huishoudelijke mededeling

Weet je… na lang nadenken weet ik wat ik mis. Ik heb heimwee naar een tijd toen ik nog alles online kon gooien. Achter een slotje, dat wel. En met alleen een select groepje aan mensen die het konden zien en lezen. Mensen die me (allemaal op verschillende manieren) dierbaar waren. Omdat ze al jaren met me meelazen, omdat we in hetzelfde schuitje zaten, omdat we hetzelfde dachten over dingen of omdat ik ze als een online vriend(in) beschouwde.

Het bloggen is tegenwoordig anders. Er wordt veel gedeeld, maar ook weer niet. Op foto’s is veel te zien, maar eigenlijk niet hoe het echt met iemand gaat. Wat ik eigenlijk wil zeggen hiermee, is dat ik de verbinding mis.

Na wat langer nadenken en proberen ben ik weer terug gegaan naar mijn oude vertrouwde tumblr, waar ik jaren geleden begon met bloggen. Ik heb er een slotje op gezet en ga hier vanaf nu mijn weekoverzichten op zetten (en dus niet meer hier).

Ik weet niet of het komt omdat ik ouder wordt of omdat ik sowieso steeds minder online te vinden ben. Of misschien deel ik gewoon liever alleen met intimi en niet zomaar meer met iedereen? Ik merk dat ik de laatste paar maanden steeds minder interesse heb om van alles met het grote publiek te delen. Die toevallige voorbijgangers die mijn blog vinden en jaren aan foto’s kunnen bekijken. De ene dag denk ik ‘ach, dat is toch leuk’ en de andere dag denk ik ‘nee het moet eraf’. Ik denk dat die tweede toch gaat winnen.

Nu ik besloten heb dat in ieder geval alle foto’s achter een slotje gaan, twijfel ik nog of ik niet gewoon helemaal achter een slotje ga bloggen. Dan kan ik ook andere dingen delen die ik nu achterwege laat. En misschien zijn dat nu ook juist de dingen waar ik net wel behoefte aan heb om te delen. Ten laatste in januari ga ik de keuze maken om hier te blijven bloggen of niet, want vanaf februari wordt mijn domeinnaam weer verlengd. Tot dan neem ik de tijd om te kijken wat ik wil doen.

Dus, na een héél lang verhaal (sorry): voor iedereen die heer vaak (of af en toe) komt kijken, stuur me even een mailtje. Dan krijg je van mij het wachtwoord van mijn blog. Lijkt me heel leuk als je mee komt lezen : )

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “huishoudelijke mededeling

  1. Ik snap je gedachtengang wel. Zeker als je liever toch een beetje anoniem blijft bijvoorbeeld. Ik vind het soms ook lastig, die (in mijn geval) maandoverzichten te delen. Maar anderzijds vind ik het wel weer leuk om terug te kijken op mijn maand. Goed dat je voor jezelf een keuze hebt gemaakt!