veel, maar merkte dat ik er af en toe wel eens naar greep terwijl ik eigenlijk nuttige dingen wilde doen. En ik vind mijn tijd te kostbaar om hem te vullen met hersenloos scrollen. Naja, je snapt me… Ondertussen heb ik een heleboel blogs aan mijn Feedly toegevoegd en volg ik onder andere veel fotografie blogs. Daar kwam ik ook deze prachtige foto tegen van Esther Sweeney, een van de fotografen van Black Women in Photography. Ik vind het mooi om te zien dat dit steeds meer opkomt!

leukste foto van de maand

Dat was deze keer nog op de valreep, de een-na-laatste dag van de maand. Ik maakte na maanden nog eens een stempel en dat gaf me zo onnoemelijk veel energie! Zoals altijd had ik het weer heel erg gemist en was ik heel blij dat ik weer eens iets heb kunnen maken. De eerste stempel die ik in het nieuwe huis maakte was er natuurlijk een van de brouwerij in het dorp. Nieuw dorp, nieuwe brouwerij grapte ik al ; )

leukste be.reals van augustus

Augustus was weer een goede Be.Real maand, want ik maakte er bijna iedere dag een. Van linksboven naar rechtsonder:

1 langs deze leuke muur loop ik meerdere keren per week maar ik had er nog niet echt een foto van gemaakt
2 op werk kwamen al heel langzaam wat herfst dingetjes binnen, mooie physalis <3
3 een van de laatste keren ijsjes halen in het dorp, nog even van genieten
4 ohhh daar gaan we, ons hele hebben en houden werd deze dag ingepakt
5 uitpakken, meer uitpakken en nog meer uitpakken… ik zag het hier even niet meer zitten haha
6 maar ik was wel heel blij dat we al vrij snel wat gezellige hoekjes in huis hadden, dat maakte het meteen wat huiselijker
7 hoe fijn is het dat we nu onder de overkapping in de tuin kunnen zitten, wat een rijkdom!
8 weer een dag klussen in huis, hier hadden we eventjes pauze
9 verliefd op het plantenrekje in de vensterbank. niet alleen een leuk gezicht maar zo kan ook niet iedereen van buiten zo makkelijk naar binnen gluren haha.

vorig jaar deze tijd

Vorig jaar augustus lieten we Lottes eerste (hilarische) pasfoto maken. Want in september hadden we een vakantie in België geboekt en leek het ons wel verstandig om een ID kaart van haar bij ons te hebben. Zo jammer dat ik jullie het kleine bankrovertje niet kan laten zien want de foto is echt om te gillen : D Lotte begon toen ook met haar eigen voeten opeten en omrollen.

Een jaar geleden had ik ook nog tijd om post te maken en versturen en had Flo nog tijd om te sporten en triatlons te doen : O

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One thought on “zo was de maand augustus

  1. Ik ben ook dol op dingen bijhouden. De app Metriport ziet er goed uit! Maar ik hou me in, voorlopig al genoeg dingen die ik bijhoud. Never Have I Ever was echt weer heerlijk. Ik kijk al uit naar het volgende seizoen.